"borç borç borç" ve "hergün kavga hergün stres" başlıklarının yazarından; HAMİLEYİM!!

off nasıl oldu çifte korunmayla bebek yaa

Allah'ın var bir bildiği, ben olsam napardım ; bu şekilde gelmiş bir bebeği aldıramazdım
Bilemiyorum miranda karar veremiyorum.
Bu aynı şey gibi hani böyle bi kararsızlık ikilem vardır ya;
mutsuz bi evlilikte çocuk yetiştirmek mi yoksa ayrılıp anneye babaya hasret yaşatmak mı?

doğurup, ihtiyaçlarına cevap veremeyip, belki boşanıp mutsuz etmek mi? yoksa doğurup yaşayacaklarına onu da ortak etmek mi?

elinden gelenin fazlasını yapabiliyorsa ,neden şimdiye kadar yapmadı eşiniz?
çift korunma yöntemiyle nasıl hamile kaldınız şaşırdım doğrusu..sorması ayıp neyle korundunuz?
böyle şeyleri konuşmayı çok sevmiyorum ama spiral ve geri çekilme.

dediklerin gibi olsa ben de hiç düşünmezdim, ama maddiyat insanın elini kolunu bağlıyor maalesef

geleceği kimse bilemez canım.

kararın ne olursa olsun, hakkında hayırlısı o olsun.
düşünmek için zamanın var.

eşin ne diyor peki?

bebeğiniz tam bir süpriz olmuş.
Rabbim ol dedikten sonra ne kadar korunursan korun.o bebek dünyaya gelicek ya elbet bi yolunu buluyor işte.
sakın ola aldırmayın bebeğinizi.
Rabbim verdiyse bir bildiğide vardır.belki öyle bir bereketle gelicek ki tün sorunlarınız çözülücektir.
annem benim hep şanslı olduğumu söyler.doğduğumda ev almışlar.bolluk bereket gelmiş.
sakın aldırma, kıyma o cana..

Hayırlısı olsun hakkınızda. Evet bu şartlarda çok zor ama yarının ne getireceğini bilemeyiz ki. Belki bu bebek size yeni başlangıçlar yaptırır. Hem sen annesin eğer aldırırsan duyguların bundan ne derece etkilenir bunları düşün. Eğer seni daha mutsuz edecekse aldırma.

burda çoğunluk sana "aldırma" diyecektir sanırım canım.
çoğumuz anneyiz, olmak için çabalıyoruz.

evet şartlar çok çok çok önemli, hem maddi hem manevi ama.

sen daha loğusa sayılırsın böyledüşünmen çok normal. düzelir inşallah çocuğuna ve doğacak bebeğine odaklan :)

dediklerin gibi olsa ben de hiç düşünmezdim, ama maddiyat insanın elini kolunu bağlıyor maalesef
Haklisin canim, biz bi sekilde geciniriz diye dusunuyorum ama soz konusu evladim olunca istiyorum ki guzel sartlarda buyusun, gelecegini guzel planlayabileyim iyi bi egitim aldirayim vs vs eeee hepsi maddiyat ne yazik ki.. ama bu kadar olumsuzluga ve bu kadar korunmana ragmen hamile kaldiysan vardir Bi hayri diye dusunuyorum.. :)

Diğer yazılarınızı okumadım ama eşinizle birlikte olduğunuza göre boşanmayı hiç düşünmediniz ve düşünmüyorsanızda bebeğinizi doğurun korunduğunuz halde gelmiş bu bebek kısmetiyle gelcek bence Allah yar ve yardımcınız olsun

mantığımla yürürsem, aldırmam en doğrusu..
Ama anneyim netice beyin duyguya daha çok yükleniyor.
İkilemde kalıyorum
Iste ben boyle durumlarda herzaman mantiktan yanayim zaten sende biliyorsun evliligini icinde bulundugun durumu gidisati ve farkindasin neler olabilir uzulmeni istemem umarim dogru karar verirsin Allah yardimcin olsun

Eşine katılıyorum, sağlık açısından bi sıkıntı olmazsa doğurabilirsin. Tabi bu senin kararın.
Hayat şartları hep zor, zor olmaya da devam edecek. Ben de maddi durum düzelsin de o zaman yaparız diyorum ama düzeleceği yok.
Ne güzel Allah sana bir tane evlat vermiş ve bir tane bebeğe daha anne olarak seçmiş.
Eşinle problemlerini de sadece iletişim çözer.
Senin için zor olacak ama her zorluğun sonunda bi güzellik vardır.

ben eşinin ne düşündüğünü merak ettim.
yani "sağlığın açısından sıkıntı yoksa doğur" demiş ama.

gerçekten istekli mi ?
sorumluluk paylaşmayı düşünüyor mu?

bunları etraflıca konuşmanız lazım.

Bebeğiniz bir mucize aslında belki size birşeylerin habercisi de aynı zamanda ..
Allah ol derse olurmuş işte ..
Umarım hayırlısı ne ise o yolda ilerlersiniz ..
Allah yardımcınız olsun ..

Öncelikle tebrik ederim.Kararın ne olursa olsun hayırlısı olsun.

Ama ne bileyim doğacak çocuğuna ve doğan bebeğine üzüldüm.Böyle bir babada ailede hep eksik yetişecekler.
Kararsızlığımın temeli burdan geliyor zaten.
Ama aldırırsam herşeyden habersiz yavrucağın suçu ne diyorum.
İşin ilginci aynı cümle doğurursam da kurucam..
"herşeyden habersiz evlatlarımın suçu neydi neden böyle bi hayatı yaşamaya mahkum bıraktım?" dicem.
Çok karışık ve kararsızım.
Hayatımın en en en zor kararı.

Ne kadarlık hamilesiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…