• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boguluyorum imdaattt

kv-kp nin maası kendilerine yetmiyor mu? gecim sıkıntısı mı yaşıyorlar?
zorlanıyorlarsa sonucta tek dayanakları ogulları, yardım etmesini sorun etmeyin bence. sonucta sizin aileniz de benzer durumda olabilirdi...

eger boyle bir durum yoksa eşinizle konuşun,
saglıgınız yerindeyken ileride cocuklarınız icin yatırım yapmayı teklif edin... bu da işe yaramadıysa borclandırın kredi cekip eve girin.
durumlari fena degil cok sukur.duskun olsalar evimde bile bakarim sirtimda tasirim.kocami cok seviyorum.onlari da kocamdan dolayi seviyorum.ama bana sıkınti cikariyolar.kayin peder degil bunu yapan.kaynana.

biz annesinden 50 tl alsak onu yerine koymak icin 40 takla atiyor esim.borcu cokta iyi biliyor esim .bunlar beni deli ediyor.ama sadece kendime deliriyorum

Gözünü açman lazım zor açılır da önce kendi gözünü aç canım. Kızma bu dediklerime senin için söylüyorum. Çünkü bu kadar düşüncesiz insanların kendilerince insafa gelmesini beklerseniz ömür biter.
Eşinle hiç konuştun mu bu konuyu?

23 yaşındayım bir yıllık bile evli degilim ve nerdeyse yeni basladim çalısmaya ama ben bile izin vermezdim boyle bi duruma. Ben kendime 100 200 liralık bise alicakken bile iki defa düşünüyorum ama annen her ay bize masraf çıkarırken bi dakika bile dusunmuyo. Evimiz yok kredi kartı borcumuz var ve ihtiyacı olmadıgı halde her ay bi suru masraf ediyoruz annene ben istemiyorum deyin. Koca kadinsiniz çekinmenize gerek yok acik olun. Hakaret etmiyorsunuz sonuçta guzel bi dille acik acik söyleyin :32:
canim konusmazsam olmucak evet karar verdim bugun konuscam.zaten bugun yine bir sparis daha verdi bardagi tasiran o oldu..ne zamana kadar kendi kendime kuruntulanacam .

durumlari fena degil cok sukur.duskun olsalar evimde bile bakarim sirtimda tasirim.kocami cok seviyorum.onlari da kocamdan dolayi seviyorum.ama bana sıkınti cikariyolar.kayin peder degil bunu yapan.kaynana.

Kocandan dolayı sevmek zorunda değilsin ayrıca. Sadece kocandan dolayı saygı duymak zorundasın.

Gözünü açman lazım zor açılır da önce kendi gözünü aç canım. Kızma bu dediklerime senin için söylüyorum. Çünkü bu kadar düşüncesiz insanların kendilerince insafa gelmesini beklerseniz ömür biter.
Eşinle hiç konuştun mu bu konuyu?
konusmadim canim.anca kendi kendimi yiyorum.ama bu aksam konuscam yetti cunku.

durum boyle ise konusmayı coktaaan geciktirmissiniz bile. keske hic alıstırmasaydınız...
bence konusmayı daha fazla ertelemeyin.

23 yaşındayım bir yıllık bile evli degilim ve nerdeyse yeni basladim çalısmaya ama ben bile izin vermezdim boyle bi duruma. Ben kendime 100 200 liralık bise alicakken bile iki defa düşünüyorum ama annen her ay bize masraf çıkarırken bi dakika bile dusunmuyo. Evimiz yok kredi kartı borcumuz var ve ihtiyacı olmadıgı halde her ay bi suru masraf ediyoruz annene ben istemiyorum deyin. Koca kadinsiniz çekinmenize gerek yok acik olun. Hakaret etmiyorsunuz sonuçta guzel bi dille acik acik söyleyin :32:
evet canim hakli ve guzel cumleler bunlar.gercekten ben bile 50 tl lik bisey alcakken 50 kez dusunuyorum.bunu soylucem cok hakli bir cumle.

