"borç borç borç" ve "hergün kavga hergün stres" başlıklarının yazarından; HAMİLEYİM!!

Bunları düşününce ortaya tek bir cevap çıkıyor; DOĞURMAMALIYIM..
Öte yandan duygularım elini beline koyup yüzüme yüzüme çemkiriyor, nasıl kıyarsın diye ..

Allah razı olsun arkadaşım.
Önümü göremiyorum, ne yaparsam risk..
dogurursam belki şöyle olur belki böyle olur laylaylom..
ya da böyle de olabilir diririra diriririra..
o kadar çok senaryo var ki kafamda.
Hangisine yöneleceğime karar veremiyorum.
Ölmekk istiyorum, böyle bi kararı vermektense ölmek istiyorum

böyle şeyleri konuşmayı çok sevmiyorum ama spiral ve geri çekilme.
ne yazık ki ikisi de tam koruma sağlamıyor..gerçi şu anda konuşulacak konu değil olan olmuş ama ,konuyu okuyanlar faydalanır belki.spiral sağlıklı bir korunma yöntemi değil ne yazık ki,ben de spiral çocuğuyum..geri çekilmeyi söylemey gerk bile yok zaten..

Bunları düşününce ortaya tek bir cevap çıkıyor; DOĞURMAMALIYIM..
Öte yandan duygularım elini beline koyup yüzüme yüzüme çemkiriyor, nasıl kıyarsın diye ..
burada kimsenin size şöyle yap demeye hakkı yok zaten..sadece seçenek snunup olabilecek şeyler konuşulabilir.
bana göre öncelikle,eşinizle mantıklı bir konuşma yapmalısınız..te k çocuk varken bile ,yardımcı olmadığı için ona nsaıl güvenebileceğinizi sorun..
daha sonra bakacak kişi sorunu için kv ile görüşün.
en son da işyeri tabii ki...
ve de borç durumlarını gözden geçirmelisiniz..aylık ödeme planı ve yapalacak şeyler..eşinin 2.işte çalışması vss gibi..

HERKES YA ALDIR DİYOR YA BOŞAN DİYOR NE DİOSUNUZ SİZ YA KARDEŞİM İNANMA BUNLARA RABBİM Bİ CAN VERMİŞ ONU KİMSENİN ALMAYA ALDIRMAYA HAKKI YOK NE DURUMDA OLURSA OLSUN TÖVBEEEE SABRIMIN SONUNA GELDİM YAW DAHA ÜYE OLALI 1 AY OLDU SİNİR KRİZİ GEÇİRDİM YAAAA

bu arada eşiniz hala kendi işini yapmakta ısrarlı mı? sabit maaşlı bir işte çalışmalı..

öncelikle hayırlı olsun. iki kızımın arası 18 ay. muhtesem birsey birlikte büyümeleri. bgn iki yasında olan srkiz aylık olanı evde bırakıp teyzesiyle markete gitmiş. ams yolboyu bibik yok bibik evde diyip duröuş. bebeksiz nefws bile almaz. bebek dersen keza.
eşinizle olanı bilmem zaten yeni evlisiniz her evde zaten anlaşmazlıklar var. esiniz merhametli sevgi dolu biriymiş. destek olurum da demiş. bu bebeği bir hayır görün sorunlarınızı çözün bence. biraz zorlanCaksınız ama seneye bu zamanlar tadından yenmez bir hayatınız olacsk.
sezaryene gelirsek bir sorun olmaz merak etmeyin. olmadı iki üç hafta önce alırlar. hiiiç üzülmeyin.

Allahın mucizesi bu bebek bu kadar korunurken Allahım sana bu evlatı verdıyse şükret bence ayrıca dua et verdiği mucize hayırlara vesile olsun diye inşallah herşey yoluna girer

Canım beni sakın yanlış anlama ama sen sanki biraz melankoliyi seviyorsun.

Geçmiş konularına baktım, hayatının pek çok noktasına dair sürekli bir sıkıntın sürekli bir "mutsuzum" haykırışın var. Hamilesin, ayrıca bir şey demeye de hakkım yok ama demeden de duramıyor insan. Geri çekilme bir korunma yöntemi mi Allah aşkına? O kadar borç var diyorsun, hamile kalma riskini ortadan kaldırmıyorsun. Şimdi de ne yapmalıyım mutsuzum diyorsun. Daha şu anki evladına yetemiyorsun, ikinci çocuk olursa işten de çıkman gerekecek. Borçlar alıp başını gidecek. Eşin de düzelmeyecek çocuk oldu diye hikaye yani bekleme öyle bir şey.. Çocuk aldırmanın vicdani sorumluluğunu hamile kalma riskini bile bile ilişkiye girerken düşünmen gerekiyordu bana kalırsa.

