Boğuyorum..

guvercinkafesi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2017
37
17
3
30
Ben çok ama çok kıskanç bir insanım. Gerçekten kendimi mahvettim,ruhen tükendim. Sevgilime güveniyor olmama rağmen nereye giderse gitsin zehir ediyorum. Aramalar mı mesajlar mı dersiniz sürüsüyle..Kızlara bakıyordur diye burnundan getiriyorum. Ki zaten %90 her erkeğin illa ki baktığına eminim ve şahidim, fakat sevgilim bakınca olay oluyor saniyelik bakış olsa dahi. Başka bir kıza güzel demesi bile beni çıldırtıyor. Arkadaşlarıyla dışarı çıktı diyelim, bana sürekli haber vermesini nerede olduğunu bildirmesini istiyorum. Kendisine ve bana işkence bu, farkındayım.. İki kez özel bir hastanede iyi bir psikiyatriye gittim, iki uzman da ilaç yazdı. İlaçları bir süre kullandım ama aşırı kilo artışı olmasıyla birlikte düşüncelerimde asla bir değişim olmadı.

Gerçekten kendimi hastalar gibi hissediyorum. Sağlığımı bile etkiliyor bu durum. Bana yanlış bir hareketi yıllar içinde hiç olmadı, ama hep içimde bir şüphe..Yoldaki güzel kızlardan kıskanıyorum gerisini siz düşünün.. Lütfen bana bir çözüm bulun, o kadar çaresizim ki. Kendime söz veriyorum bin kez, 1 saat dayanıyorum sonra yine aynıyım. Dışarıda olduğunda "acaba şuan ne yapıyor, nerede, kızlara bakıyor mu" gibi düşüncelerdeyim her dakika. Sevgilimde "artık çok sıkıldım, o kadar bunaldım ki anlatamam seni sevmesem bunca yıl senin yanında bir dakika dahi durmazdım hiç özgür değilim, bir yere gitmeye çekiniyorum" dedi.

Özgüvensizlik mi bilemiyorum. Sevgilim bana hep "sen çok güzelsin bana nasıl baktın anlamıyorum, yanına hiç yakışmıyorum" deyip üzülüyor. Fakat ben güzel olduğumu düşünmüyorum. Sadece tatlı, sıcakkanlı diye nitelendirebileceğiniz kızlardanım.

Nasıl aramadan, sormadan durabilirim? Yada çıktığında doğrusu az aramak mıdır hiç aramamak mı? Mutlaka siz benden çok daha tecrübelisinizdir. Ne denediysem inanın olmadı. Sanki ben ona karışmasam rahat rahat gezecek tozacak kızlarla konuşacak, bakacak gibi geliyor. Siz bu durumu nasıl dengeliyorsunuz? Yada nasıl kıskançlığınızı aştınız, düşünceleriniz nedir? Hepinize çok teşekkür ediyorum şimdiden, yazdıklarınızı aklıma kazıyacağım..

Kullanıcı adın ile açtığın konu bile beziyor birbirine.
Sevgilin sanırım kendini kafeste gibi hissediyor.Biraz kendini rahat bırak.Güzel günler geçirin bu zamanların kıymetini bilin.
Hayat akıp gidiyor ve biz geçen her saniyeyi bile geri getiremiyoruz.

Sorun sevgilim değil. Yani her insan gibi arkadaşlarıyla görüşür, yemek yer muhabbet eder eve döner. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Peki siz kıskanç mısınız? Öyle iseniz nasıl aştınız?

Gerçekten doğru. Mesela şuan arkadaşlarıyla geziyor, içim içimi yiyor. Aramayım diye kendimi nasıl sıkıyorum anlatamam. Görüşleriniz için çok sağolun, haklısınız. Siz kıskanç değil misiniz? Dünyada tek tür gibi hissediyorum kendimi. :)

kıskançlık için ilaç yazılmasıda ilginç geldi bana.
terapiye ihtiyacınız var sizin.

Kıskançlık için değil de bu ruh halim için ilaç yazıldı. Ki bilindik bir ilaç bu, ama bana yan etkisi çok oldu. Psikoloğa da gittim ama devlette. İlgilenmedi, 10 dakika ya konuştu ya konuşmadı..Konuşmak bile beni iyileştirmiyor. Siz nasıl aştınız, ya da kıskanç mıydınız? Sizin tecrübelerinizden daha iyi bir sonuç alırım diye düşündüm..

bu kıskançlık değil özgüven eksikliği. özgüven eksikliğinin de güzellikle felan ilgisi yok. sen sürekli arasan da adamın yapacağı varsa görüntülü arama yaptığında bile yapar. senin ilacın kendinde. psikolog desteği ile aşabilirsin diye düşünüyorum yeter ki değişmeyi iste. bu şekilde ne kendin mutlu olabilirsin ne başkasını mutlu edebilirsin.

Çok doğru söylüyorsunuz. Tavsiyeleriniz benim için çok değerli inanın, çok kötü hissediyorum artık kendimi. Dışarı çıktığında hiç arayıp sormamak mı en güzeli? Nasıl dengeyi tutturabilirim?

Kıskançlık karşı tarafın yaptkları,hissettirdikleri ile kişinin kendi kendine yaptığı düşünceler ve karakter yapısına göre değişiklik gösterebilir.Kimileri kıskanmaz ,az kıskanır yada çok kıskanç olur.

Önemli olan bunu(sizin yaptığınız gibi) kendinizde farkedebilmeniz ve bu konuda birşeyler yapmaya çalışmanız.

Bu konudaki çabanız için tebrik ederim sizi.
Şuanda kendinizi sıkmayın gidin kahve alın ,gelin burda yazışın fikir paylaşın .Diğer hanım arkadaşlarında fikrini alın.
Fikir fikirden üstündür hem.Bakın vakit nasıl geçer.Siz kendiniz çok değerlisiniz bunu asla unutmayın.

Çok teşekkür ediyorum ilginiz ve yardımınız için gerçekten. Her dediğinizi aklıma kazıyorum düzelebilmek için. Şuan arkadaşlarıyla geziyor, kaç kez rehbere girdim çıktım girdim çıktım, öyle zor duruyorum ki aramamak için. Akşama kadar aramadan durmak bile benim için mucize. Dediğiniz gibi yapacağım, umarım artık kendimi toparlayabilirim.. Tekrar çok sağolun.

bak ben eşimle 10 yıldır birlikteyim 5 yıldır da evliyim. ayrı tatile de gideriz, akşam ayrı arkadaşlarımızla da çıkarız. dün akşam arkadaşlarıyla dışarı çıktı mesela en son 12 gibi aradım iyi geceler diledik birbirimize 2 gibi de eve geldi.
ben çıkarım arkadaşlarımla o da aynı şekilde.
birbirimizle zaten özel bir çok zamanımız hatta evladımız var dengeyi kuruyoruz.
güven çok önemli bir durumdur. erkekleri ne kadar sıkarsan o kadar daha çok yapacakları geliyor. aklında olmayan eşeğin aklına karpuz kabuklarını doldurmayın.
hiç arama tabi ki demiyorum. ama aramak kontrol etmek amaçlı gelmesin aklına. gerçekten onun nasıl olduğunu merak ettiğin için ara.
gerçek sevgi karşındakinin kendine özel bir hayatı olmasına da saygı göstermek anlamına gelir.
aynı şekilde senin de buna hakkın var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…