Boguluyorum, dertlesmeye ihtiyacim var :'(

Ben evlendigim gibi hamile kaldim. Oglum dogduktan sonra da okulumu bitirmeye calistim. Ailem de az destek oldu sağolsunlar.
e siz de biraz kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz ama.okul bitmeden ailenin onaylamadığı evlilik, koştur koştur hemen hamilelik, para pul yokken dev borç altında düğün.hata üstüne hata.çocuğu birisine emanet edip (ki aileler bakmak zorunda değil başkasına güvenip çocuk yapılmaz) ya da bakıcı bulup işe girip çalışabilirdiniz.spiral çok güvenilir bir korunma yöntemi değil kaldı ki.

Evden yapılabilecek işlerle bütçeye katkı sağlamanız mümkün mü? Ne bileyim mantı börek satmak olur, bebek bakıcılığı olur vs.
Ek iş cok arıyorum bir sürü yere e posta bıraktım yada mesaj attım ama dönüş olmadi hala. Inşallah birinden biri dönüş sağlar. Küçük miktar bile beni rahatlatır. Dua edin nolur

Bence şöyle düşünmelisin, 9 taksit kaldı diyorsun sanırım borcun bitmesine yanlıs anlamadıysam ne kalmıski az daha sık dişini zaten evlılık bu degıl mı şükret şükrettikçe cogalır hersey bereketlenır artar rabbım yardım eder

Bence şöyle düşünmelisin, 9 taksit kaldı diyorsun sanırım borcun bitmesine yanlıs anlamadıysam ne kalmıski az daha sık dişini zaten evlılık bu degıl mı şükret şükrettikçe cogalır hersey bereketlenır artar rabbım yardım eder
Amin inşallah dua edin bana. Allah razı olsun

e siz de biraz kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz ama.okul bitmeden ailenin onaylamadığı evlilik, koştur koştur hemen hamilelik, para pul yokken dev borç altında düğün.hata üstüne hata.çocuğu birisine emanet edip (ki aileler bakmak zorunda değil başkasına güvenip çocuk yapılmaz) ya da bakıcı bulup işe girip çalışabilirdiniz.spiral çok güvenilir bir korunma yöntemi değil kaldı ki.
Neden güvenli degilmis bende korktum simdi.cok olmadi benimde taktirmam.10 yil koruyuculuğu varmış.10 gün sonrada kontrole gidicem herşey yolundaki diye

Düğün ikinizin ortak düğünü değil mi? Neden borç eşinizin oluyor? Nasıl bir düğün yaptını ki borcu öde öde bitmemiş hala? İnsanlar 2 saat göbek atsın diye yıllarca eziyet çekmeye değer miydi? Kusura bakmayın ama sizin konunuz tam kendim ettim kendim buldum konusu. Bu sitede pek sevmezler paran yoksa neden evlendin, kimse yardım etmek zorunda değil, neden hemen çocuk yaptın, neden çalışmıyorsun diyenleri ama sizin konunuzda hepsi mevcut. 2.çocuğa gebesiniz daha 1.ye zor bakıyorsunuz. Bebek masrafını iyi bilirsiniz nasıl yeteceksiniz? Her zaman bebek kalmıyor ki büyüdükçe masraflar da büyüyecek. Yazarlar şimdi bebek berekettir rızkıyla gelir merak etme diye sanki çocuk doğunca tepeden para yağıcak. Umarım maddi sıkıntılarınızı çözüp geçim kaygısı olmadan büyütebilirsiniz çocuklarınızı bir gün

Dogru mu anladım iki Cocugunuz var? Bırı dogmus bırı karnınızda?
Vallahi borcsuz harcsiz rahat bakabilecek insanlar ikinciyi yapmaktan korkuyor. Ama elde avucta olmayan insanlar ayni dikkati gostermiyor. Ne diyecegimi sasirdim bende 🤦‍♀️

Neden güvenli degilmis bende korktum simdi.cok olmadi benimde taktirmam.10 yil koruyuculuğu varmış.10 gün sonrada kontrole gidicem herşey yolundaki diye

biraz travmatiğe kaçabilen ilişki bile spirali etkileyebiliyormuş bazı nadir durumlarda. Kesin olmamakla birlikte bir miktar mantıklı gibi.

İstemeden oldu diyor.beyanı esastır diyip öyle düşünüyorum mecburen.maddi olarak epey zor durumda ve “artık”gebe bi hemcinsimize giydirmesek ...

