- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Her bebeğin bu dünyada rızkı olsaydı, açlıktan ölen bebekler olmazdı, değil mi?
Konu sahibi, Allah yardımcınız olsun ama biraz kızmadım değil. Aileden yardım falan gelmiyorsa, durum yoksa neden düğün yaptınız ki? Küçük bir yemek ve gelinlikle düğün işini hakledebilirdiniz.
Allah aşkına ellerinde kalıyor 300 lira neyin lüksüne kaçacaklar ki Allah yardımcıları olsunTatlım. Sabret az daha. Borcu bitince birikim yapın yatırım yapın. Lux e kaçmayın. Harcamanizi bilin sorun olmaz ki.
Düğün yapmamış yukarılarda bahsetmiş düğün öeyiz altın işi değil dedesinin evini yaptırmak için borca girmişler kv de çıkarmış kendi oturmuşHer bebeğin bu dünyada rızkı olsaydı, açlıktan ölen bebekler olmazdı, değil mi?
Konu sahibi, Allah yardımcınız olsun ama biraz kızmadım değil. Aileden yardım falan gelmiyorsa, durum yoksa neden düğün yaptınız ki? Küçük bir yemek ve gelinlikle düğün işini hakledebilirdiniz.
Bende öyle biliyorum bu sözün anlamını. Rızık dedikleri şey anne sütü. Bereketli, sağlıklı olan anne sütü aslında. Ama insanlar o kadar çevirmiş ki herkes sizin dediğiniz anlamda kullanıyor bu sözü. Diyecek birşey yok. Yanlış üstüne yanlış yapılmış.Bebeğin rızkı denilen olay aslında anne sütü. Bebek rızkıyla geliyor anne sütünü yani yiyeceği besini veriyor Allah tamamen o anlamda söylenmiş bir söz ama o kadar evrildi ki bazı insanlar sözüm meclisten dışarı sanki bebekle birlikte gökten evin içine para yağacakmış gibi düşünüyorlar.
Konu sahibine bende düğün konusunda yorum yazmıştım açıkladı sokak düğünü yapmışlar gelinlik kiralıkmış ama dedenin verdiği tam hazır olmayan eve yerleşip masraf yapmışlar epey. Ev üstelerine değil bu arada sonra dede evden çıkartmışlar ek olarak kira masrafları olmuş, evi onarım için çektikleri krediyi ödüyorlarmış hala
Evlenesiye kadar calisabilirdin ya da hamile çalışan birsürü insan var. Ailene de güvenip evlenmedin.bir de nasıl borç bu? Çocuğun olmuş, sonra okulun bitmiş, üstüne bir daha hamile kalmissin.9 ay daha borç var. Kusura bakma ama çok dusuncesizlik.madem arkanizda da kimse yok, o kadar borç iki bebek... boşuna alamayınca bence. Neyse.
Benim de aklim almıyor. Çocuklara yazık sadece.Neredeyse 100bin borç almislar kaç yil önce. Ki o zaman böyle kriz yoktu. Adamin maasi belli, konumu belli. Yani insan maasin %50sinden fazla borca verirmi? Hadi verdin, ne diye hemen çoçuk yapiyorsunuz? Ondan sonra bide okulu bitirmeye çalis.
O kadar kiziyorum ki böyle durumlara. O kadar yanlis kararlar alindi ki. Ondan sonra isyan ediliyor. Cocuklar magdur oluyor. Soruyoruz iste ama bosa. Zaman makinesi yokki farkli kararlar alsinlar.
Ee simdi yine hamile, iste bulamaz konu sahibi. 450 lira ile geçinmeye çalisiyorlar. O para ile yemek, elektrik gaz,.. ödenecek daha.
Anne babadan para istemekten baska çare kalmadi. Cocuga yazik ya. Umarim bu 9 ay çabuk geçer ne diyelim.
Ben evi kapatıp kayınvalideye falan yerleşmeleri daha doğru buluyorum.Neredeyse 100bin borç almislar kaç yil önce. Ki o zaman böyle kriz yoktu. Adamin maasi belli, konumu belli. Yani insan maasin %50sinden fazla borca verirmi? Hadi verdin, ne diye hemen çoçuk yapiyorsunuz? Ondan sonra bide okulu bitirmeye çalis.
O kadar kiziyorum ki böyle durumlara. O kadar yanlis kararlar alindi ki. Ondan sonra isyan ediliyor. Cocuklar magdur oluyor. Soruyoruz iste ama bosa. Zaman makinesi yokki farkli kararlar alsinlar.
Ee simdi yine hamile, iste bulamaz konu sahibi. 450 lira ile geçinmeye çalisiyorlar. O para ile yemek, elektrik gaz,.. ödenecek daha.
Anne babadan para istemekten baska çare kalmadi. Cocuga yazik ya. Umarim bu 9 ay çabuk geçer ne diyelim.
Ben evi kapatıp kayınvalideye falan yerleşmeleri daha doğru buluyorum.
Sanırım 1 çocuk var, 2.ye hamile. Ben yanlış mı okudum az önce?Zaten kv'de bunlari evden atti. Ki bilerek bile olabilir. Esi annesinin evi olsun istemis bile olabilir. Sokak dügünü yapacak kadar parasi yok adamin, ama basta tapusu olmadigini bildigi mali için 100bin borç yapti. Üstüne "bare korunalim, gerekirse hiç cinsellik olmasin, bare çoçuk olmasin" demenin yerine bide hemen çoçuk yapildi.
Bunlari yapinca sorun yok, burda konu açip biz birsey deyince insafsiz oluyoruz.
Hani evet bazen hayatta beklemedigin birsey olur, tepetaklak olursun yada bir akil tutulmasi yaparsin yanlis karar alirsin. Ancak bu kadar ard arda yanlis kararda cidden olmaz arkadasim.
Tek çare gururlarini çigneyip, konu sahibin annesi ve babasina yerlesmektir. Annesi çoçuklara bakarken, konu sahibi gerekirse temizlik isine yada çoçuk bakici isine baslasin.
Evde bebek oremez misin? Ben ördüm çok kolay ve güzel. Instagramdan satabilirsinSaolun yorum için. Üstüne basa basa korumayla kaldim desemde bazi kisiler hala kotu yorum yapiyor. Komisyonlu isi arastiracagim hemen. Allah razi olsun
Nasil sorun olmaz faturalar haric ellerinde kalan 450 tl ve evde cocuk var...bence konus sahibinn acil bir is bulmasi lazim ya da esi ek is yapsin, kalan parayla nasil gecinilir Allah yardimcinz olsun ama keske dugunde o kadar masrag yapmasaydinz 4 yildr 1500 tl odeyecek ne borcu yaptinzTatlım. Sabret az daha. Borcu bitince birikim yapın yatırım yapın. Lux e kaçmayın. Harcamanizi bilin sorun olmaz ki.
Ailenle paylaş bence ne kadar zor kabullendirsende eşini senin bu durumda olmana gönülleri elvermez bence bunca zaman olmuş çocuğun var başa kalkmazlar benceCok saolun bende okuyayım rabbimden başka kim varki yardım edebilecek![]()