• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"borç borç borç" ve "hergün kavga hergün stres" başlıklarının yazarından; HAMİLEYİM!!

exx , yorumun ve desteğin için allah razı olsun.
Çeken dilinden nasıl anlıyor bak, bi de konuma yalan diyen çıkmış.
Rabbim aynı zorluklarla sınatsın inşallah da atıp tutmak, insanların çıkmazlıklarıyla geyik yapmak neymiş görsün.
Çok gerginim zaten, çok zorlanıyorum.
Sende herşeye rağmen boşanma durumunu erteleyenlerdensin (benim gibi) anlaşılan.
İnşallah düzelir feraha kavuşursunuz arkadaşım.
rabbim seni benim gibi ağır dertlerle imtihan etmesin inşallah.

İnş düzelir dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.
Ben de çalışıyorum şu an. evimize giren para fena değil. ama borçlar bitmiyor bir türlü. kendi birikimim bilezklerim falan var eşim almıyor onları.
Maaşım için de senin paran sen biriktir onu istemiyorum diye modlara girdi. Çünkü borçları öğrendiğimde ona çok kızmıştım nasıl saklarsın ben de çalışıyorum sen benimle maaşım için mi evlendin diye bayağı kavgalarımız oldu. Bu yüzden de kabul etmiyor kendi borcunu ödememi ama zaten ben eşya borcunu ödüyorum...aynı kapıya çıkıyor bir de üstüne trip çekiyorum...
krediyi de benden sakladığı başka borçları var onalara verecek diğer borçları yine ödemeyecek diye düşünüyorum. Ya da altında başka şeyler arıyorum...allah kimsenin başına vermesin böyle stres... inş en kısa zamanda doğru karara varırsın..

Evlatlık vermek.. ımmm zor bile değil imkansız bi karar benim için.
hiç düşünmedim düşünememde..
Yani biraz büyüdüğünde başkasına anne demesi, ay neyse tüylerim ürperdi :KK43:
Bunu soylediginize sevindim:KK49::KK49::KK49:
Demekki siz o bebisi aldirmazsiniz da :KK49::KK49:
Ben durumunuzun vehametini abartmisim o zaman kusura bakmayin
Ins sorunlariniz cozulur 2 bebeginize de guzel guzel bakarsiniz:anneadayı::anneadayı:

Dün bazı mesajlarında eşimle aramızda maddiyat ve bebek bakımı dişında hiçbir sorunumuz yok yazmıştın.
Ben de bu sebeple eşin odaklı bir yoruma girmemiştim.
Bu kadar soruna rağmen eşim ile ilgili bir sorunum yok diyorsa yoktur diye düşünmüştüm.
Ama şu yazdıkların çok farklı scrolllock.
Ben mi yanlış anlıyorum acaba içinde bulunduğun durumu.
Yoksa sen mi bazen ifadelerinde karışıklığa sebep oluyorsun.

Açayım;
-Konumuz iş, maddiyat, borçlar, yaptığı yanlış hamleler, hesaplar,
-Çocuğun üstü başı, bezi, maması, eğitimi, öksürüğü tıksırığı vs..
GENEL olarak tartışmalarımız hep bu konulardan çıkıyor.
Tabi ekstra tepkilerimiz olabiliyor mesela kıskançlık gibi, giydiklerime çok çok takılması gibi.
Ama en huzursuz olduğum konu maddiyatla alakalı olan yani ilk madde.
Çünkü çok ağar konular kapsıyor.

Borç bir şekil ödenir, iki çocukla bir şekil iş hayatına da devam edilir ama bunların hepsi manevi tatmin olursa olur. İnsan yanında dağ gibi duracak birini arar. Eşiniz para kontrolünü bilmeyebilir tamam bu çeşit insanlar var, hadi ısrarla kendi işini yapmaya da devam etsin ama ilgisizliğine çocuk yetiştirmede sizi yalnız bırakmasına bir şey diyemiyorum. O çeşit insanlar da var ama hepsi de aynı adamda olunca orda bir duruyor insan.
Bir arkadaş da yazmış yarın öbür gün 2 çocukla cebelleşirken "sen istedin sen doğurdun sen ilgilen" deme ihtimali var mı? Aynı yastığa baş koyulan bir insandan bunu duyma ihtimali bile ne kadar çirkin. Burdan pek görünmüyor ama bu adamın sevilecek yönleri de vardır inşallah çünkü sizin manevi desteğe çok ihtiyacınız var.
Ben aldırma konusunda size bir şey diyemem. Kendim karşıyım buna ama size de en fazla kıymayın diyebilirim. Ama aldırırsanız da psikolojik olarak buna hazır olur. hem kendinizi hem de eşinizi suçalamayın zamanla.

