Anlatayım dilerseniz en başından,
Biz 4 yıl önce evlendik, evlenirken kimseden maddi konuda destek görmedik, istemedik.
Yaklaşık 2 yıl içersinde peyderpey borçlarımızı ödedik.(ben bu sürede hamileydim)
Bi arabamız vardı ve satıldığı akşam evimize hırsız girdi, arabanın parası da dahil olmak üzere (düğün takıları hariç) herşeyimi götürdüler.Farklı semtlerde olmasına rağmen bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bi hırsızlık vakasıda dükkanımıza oldu.Hemen ertesi günde eşimin yüklü mal aldığı bi akşam dükkanımız soyuldu.
Bu sürede eşim kredi kartlarıda dahil olmak üzere tüm olanaklara saldırdı.saldırdı diyorum çünkü sakinleşmeden hararetle haraket ettiği için hep ama hep yanlış hamleler yaptı.Ne beni ne ailesini hiç bi konuda dinlemedi.
biz evimizi taşıdık, hamile oluşumunda etkisiyle hırsızlık olayı bende çok ağır travma yarattı, o halimle ev aradım, buldum taşındım, masraf masraf.. arkasından doğumdu, sağlık sorunlarıydı derken her geçen gün dibe battık.
Bu sorunlarla boğuşurken eşim hem karakter hem tavır olarak müthiş bi değişime uğradı bu kısma hiç girmiyorum.
Bundan yaklaşık 3 ay öncede eşimin devlete geçmişten kalan 9bin lira vergi borcu olduğunu öğrendim.Herşey birbirine girdi.
"nasıl oturup mantıklı ödeme planı yapılmaz demişsiniz ya, şöyle yapılmaz;
Ben her konuyu açıp hayatım bi açıklığa kavuşturalım borç nedir (25bin lira kadar toplamı) nasıl ödenir, gelir nedir dediğimde.. durum direk olarak kavgaya dönüyor.amacı ne neden konusmak istemiyor bilmiyorum ama borç konularını benimle paylaşmak sanırım ciddi anlamda zoruna gidiyor.Ben de duruma vakıf olamadığım için sürekli konuşup bilgi almaya çalışıyorum ve yine kavga çıkıyor.. kısır döngü.
25 binlira ödenemeyecek bi borç değil evet, ama eşimin geçirdiğimiz felakette bu kadar başınabuyruk davranması, hesapsız davranması bütün güvenimi sarstı.kendi işini yapmasını istemiyorum ama o bu konuda çok ısrarcı.Diyorum ya ne beni ne ailesini kesinlikle dinlemiyor iş konusunda.Bu da bana "tamam şimdi seviyorum ve cekiyorum ama böyle devam ederse ne kadar yaşayabilirim, lafımın geçmediği bi evliliği(beni de ilgilendiriyor kararları) ne kadar sürdürebilirim" ikilemlerini yaşatıyor.
Umarım doğru ifade edebilmişimdir kendimi.