Borç isteyen KP

Kredi çekmesin kayınpeder evet emekli maaşına kredi çekebilir ama kredi çekerse maaşın yarısı krediye gidecek ,hastaneye gidince ilaç parası hastane parası vs maaştan kesilecek geriye ne kadar para kalacak 100-200 o zaman nasıl geçinecek babası bunun yiyeceği,içeceği,ulaşımı,elektriği,suyu,kış geldi yakacak parası var.En normali yine oğlunun vermesi zaten başka kimsesi de yokmuş.

bence bir defaya mahsus verilmeli borç olarak. borç çünkü karı kocanın birikimi o para. sadece oğlunun olsaydı, babaya hibe edebilirdi.

kv yüzünden adamcağızı bu yaşında zor durumda bırakmayın.

bir daha isterse vermezsiniz.

2 kişi yaşayan insanlar nasıl bu kadar borç yapmış onu bilmek lazım..eşine sorsun ne borcuymuş ona göre verilebilir belki de...
hem bu durumda sadece lüx harcamalar içinse belki eşi de duyduğunda vermek ağırına gidecektir.yoksa geçim sıkıntısı için mesela kp kredi kartına dayandı mesela faiziyle o kadar birikti verilir bence..ama kv harcamaları içinse eşi duyunca kızabilir de...
siz de suyuna gidin bunu öğrenmek adına..hayatım ne borcuymuş bu kadar elbette sağlık geçim gibi birşeyse yardımcı olalım..önce öğrenelim diyin

Borç derken ne kadar sürede geri ödenecek, geri ödenecek mi, her ay ne kadar ödenecek vs vs

En güzeli kocası babasına versin 20bini, sizin arkadaş da kendi babasına diğer 20bini versin.

Böyle bir kocayla da para filan biriktirmesin.

İstenen mebla az değil.
Öncelikle bu meblanın ne amaçla kullanılacağı önemli?
Keyfi yapılan harcamaların borcunu ödemek ise, ben de bir gelin olarak yanaşmazdım.
Tabii eğer çalışıyorsam.
Niye benim alnımın teri ile kazandığım para başkasının lüksüne gitsin ki?
Herkes ayağını yorganına göre uzatsın.

Ama ortada farklı bir durum söz konusu ise o zaman durum değişir.
Anlatılanlara istinaden, arkadaşınız eşi ile oturup konuşsun.
Ben olsam bu durumda eşime derdim, benim kazancımdan çıkmayacaksa bu para, ne yaparsan yap.
İster borç ver ister hibe et, ama benim alnımın terini veremezsin onlara der resti çekerdim.
Kendime göre bir hesap açar, birikimimi eşimden ayrı yapardım böyle bir durumda.

Çünkü yarın aynı şekilde ailesine para vermek için tutturmayacağının garantisi yok.

Babası en nihayetinde büyütmüş, beslemiş, okutmuş,evlendirmiş..

Şimdi zor zamanında evladı yanında olmayacak mı?

Yok sonra sürekli isteyeceğini düşünüyorlarsa 10 15 her neyse kredi çekip verdiğini söyleyecek babasına.

Aylık 10 milyar kazanan bir insan için 20 milyar sorun olmamalı bence. 10 milyar kazandığınıza emin misiniz? 2 aylık paranı sevdiğin adamı yıllarca büyütüp okutup evlendirip o hale koyan insana ben cok görmezdim. çok mu gözüm tok ne:) bu arada ev mi aldınız 3 yıl için çok az bir birikim değil mi 40 bin? Ev alındıysa fazla bile :) bu arada mesleklerinin ne iyi para var sizin meslekte

arkadasiniz ve esinin toplam geliri hayli yerinde.
ben olsam veririm,esim vercem derse sen bilirsin derim sonucta yillarca insanlar bakip buyutuyorlar cocuklarini,bi kereligine borc istemis ve ben bunu reddedersem kendimden utanirim,kaldi ki durumlari gayet yerinde arkadasinizin.
ayip eder kocasini bu konu yuzunden huzursuz ederse.

Anne babanın nasıl olduğuna bağlı. Her koşulda güçleri yettiğince maddi manevi evladına sahip çıkan arkasında duran

bir aileyse tabi ki verecek.Arkadaşınızın kendi babası isterse ne yapacaktı acaba.Şu an kocasını ailesi ve kendi arasında

tercih yapmaya zorluyor.Kaybeder. Bugün dediğini yaptırabilir ama bu ona en sonunda döner.Lüks diyorsunuz.

