- Konu Sahibi Meliha Guzel
Ya dışarıdan herkes ne güzel ev, konumu güzel, nefes alır ( beton değil ya ) işte büyük falan diyor ama dışı sizi içi beni durumu. Hava almasına katılıyorum bi ısındı mı soğumaz eski bina olmasına rağmen bu konuda iyi ama yetmez işte. Çok merkezi bi konum, konvoylar kapımın önünden 3 kere geçiyor. Bi bilseniz ne sövüyorum. Binaya sonradan eklenmiş üst kata çıkan bi merdiven var. Normalde kayıt sırasında yokmuş o zaman bina içindeymiş merdiven. 2019daki İstanbul'da olan depremde ayrılmaya başladı binadan. Deprem içinde çok korkuyorum. Şubat depreminden beri bazı geceler aklıma geliyor o gece uyuyamıyorum. Çünkü 2019da sallanırken bu evdeydim.Ali Rıza Bey’in evi canlandı gözümde. Ama Leylalar yerleşince bayağı tadilat yaptırmıştı, evin içi bayağı güzel olmuştu. Gerçekte öyle bir şey yok mu? Anıtlar kurulu evin içine yapılan parkeye de karışır mı ki?![]()
Bazı evlerin içi de kaydedilmiş. Hiç iletişime geçmedik anıtlar kuruluyla o yüzden ne kadarı kayıtlı, ne yapılabilir bilmiyoruz. Ama içi de kayıtlıysa yandık pansiyon olarak kullanılıyormuş her odaya tuvalet banyo yapmışlar. Duvar örülen bi alan var. Biz tadilat sırasında kapatılmış bi kapı aralığını açtırdık. Pervazın halini bi görseydiniz... Yan binamızda tadilat vardı. Panjurların deseni doğru değil diye mühürlediler. Anıtlar kurulundan proje alması falan daha bi çivi çakmadan 600 bin ödedim diyordu komşumuz. Alt kat beton üst kat ahşap. Ne alaka bilmiyorum. Ali Rıza Bey'in tadilat öncesi evini bilmiyorum ama bizim buraya bi ev alacak kadar masraf yapmamız lazım tam şu an güvenlikli içim rahat temiz ve düzenli bi hale getirebilmemiz için