• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bölünen uykular, çok çaresizim lütfen yardım :(

tubikomo

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2023
373
135
33
32
Merhaba arkadaşlar,
Bebeğim 18 aylık. Son iki haftadır uykuları gece 12 den sonra hep bölünüyor. Babasını görünce zaten asla yatmıyor geriye beşiğine. Yine ben kalkarsam bü şekilde beşiğine geri döndürüyorum. Ama 20 dk sonra max tekrar ağlamaya başlıyor. Temas istiyor. Yatağa almak istemiyorum. Çünkü yatağa üçümüz sığmıyoruz dolayısıyla üçümüz de rahat yatamıyoruz. Birde bir kere düştü yanımızdan çok korkuyorum bir daha olacak diye. yanımızda yatarkende mız mız hali oluyor ama şşş falan anında dediğimiz için uykusu çok bölünmeden uykuya geri dönüyor. şu saat oldu başında nöbet tutuyorum. Eşim hemen kolaya kaçıyor yanımıza alalım böyle olmaz diyor. Bende çok ağlayınca yanına alıyolar düşünmesin diye almicam yanıma. Dayanmaya çalışıyorum ama bende gün içinde yoruluyorum birde gece böyle çarpı iki oluyor. Bana ne önerirsiniz lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız

Yanınıza almayı.
Bu konuya katı bakıldığını düşünüyorum, çocuk tek başına sakinleşip uyuyamıyorsa yatırırım yanıma.
Alışıyorlar tabii ama benim için sorun değil.
Hepimiz daha huzurlu uyuyoruz.

15 buçuk aylık da benimki, koyun koyuna yatıyoruz. Daha huzurlu oluyor. Yalnız benim bebeğim kalkıp oturamıyor ya da emeklemiyor rahatız. Siz düşmemesi için gerekli önlemleri alıp yatağınızda yatırabilirsiniz.

Biz 2 yaşa kadar yanımızda yatırdık. Oda yaptık o arada ona. Kendi kendine odasına geçti bir anda. Gece size temas edip rahatlamak istiyor olabilir. Yatağınız küçük mü? Aranızdayken nasıl düştü bilmiyorum. Ama en kötü beşiğini sizin yatağa bitiştirin.

Biz 2 yaşa kadar yanımızda yatırdık. Oda yaptık o arada ona. Kendi kendine odasına geçti bir anda. Gece size temas edip rahatlamak istiyor olabilir. Yatağınız küçük mü? Aranızdayken nasıl düştü bilmiyorum. Ama en kötü beşiğini sizin yatağa bitiştirin.
üçümüz zor sığdığımız için eşimde rahat yatalım kızımla diye kanepede yatıyordu. Ama kızımın yanına yastık vs koyuyorduk. Üstüne çıkıp düştü. Ben uyku eğitimi vermek, kendi odasını öğretmek istiyorum. Bir türlü beceremedim. Zaten mesanemden sıkıntılıyım ve sürekli tuvalete gidiyorum geceleri şu an bir tedavi aşamasındayım. Her tuvalete uyandığımda kızımıda uyandırıyorum ister istemez. Ne yapacağımı bilmiyorum çok arada kaldım

üçümüz zor sığdığımız için eşimde rahat yatalım kızımla diye kanepede yatıyordu. Ama kızımın yanına yastık vs koyuyorduk. Üstüne çıkıp düştü. Ben uyku eğitimi vermek, kendi odasını öğretmek istiyorum. Bir türlü beceremedim. Zaten mesanemden sıkıntılıyım ve sürekli tuvalete gidiyorum geceleri şu an bir tedavi aşamasındayım. Her tuvalete uyandığımda kızımıda uyandırıyorum ister istemez. Ne yapacağımı bilmiyorum çok arada kaldım

Gündüzleri odasında uyusun. Odasını süsleyin. İmkan varsa Montessori yatak öneririm. Zamanla olacak. Akışa bırakın. 4.5 yaşında oğlum hala geceleri bir kez mutlaka uyanıyoruz. Normal yaşadığınız süreç. Bir de yataktan düşmemesi için yatak bariyeri koyun veya sandalye falan dizin yastık yetmez artık büyümüş.