Madem çocupa bakacak kimse yok evde ne bulursan paraya dönüştürmeye bakacaksın arkadaşım.konu komşudan başla örgü vs elişi biliyorsan ör bişeyler maliyetinin az üsüne sat.minicik bebek örgüleri 40-45 tl ye gidiyor ki işi bilen biri 3-4 saatte örüyor.yarım günde o oarayı nerden kazanacaksın şu halinde.sonra instagramda komisyonla satış veren butikler var eşinle büçenizi planla kapora vs oluyormu bilmiyorumm bi araştır. bir iki yerle anlaş.yakın eş dost başla ilerletirsin inşallah.bir yakınım başladı bu olaya epey de iyi gidiyor.sonra eğitimin el veriyorsa çocuklara ders falan verebilirsin makul ücretlere.

Bir de bileyler yapmaya başlarsan eper kimsenin hayır diyemeyeceği fiyatlar belirle çevre yap ilk zamanlar.

Kv alttan al biraz.yarım gün de olsa çocupuna bakarsa yarım günlük ev işlerine git doğum çok yaklaşmadan bırakırsın.

Gibi gibi..yani etrafında olup biten ne barsa paraya çevirmeye çalış derim ben.Ona olmaz buna olmaz deme başla biryerden😉

Evde doğum,sünnet gibi şeylerin süslerini yapanlar var.
yaşadığınız şehirde illaki vardır.
instagram,Facebook gibi yerlerden iletişime geçin.
yada dükkanları olanlar var internetten bulun mesela adreslerini görüşün.

hamilesiniz ama eğer riskli bir durumunuz,yorucu bir çocuğunuz yoksa,bakıcılık’ta yapabilirsiniz.
yarım gün baktıranlar bile var. Araştırmak lazım.

elinizin lezzeti iyiyse,yemek yapabilirsiniz.
çevrenize duyurup isteyen olursa yaparım gibi.

aklıma şuan bunlar geldi sadece.
çok zorlandığınız durumlarda devletten nasıl faydalanılıyor pek bilemiyorum ama araştırın,soruşturun,görüşün yardım isteyin.

allah sağlıklı doğum nasip etsin.
işiniz gücünüz rast gitsin.
dik durun,üzülüp oturmak yerine,gerçekten ne yapabilirim diye düşünün.
elbet bir yolunu bulursunuz.

Merhaba arkadaslar,
Aranıza yeni katıldım, dertlenmek istiyorum çıkmazdayım. Biz eşimle severek evlendik. 4 senemiz doldu cok şükür. Eşimin kredi borcu var düğünden dolayı. 9 taksit kaldı 1.500 tl gibi ücret ödüyor. 800 tl de kira veriyoruz. Eşim net maaş 2.750 tl alıyor. Haliyle bu para bize yetmiyor hep sıkışıyoruz. Bir oğlum var, bu darlığın üstüne spiralim olmasına rağmen hamile kaldim :KK43:. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum. Esim kafaya cok takiyor. Bana anlatıyor doğal olarak. Bende gebelikten midir bilemem hep ağlıyorum ondan gizli. Cunku bende artik bunaldim. Evlendiğimden beri aynı sorun. Sakin yanlış anlamayın kimseye acindirmiyorum kendimi. Anlatacak kimsem yok :KK43:. Ekmek arasi ekmek yiyecek duruma geldim. Hadi ben tek olsam tamam diyecegim ama evladima da guzel seyler yapmak istiyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum o kadar daraldim ki. Aileme de spyleyemiyorum cunku esimi onlara zor kabul ettirdim. Basima kakarlar diye korkuyorum. Nolur bana biraz akil verin icimi rahatlatin :KK43:. Hayirli geceler dilerim.

Güzel düşün güzel olsun, evladın bereketiyle kısmetiyle gelsin inşallah :) Borcun bitmesine az kalmış, ondan sonra rahatlarsınız inşallah 🙏🏻 Senin için duacı olacağım 🤗

cnm sen onlemini almissin Allah vermis ,yapacak bsy yok dua et kafani baska seylerle mesgul et ,ark larin dedigi gibi ek bi iş bul kendine ,canını hic sıkma dert sahibi olma artik 2 cocugun var ve sana ihtiyaclari var ,eşin de sen de daralmis durumdasiniz takilursaniz evliliginiz çatırdar çaresizlikten birbirinizle tartisir hale gelirsiniz o yuzden artik onunuze bakin ailene de soyle ne var ki anne babalar bu gunler icin var elbette destek olacaklar sen olmaz miydin yavrularina borc bitene kadar en azindan

Ortalama 70.000 tltlik ne aldınız acaba?
Ben 7 senelik evliyim,evlenirken aldıgımız komple yatak odası,yemek odası 7000 tl di.Hala kullanıyoruz.
Uygununu almamıssınz belliki.
Sunun icin söylüyorm,tek maasla sasaya girmeye gerek yok.
9 ay kalmıs,dogum la borcda bitecekmıs ins,hayırlısı.
Ama ben olsam cocugu krese verir ise girerdim simdiye.Devletin kresleri var.
Allah yardımcınız olsun.

