Bu aralar yanlış bir seçim yaptığımı düşünmeye başladım. Sürekli depresif olmamı buna bağlıyorum.
Şöyle anlatayım.
18 yaşındayım, en sonki LYS sınavına hem psikolojik hem de fizyolojik olarak berbat halde girdim (sınav yüzünden değildi), zaten çok da çalışmamıştım. E hal böyle olunca kötü bir sıralama elde ettim. Bir sene daha hazırlanmak istiyordum, ama bu sefer sayısaldan değil eşit ağırlıktan (psikoloji veya hukuk için). Sonra bir şeyler oldu ve ben bir sene daha hazırlanmayı göze alamadım, ya kazanamazsam ya yine sınavdan önce kötü olursam düşüncesiyle. Zaten önceden de çok olmasa da istediğim bir bölüme yerleştim. Mimarlık.
Aslında bölümü seviyorum, sanatsal yönüm ağırlıklıdır zaten. Çizmeyi boyamayı falan da severim, yaratıcı fikirlere sahip olduğumu da düşünüyorum. Ama mutlu değilim, neden bilmiyorum. Keşke psikoloji okusaydım diye içim içimi yiyor. bir hocamız var 3 derse birden giriyor. Adam sınıfta bariz bir şekilde bazı öğrencileri kayırıyor not bakımından, bunu hepimiz anladık zaten. Ama benim notlarım çok kötü gelyor bu da moralimi bozan bir diğer etken. Sanki beceremeyeceğim bir şeyi yapmaya kendimi zorluyormuş gibi hissediyorum bu yüzden zaten pişmanlık duyuyorum bu bölümle ilgili. Mesela en son sınavda (çizim sınavıydı), çizdiğim şeyi diğer arkadaşlarımla karşılaştırdım aynı şeyi çizmişiz. Ama ben 45 aldım! sınıf ortalaması 70! Herkesle aynı şeyi çizip de nasıl 45 alabildiğime ben de şaştım.
Yapamayacakmış gibi hissediyorum bu bölümde, bölümün zorluğundan değil. Sanki bu işe yeteneğim becerim yokmuş gibi ddüşünüyorum. keşke psikoloji okusaydım
Ama bu seneki YGS nin başvuru tarihini de kaçırdım malesef