- 29 Temmuz 2018
- 863
- 2.294
- 113
- 29
- Konu Sahibi olucakemel
-
Tam bir tembel mantigi, bir ay çalışmak zor geliyor demiyorda.Diyor ki bana inşaattan bir iş gelse 3-5 güne 2 bin alırım bir ay çalışıp 2 bin almak mantıklı değil of of ee diyorum kış iş yok. Dur bekle gelcek o iş...
Valla haklısınız.Anlamıyor hep beni oyalama derdinde yıldım artık
İnşaat sigortasız, çok nadir müteahhit sigorta yapıyorTam bir tembel mantigi, bir ay çalışmak zor geliyor demiyorda.
Sigortası da yatmıyor bu durumda değil mi?
Ben 4 ay çalışıp çıktım ben çalıştığım zamanlarda olan işlerede gitmedi gitti öğlenden geldi.. Şuan borca batmış durumda.Valla haklısınız.
Aslinda en güzeli isten cikacaksiniz mecbur isini bulacak da çocuklar da var.
Hastalik vs yok geçinemiyorsunuz ama adam aylik 2000 i ne yapcam 3 4 gün isle alirim diyor da is yok adam farkında degil.
Yada ben eve şunları alip taksit yaptircam acil ise gir falan diye masraf yapacaginizi falan söyleyin.
Belki de cok söylediniz böyle şeyler
Yani son bir sans vereceksenizde tam zamanlı sigortalı bir ise girsin , kendi keyfine çıkarsa da ayrılacağınızıda söyleyin, yoksa çekilmez bu durum gerçektenİnşaat sigortasız, çok nadir müteahhit sigorta yapıyor
İş bulmak mesele değil gayreti yok.Acımayın lütfen böyle adamlara. Şu an size paranızdan hayır göstermeyen adam yarın öbür gün çocuklarınız büyüdüğünde onların çalıştıklarına göz dikecek. Ve emin olun size yaptığını çocuğunuza yaparsa daha çok üzülürsünüz.
Geçici bir süreliğine işsiz kalsa, fellik fellik iş arasa kimse size diyemez zaten düşene bir tekme de sen vur diye. Ama eşiniz tamamen tembelliğinden ve sorumsuzluğundan çalışmıyor.
Karşısında net bir tavır sergileyin. Eğer boşanacağım diyip ağlayıp zırladığında boşanmıyorsanız bir daha söylediğinizde ciddiye almaz sizi. Belli bir süre verin kendisine iş bulması için. Bulamazsa sonuçlarıyla yüzleşsin. Kimse keyfinden asgari ücretle sabahtan akşama kadar çalışmıyor.
Kaç kere şans verdim değişmiyor karşımda hıçkıra hıçkıra ağlamasa çıkıp gidecektim o an acıdım ama ertesi gün pişman oldum giden ömürden gidiyor..Yani son bir sans vereceksenizde tam zamanlı sigortalı bir ise girsin , kendi keyfine çıkarsa da ayrılacağınızıda söyleyin, yoksa çekilmez bu durum gerçekten
O zaman yapılacak şey belli , ağlarsa da ağlasın..Kaç kere şans verdim değişmiyor karşımda hıçkıra hıçkıra ağlamasa çıkıp gidecektim o an acıdım ama ertesi gün pişman oldum giden ömürden gidiyor..
Az önce annemle konuştum yavaş yavaş taşıyacam eşyalarıO zaman yapılacak şey belli , ağlarsa da ağlasın..
İş bulmak mesele değil gayreti yok.
Anlıyorum saol. Benim kızlarım şuan aşırı babacı, büyük kızım boşanma mevzularının çok farkında ve ben babamla giderim babasız duramam diyor(5 yaşında). İnşaallah onlar ve kendim için en doğru kararı vermeye çalışıyorum.Sorun da bu değil mi zaten? Ben sizi tamamen kaybedeceğini düşünürse belki motive olur diye böyle bir öneri sundum. Yoksa mesele tabi ki çalışıp eve getirmesinden daha derin.
Yukarıda bir mesajda çok borcu olduğunu söylemişsiniz. Aynı sizin durumunuzdaki gibi bir arkadaşıma çok yakından tanık olduğum için tekrar söylüyorum kendinizi de düşünüyorsunuzdur tabi ama düşünmüyorsanız bile çocuklarınızı düşünün.
Arkadaşımın babası aynı sizin eşiniz gibi yıllarca bir çalışıp bir çalışmamış,hiçbir işyerinde dikiş tutturamamış aynı zamanda isteklerinden de hiç vazgeçmemiş biri. Sürekli bir yerlere borcu vardır. Kız şu an bütün maaşıyla babasının borçlarını ödüyor. Ve babasıyla asla bir baba kız ilişkisi yok. Arkadaşım çok yıprandı bu süreçte. Zaman zaman annesini de suçlar boşanmadığı için. Aynısı sizin de başınıza gelmesin.
Anlıyorum saol. Benim kızlarım şuan aşırı babacı, büyük kızım boşanma mevzularının çok farkında ve ben babamla giderim babasız duramam diyor(5 yaşında). İnşaallah onlar ve kendim için en doğru kararı vermeye çalışıyorum.
Çocuklarım için değişmesini bekledim ama sizdede bir örnek var huylu huyundan vazgeçmiyor...Umarım siz ve çocuklarınız için en hayırlısı neyse o olur ama yine de çocuklarınız o kadar babasına düşkünse babalarının düzelmesini dilemek geldi içimden.
Yazık tabiki daha farkında değiller. Ben elime geçen her fırsatta erzak deterjan stoğu yaptım o yönden bir sıkıntımız yok. Sosyal hayat sıfır mutluluk keyif yok çünkü cepte 5 kuruş bırakmayan bir adam.Peki canım bu adam calışmıyor , 2 tane de cocuk var nasıl olacak bu iş nasıl geçiniyorsunuz , yazık gunah değil mi o çocuklara.
Allah sana bol sabır versin canım başka diyecek bişey bulamıyorum. Sigortanız var mı çocuklar hastalanır malum kış brnimkiler hergun hasta , ne yapacaksınız.Yazık tabiki daha farkında değiller. Ben elime geçen her fırsatta erzak deterjan stoğu yaptım o yönden bir sıkıntımız yok. Sosyal hayat sıfır mutluluk keyif yok çünkü cepte 5 kuruş bırakmayan bir adam.
Devlette artık sigorta sorun değil çocuklarımın bağışıklığı yüksek hasta olmadılar şimdiye kadar maşallah. Adam evde kedi gibi beni bırakma diye gözüme bakıyor ..Allah sana bol sabır versin canım başka diyecek bişey bulamıyorum. Sigortanız var mı çocuklar hastalanır malum kış brnimkiler hergun hasta , ne yapacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?