• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borc isteyen yakın olmayan arkadaş.

Kredi karti avans vermedi de gonderirim dedigin icin az bi miktar gonder geri gelmezse uzulmezsin. Mahsur kaldiysa yol parasi olsun keyif parasi degil.

Göndereceksen yol parası gönder gitsin. Neden fazla istiyorki? Amaç mahsur kaldiği yeri terk etmek değil mi

Merhaba hanımlar.
Yakin olmayan bir arkadasım borc para istedi benden ve ciddi anlamda sıkışmış. Baska bir sehirde mahsur kalmış diyebilirim 'yarın gonderirim ne kadar lazım' dedim ama rakam tahmin ettigimden baya fazla cikti. Su an o kadar yok ama karttan cekecegim avans olarak ve odemezse beni zorlayacak bir rakam. Daha 3 4 aydir tanistigim biri ve 3 kere falan oturduk bir yerde. Ne yapsam sizce?
vermezdım

Keşke elimde şu kadar var işini görürse göndereyim deseydiniz.
Karttan nakit avans çekme işine girmeyin.
Ne kadar varsa onu teklif edin. Kabul ederse eder,etmezse başkasından isteyebilir.
Plansız programsız birine benziyor arkadaşınız çünkü savurgan davranmış,insan yola çıkarken tedbirli davranır. Buda demek oluyor ki vaktinde ödememe ihtimali yüksek.
Kendinizi zora sokmayın bu sebeple. Verebildiğinizi verin. Fazlası için risk almayın.

3000 kadar

Sanirim gozden cikarabilecegim bi rakam olsun

Devamli yuz yuze olmak zorunda oldugum biri. Karsilasiyoruz haftada bir kac kere
Az önce elinizle olanı gönderin demistim ama değiştiriyorum.
3000 lira çok. Kesinlikle yol parasından fazlasını vermeyin.
Gelmezse pişman olursunuz.

Merhaba hanımlar.
Yakin olmayan bir arkadasım borc para istedi benden ve ciddi anlamda sıkışmış. Baska bir sehirde mahsur kalmış diyebilirim 'yarın gonderirim ne kadar lazım' dedim ama rakam tahmin ettigimden baya fazla cikti. Su an o kadar yok ama karttan cekecegim avans olarak ve odemezse beni zorlayacak bir rakam. Daha 3 4 aydir tanistigim biri ve 3 kere falan oturduk bir yerde. Ne yapsam sizce?
En azndan bu kadari benm icin fazla diyip kibarca geri cevirebilirdin. Bende bu kadar guzel niyetli olup guvenip kendinizi zorlamayin. Hesaplarimi yaptim bu kadari beni zorlayacak ama az miktar verebilirim diyebilirsiniz

Merhaba hanımlar.
vermeyin ya bu devirde. bu yaşına kadar siz mi vardınız hayatında. Size gelene kadar başkasından bulsun. orda kaldıysa da kaldı. Hani en azından bilet parası istese neyse de birde nakit avans çekecekmişsiniz. cıx.

kardeş kardeşe vermiyor bu parayı bu zamanda..
yapmayın etmeyin..
benim yıllar önce bana bir iyiliği dokunduğu için 1000 lira vermişliğim var bir arkadaşıma..
çok sıkıştı kirayı ödeyemedi diye..
ben verirken biliyordum gelmeyeceğini.
çünkü, plansız programsız, sonunu düşünmeyen, düzenli bir işi olmayan bir arkadaşımdı.
sonrasında birkaç kere daha borç istedi, nakit olarak vermedim ama faturasını filan ödemişimdir.
sonra ilginçtir, bana küstü saçma sapan sebeplerle..
para veremem diyordum tabi..
bir insan zor durumdaysa en çok en çok 200-250 lira gönderirsiniz. yol parası ve harçlığı olur.
daha fazlasını göndermeyin, hele karttan çekip aman ha!

3000 miii şaka mı nasıl bi yoll da kalma sorunu buu ! Özel bölümde uçaklamı gelmeyi planlıyo ay kendnizi ne zorluuorsunz cıkmaz o kadar benden kusura bakma diyin geçinnn babannızın oglu kızı değil yaaa Allah şaşırtmasn ne insanlar var be:işsiz:

3 kere gördüğünüz birine para kaptırmayın, hele ki sizi borçlandıracak bir meblağ. Sizden resmen maaş istemiş. Anasından babasından istesin. Kimse vermiyor demek ki, ödemiyor demek ki. Ya da size zorda kaldım diye yalan söylemiş içkiye kumara falan yatıracak.

Sanirim istedigi miktari vermek riske atmak olur. 100 200 lira gondereyim kartin limiti kalmamis gibi bi bahaneyle. Cunku odemezse ciddi manada sıkıntıya duserim

Eğer sağlıkla ilgili bir durum değilse göndermeyin. Ayağını yorganına göre uzatmasını, başkalarına güvenip iş yapmamayı öğrenmesi lazım. Çok önemli birşey ise ailesinden istesin. İsteyemiyorsa bu onun sorunu sizin değil.

Bu söylediğim yakın arkadaşım değil dediğiniz için geçerli. Ama yakın arkadaşsanız durum değişir.

Neeeeeeee ?
3.000,00 tl mi, ben şok..
Tam da istediği kadarı değil bir kısmını yollayın yazmak için girmiştim ama dedim ki en fazla 400-500 tl istemiştir.
100-200 yollayın diyecektim, bu arkadaş birilerinden bir şey koparma derdinde belli ki (konunun tamamını okumadım)
Göndermeyin tabii ki, 100-200 yol parası gönderin en azından vicdanınız rahat eder ve vermemiş olmazsınız.

Ne yaptınız bilmiyorum, ancak ben olsam imkanım dahilinde bir miktar gönderirdim, günü kurtarabilmesi açısından, bunu da "mahsur kaldı" yorumunuzu görünce kanaat getirdim.
Eğer böyle bir durum olmasaydı bir başkası için borca girmezdim açıkçası.
Fakat kendimi de karşı tarafın yerine koyunca, zor bir durumda olmak ve birinden yardım istemek kolay olmasa gerek.

Tabii çok daha uzun ve samimi bir ilişkide olduğum arkadaşımdan aynı talep gelse daha farklı davranıp, sizin dediğiniz gibi borç alıp borç verirdim o ayrı mevzu. Ancak az tanıdığım aşırı samimi olmadığım biri için ancak imkanım olabilecek kısmı gönderebilirdim, kendimi dara sokmazdım, hele ki geri ödeyeceğinin bir garantisi yoksa.

Back
X