Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Adam nişanlıyken evi almış.Hayat musterektir ama bu kadar da dusunmenize gerek yok.
Evi zaten evliyken aldiginiz icin, herhangi bir durumda evin yari hakki sizin.
Kanunen bu sizin hakkiniz.
Bence hic agzinizin tadini kacirmayin, adam bilmeyecek mi hangi gunde kimin kime ne yaptigini?
Durup dururken simdi hayatinizda huzursuzluk yaratmanin ne alemi var?
Evini evlenmeden önce hazır etmek ama borcunu eşiyle birlikte ödemek isteyen kişi evin yarısını eş adayının da üstüne yapabilir yasal olarak buna bir engel yok...bana da eşin (kendi ailesinden daha kendi parasını bile alamazken ) git annenden borç iste demesi ve o borcu ödemeden gene borç istetmeye çalışması çok garip geliyor ama konu sahibi arkadaş ( geçmiş konusunda da bahsettiği ) bu durumu yaşıyor ne yazık kiEvin evlenmeden önce hazır olması gerektiğinden olabilir mi?
Evlenmeden önce, yarı tapu senin, kredi ödemesi bizim gibi bu kadar detaylı maddiyata gömülmesi bana mı tuhaf geliyor acaba..
Valla bu sartlarda kendim icin tek cop alamiyorum malesef en son kendim icin ne zaman alisveris yaptim onu bile hatirlamiyorum.Ama yinede ne yaparsa yapsin diyemiyorum.Bu defa tartisma cikiyorDiğer konularınıza da baktım eşiniz aşırı maddiyatçı ve para konusunda güvenilmez biri.
Evin yarısını isterseniz de kıyameti koparıp sizi paragöz ilan edeceğine adım kadar eminim. Hiç karışmayın. Siz kazancınızla yemeği içmeyi halledin. Kendi ihtiyaçlarınızı halledin. O ne yaparsa yapsın.
Borcunu birlikte ödeme kısmından ne anladığımıza bağlı. Şimdi eşim evlenmeden önce ev alsaydı, biz evlendikten sonra kredisini ödeseydi bu borç onun, ben elimi hiç bir surette cebime atmam diye düşünmezdim. Ya da gücenmezdim müşterek yaşam tarzımızdan. Bu tarz hesap kitap işlerine giremem. Bunu yapan insanlar karşısındakinden kaynaklı olduğunu söylüyor ise, böyle biriyle (maddiyatçı) neden evlendiğini sorarım. Konu sahibinin eski konularını bilmiyorum. Sadece ev, borç, tapu konusundaki fikrim bu.Evini evlenmeden önce hazır etmek ama borcunu eşiyle birlikte ödemek isteyen kişi evin yarısını eş adayının da üstüne yapabilir yasal olarak buna bir engel yok...bana da eşin (kendi ailesinden daha kendi parasını bile alamazken ) git annenden borç iste demesi ve o borcu ödemeden gene borç istetmeye çalışması çok garip geliyor ama konu sahibi arkadaş ( geçmiş konusunda da bahsettiği ) bu durumu yaşıyor ne yazık ki
Zaten bende o sekilde dusunuyorum.Insaniz ne olacagimiz belli degil sonuctaArabayı satıp krediyi ödersen elinde kanıt olacak şekilde yaparsan senin yararına olur.
Yarisi derken yanlis ifade etmisim farkinda degilim odedigim kisim neye denk geliyorsa yarisiysa yarisi ucte birse ucte bir kimsenin malinda gozum yok.Yeterki yarin birgun bana bir kurus faydasi olmayan insanlara param gecmesinTanamdır anladım orayı. Peki niye dünyanın binbir türlü hali var diye yarısını istiyorsunuz orayı anlamadım. Çeyreğinde hakkınız var. Siz de ailesinin yaptığına benzer bir şey yapmış olmuyor musunuz o zaman.
Dogru evin bir an once hazirlanmadi gerekiyordu dugune 3 ay kala evi aldik.Cunku ilk etapta kiralik bakiyorduk son anda karar degisti.Cok bu konulardan anlamam ama kredi alindigi icin tapu esimin ustune alindi.Kaldi ki parayi o vermis krediyi o cekmis benim bu konuda hak talep etmrm yanlis olurdu zaten o donem bunu aklimin ucundan bile gecirmedim.Evin evlenmeden önce hazır olması gerektiğinden olabilir mi?
Evlenmeden önce, yarı tapu senin, kredi ödemesi bizim gibi bu kadar detaylı maddiyata gömülmesi bana mı tuhaf geliyor acaba..
Ev kayınpederin üstüne değilmiş ki orda bir yanlış anlaşılma var. Ev eşinin üzerine.. ben öyle anladımKp uzerine tapulu evin borcunu, babamin bana kizim rahat etsin diye aldigi arabayi satip Ö- DE-MEM..
