• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç meselesii...

yahu şu para veren arkadşlara ağzım açık bakıyorum(asparagas cümleler bunlar)gelmeyeceğini bile bile bu devirde kim kime 7000 lira veriyor..devletin bankası çıkarmıyor,anne baba evladına vermiyor..2000 çıkarıp hibe vermek ne demek..kimsenin doğurduğu çocuğa kimse karışmıyor tabiki bunu yazanlar olduysa onlarada yazık..kimsenin yatakodası hesabını tutmayacağımız gibi tedavi görürken dişinden tırnağından arttırdığın parayıda gelmeyeceğini bile bile kimseye vermeyeceksin..hiç mi eşleri dostları akrabaları yok kocası adammı değil hiç mi borç alacağı kimse yok kızın arkadaşına mı düşmüş borçlarını kapatmak..saçmalamayın.

benim babamın bir güzel sözü var.
hep der ki böyle durumlarda "PARA seni vereyim kötü olayım yoksa vermeyipte kötü olayım?" diye.gerçekten öyle.
vermediğinde de kötü olacaksın arkadaşım verdikten sonra geri istediğinde de kötü olacaksın.o yüzden karar senin.

Ben bdv bölümünü eskiden çok severdim.Birbirini tanımayan insanlar nasıl da fikirler veriyor yardımcı olmaya çalışıyorlar diye mutlu olurdum.Oysa artık insanlar birbirini lafla dövmeye ,alt etmeye çalışır gibi maalesef..Bir agresiflik var anlayamıyorum gerçekten.Konu dışına çıktım sanırım ama çok üzüldüğüm için değinmek istedim.Konu sahibi arkadaşım gücün yettıgınce yardımcı olmaya çalış derim ben.Zira bu dünyada bir kulun sıkıntısını giderirsen Allahda ahiret de senin sıkıntını giderir.

insanlar gerçekten çok ama çok acımasız.. ne demek harcarken düşünselerdi bilmem ne.. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.. öyle yorumlar okuyorum ki şok geçiriyorum gerçekten..

konu sahibi size önerebilceğim tek şey.. vicdanınıza kulak verin.. verme diyorsa vermeyin.. kocanızı bi şekilde razı edersiniz.. önemli olan sizin içinizden geçen..

ne olay oldu ya 7 milyar için. biz 25-26 yaşında 15 insan bir arkadaşımız için 60 milyarı bir haftada toparlayıp verdik. borç olarak falan da değil, direk yardım olarak. para dediğiniz şey sakındıkça değersizleşir, yardımla çoğalır. ben böyle gördüm. size zamanında maddi yardımı olan biri için bunun hesabını yapmanız bana çok itici geldi. kadıncağız bilse şu konuyu kahrından ölür herhalde.

ne olay oldu ya 7 milyar için. biz 25-26 yaşında 15 insan bir arkadaşımız için 60 milyarı bir haftada toparlayıp verdik. borç olarak falan da değil, direk yardım olarak. para dediğiniz şey sakındıkça değersizleşir, yardımla çoğalır. ben böyle gördüm. size zamanında maddi yardımı olan biri için bunun hesabını yapmanız bana çok itici geldi. kadıncağız bilse şu konuyu kahrından ölür herhalde.

Merak ettim sakincasi yoksa niçin o ladar para verdiniz? Ayrica helal olsun size. Tebrik ediyorum. Allah kabul etsin. Ne güzel seyler bunlar bravo..

Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş onun da hızır ı sen olsan ne olur şu üç günlük dünyada dostluklar kağıtlardan çok mu mühim elbet mal canın yongası ama o da sana sıkıştığında el vermiş 7 bin sizi falir etmeyecekse neden olmasın
Kimine göre büyük bir rakam kimine göre 1 akşam yemeği
Bebe var bir de yazık:/

Merak ettim sakincasi yoksa niçin o ladar para verdiniz? Ayrica helal olsun size. Tebrik ediyorum. Allah kabul etsin. Ne güzel seyler bunlar bravo..

