- Konu Sahibi scrolllock
-
düşünülmesi gereken o kadar çok şey var ki...
sorumsuz ve ala dağdan serin bir adamla olan evlilik
işe yeni girdin,işyeri yeni gebeliği kabul edecek mi?
var olan borçlar
kv 2.bebeğe de bakabilecek mi?
liste uzar gider....
Allah yardımcınız olsun..
Kadınları bu duygusal bakışaçısı bitiriyor işte.
Allah razı olsun arkadaşım.Hakkında hayırlısı olsun, uzun bir müddet belki de hiç hamilelik düşünmeyen biri olarak size bir sorum olacak. Karnınızdaki bebeğin, kendisinden sadece 1 yaş büyük olan ablasından-abisinden (bebeğiniz kız mı erkek mi bilmiyorum) ne farkı var? Ya da dünyaya getirilmemek için suçu ne? 2. bebeğiniz size Rabbimin hediyesi olmuş. Bakarsınız 2 çocuğun sorumluluğunu yerine getirebilmek adına eşinizle kafa kafaya verip sorunlarınızı unutursunuz. Hem ne güzel hazır bebek büyütüyorsunuz, onun kıyafetleriyle eşyalarıyla oda büyür. Rabbim yardımcınız olsun inşallah :)
ne yazık ki ikisi de tam koruma sağlamıyor..gerçi şu anda konuşulacak konu değil olan olmuş ama ,konuyu okuyanlar faydalanır belki.spiral sağlıklı bir korunma yöntemi değil ne yazık ki,ben de spiral çocuğuyum..geri çekilmeyi söylemey gerk bile yok zaten..böyle şeyleri konuşmayı çok sevmiyorum ama spiral ve geri çekilme.
burada kimsenin size şöyle yap demeye hakkı yok zaten..sadece seçenek snunup olabilecek şeyler konuşulabilir.Bunları düşününce ortaya tek bir cevap çıkıyor; DOĞURMAMALIYIM..
Öte yandan duygularım elini beline koyup yüzüme yüzüme çemkiriyor, nasıl kıyarsın diye ..
HERKES YA ALDIR DİYOR YA BOŞAN DİYOR NE DİOSUNUZ SİZ YA KARDEŞİM İNANMA BUNLARA RABBİM Bİ CAN VERMİŞ ONU KİMSENİN ALMAYA ALDIRMAYA HAKKI YOK NE DURUMDA OLURSA OLSUN TÖVBEEEE SABRIMIN SONUNA GELDİM YAW DAHA ÜYE OLALI 1 AY OLDU SİNİR KRİZİ GEÇİRDİM YAAAAAllah razı olsun arkadaşım.
Önümü göremiyorum, ne yaparsam risk..
dogurursam belki şöyle olur belki böyle olur laylaylom..
ya da böyle de olabilir diririra diriririra..
o kadar çok senaryo var ki kafamda.
Hangisine yöneleceğime karar veremiyorum.
Ölmekk istiyorum, böyle bi kararı vermektense ölmek istiyorum
öncelikle hayırlı olsun. iki kızımın arası 18 ay. muhtesem birsey birlikte büyümeleri. bgn iki yasında olan srkiz aylık olanı evde bırakıp teyzesiyle markete gitmiş. ams yolboyu bibik yok bibik evde diyip duröuş. bebeksiz nefws bile almaz. bebek dersen keza.Arkadaşlar Merhaba,
Daha önceki konularımı okuyanlar bilirler,
Sorunlu bir eşim ve evliliğim 1 yaşında da bebeğim var.
Henüz diğer problemlerimi çözememişken, ve daha düne kadar çözüm bulmak için burada ki arkadaşlarımdan fikir almaya uğraşırken dün akşam hamile olduğumu öğrendim.
Üstelik bebek emziriyorum (prolaktin hormonum yüksek) bunun yanında da çift korunma yöntemi kullanıyoruz.(hem eşim hem ben korunuyoruz)
Rabbimin hikmetinden sual olmaz ya..
Tutamıyorum kendimi, çığlık çığlığa bağırmak istiyorum.
Ne düşüneceğimi, nasıl karar alabileceğimi bile bilmiyorum.
Tamamen kendimi kaybetmiş durumdayım,
Bu evliliğe bu eşe.. bi bebek daha verme düşüncesi beni kahrediyor.
Diğer taraftan yıllarca uğraşmasına rağmen bebeği olamayan ablalarımı, kardeşlerimi düşünüyorum.
Onlara haksızlık ediyormuşum düşüncesine kapılıyorum.
Dün gece sabaha kadar eşimle omuz omuza verip hüngür hüngür ağladık.
"Eğer sağlık açısından sorun olmazsa doğur (1yıl önce sezeryan doğum yaptım) ben elimden gelen desteğin fazlasını veririm dedi, yok sorun olur doğuramam dersen anlarım seni" dedi.
Ne maddiyat var, ne geçim var..
Eşim gün geliyor melek gün geliyor şeytan.
Gün geliyor çok iyi bi eş, müthiş bir aile babası, gün geliyor paçasından tutup sokağa atılası..
Ne yapacağımı şaşırdım.
Akıl verin desem bu konuda kim ne diyebilir ki?
Kimden ne isteyebilirim?
Rabbim en doğru kararı alabilmemi nasip etsin inşallah.
Dua edin bana hanımlar.