Çıksın tartışma. Ne zamana kadar tolere edeceksin ki? Ya da etmek zorunda mısın?
Muhtaçtı da sen mi yardım etmedin?
Eşin bunları nasıl görmüyor.
Bak erkeklerin geneli böyledir. Ailelerine karşı kredileri sınırsızdır. Ancak bir kısmı bunu eyleme dökebilir, bir kısmı da eşinden kaynaklı dökemez.
Markete gidince bir kere de kartı uzatmasın bakalım.
Bu da nasıl anne Allah aşkına. İnsan çocuklar iki mal sahibi olsun der de almaz. Nasıl vicdan?

valla benim eşim hiç öyle değil.
benden de bir cekincesi yok.

annesi her tlf gorusmesinde en az 300 tl istiyor.
bulaşık makinası alacakmış.kvdemin durumları çok iyi istese peşin paraya 5 tane bulaşık makinası alır.

esimde yok diyemiyor.anne biraz borçlarımı var bitirince gönderirim diyor.
telefonu kapatınca annesine kiziyor.sanki ellerinde yok benden istiyor diyor.

5yıldır böyle.bende dedim eşime bir kez gönder de sevinsin bari diye.
esimde alışır sa sürekli ister diyor.

ama durumları çok iyi.eşim de haklı.

bulaşık makinası alacakmış.kvdemin durumları çok iyi istese peşin paraya 5 tane bulaşık makinası alır.

Cok sansliymisin cidden.benim esim hayir diyemiyor.

Eşin idare ediyormuş en azından kimseyi kırmadan. Erkek anneleri böyle işte hele bir de okuttular mı eyvah eyvah diyorum: neliklerle okuttuk, bilmem ne işler yaptım okusun diye… ahhh ahhhh. Diye başlayan bir sürü cümle.. şahsen ben çok duydum bunları..
Yani bunları yapınca çocuklarının hayatına ipotek koymuş gibi hissediyorlar.
Bu durumda akıllı kadın devreye girer. Yaptıracaklarını tereyağından kıl çeker gibi yaptırır kimsenin ruhu duymaz. Yani marifet tartışmakta değil marifet kafayı kullanmakta. Sen eşinden dolayı şanslıymışsın ama herkes öyle olmuyor.

Cok sansliymisin cidden.benim esim hayir diyemiyor.

benim ki de hayır diyemiyor.ama hep erteliyor..
ama biz cook uzak şehirlerde oturuyoruz.
sizin ki yanınızda insan gozune baka baka da diyemiyor.
Eşin idare ediyormuş en azından kimseyi kırmadan. Erkek anneleri böyle işte hele bir de okuttular mı eyvah eyvah diyorum: neliklerle okuttuk, bilmem ne işler yaptım okusun diye… ahhh ahhhh. Diye başlayan bir sürü cümle.. şahsen ben çok duydum bunları..
Bu durumda akıllı kadın devreye girer. Yaptıracaklarını tereyağından kıl çeker gibi yaptırır kimsenin ruhu duymaz. Yani marifet tartışmakta değil marifet kafayı kullanmakta. Sen eşinden dolayı şanslıymışsın ama herkes öyle olmuyor.

aynen.

canim konusmazsam olmucak evet karar verdim bugun konuscam.zaten bugun yine bir sparis daha verdi bardagi tasiran o oldu..ne zamana kadar kendi kendime kuruntulanacam .

Market alışverişinin disinda bide sipariş mı veriyo? Oh ne ala ya insan oğlumun evi yok hemde karisida calisiyo para ikisini parası der biraz çekinir bise istemeye. Ozel degilse ne sipariş etti cok elzem bise mi

Eşinin annesiyle ne derece yakınsınız ?
Yani sohbetiniz soğuk mu yoksa içten sıcak mı ? Sizi kızı olarak benimsemiş biri mi ?

Ben sizin yerinizde olsam annesiyle konuşurdum..
Yani bize yük oluyorsunuz demezdim de buna benzer bir konu açarak anlamasını sağlardım..
Nasıl mı ?

Örneğin Ayşe diye bir arkadaşınız olsun..
Kız evli olsun ,kendi borçları varmış çok zor durumdalarmış.Geçen konuştuk..
Adam bizim Ayşeyi hiç dinlemiyormuş.Parayı aldığı gibi hemen harcıyormuş..
Giderleri çokmuş. Evin borçlarını unutup ona buna borç para verirmiş.
Kendi ailesinden bir kaç kişi de bu adama yük oluyormuş. Yani ailesi sonuçta.
Oğlumun durumları böyle böyle destek çıkacağımız yerde köstek oluyoruz falan demiyorlar da diye diye laf açın..
Hem fikrini almış olursunuz hemde mesajınızı gereken yere bildirmiş olursunuz =)

Market alışverişinin disinda bide sipariş mı veriyo? Oh ne ala ya insan oğlumun evi yok hemde karisida calisiyo para ikisini parası der biraz çekinir bise istemeye. Ozel degilse ne sipariş etti cok elzem bise mi
canim ya ufak tefek seyler ama birikince cok oluyor.ozel seyler degil soylerim nolcak:)bugunku sparisi musluk basi ve hortumdu.3 gun onceki sparisi telefon kilifi ve bataryasiydi.vb vb....aman bunlarimi dert ettin diyenler olabilir.bunlar diger harcamalarin cabasi .ve bitmek bilmeyen ufak tefekler....

