Kuzum konu senin miydi? Ay, kaynana konusu diye okumadımdı amma senin Nicki gördüm okudum. Daha pazar sabahı kahvemi yudumluyorum ayılmaya çalışıyorum ve sinire kaldım konunu okuyunca. Bu model = Benim annem. Üstelik daha çok asabımı bozan durum annem cahil bir kadın da değil, sığ değil, yerini yurdunu bilen, günlük gazetesini okuyup gündemi takip eden, ora bura gezisinden geri kalmayıp görüp öğrenen kadın senelerce ve biz çocuk doğduğu ve şu yaşa geldiği tüm zamanlarda bu sorunu yaşadık...
Buradakilere anlattım, hafifleyeyim diye ama yok asap bozucu bir şey "Siz hasta ettiniz, bakamadın" olayı belli bir tekrardan sonra insanı delirtiyor; bağırmana şaşırma çünkü ben de bi cinnete geldim böyle ki biz benziyoruz yapı olarak biliyorsun.
Bak:
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...orunlar-hep-sorunlar-anneli-sorunlar.1036276/
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...basindaydi-hayatimi-planlamalardaydi.1054075/
Annemin benle zoru ne bilmiyorum ama Kv ile daha iyi anlaşırım ciddiyim; kadın bir haftadır yatılı bizde kalıyor (kv), annem yine bi şeyler dedi karıştırdı kurstu sergiydi hoop babamla geziye kaçtı. Ben de artık Kvmi aradım "Anne böyle böyle, müsaitsen senden rica edeceğim oğlana bakmanı" dedim, zaten hemen "Özledik tabi ki kızım tabi lafı mı olur" dedi atladı geldi; karışmaz, uyum sağlar. Öyle bir kadın. Annem ise sürekli bi dikte-yönlendirme çabası-eleştiri-eleştirinin eleştirisi... Değişmedi, değişmiyor. Sen taktıkça da arttırırlar "Biz ne dedik ki?" oluverir İdrağım aman diyeyim. Eşinin dediği gibi "Sen haklısın ve boşver" gerek yok. Hele cahillerse hiiiç gerek yok anlamazlar. Annem anladığı bildiği halde "Bende huy olmuş demeden duramıyorum, beni idare ediverin he diyin bana naapim huy" der. Bile bile der; öylesi daha bi dokunuyor, bunlar bilmeziye acıdım dese nolcak? Evladına güzel baktığını biliyorsun, sinirlenme salla.
Ama dediğim gibi kendine de "Sesimi yükselttim" diye hayıflanma, belli bir tekrardan sonra bu yaşanıyor, insan "Eeaah ama" haline geliyor. Olur o kadar.