Bende 20 ay kızımla yattım babası salonda koltukta uyuyordu. Bu süreçte kızım daha çok uyanıp uykuya dönemiyordu. Bizim yatak duvara bitişikti duvar tarafında o yatıyordu hiç düşmedi. Sonra odasına geçirdim emzirmeyi bıraktım uykuları düzene girdi yine uyanıyor 1-2 defa ama Uykuya çabuk dönüyor. Sizinde yapacağınız şey ozaman artık odasına geçirmek.

Babasına bişi demek istemiyorum herkes ilgilenmiyor falan der şikayetçi olur bende çok ilgilendiğinden şikayetçiyim. Babası sayesinde sınır koyamıyorum. Hiç dayanamıyor. Mesela hafta içi işe vs gittiğinde çok iyiyiz ama haftasonları kahvaltıda mama sandalyesine bile oturmuyor babamın kucağında yicem diyor diretiyor. Uyku konusunda eşim biraz istikrarlı olsa bu olayı atlatıcam ama çok zorlanıyorum. Zaten rahatsızım. Evet ama öğlen uykularını beraber yatak odasında yapıyorduk artık kendi odasında yatırıcam onda da. Belki böyle böyle alışır

Benim eşimde öyleydi yanımızdan zor ayırdım çocuğu şimdi odasında yatıyır çok şükür 20 aylık benim ki 2 aydır odasına alıştırdım çok zor olmadı ağladığında gece yanına gittik uyuyunca geri kalktık böyle alıştı

Merhaba arkadaşlar,
Bebeğim 18 aylık. Son iki haftadır uykuları gece 12 den sonra hep bölünüyor. Babasını görünce zaten asla yatmıyor geriye beşiğine. Yine ben kalkarsam bü şekilde beşiğine geri döndürüyorum. Ama 20 dk sonra max tekrar ağlamaya başlıyor. Temas istiyor. Yatağa almak istemiyorum. Çünkü yatağa üçümüz sığmıyoruz dolayısıyla üçümüz de rahat yatamıyoruz. Birde bir kere düştü yanımızdan çok korkuyorum bir daha olacak diye. yanımızda yatarkende mız mız hali oluyor ama şşş falan anında dediğimiz için uykusu çok bölünmeden uykuya geri dönüyor. şu saat oldu başında nöbet tutuyorum. Eşim hemen kolaya kaçıyor yanımıza alalım böyle olmaz diyor. Bende çok ağlayınca yanına alıyolar düşünmesin diye almicam yanıma. Dayanmaya çalışıyorum ama bende gün içinde yoruluyorum birde gece böyle çarpı iki oluyor. Bana ne önerirsiniz lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız
Üşüyor olabilir mi ? Bi sorun olmalı. Yanınıza almaya alışkın değil anladığım kadarıyla çünkü sürekli engellemişsiniz. O zaman üşüyordur veya korkuyordur. Benim oğlum da yatırdığım an ağlardı. Bir gün yanıma aldım sıcacık uyudu. Anladım ki üşüyormuş. Bir daha uyku kıyafetlerine el attım.

Üşüyor olabilir mi ? Bi sorun olmalı. Yanınıza almaya alışkın değil anladığım kadarıyla çünkü sürekli engellemişsiniz. O zaman üşüyordur veya korkuyordur. Benim oğlum da yatırdığım an ağlardı. Bir gün yanıma aldım sıcacık uyudu. Anladım ki üşüyormuş. Bir daha uyku kıyafetlerine el attım.
Ben 9 aylıkken odasını ayırmıştım ama diş döneminde vs çok uyanıyordu eşim her seferinde aldı yatağımıza getirdi sonuç bu. Doktorumuzun dediği gibi uyku düzeninde başa döndük. Bize çok alıştı. Üşüdüğünü sanmıyorum oda sıcaklığı ve nemi sürekli ölçtüğüm şeyler. Korku kısmına bişi diyemiyorum olabilir belki. Allah bütün annelerin yardımcısı olsun:(

Benim eşimde öyleydi yanımızdan zor ayırdım çocuğu şimdi odasında yatıyır çok şükür 20 aylık benim ki 2 aydır odasına alıştırdım çok zor olmadı ağladığında gece yanına gittik uyuyunca geri kalktık böyle alıştı
İnşallah bana da nasip olsun.

Back
X