• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boğuluyorum çekin alın beni ... :'(

SusmayanKalem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
3.822
12.044
208
Darlandım da darlandım . Hiç bir yere sığmıyorum . O kadar sıkıldım bunaldım ki ... Kapana sıkışmışım gibi bir hissi var . Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum . Ağlamak istiyorum ağlayamıyorum bile şuan ... Hormonlarım benimle oyun oynuyor . Ben kaprisli bir insan değilim ama şuan düşüncelerimde ki kaprisin içinde boğulmak üzeriyim ve çekin çıkarın diye sizi yazıyorum kızlar ...

Kendi yaşıtlarımda bir kuzenim var . Aslında benim çekirdek ailem bizi kıyaslamaz . :( Ama çevre bunu çok yapıyor . Onun imkanları bazı sebeplerden dolayı daha kısıtlı ve sürekli duyduğum cümle onun annesinden filan ah ah sendeki imkanlar benim kızımda olsaydı vs vs . Veyahut ona da şunu yapıyorlar beni bir yere davet etmeye layık görürken onu görmüyorlar . Bu ikimizi de ister istemez etkiliyor ama ben bu güne kadar böyle bir şeye hiç takılmadım tam tersine hep kuzenimin yanında oldum o da benim yanımda oldu fakat sanki ben onun yanında olduğum için oldu gibi .

bu ayrımcılığa içten içe onun benden daha çok bozulduğunu biliyorum . Çünkü bir nesnesel bir şeyi kendim için sorarken destekliyor ama onun için sorunca o nesnenin ne kadar kötü yönü varsa ortaya döküyor . Ve yahut beni bir ünlüye mi benzettiler hemen o ünlüyü aşağılayıp sende ona benziyorsun filan yapıyor . Bu da benim için bir şey kötü olsa daha çok sevineceğini düşünmemi sağlıyor .Ha derseniz senin onunla şakalaştığın konu yok mu diye kendisi de dahil hepimiz boyuna takılırız sadece...

Üniversite sınavında istediğim yer olmayınca iyice kabuğuma çekildim .
O yüzden kimseyi arayıp sormuyorum . Geçen gün babam kuzenimle konuşmuştu . Bende ne yapıyormuş diye babama sordum. '' seni sordu kpss ye filan çalışıyor mu filan diye bende ne yapayım çalışıyor dedim'' dedi . Sanki benden utandığını onun bunu ağzı kapansın diye böyle söylediğini düşündüm ve o zaman '' sanane '' deseydin diye cevap verdim . Bunu duyunca burnundan soluyan babam başladı '' o çocuk ailede büyüdüğü için hayatın zorluklarını senden daha iyi biliyor ve başarılı bir çocuk diye '' dedi ( babası ile kardeşinin psikolojik rahatsızlığı var . ilaçla veya başka şekilde geçmiyor ama üzerlerine nikahta düşüyor ) cevap verdim mi vermedim mi hatırlamıyorum ...

1 ay belki oldu belki olmadı hatırlamıyorum ama babam yine benimle tartıştı . Sen kpss istemiyorsun . İstemiyorsan adam gibi söyle filan bağırıyor . Ben kalp hastası diye cevap vermedim oda gitti . Sonra annem başladı adam kalp hastası bir yumuşak cevap bile vermedin sen babanı hiç sevmiyorsun . Böyle babyı arasan bulamazsın vs vs

dünde en sonunda kitap almaya çarşıya gittim. Eve dönünce babam yine başladı hep ygs ye çalışıyorsun hiç kpss ye önem vermiyorsun :( Bir 4 sene daha mı baba parası yemek istiyorsun dedi . Ben cevap vermedim :( sonra kendi kendine konuşmaya devam etti . 10 senedir aynı yerde çalışıyor ama ben kavga edip çıksam toparlanmayız . her an her şey olur vs vs 4 yıl okuduktan sonrada memur olacaksın ha şimdi ha 4 yıl sonra ne fark eder . Azim var ama istek yok dedi . Ben buraya kadar hiç cevap vermedim çok sinirlenmediğim sürece aileme cevap vermem ben :( ve dedim ki nasip ya nasip belki istek var ama azim yok :( sonra çektim gittim ki ben kitap için babamdan para istemedim biriktirdiğim parayla aldım sadece 5 lira yol parası verdi bana :((

