"borç borç borç" ve "hergün kavga hergün stres" başlıklarının yazarından; HAMİLEYİM!!

Rabbim bir an evvel size ve isteyen herkese saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insallah.cok sagolun.

Artik konularina pek inanmiyorum. Allasen insan derdini reklam yapar mi? "Borc borc yazarindan.... Hamileyim" ne demek oluyor? Sanki filme reklam yapar gibi " a filmin yazarlarindan size sunuyoruz..."

Cift korunma ile nasil hamile kaliniyor anlamiyorum. Nasil bir sperm ise artik, hem kondomu delip, hap kullananib kadini hamile birakti. O sperme ile nasil su an 5 cocugunuz yok hayret valla

Bide topiclerin daima "hit" oluyor, kk hatunlarin zayif noktalarini biliyorsun. Sorumsuz kocasan baslayip simdi "kürtajmi/degilmi" kesin hit topic olur. Zaten gecenlerde böyle sorunu olan bir kadin vardi, konusu kac sayfayi bulmustu. Sanirim oradan ilhamini aldin

Son düzenleme:
Bu sabah bir önceki konunu okumuştum. Eşinin söylediğinden daha az yardımı olacak orası kesin.
Allah hakkında hayırlısını versin.

Yakın arkadaşımın kızı 7 aylıkken ikinciye hamile kaldı. Onlar da maddi açıdan kötüydü. Eşi hala yardımcı değil.
Daha kucak çocuğu varken tekrar hamilelikle boğuştu. Doktora gidince siniri boşalır ağlardı terapi uygularlardı.
Şu anda çalışmıyor tabi ki. Şimdi ikincisi 6 aylık. İkisi de çok güzel bebekler. Çok zorlanıyor harap oluyor ama olduktan sonra bakılıyor.

Maddi manevi durumunu özetledin ama aldırırsan ileride pişman olmak da var.

geleceği kimse bilemez canım.

kararın ne olursa olsun, hakkında hayırlısı o olsun.
düşünmek için zamanın var.

eşin ne diyor peki?
Esim çok sessiz kaldi.bebegimde bana cok destek olacagini söylemisti ama psikolojisi benden cok bozuldu zor ve yalniz zamanlar yasatti bana.o yuzden ikincisinde cok tepkisiz kaldı.sen kendini nasil rahat hissedersen o yönde karar ver dedi ama baskı yapmasa da kesinlikle aldirmamam yönünde fikri.netice de o kazanip getiriyor yetirmeye calisan evde sorunlariyla ilgilenecek olan benim.cok dahil olacagini sanmiyorum.

Spiral+ geri çekilmeyle hamile kalmış konu sahibi.
Evet okudum. :) Spiral yalnızca doğru kullanıldığında iyi bir doğum kontrol yöntemi, her 6 ayda bir doktor kontrolüne gitmek gerek, doktorun dal muayene ile yerinde mi bakması gerek. Çoğu kadın bunu yapmıyor. Neyse olan olmuş artık üstüne düşünüp konu sahibesini üzmeyelim. Olan olmuş, doğum kontrol hapıyla dahi hamile kalan var sonuçta.

Aynen 6 ayda bir jinekolojik muayene şart. Önce bu bilinci yerleştirmeliyiz. Hiç bir kontrol yöntemi %100 değilmiş zaten. Ben de korunduğum halde her ay tırsıyorum valla

Peki işi bırakma lüksünüz var mı çocuk doğduğunda?
Bir de eşinizden boşanacak mısınız, boşanmayacak mısınız? Bu da çok önemli bir nokta.
Bir de borçlar sizin üstünüze mi? Ortak mı?

Aslında mantıksal acıklamada haklısın.ozellıkle afrıkalı cocuk ornegınde.ancak elınden gelen her seyı de yapıp hamıle kaldıysa konu sahıbının sucu degıl.

Aynen 6 ayda bir jinekolojik muayene şart. Önce bu bilinci yerleştirmeliyiz. Hiç bir kontrol yöntemi %100 değilmiş zaten. Ben de korunduğum halde her ay tırsıyorum valla
Ben turkıyede altı ayda bır jınekolojık.muayene yaptıran kadın tanımıyorum.hatta makatında beze cıkıp da nasıl olsa hemoroıttır dıye utancından doktora gıtmeyen sonradan hucrenın kanserlı oldugunu ogrenen ınsanlar var.saglıgın henuz degerlı olmadıgı ulkelerdenız.

