Tek tek düğümlerini açmaya çalışacağım elimden geldiğince kuzum, resmen kendi kendine kara büyü yapan hodjalar gibisin. Zeki bir kadınsın ama kurup durma artık kafanda, dışına dışına çıkıyor enerjin.
Ben bunu çözdüğümden beridir sakinim ve ne zaman bu cümleyi kurup ardına maşallah demesem de patlarım. Ondan kendime bir Maşallah çekiyorum ve senin maşallahını kendinin takma sıranın geldiğini söylüyorum:
1)Kaynanan kendi dışarıdan görüyor, kaynanan öyle yetişmiş, kaynanan erkek milleti altında ezim ezim ezilmiş, kaynanan senin yaşındayken gelen geçene eğilmiş, bardağına suyunu katmış ayağına getirmiş, kaynanan gün saymış, kaynanan "Sıranın gelinine geleceği günü" beklemiş, ondan önce analığıyla kendini garantilemiş çünkü o da erkek doğurmuş; erkek doğurup kendi sultanlığını ilan etmiş, erkek doğurup gelinini güdeceği zamanı gözlemiş, gelini de erkek doğurunca eski sultanlık devrilmiş, bakmış ki gelin akıllı da; ne yapacak? Elbette kendi analığı ile senin analığını yarıştıracak. Sen sinir patlağı yaşarsan otomatikman haklı çıkacak, susarsan da içine delireceğin belli iki ucu boklu değnek. İki ucu boklu değnekten nasıl kurtulunacağını öğrendim, değneği ortadan ikiye kıracaksın! Kendi katı kalıbını kır. Sonra yeniden filizlen, eğilme İdrağım ama biraz bükülmeyi bilecek kadar esnek ol. Tatlı dil, savaşma seviş de şu yılanları döndür bi parmağında sonra değnekle ötele koluna dolandırmadan.
O kişilere diyeceğin şey "Bana laf getirenin benim evimde işi yok arkadaşım darılma gücenme. Kocamın annesidir, ben o kadına da kötü laf ettirmem, kocam sülalesidir, kocam iyi, anası da iyi" bunu diyeceksin. Asla unutma ki laf taşıyan laf da götürür İdrağım. El ağzına malzeme verme. Ha bu olaylar gerçek olur, o zaman apartmanı yık zaten; aynısı olsa yaparım ne eksik ne fazla amma ve lakin "Boşa konuşup bir varsayımla millete sakız ettirme kendini".. O sakız herkese yapışır, kvne, oradan kocana... Sen elinle etmiş gibi sanki, sana taarruza kalkarlar, yapma. Bu insanlar zombi ve istiladan korunmak istiyorsan önce panzehri keşfedeceksin.
Etme, hakkındır. Hadsiz cümleler hadsizler içindir. Kadın hadsiz işte, hadsizden hadli cümle mi bekledin de sinirlendin? Evet sinirin normal değil, kendinin farkındasın ve artık kendini kır, yoksa bu gidişle kendi saçını başını yolarken zaten çocuğunu senden deli raporu ile alacaklar. Anlatabildim mi gülüm? Bi doktora mı gidersin depresyon ilacı mı alırsın, şu süreci en sağlıklı nasıl atlatacağına bakacak, elleri de arşa açacak hayırlısını isteyeceksin, artık evrene mesaj mı gönderirsin, suya mı konuşur anlatırsın, kağıda yazar mı yakarsın; şu enerjiyi dök içinden... Dök artık, susma. Yaz-konuş kendi kendine filan ama susup yutkundukça artar, katılaşırsın. Bi teknik bul kendine çıkar içinden, bi de doktor.
Desen, en fazla ekmeğine yağ sürersin. Bi küfür defterine ne dersin? Benim öyle vardı bir ara, susmam gereken yerde susup o negatifi bir deftere şiir olarak akıtırdım. Sen hiç hicv şiiri okudun mu benden? "Ben divaneyim, gönlüm biçare/Ben kerhaneyim, herkes benim içimde. Bu benim şiirden bi ikilik. İçine atmak böyle oluyor; atma çıkar bunu.
Kafaya vurularak eğitilmez, yukarıdakiler gibi eğitilir, imkanlı. Ben yaptım-yapıyorum, arada bir şaşıyorum o da beşeriz diye illaki olur; imkansız yok, sadece biraz zaman alır o kadar.
Öpüyorum seni çok :*