Şimdi kuzenim ünide ve bu sene kpss ye girdi o 70 in üstünde puan almış. bana bu puanı söyledi ve bende aileme söyledim neyse iyi almış maşallah muhabbeti yaptık . tam çıkacakken annem bağırdı sende 90 al babamda arkasından 90 üstü al . sonra onlar muhabbete devam etti, ben çıktım . ve şimdiden çevre baskısı beni korkutuyor ... Zaten kendi hüzünüm de boğuluyorum . Birde kaprisim çıktı ortaya :(

çok ümitsizim hayattan ... Hedeflerim hayallerim var ama bunları desteklen ailem yok . Kendi hayallerini isteklerini benim üzerimde gerçekleştirmek isteyen bir ailem var ... Yük olduğum baba parası yediğim bir ailem var :( Benim için güzel günler var mı ilerde ? İmtihanım bu benim . Sınıfta kalıcam sanırım bu imtihandan . Sol yanım kaldırmıyor artık ... ciğerlerim yeteri kadar oksijen almıyor ... Ne yapmam lazımm siz söyleyin :(

Ygs ye hazirlanmak istiyorsanız hayallerinizde farklı bir meslek yapmak varsa onun peşinden gidin. Uniye yerleştikten sonra da bi is bulmaya bakin .Baba parası da yememiş olursunuz

Ben bile baskı hissettim şu an.
migim söylesene sence kuzenime karşı hissettiğim şey ne kapris mi kıskançlık mı ne ben karar veremiyorum :KK43: doğal mı bu hislerim ...

Ygs ye hazirlanmak istiyorsanız hayallerinizde farklı bir meslek yapmak varsa onun peşinden gidin. Uniye yerleştikten sonra da bi is bulmaya bakin .Baba parası da yememiş olursunuz

sen 90 üstü al muhabbeti olmadan önce üstlü sayılara çalışıyordum :KK43: ama bu olaylar beni o kadar çok geriyor ki önüme bakamıyorum . düşünsene kpss geçse bile bunun tercih dönemi vs si var ve ben o dönemi düşünmek dahi istemiyorum :'(

Part time iş bul hem ona hem sınava çalış.
Böylece kimse konuşamaz.
Kolay değil elbette ama laf yiyip yiyip susmak da kolay değil.
Bari vücut yorgunluğun olur gönül değil..

Okurken hüznünü ben bile hissettim.Rabbim kolaylık versin.
Bazen anne ve baba olarak fazla ileri gidebiliyoruz.

Part time iş bul hem ona hem sınava çalış.
Böylece kimse konuşamaz.
Kolay değil elbette ama laf yiyip yiyip susmak da kolay değil.
Bari vücut yorgunluğun olur gönül değil..

Çalışırım çalışmaktan gocunmam bak gerçekten 11. sınıftayken annem okulda hademe ve okul çıkışı annemin sınıflarını süpürüyordum süpürdüğüm her sınıf için 1 lira ;) ama şuan mümkün değil çünkü İstanbulun en ücra köylerinden birinde yaşıyoruz. part time iş bulmak imkansız :( part time çalışacağım yere gidip gelmek bile sadece 3 saatimi alır . Onun yerine komik gelebilir ama annemin pazar alışverişini yapıyorum ve artan para üstünü cebime atıyorum bu sayede ailemden para istemek sorunda kalmıyorum :) Ünide de zaten onlara yük olmamak için part time çalışırım ben . Onların isteği benim onların pararsını yememem artı benim paramı yemeleri :cry:

Çalışırım çalışmaktan gocunmam bak gerçekten 11. sınıftayken annem okulda hademe ve okul çıkışı annemin sınıflarını süpürüyordum süpürdüğüm her sınıf için 1 lira :KK66: ama şuan mümkün değil çünkü İstanbulun en ücra köylerinden birinde yaşıyoruz. part time iş bulmak imkansız :KK43: part time çalışacağım yere gidip gelmek bile sadece 3 saatimi alır . Onun yerine komik gelebilir ama annemin pazar alışverişini yapıyorum ve artan para üstünü cebime atıyorum bu sayede ailemden para istemek sorunda kalmıyorum :) Ünide de zaten onlara yük olmamak için part time çalışırım ben . Onların isteği benim onların pararsını yememem artı benim paramı yemeleri :cry:

Çok üzüldüm ama sana böyle hissettirmelerine ya :(
Peki gerçekten durumlar sıkışık mı evde sence bu yüzden mi bu bir an evvel kazansın getirsin kafası?