İnsan bazen kendini bir labirentte gibi hissediyor.Ve çıkışı bir türlü bulamıyor.Hayatında bir değişiklik olsun bir piyango vurmasını istiyorsun.Neyin hayırlı neyin hayırsız oldugunu bilemzsin .Ama hamile kaldıysan kesinlikle bir sebebi var.Kendini fazla yıpratma oluruna bırak .

soru ortaya koyarsanız
işte olayda burda kitlenir zaten!!
nasıl ödenecek bu şartlarda bu borçlar?
siz daha borcun tamamı ne kadar,öncelikli olanlar hangileri,nereye gitti bu paralar onu bilmiyorsunuz ki.aklım almıyor ..
siz karı koca beraber yaşıyorsunuz bu sıkıntıyı.karşılıklı ,mantıklı şekilde oturup konuşamıyor musunuz?
sorunu ortaya koymadan ,çözüm yolu bulamazsınız ki..

Açayım;
-Konumuz iş, maddiyat, borçlar, yaptığı yanlış hamleler, hesaplar,
-Çocuğun üstü başı, bezi, maması, eğitimi, öksürüğü tıksırığı vs..
GENEL olarak tartışmalarımız hep bu konulardan çıkıyor.
Tabi ekstra tepkilerimiz olabiliyor mesela kıskançlık gibi, giydiklerime çok çok takılması gibi.
Ama en huzursuz olduğum konu maddiyatla alakalı olan yani ilk madde.
Çünkü çok ağar konular kapsıyor.
Eşin esnaflık yapıyor sanırım.
işleri nasıl gidiyor?
Tek kendisi çalışırsa borçları kaç yılda kapatabileceksiniz?

soru ortaya koyarsanız

siz daha borcun tamamı ne kadar,öncelikli olanlar hangileri,nereye gitti bu paralar onu bilmiyorsunuz ki.aklım almıyor ..
siz karı koca beraber yaşıyorsunuz bu sıkıntıyı.karşılıklı ,mantıklı şekilde oturup konuşamıyor musunuz?
sorunu ortaya koymadan ,çözüm yolu bulamazsınız ki..
Yani ben de bunu anlayamadım.
Nasıl bir plan yapmışlar.
Bu ağır maddi bunalımdan nasıl çıkacaklarına dair hazırlıkları ne?
Borç miktarı 100.000 üstü mü mesela,nedir?
Ödenir bişekilde denicek bir miktar da değil,eşinin işleri sallantıdaysa.
Katlanıp daha da artma ihtimali var.

sorun da burda işte..kadın bilmiyor ki nereye ne kadar borcu var..bi kendi kredi kartına,eşinin yaptığı borcu biliyor..bir de bi ara sgk dan borç gelmiş eski işyerinden hatırladığım kadarıyla..onun dışında borçlar nasıl yapıldı onu bile bilmiyor..
plan falan da yok...adam hep hallederiz diyor sanırım..
adam ne iş yapıyor bilmiyorum ama ,kendi işi var ve mal almak için de borç yapıyor..ama sonuçta kazandığı para toptancıya borcunu da kapatmıyor..
o yüzden diyorum ya nasıl oturup konuşup karşılıklı ödeme planı yapılmaz?

sorun da burda işte..kadın bilmiyor ki nereye ne kadar borcu var..bi kendi kredi kartına,eşinin yaptığı borcu biliyor..bir de bi ara sgk dan borç gelmiş eski işyerinden hatırladığım kadarıyla..onun dışında borçlar nasıl yapıldı onu bile bilmiyor..
adam ne iş yapıyor bilmiyorum ama ,kendi işi var ve mal almak için de borç yapıyor..ama sonuçta kazandığı para toptancıya borcunu da kapatmıyor..
bilmemesi çok riskli.
çünkü borçlar çığrından çıkabilir.
Kredi borcu bişey de benzemez.
Bebeğini doğursun ama bir planları olsun önlerini görsünler.

Eğer aldırırsan hiç unutmayacaksın,öteki evladına bakarken yüreğin sızlayacak,kötü giden evliliğin düzelmeyeceği belli mi belki o bebek bereketiyle gelecek bütün sıkıntılardan kurtulmanızı vesile olacak bilemezsiniz