Borcu yapılandırmayı deneseniz 9 ay bu sekılde olmaktansa yapılandırırıp taksit miktarını azaltmayı deneyin bence. Allah inşallah hiç beklemediğiniz bir kapı acar da su dar durumdan biran önce kurtulursunuz.

Bir anlık hevesle düğün için acayip masraf yapılıyor düğünden sonra da ödeniyor. Keşke borca girmeseymiş. En azından 1500 tl cebinize kalırdı. Satabileceğiniz bir şeyler varsa satın. Eşiniz de borç bitene kadar ikinci bir iş bulmaya çalışsın. Çünkü sizin beslenmeniz lazım.

Siz derdinizi anlatmaya gelmişsiniz millet yine yargı dağıtmaya gelmiş. Of dünya of... ya başlık metni bile "boğuluyorum" diye başlıyor insafsız, millet hala "O kodor borcu yoporken kofon norodoydo" bat dünya bat
Söylediklerimizi sadece buradaki kk üyeleri değil, eski topraklarımız da 'ayağını yorganına göre uzat.' diyerek doğrulamış hanımefendi. Bu maddiyattaki bir çifte değil 2. çocuk, ilk çocuk bile borçları azaltana, şartları iyileştirene ve biraz imkan sağlanana kadar ağır gelmiş. Konu sahibi burada konu açtıysa tabi ki buradaki insanlar da bu hale getiren sebepleri irdeleyecektir. Herkes bilir 3 çocuk doğurmayı, evde oturup çalışmayıp istenilen saatte yatıp kalkmayı, dilediğini alıp kredi kartlarını arttırmayı, ama neden yapmıyoruz? Hayatın gerçekleri yüzünden! Çalışmak ve yavrumuza daha iyi imkanlar sunmak için, yetersiz olmayayım düşüncesiyle ikinci çocuğu bile yapmıyor kimimiz. Bu insanlar kendi hayatlarından çıkarım yaparak, keşke daha dikkatli davransaydın dediğinde suçlu ya da merhametsiz mi oluyor şimdi?
Bence insanlar ya akıllı davranacak, ya da sonra orda burda ağlanmayacak! Hayat düşüncesizliği ve sorumsuzluğu affetmiyor maalesef.

Söylediklerimizi sadece buradaki kk üyeleri değil, eski topraklarımız da 'ayağını yorganına göre uzat.' diyerek doğrulamış hanımefendi. Bu maddiyattaki bir çifte değil 2. çocuk, ilk çocuk bile borçları azaltana, şartları iyileştirene ve biraz imkan sağlanana kadar ağır gelmiş. Konu sahibi burada konu açtıysa tabi ki buradaki insanlar da bu hale getiren sebepleri irdeleyecektir. Herkes bilir 3 çocuk doğurmayı, evde oturup çalışmayıp istenilen saatte yatıp kalkmayı, dilediğini alıp kredi kartlarını arttırmayı, ama neden yapmıyoruz? Hayatın gerçekleri yüzünden! Çalışmak ve yavrumuza daha iyi imkanlar sunmak için, yetersiz olmayayım düşüncesiyle ikinci çocuğu bile yapmıyor kimimiz. Bu insanlar kendi hayatlarından çıkarım yaparak, keşke daha dikkatli davransaydın dediğinde suçlu ya da merhametsiz mi oluyor şimdi?
Bence insanlar ya akıllı davranacak, ya da sonra orda burda ağlanmayacak! Hayat düşüncesizliği ve sorumsuzluğu affetmiyor maalesef.
Aynen öyle olunuyor hanımefendi, anonim olmaktan, konu sahibi ile yüz yüze olmamaktan alınan cesaretle boş boş konuşup yargı dağıtıyor insanlar. Kadın "anlatacak kimsem yok" diyor "ekmek yiyorum" diyor millet kalkmış hadsizce finans danışmanlığı yapıyor. Aklımı kaçıracağım; ne ara böyle davranışların "mantıklı" olduğunu düşünür olduk? Yahu kimsenin mi başına bir sıkıntı gelmiyor memlekette? Hepiniz mi maddi anlamda refah içinde yaşıyor, harika ilişkiler yürütüyorsunuz? Burada kanserim diye derdini anlatana "ee sen de paketli gıda yemeseydin akıllım" demek kadar saçma ve vicdansızca bu yorumlar. Olan olmuş, kadının zaten canı sıkkın, bir de sen niye saldırıyorsun? Senin telefonun başında söylenip durmanın can sıkmak dışında kime ne faydası var? Kimin hangi sorununu çözüyor?

Back
X