Eşinin annesiyle ne derece yakınsınız ?
Yani sohbetiniz soğuk mu yoksa içten sıcak mı ? Sizi kızı olarak benimsemiş biri mi ?

Ben sizin yerinizde olsam annesiyle konuşurdum..
Yani bize yük oluyorsunuz demezdim de buna benzer bir konu açarak anlamasını sağlardım..
Nasıl mı ?

Örneğin Ayşe diye bir arkadaşınız olsun..
Kız evli olsun ,kendi borçları varmış çok zor durumdalarmış.Geçen konuştuk..
Adam bizim Ayşeyi hiç dinlemiyormuş.Parayı aldığı gibi hemen harcıyormuş..
Giderleri çokmuş. Evin borçlarını unutup ona buna borç para verirmiş.
Kendi ailesinden bir kaç kişi de bu adama yük oluyormuş. Yani ailesi sonuçta.
Oğlumun durumları böyle böyle destek çıkacağımız yerde köstek oluyoruz falan demiyorlar da diye diye laf açın..
Hem fikrini almış olursunuz hemde mesajınızı gereken yere bildirmiş olursunuz =)
margaritcim ben onu da dusundum.bende kaldigi bir gun gectim karsina anne bizim soyle borcumuz var boyle borcumuz var iceriye borcluyuz karta borcluyuz vs vs anlattim.kadin bana bi suru dua etti.biter gecer ins dedi.ertesi gun alisverisini hic cekinmeden bize ettirdi.kadin zircahil.paranin nasi kazanildigini bilmiyor.

canim ya ufak tefek seyler ama birikince cok oluyor.ozel seyler degil soylerim nolcak:)bugunku sparisi musluk basi ve hortumdu.3 gun onceki sparisi telefon kilifi ve bataryasiydi.vb vb....aman bunlarimi dert ettin diyenler olabilir.bunlar diger harcamalarin cabasi .ve bitmek bilmeyen ufak tefekler....

Dert edeceksin tabi ekmek değil su değil yani. Hem durumu da iyiymiş, güzel ve kesin bir dille konuşmadan çözemezsiniz.

Evt heleki o okutma muhabbetleri hicc bitmez. hayir duyanda ozel okullarda okuttular zanneder. Turkiyede okutma masrafimi ne kadardir Allah askina :)
bizde okuduk biliyoruz yani komik oluyor bir yerden sonra.
Akillica yonetebilene helal olsun diyorum.

hayatı boyunca kendimi bildim bileli calısırım,aılemden para almam diyen kız arkadasım, evlendıkten sonra eşinin ailesinin sureklı para istemeleri yüzünden okdr rahatsız ve sinir oldu ki işini bile bıraktı inadından..bu olaya bende cok kızıyorum ailelerin bu düşüncesizliklerine.hele bide kendi maddi gelirleri varken:20: ben olsam kıyametı koparırım yani siz iyi dayanıyosunuz..

Kayinvalidene dur demenin vakti gecmis bile.yeni evlisin cocuk yok ev yok daha.muhtac olurlar o ayri ama boyle keyfi somurmeye karsiyim.200 300 liralik market alisverisi filan abarti .esinle konus sonucta geleceginizi de dusuneceksiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

margaritcim ben onu da dusundum.bende kaldigi bir gun gectim karsina anne bizim soyle borcumuz var boyle borcumuz var iceriye borcluyuz karta borcluyuz vs vs anlattim.kadin bana bi suru dua etti.biter gecer ins dedi.ertesi gun alisverisini hic cekinmeden bize ettirdi.kadin zircahil.paranin nasi kazanildigini bilmiyor.

Peki kp el atmıyor mu bu duruma? Pasif mi kalıyor ? Hayır insan bi uyarır karısını, neticede borcu var oğlunun.zırt pırt bişiler istemek de meyin nesi?..
Başka çocuğu var mı, onlarada böyle davranıyor mu?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Back
X