Çok üzüldüm ama sana böyle hissettirmelerine ya :KK43:
Peki gerçekten durumlar sıkışık mı evde sence bu yüzden mi bu bir an evvel kazansın getirsin kafası?

bak ev, araba arsa var ama ev ile arabanın kredisi var . işte kira dada değiliz... hem annem hem babam asgari ücretle çalışıyor artı babamın mağduren emeklilik maaşı var .kardeşimde seneye liseye gidecek . Geçen sene ben üniye gidersem 250-300 lira yollarım diyordu . Sonra bir anda her şey değişti :( Belki benim bilmediğim borçlarımız vardır ... Ama bence o kadar da kötü durumda değiliz . Ben üniversite okursam sadece biraz sıkışırız o kadar . tek maaşla çocuğunu okutanlar nasıl okutuyor ya . Benim babam biz küçükken sen oku ben ceketimi satarım diyen adamdı şimdi ne değişti ?

Aileniz maalesef cok cahil..lise mezunu olarak kpss ye girseniz ne yapabilirsinizki ?? kuzen 70 almis..70 notmuymus ..birde lise duzeyinde.. Dinlemeyin kimseyi okuyun..gerekirse rest cekin gidin hem calisip hem okuyun..

Belki bazı şeyler ağır geliyordur.Kendimden örnek verecek olursam beş yıl önceki ben ve şimdi arasında çok fark var malesef:110:yani sabır noktasında demek istiyorum

Canım arada kalmışlığını, üzerinde hissettiğin baskıyı çok iyi anlayabiliyorum. Yazdıklarından anladığım kadarıyla güçlü bi kızsın. Bu senin üstesinden gelemeyeceğin bi olay değil hayatta neler neler var Allah göstermesin. Sen hedefini koy ve hedefin için çalış, çabala. Asla boşverme kendine yazık etme en verimli çağındasın bu yaşlarının geri dönüşü yok. Senin emeğini gören ailen mutlaka destek çıkacaktır kendini bu kadar üzme. İlerde geçmişine baktığın zaman neleri kafama takmışım nasılda büyütmüşüm diye kendine kızacaksın öyle düşün pozitif ol. Her şey gönlünce olur inşallah

Aileniz maalesef cok cahil..lise mezunu olarak kpss ye girseniz ne yapabilirsinizki ?? kuzen 70 almis..70 notmuymus ..birde lise duzeyinde.. Dinlemeyin kimseyi okuyun..gerekirse rest cekin gidin hem calisip hem okuyun..
kuzenim ön lisans a girdi . Ben tahminiyen hiç çalışmadığım için 65-80 arası bir not alacağım ... Ama yinede onunla kıyaslanacağım . o bide bu sene üni sınavına girdi diyecekler . ygs de kendinden bir şey bekleme muhabbeti olacak . Ailem tercih döneminde bizim eve 20 saat uzaklıktaki yeri bile yazdıracak zor günleri düşündükçe ağlıyorum

Belki bazı şeyler ağır geliyordur.Kendimden örnek verecek olursam beş yıl önceki ben ve şimdi arasında çok fark var malesef:110:yani sabır noktasında demek istiyorum

Daha mı sabırlısınız ? yada daha sabırsınız ? bahar geldi mi hayatınıza 5 yılda :)
Canım arada kalmışlığını, üzerinde hissettiğin baskıyı çok iyi anlayabiliyorum. Yazdıklarından anladığım kadarıyla güçlü bi kızsın. Bu senin üstesinden gelemeyeceğin bi olay değil hayatta neler neler var Allah göstermesin. Sen hedefini koy ve hedefin için çalış, çabala. Asla boşverme kendine yazık etme en verimli çağındasın bu yaşlarının geri dönüşü yok. Senin emeğini gören ailen mutlaka destek çıkacaktır kendini bu kadar üzme. İlerde geçmişine baktığın zaman neleri kafama takmışım nasılda büyütmüşüm diye kendine kızacaksın öyle düşün pozitif ol. Her şey gönlünce olur inşallah

Gerçekten güçlü müyüm ? Yorumunuz için çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur ...

Aynen katılıyorum size.

Tahammülsüz malesef.Şimdi geçmişe dönüp bakınca bazı şeyler için mücadele etseymişim diyorum

Bende sınav dönemlerimi hatırlıyorumda ne kadar hassastım en ufak şeye ne kadar içerlerdim. Devam eden ergenlik sürecinin dolayısıyla hormonların etkisiyle insan tüm duygularını çok daha güçlü yaşıyor o dönemlerde. Sen olumsuz duygulara kapılıp yanlış adımlar atanlardan olma olumlu tarafından bak her zaman.

Hayatındaki olumlu şeylere odaklan.Tabi hayat her zaman acı değil güzelliklerde var:KK24:İnşaallah hep mutlu olursun

Back
X