Allah'ın hikmeti 6 aydır tüm ugraşlarımıza ragmen bi sonuc alamadık bugün regl günümde olmadım her ay gecikiyo ama bi türlü gebelik olmuyo bu duygu cok berbat durumunuz olmaya bilir ama lütfen o cana kıymayın herşeyin bi çözümü bulunur ama kıydıgınız canın telafisi olmaz sonraArkadaşlar Merhaba,
Daha önceki konularımı okuyanlar bilirler,
Sorunlu bir eşim ve evliliğim 1 yaşında da bebeğim var.
Henüz diğer problemlerimi çözememişken, ve daha düne kadar çözüm bulmak için burada ki arkadaşlarımdan fikir almaya uğraşırken dün akşam hamile olduğumu öğrendim.
Üstelik bebek emziriyorum (prolaktin hormonum yüksek) bunun yanında da çift korunma yöntemi kullanıyoruz.(hem eşim hem ben korunuyoruz)
Rabbimin hikmetinden sual olmaz ya..
Tutamıyorum kendimi, çığlık çığlığa bağırmak istiyorum.
Ne düşüneceğimi, nasıl karar alabileceğimi bile bilmiyorum.
Tamamen kendimi kaybetmiş durumdayım,
Bu evliliğe bu eşe.. bi bebek daha verme düşüncesi beni kahrediyor.
Diğer taraftan yıllarca uğraşmasına rağmen bebeği olamayan ablalarımı, kardeşlerimi düşünüyorum.
Onlara haksızlık ediyormuşum düşüncesine kapılıyorum.
Dün gece sabaha kadar eşimle omuz omuza verip hüngür hüngür ağladık.
"Eğer sağlık açısından sorun olmazsa doğur (1yıl önce sezeryan doğum yaptım) ben elimden gelen desteğin fazlasını veririm dedi, yok sorun olur doğuramam dersen anlarım seni" dedi.
Ne maddiyat var, ne geçim var..
Eşim gün geliyor melek gün geliyor şeytan.
Gün geliyor çok iyi bi eş, müthiş bir aile babası, gün geliyor paçasından tutup sokağa atılası..
Ne yapacağımı şaşırdım.
Akıl verin desem bu konuda kim ne diyebilir ki?
Kimden ne isteyebilirim?
Rabbim en doğru kararı alabilmemi nasip etsin inşallah.
Dua edin bana hanımlar.
belki herşeyin yoluna girmesi açısından bi eşiktir bebek...
bereketiyle gelir derlerya...
şuan yapacağınız:eşinizin desteğini artırmasını istemek..
omuz omuza herşey aşılır inşallah..
okadar tedbire tağmen olduysa vardır bi hayır..
hem ben de istenmeden olan bir çocuğum, ama annemin tek sığındığı evladıyım..
yani bi de bunun ilerisi var..bilemezsiniz o çocuğun ne güzellikleri beraberinde getireceğini..
Aslında çok farkeder.ha 1 ha 2 nasilsa ayrilirken farketmiyor.
hala esinle bebek yapacak kadar yakinlasiyorsan demek ki evliliginiz de devam ediyor.
aldirip da sonra bosanacak degilsin. bos yere masum yavruya kiyma.
Eger evliligimin kıvamını baz alırsam hemen yarın gidip kürtaj olmam lazım.yok vicdanen basimi iki elimin arasina alirsan endiseli korkulu sürekli hesap yapmak zorunda olacagim bi gebelkk beni bekliyor.Çocuk çok zor bir sorumluluk bir o kadar da güzel.
Ama günahsız varlıklar, onlar adına karar verip hayata getiriyoruz. Hiçbir anne baba çocuklarının kötülüğünü istemez elbette ama bazen şartların kurbanı oluyor çocuklar. Şu aşamada günahsız bir cana kıy diyemem ama evliliğin kıvamı çok önemli çocuk için.
Spiral+ geri çekilmeyle hamile kalmış konu sahibi.Bu arada konu sahibesini üzmek istemem ama geri çekilme bir yöntem dahi değil. Eskiden korunma yöntemlerinin icat edilmediği zamanlarda kullanılırmış. 21. yüzyılda nasıl böyle ilkel bir yöntemle korunabilineceğini düşünen insanlar var aklım almıyor. Buradan bile belli eşinizin ne kadar sorumsuz olduğu. Az sorumluluk sahibi insan prezervatif kullanır.
Kararı verecek olan sizsiniz. Yanınızda size destek olacak kimse yok mu? Arkadaş, akraba vs?
Destekçiden kastınız? Çocuk bakımı konusunda mı?destekçiniz varmı ?
annen kardeşin kayınvaliden gibi.
önceki konunu biliyorum, 2.bebek seni per perişan eder.
ancak, aldır demek asla haddim değil.
bir bakıcı felan eve yardımcı kadın alma şansınız olurmu
Durum bu kadar cıddıyse ben olsam ılk dedıgını yapardım.cocuk sorumlulugu cok cıddı bır mesele kesınlıkle.vıcdanını kurtarırken kendınden baska bır kısıyı dusunmek farklı ıkı cocugun durumunu dusunmek farklı bır sey.Eger evliligimin kıvamını baz alırsam hemen yarın gidip kürtaj olmam lazım.yok vicdanen basimi iki elimin arasina alirsan endiseli korkulu sürekli hesap yapmak zorunda olacagim bi gebelkk beni bekliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?