Ayrıca naçizane tavsiyem, biraz da hayatın mutlu yanlarını görmeye çalış. Sürekli melankolik bir tavrın var. Her şeyden bir dram çıkartmayı vazgeç. Kürtaj için yasal sınır var (din olayına girmiyorum, her hoca farklı bir şey söylüyor), ya bu sınırlar içinde aldır ya da doğur. Ama doğurmaya karar verirsen de eşim şöyle de böyle de çok daha mutsuzum diye hayıflanma. Hayattaki her şey senin kararın. Bana kalırsa aldır. Böyle bir aile ortamını bile bile çocuk doğurmanın iyi bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Kimsenin haddine değil karnındaki can hakkında yorum yapmak. Ama derdini paylaşmışsın, mantıklı şekilde yorum yapmak istiyorum. Bir kere bazı düşüncelerden kurtulmalısın. Bebek rızkıyla gelmez mesela, açlıktan ölen çocukların sayısı belli değil. Çocuğuna süt veremezsen, iyi bir gelecek sağlayamazsan mutlu olamazsın. O da mutlu olamaz. O bir insan olacak, yaşama hakkını elinden alma diyenler olmuş. Doğru düzgün yaşatamayacağın bir bebeği dünyaya getirmek onu yaşatmak mıdır? Ona haksızlık mıdır? Abisinin ya da ablasının durumunu da etkileyecek. İkisinin de imkanı olmayacak. Her şeyini dört dörtlük yapamayacağım bir insanı ben göz göre göre dünyaya getirmezdim. Umarım en mantıklı kararı verirsin. Bebişi büyütmeye karar verirsen de umarım durumunuz düzelir, diğer çocuklara bakıp ağlamaz. Kolay gelsin...

Bebek rızkıyla gelir diyen arkadaşlara sorum var:
Afrikadaki çocukların rızkını kim çaldı?
Tıp camiasına göre bebek 24 haftadan önce acıyı hissetmiyor.

Son düzenleme:
Allah'ın hikmeti 6 aydır tüm ugraşlarımıza ragmen bi sonuc alamadık bugün regl günümde olmadım her ay gecikiyo ama bi türlü gebelik olmuyo bu duygu cok berbat durumunuz olmaya bilir ama lütfen o cana kıymayın herşeyin bi çözümü bulunur ama kıydıgınız canın telafisi olmaz sonra

Ilk bebegime hamileyken ki o zaman esimin isleride henuz bozulmamisti, esim melek gibiydi suyumu ayagima getirir ayakkabimi baglar cicekler alir kahvaltilar hazirlardi.ne zaman ki dogum yaptim esim 180 derece döndü.anlamayan dinlemeyen hak vermeyen bi adam oldu.bu bizim bebegimiz her konuda destekcinim diyen adam beni dogum yaptigim gunden itibaren yapayalniz birakti.sorsan alakasi yok der ama yaptiklarini ben bilirim.kisacasi onun lafiyla hareket edersem zararli cikacagim kesin.

ha 1 ha 2 nasilsa ayrilirken farketmiyor.
hala esinle bebek yapacak kadar yakinlasiyorsan demek ki evliliginiz de devam ediyor.
aldirip da sonra bosanacak degilsin. bos yere masum yavruya kiyma.
Aslında çok farkeder.
Yani bi bicanin sorumlulugunu almak var bi de 2 canin.. onlarin sorunlari ihtiyaclari istekleri egitimleri.. herseyi iki kere dusunmek demek.
Ama sırf bosanma ihtimalim olur diye de çocuk aldıramam zaten.

Bu arada konu sahibesini üzmek istemem ama geri çekilme bir yöntem dahi değil. Eskiden korunma yöntemlerinin icat edilmediği zamanlarda kullanılırmış. 21. yüzyılda nasıl böyle ilkel bir yöntemle korunabilineceğini düşünen insanlar var aklım almıyor. Buradan bile belli eşinizin ne kadar sorumsuz olduğu. Az sorumluluk sahibi insan prezervatif kullanır.
Kararı verecek olan sizsiniz. Yanınızda size destek olacak kimse yok mu? Arkadaş, akraba vs?

Eger evliligimin kıvamını baz alırsam hemen yarın gidip kürtaj olmam lazım.yok vicdanen basimi iki elimin arasina alirsan endiseli korkulu sürekli hesap yapmak zorunda olacagim bi gebelkk beni bekliyor.

Spiral+ geri çekilmeyle hamile kalmış konu sahibi.

Destekçiden kastınız? Çocuk bakımı konusunda mı?
Eger öyleyse ilk bir ay hersekilde destek alabilirim ama sonrasi icin yalnizim.calismak hayal olur cunku hic bi akrabama al 2 cocuguma bak ben işe gidiyorum diyemem.bakıcı konusunu pek alternatif görmüyorum nitekim 3kuruşun hesabını yapmak zorunda oldugum bi hayat yasıyorum

Eger evliligimin kıvamını baz alırsam hemen yarın gidip kürtaj olmam lazım.yok vicdanen basimi iki elimin arasina alirsan endiseli korkulu sürekli hesap yapmak zorunda olacagim bi gebelkk beni bekliyor.
Durum bu kadar cıddıyse ben olsam ılk dedıgını yapardım.cocuk sorumlulugu cok cıddı bır mesele kesınlıkle.vıcdanını kurtarırken kendınden baska bır kısıyı dusunmek farklı ıkı cocugun durumunu dusunmek farklı bır sey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…