Fikir isteyen konu sahibi olduğu için yorumumu konu sahibi arkadaşın şu anki konusu ve geçmişte paylaştığı konularına göre yaptım. Ben kendi gelirimle evi geçindirip üstüne annemden sıkıştıkça birtürlü ödenmeyen borçlar alıp eşimin evlenmeden 2/3 ay önce aldığı (ve aslında sonrasında da alınabilecek) bir evin borcu bitsin diye annemin hediyesi bir arabayı satmayı doğru bulmuyorum.Borcunu birlikte ödeme kısmından ne anladığımıza bağlı. Şimdi eşim evlenmeden önce ev alsaydı, biz evlendikten sonra kredisini ödeseydi bu borç onun, ben elimi hiç bir surette cebime atmam diye düşünmezdim. Ya da gücenmezdim müşterek yaşam tarzımızdan. Bu tarz hesap kitap işlerine giremem. Bunu yapan insanlar karşısındakinden kaynaklı olduğunu söylüyor ise, böyle biriyle (maddiyatçı) neden evlendiğini sorarım. Konu sahibinin eski konularını bilmiyorum. Sadece ev, borç, tapu konusundaki fikrim bu.
Hayir ev esimin ustune zaten sıkıntım uyanik kardes gorumcemle gorusmuyorum burda detay vermiyim tanidik falan biri cikar gorusmeme konusunda herkes bana hak veriyor(kp,kv,es)benim cocugum yok olma sansida yok akrabam falanda yok dolayisi ile bana yada esime bisey oldugunda o da mirasci olacak ve ona gunahim kalsin istemem.Suan annem hayatta allah uzun omur versin ama onada bisey olursa kendi adima ne var ne yok satip bir kuruma bagisliycam kimseye saksida cicek bile kalsin istemiyorumO zaman asla verme arabayı. Kp üzerine ise de ilerde o ev size kalmaz ki. Eşinizin uyanık bir kardeşi varsa mirastan pay isterse ne olacak? Karışık işler gerçekten
Ev eşinin üzerine ama evlenmeden önce alındığı için evi eşi yarın satsa konu sahibi arkadaşın haberinin olması/hak istemesi mümkün değil. Yaşayacakları bir sorunda konu sahibinin ödediği parayı alması için yıllarca sürecek ve alacağı paranın neredeyse beşte birini mahkeme /avukat parası olarak ödeyeceği bir süreci göze alması gerekir.Ev kayınpederin üstüne değilmiş ki orda bir yanlış anlaşılma var. Ev eşinin üzerine.. ben öyle anladım
Surayi duzeltiyim alinan her borc odendi.Sadece gecen mart ayinda kisitlamalarda aldigimiz bir borc vardi o bekliyor.Zaten doviz olarak alindigi icin anneminde bir kaybi yok.Gecen actigim konuda da olay kapandi.Annenden aldigimizi odeyemedik yuzsuzce gidip tekrar borc istenmez dedi.Bi sekilde annesi bu ay odeme icin destek olacakmisFikir isteyen konu sahibi olduğu için yorumumu konu sahibi arkadaşın şu anki konusu ve geçmişte paylaştığı konularına göre yaptım. Ben kendi gelirimle evi geçindirip üstüne annemden sıkıştıkça birtürlü ödenmeyen borçlar alıp eşimin evlenmeden 2/3 ay önce aldığı (ve aslında sonrasında da alınabilecek) bir evin borcu bitsin diye annemin hediyesi bir arabayı satmayı doğru bulmuyorum.
Son konunuzda eşinizle anneniz arasında kalacağınızdan duyduğunuz kaygı bu konuda eşinizin baskı yapacağını düşğndürtmüştü bana..sevindim olumlu gelişmelere .Çok samimi olarak söylüyorum evliliğin ilk 2/3 yılı çocuk yapılmamalı eşler birbirini tanımalı diyoruz ya,bence ev gibi büyük yatırımlar da yapılmamalı ilk birkaç yıl..çiftlerin evliliği dengeler oturur,para harcama alışkanlıkları netleşir o zaman Ev gibi ciddi yatırımlar kimseyi mağdur etmeden yapılır .Surayi duzeltiyim alinan her borc odendi.Sadece gecen mart ayinda kisitlamalarda aldigimiz bir borc vardi o bekliyor.Zaten doviz olarak alindigi icin anneminde bir kaybi yok.Gecen actigim konuda da olay kapandi.Annenden aldigimizi odeyemedik yuzsuzce gidip tekrar borc istenmez dedi.Bi sekilde annesi bu ay odeme icin destek olacakmis