kanser arkadaşımız.ameliyat oldu ama nüksetti. özel bir hastanede tedavi görüyor, can bu git devlette tedavi ol diyemeyiz ki çok çok ayıp bir şey bu zaten. çok agresif bir kanser türü olduğu için de özel bir kemo alıyor devlette falan mümkün değil. doktoru da bu ameliyat konusunda ülkenin en tanınmış cerrahı o da şansa bırakılacak iş değil. durumları da parlak değil hastalığın üzüntüsüne maddi sıkıntı eklenmesin diye böyle bir şey yaptık.

kanser arkadaşımız.ameliyat oldu ama nüksetti. özel bir hastanede tedavi görüyor, can bu git devlette tedavi ol diyemeyiz ki çok çok ayıp bir şey bu zaten. çok agresif bir kanser türü olduğu için de özel bir kemo alıyor devlette falan mümkün değil. doktoru da bu ameliyat konusunda ülkenin en tanınmış cerrahı o da şansa bırakılacak iş değil. durumları da parlak değil hastalığın üzüntüsüne maddi sıkıntı eklenmesin diye böyle bir şey yaptık.

Hay Allah sizden razi olsun. Ne kadar harika mubarek bir iş yapmissiniz. Demekki hala boyle insanlar kalmis...

Hemen içi pis birini engellemişsiniz
İçiniz temizse bu parayı eşinizle konuşarak allem kallem verirsiniz
Ama siz vicdanınızı hafifletmeye çalışıyorsunuz vermicemmm vermicemmmm diyin gitsin :)

Yaptığınız hayırları, konuyla ilgili fikirlerinizi yazarken başkalarının yorumlarını eleştirmenizi şık bulmadım.
Gereksiz ve yersiz buldum açıkçası. Fikirlere saldırmak da vicdansızlık değil midir?

Ne koca meraklisi kadinlar var yahu. Evet insan eşinin rizasini almali ama o ne öyle yapmasaymis falan demişler Yok artik ya.. Esinlekkonuş anlas destek olmak istediğini söyle.. Borç olarak söyleme destek olacgm de kizada borç de oderse ödemiş olur ödemezse esinlede aran acilmaz.. O kadinin üzerinde çok hakki varsa madem ödeme vakti gelmiş..

Ben olsam eşimi ikna eder verirdim ne olmuş yani demek ki o kadın başka çaresi kalmamis ki istiyor . allah kimseyi sizin gibi dusunenlere muhtaç etmesin.yok okadar harcama yapmasaydı falan da filan.

Maddi durumunuz uygunsa eşinize de uygun bir dille anlatın. Madem çok yakın arkadaşınız insanlık böyle günlerde belli olur. Ailesinin onaylamadığı biriyle evlenmiş. Hata etmiş. Bir bebek dünyaya gelmiş. Yavrucağa üzüldüm en çok. İyi beslenmek her bebeğin hakkı. En azından bebeğin masraflarında yardımcı olun durumunuz el veriyorsa. Kıyamam ya ne günahı var.

umarım kız buralarda bir yerdedir
bereket denen bi şey var verdikçe çoğalır ama insanlar unutmuş

Hastalik ve zaruri durumlar disinda birine borc vermeyi sevmem ama ortada depresyonda olan ve maddi/manevi destekleri kisitlanmis , yeni dogum yapmis bir anne var. Durumun gercekligine gore; 7 bin lirayi veremesemde, belirli bir miktarini vermek icin sinirlarimi kesinlikle zorlardim.

Zamaninda yapilan yardimlara takilmazdim, yardim yapilmasaydi borc verilmeyecek miydi yani. Suan ne hissettigim , karsimdakinin durumu ve vicdanim onemli.

Son düzenleme:
7000 bin cok buyuk bir rakam o parayi size durumlari yoksa oduyemezler. Cok zor bir durum, zamaninda kiz da size yardim etmis. Allah yardimcilari olsun. Eger vermicekseniz esim ailesine yardim yapti suan bendede yok diyin.

Inanamadim durumunuz iyi oldugu halde size iyilik yapmış birinin size ihtiyaci olduğunda yaninda olmak istememenize

Simdi yorumlarin hepsini okudum ve kiz eskiden varlikliymis yani annesi babasi felan. Ozaman kizin annesine ulasin durumu anlatin. Kalpleri tastan degil ya annesi babasinda gizli yardim eder belki?

Back
X