Lüksten kasıt nedir??

Toplam ikisinin aylık kazancı 9-10 bin sanırım.Eğer arkadaşın çalışıyorsa,eşi tabiki onun da fikrini almalı.Kendi kafasına göre ortak biriktirdikleri parayı veremez.
Ama kayınvalideye olan garezini bu işe karıştırmamalı arkadaşın.Sonuçta baba evladından para istemiş.Verilebilir.

Eşin tek cocukmuş. Anne ve babasınin tek dayanagı belliki. Arkadaşina göre belki gereksiz harcamalar icin gibi gözükebilir ama hadi gercekten ihtiyacları vardır.
Bir seferligine versinler belli mi olur Allahin işi birgün gelir arkadaşinın ailesinin de ihtiyacı olabilir.
Tavsiyemde neden evkredisi cekmek yerine bankada biriktiriyorlar. O zaman hic kimse borcları var diye birsey isteyemez

Ben bu düşüncesizliği anlamıyorum yahu, doğurdun büyüttün okuttun tamam. evlendikten sonra bari rahat bırakın.
kendinize yetecek kadar yeyin için.
İki kişinin emeği var , ev alacaklarını yada ev almak istediklerini bile bile bunu yapıyorlarsa ki eminim geri dönüşü biraz zor oluyor ki istersende sen kötü olursun art niyet ararım...
ay bilemiyorum çok soğudum şu evlilik işlerinden.
vermesin verdirtmesin dirensin bence:)

Paralari oldugunu bildikleri icin borc istemisler, vermeseler olmaz verseler geri alma ihtimali dusuk. Bence daha az bir miktar versinler. Ha bu arada kizin aileside borc istesin bakalim o zaman ne olacak. Ben olsam ayni miktari anneme borc vermis gibi yaparim zor gunlerimiz icin saklamasini isterim.

Eger arkadasin istemedigi halde esi ikisinin kazancini verirse ben olsam o saatten sonra kurus para vermem esime kendi hesabima yatırırım ne demek ortak kazancı geri gelmeyecegini bile bile vermek hemde kvsinin lüksüne.. hastalik olsa ameliyat filan tamamda kimsenin zevkine veremem

Esin gercek niyetini soyle anlayabilirsiniz.

Ben aileni zor durumda birakmanin yakisik almayacagini dusunuyorum. Bu yuzden adil olmasi icin iki aileye de 20 bin tl verelim diyin.

Ailenize gerekirse vermeyin baska bir hesapta dursun, sizin adiniza saklasinlar istemiyorlarsa. Esiniz bu teklife sert tepki verirse gercek anlamda sizi onemsemiyordur.

Eşiniz tek evlatmış. Benim babam benden para istese asla lafını bile ettirmem varsa eğer veririm. Hatta borca girer yine veririm. Sanırım eşimin ailesi yani anne-babası isteyince de veririm.

Kumar, içki, kadın gibi durumlardan değilse eğer bence verilebilir. Ama tabi buna güvenip yeni borçlar yapılmayacaksa. Eşinizle bu konuda kavga etmeyin. Gelecekte kimin ne olacağı belli olmaz. Aynı şey sizin de başınıza gelebilir. Eşinizin böyle davranmasını istemezdiniz. Her şeyin ötesinde onlar anne-baba. Ben kredi kartı borcumu ödemiyorum yeri geliyor anne-babamın iki faturasını ödüyorum. Yada daha fazla borcunu üstleniyorum. Ne yapayım çalışıyorum, sağlığım yerinde o para birikir. Ama annemin babamın para yüzünden üzülmesine dayanamam.

arkadaşın maaşından beş kruş vermesin eşine. madem adam babasına borç verecek kadr zengin evine bakmasını da bilecek.

Eşiyle arasını bozmaktansa bir defaya mahsus verebilir diye düşünüyorum. 20000 değilde daha düşük meblağ versin bu kadar verebiliyoruz diye. Yoksa eşi niyetliyse o parayi gizlide bi şekilde verir örneklerini gördüm.ins olayı iki üçe çevirmezler ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…