Çorbalar Bolu usulu patates corbasi (resimli)

güzel gözüküyor denemek istiyorum ama yoğurdun ölçüsü su bardağıyla bir bardak mı olur acaba? neyse deneyip görelim bakalım

Denemeyen arkadaşlar, mutlaka deneyin! Mükemmel, harika ötesi, süperrrrrr .... bayılıyoruz bu çorbayaaaa (misafirlerim de dahil) Yapımı da kolay. Tekrar tekrar teşekkürler paylaşım için. Bu çorbaya birincilik ödülü veriyorummmm Sevgiler :79:

enfes bir tat gerçekten...daha önceden oktay ustanın benzer bi tarifini denemiştim o zaman beğenmemiştim hiç. ama bu harika tadına bakayım derken bi baktım 3 tabak yemişim :90:

Yoğurdun kesilmesi olayına hiç cevap veren olmamış,ben bir kez yoğurtlu çorba yapmaya kalktım,içine çorbadan su ekleyip ılıta ılıta dökmeme rağmen kesildi.Bunda doğrudan kaynayan suya dökülüp nasıl kesilmiyo anlamadım,bu kpnuya açıklık getirilirse denemek istiyorum.İlk deneyimimin korkusundan yoğurtlu çorba yapamıyorum

canım yoğurdu önce biraz incelt suyla,çorbaya katarkende hızlı hızlı karıştır.kesilmez o zaman ben sürekli yapıyorum bu çorbayı ,tadı muhteşem

tarif için teşekkürler,çorbayı ben de denedim çok güzel oldupatateslerinden çok suyu mükemmeldi soğan yoğurt ve sarımsak bu kadar yakışır, bidahakine bende patatesleri rendeliycem bakalım nasıl olcak

Son düzenleme:
tarif için tesekkürler bende dün denedim corbayı mükemmel oldu.patateslerin küp şeklinde hoş durmayacağını düşünerek rendeledim ve bana göre dahada güzel oldu:) tekrardan tesekkürler

Çorbayı bugün ufak eklemeler yaparak denedim ve nefisss oldu.
Ben içerisine 2 yemek kaşığı kadar çok minik doğranmış tavuk göğsü ve yarım tablet tavuk bulyon ilave ettim.
Patatesleri minik küpler halinde kestim.Soğanlarıda o kadar minik doğradım ki içerisinde kayboldu.
Tavsiye ederim

yoğursu inceltmişsin çorbanın suyuyla bu 1. kuraldır
2. yavaşaça döküp sürekli karıştırıyorsun
3. tuzunu yoğurtlu karışımı güzelce karıştırıp fokur fokur kaynadıktan sonra koyuyorsun.
annem yoğurtlu çorbalarda tuzu hep en son atardı. benim püflerim bunlar

bu çorbayı bu akşam iftara deneyeceğim. herkes bayılmış. bende yorumu iftardan sonra yazarım artık

ske mutfağa koşar ve bu çorbayı yapmaya başalar,akşama da aşkına sunar sonrada buraya yorumunu yazar iftar çorbam bu olacak

çorbayı pişirdim,güzel oldu ama sanırım yoğurdunu biraz fazla koymuşum,2 yada 3 kaşık yeterli oluyor.yoğurt çorbasına benzediÇ(

BEnde yaptım çorbayı ramazan ayının ilk gunlerydı galiba
Çok nefis oldu herkes çok beğendi..
Teşekkür ederım paylaşımın için:79:

ben bayıldım atrifini verdiğiö m herkeste bayıldı yok böyle bir çorba

enfes bir tat gerçekten...daha önceden oktay ustanın benzer bi tarifini denemiştim o zaman beğenmemiştim hiç. ama bu harika tadına bakayım derken bi baktım 3 tabak yemişim :90:

teşekkürler tarif için işte deneyeceğim yeni bir tarif dahaaa

tarif için teşekkürler,çorbayı ben de denedim çok güzel oldupatateslerinden çok suyu mükemmeldi soğan yoğurt ve sarımsak bu kadar yakışır, bidahakine bende patatesleri rendeliycem bakalım nasıl olcak

tarif için tesekkürler bende dün denedim corbayı mükemmel oldu.patateslerin küp şeklinde hoş durmayacağını düşünerek rendeledim ve bana göre dahada güzel oldu:) tekrardan tesekkürler

BEnde yaptım çorbayı ramazan ayının ilk gunlerydı galiba
Çok nefis oldu herkes çok beğendi..
Teşekkür ederım paylaşımın için:79:

Bu akşam ki iftar menüm belli ama yarın yapabilirim.Okurke nağzım sulandı resmen

Paylaşım için teşekkürler

Bu kadar guzel yorumlar almak beni çok mutlu etti , benimde çok sevdigim ve misafirlerime ikram ettigimde övgüler alan bu çorbayi sizlerinde begenmesine sevindim...Deneyen herkese afiyet olsun diyorum...

Ben de pişirdim ben de ben de! ve çooook güzel oldu, aynı çorbalardan sıkılmıştım ramazanda, eşim de çok sevdi. tarifi veren arkadaşa teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…