Aslında mantıksal acıklamada haklısın.ozellıkle afrıkalı cocuk ornegınde.ancak elınden gelen her seyı de yapıp hamıle kaldıysa konu sahıbının sucu degıl.
Yok yukarıda da belirttim zaten doğum kontrol hapında bile hamile kalan var. İşte benimki bir nevi kamu spotu, çünkü bu forumda ve yakın çevremde okumuş etmiş insanların dahi geri çekilmeyle korunduğunu duyunca ufak bir şok yaşadım.:)

canım hiç canınızı sıkmayın
bundada var bir hayır
durumumuz yok demişsin
ama belki durumunuz bu bebekle değişecek
Rabbimim işinden sual olunmaz canım
sen isyan etme üzülmede
tevekkül et Rabbime herşey ondandır..

selamlar saygılar..

mantığımla yürürsem, aldırmam en doğrusu..
Ama anneyim netice beyin duyguya daha çok yükleniyor.
İkilemde kalıyorum

Esin topu sana mi atti ?
Bu cok buyuk bir sorumluluk.
Bu karari birlikte vermelisiniz.
Sonucta ilerde evliliginiz duzelirse, ve simdi bu cocugu aldirirsaniz icinizde hep acaba aldirmasaydim mi sorusu olucak.
Yada tam tersi soz konusu.
Ve bunun sorumlulugu sadece sizde olmamali.

Tipik erkek. Onemli kararlarda tereyagindan kil ceker gibi ortadan sivisiyorlar.

Rabbim sana dünyanın en güzel hediyesini vermiş. Acaba diye düşünmemelisin bile. hepimiz bu kadar şanslı olamıyoruz malesef..
tedbiri tevekkül et
sen tedbirini almışsın buna rağmen hamile kalıyorsan bu bebeğin senin için bir mucize olacağına inanmalısın bence.
önceki konularından sıkıntılarını biliyorum fakat bilemezsin ki senin şer sandığında aslında ne hayırlar vardır.
genelde istenmeyen evlatlar en hayırlıları çıkıyor unutma. yarının ne getireceğini bilemeyiz bebekler bereketleriyle gelir.
bir sınavın devam ederken 2.si başlamış bu bebek tüm sıkıntılarından kurtarıp feraha ulaştırır inşallah seni.

Konu sahıbı cok konu acıyor evet.dıger konularına bılınclı bakmadım.cunku bır kere haksız yere bana guzel olamayan bır laf etmıstı ama neyse yenı uye olur boyle seyler dıye bu konusuna tıkladım.evet baslık alakasız olmus bıraz ama eskı konularıyla baglantılı gıbı.hamıle kalması konusu da hamıle kalınabılıyormus ama dedıgın gıbı sımdıye de futbol takımı.olması lazımdı.yıne de neden yalan yazsın kı dıyorum.

Spiralle ve geri cekilmeyle korunanlarin hamile kaldigini en az 5 kiside gordum canim.
Bilemiyorum nasil oluyor bu. Ama ben olsam hayatta dusunmem spiralle korunmayi.

Spiralle ve geri cekilmeyle korunanlarin hamile kaldigini en az 5 kiside gordum canim.
Bilemiyorum nasil oluyor bu. Ama ben olsam hayatta dusunmem spiralle korunmayi.
Annemde spiralle hamile kalanlardan. Peki acaba düşük tehlikesi olmuyor mu spirali çıkarırken. Sonuçta rahim ağzıyla oynuyorlar.

Konu sahibi konularını biliyorum. Kendi adıma konuşuyorum, o adama ikinci bebeği asla doğurmazdım. Yine yıpranan sen olacaksın. Ayrıca ağdalı dille yazmaya gerek yok. Çocuğu olmayanlarla ne alaka?
Hakkaten ya cocugu olmayanlar da var ben 30 tane cocuk yapim ?? Ne alakasi oldugunu biri bana da anlatsa ya?
Cocugu aldir filan demiyorum, kesinlikle . Allah yardimcuisi olsun hanfendinin. Esi ile arasindaki priblemleri cozmenin yollarini aramali bence cocuk zaten gelmis bile size sormuyo ki ben gelimmi dunyaya gelmiyimmi diye ??
Ama cocugu olmayanlarla ne alakasi var???

vardir canim bir hayir mutlaka..
oncelikle sakin ol ve hirpalanmayi birak..
esinden bosanmayi dusunseydin bunu dile getirirdin, demek o kadar kotu bi durum yok ortada.. maddi sıkıntılar ve esinin tavri seni yipratmis ama esimle omuz omuza hungur hungur agladik diyorsun, demek umut var sizin icin
aldirmayi dusunmemeni oneririm, bi can tasiyorsun, hersey de mantikla bakamayiz ki, aman ne var sanki diyemeyiz..
insaAllah bebek sansiyla gelir ve yuvaniz huzurla dolar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…