Anlatayım dilerseniz en başından,
Biz 4 yıl önce evlendik, evlenirken kimseden maddi konuda destek görmedik, istemedik.
Yaklaşık 2 yıl içersinde peyderpey borçlarımızı ödedik.(ben bu sürede hamileydim)
Bi arabamız vardı ve satıldığı akşam evimize hırsız girdi, arabanın parası da dahil olmak üzere (düğün takıları hariç) herşeyimi götürdüler.Farklı semtlerde olmasına rağmen bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bi hırsızlık vakasıda dükkanımıza oldu.Hemen ertesi günde eşimin yüklü mal aldığı bi akşam dükkanımız soyuldu.
Bu sürede eşim kredi kartlarıda dahil olmak üzere tüm olanaklara saldırdı.saldırdı diyorum çünkü sakinleşmeden hararetle haraket ettiği için hep ama hep yanlış hamleler yaptı.Ne beni ne ailesini hiç bi konuda dinlemedi.
biz evimizi taşıdık, hamile oluşumunda etkisiyle hırsızlık olayı bende çok ağır travma yarattı, o halimle ev aradım, buldum taşındım, masraf masraf.. arkasından doğumdu, sağlık sorunlarıydı derken her geçen gün dibe battık.
Bu sorunlarla boğuşurken eşim hem karakter hem tavır olarak müthiş bi değişime uğradı bu kısma hiç girmiyorum.
Bundan yaklaşık 3 ay öncede eşimin devlete geçmişten kalan 9bin lira vergi borcu olduğunu öğrendim.Herşey birbirine girdi.
"nasıl oturup mantıklı ödeme planı yapılmaz demişsiniz ya, şöyle yapılmaz;
Ben her konuyu açıp hayatım bi açıklığa kavuşturalım borç nedir (25bin lira kadar toplamı) nasıl ödenir, gelir nedir dediğimde.. durum direk olarak kavgaya dönüyor.amacı ne neden konusmak istemiyor bilmiyorum ama borç konularını benimle paylaşmak sanırım ciddi anlamda zoruna gidiyor.Ben de duruma vakıf olamadığım için sürekli konuşup bilgi almaya çalışıyorum ve yine kavga çıkıyor.. kısır döngü.
25 binlira ödenemeyecek bi borç değil evet, ama eşimin geçirdiğimiz felakette bu kadar başınabuyruk davranması, hesapsız davranması bütün güvenimi sarstı.kendi işini yapmasını istemiyorum ama o bu konuda çok ısrarcı.Diyorum ya ne beni ne ailesini kesinlikle dinlemiyor iş konusunda.Bu da bana "tamam şimdi seviyorum ve cekiyorum ama böyle devam ederse ne kadar yaşayabilirim, lafımın geçmediği bi evliliği(beni de ilgilendiriyor kararları) ne kadar sürdürebilirim" ikilemlerini yaşatıyor.

Umarım doğru ifade edebilmişimdir kendimi.

Anlatayım dilerseniz en başından,
Biz 4 yıl önce evlendik, evlenirken kimseden maddi konuda destek görmedik, istemedik.
Yaklaşık 2 yıl içersinde peyderpey borçlarımızı ödedik.(ben bu sürede hamileydim)
Bi arabamız vardı ve satıldığı akşam evimize hırsız girdi, arabanın parası da dahil olmak üzere (düğün takıları hariç) herşeyimi götürdüler.Farklı semtlerde olmasına rağmen bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bi hırsızlık vakasıda dükkanımıza oldu.Hemen ertesi günde eşimin yüklü mal aldığı bi akşam dükkanımız soyuldu.
Bu sürede eşim kredi kartlarıda dahil olmak üzere tüm olanaklara saldırdı.saldırdı diyorum çünkü sakinleşmeden hararetle haraket ettiği için hep ama hep yanlış hamleler yaptı.Ne beni ne ailesini hiç bi konuda dinlemedi.
biz evimizi taşıdık, hamile oluşumunda etkisiyle hırsızlık olayı bende çok ağır travma yarattı, o halimle ev aradım, buldum taşındım, masraf masraf.. arkasından doğumdu, sağlık sorunlarıydı derken her geçen gün dibe battık.
Bu sorunlarla boğuşurken eşim hem karakter hem tavır olarak müthiş bi değişime uğradı bu kısma hiç girmiyorum.
Bundan yaklaşık 3 ay öncede eşimin devlete geçmişten kalan 9bin lira vergi borcu olduğunu öğrendim.Herşey birbirine girdi.
"nasıl oturup mantıklı ödeme planı yapılmaz demişsiniz ya, şöyle yapılmaz;
Ben her konuyu açıp hayatım bi açıklığa kavuşturalım borç nedir (25bin lira kadar toplamı) nasıl ödenir, gelir nedir dediğimde.. durum direk olarak kavgaya dönüyor.amacı ne neden konusmak istemiyor bilmiyorum ama borç konularını benimle paylaşmak sanırım ciddi anlamda zoruna gidiyor.Ben de duruma vakıf olamadığım için sürekli konuşup bilgi almaya çalışıyorum ve yine kavga çıkıyor.. kısır döngü.
25 binlira ödenemeyecek bi borç değil evet, ama eşimin geçirdiğimiz felakette bu kadar başınabuyruk davranması, hesapsız davranması bütün güvenimi sarstı.kendi işini yapmasını istemiyorum ama o bu konuda çok ısrarcı.Diyorum ya ne beni ne ailesini kesinlikle dinlemiyor iş konusunda.Bu da bana "tamam şimdi seviyorum ve cekiyorum ama böyle devam ederse ne kadar yaşayabilirim, lafımın geçmediği bi evliliği(beni de ilgilendiriyor kararları) ne kadar sürdürebilirim" ikilemlerini yaşatıyor.

Umarım doğru ifade edebilmişimdir kendimi.
Sen çalışmaz isen ödeyebilecek mi tüm borçları eşin?
Açıkcası böyle bir eşi taşımak kolay değil.
Belli ki eşini sevdiğinden bugüne kadar tolore edebilmişssin.
Konuşmak istememesi çok fena.
Sakladığı başka borçlar da olabilir malesef.
Anladığım kadarıyla eşin para harcarken kontrolünü kaybedebiliyor.

Back
X