Borc para teklif eden ve geri ödersin diyen sevgili?

gururunuzu düşünmüş siz mayıs maaşı demişsiniz o da mayısta ödersin demiş. bana göre kabul edin diye söylemiş.
altında çok fazla bir şey aramayın. erkekler daha düz konuşuyorlar.

alınacak bişey yok.
belki gurur yaparsın kabul etmezsin diye demiştir.
tekrar verdiğinde almayacaktı belki. ortada hiç kırılacak soğuyacak bişey yok..

ha ha kızmayın ama siz bu sorumsuzlukla bence o paranın üzerine yatabilirsiniz. kim olsa geri ödemek şartıyla verir size parayı.
isterseniz bir arkadaşlarınızı veya ailenizi yoklayın.

Sponsorunuz değil ki ; Hayatınızı butcenıze gore ıdame etmeyı de ogrenmenız gerek.. Tabiki kendi planlarına göre uygun olan tarihi size belirtmesi gerekir.. Hemen odemen gerekmez Mayıs ayında odersın dıye de belırtmıs.. Cok normal

borç alıp verme ciddi işlerdir, hatır gönülle olmaz.

mümkünse yazılı olmalıdır. ödeme tarihi belli olmalıdır.
hatta şahit olmalıdır.

borç budur, eğer öyle alayım, ne zaman uygun olursam öderim kafasında iseniz, bunun adı borç alma olmaz.

elbette borç veren kişinin de karşıdaki kişinin maddi durumunu düşünüp mümkünse borcunu geri istememesi daha güzeldir. ama borç verirken değil, borç ödenme zamanında hatırlatmayabilir. borç verirken şartlara uyulup yazılmalı, ödeme zamanı borç alan kişiye sorulmalı.

neden basit bir olayı karmaşıklaştırıyoruz ki.

hesabınızı bilmediğinizi kendiniz söylüyosunuz zaten. adam da kendini sağlama almak istemiş. abartıyosunuz biraz.

Erkek arkadaşınız cimri biri mi ? Para konusunda nasıl en iyi siz bilirsiniz. Büyük ihtimalle ihtiyacınız var ve siz zor durumda kalmayın, kendinizi kötü hissetmeyin, kabul edin diye böyle söylemiştir. Diğer türlü de olabilir tabii. Yine de bunda kötü bir şey yok. Her şekilde sizi düşündüğü için, siz zor durumda kalmayasınız diyerek borç vermeyi teklif etmiş.

Kizlar simdi size bi kac saat önce basima gelen olayi anlatayim. Kendinizi benim yerime koyup ve abartip abartmadigimi söyleyin. 7 aylik güzel giden bir iliskiniz var, hatta yakinda ailelerede acilmak istiyorsunuz. Simdi ben banka hesabimda sürekli eksilere girerim, cok harcamalarim olur. Eksiye girdigim icinde bankaya faizinide ödemek zorunda kalirim. Cünkü hesabimda olmayan para cekerim yani bi nevi borc. Sonra maasim gelir kapanir o borc. Erkek arkadasima dedimki ohh be mayista hediye maasimda gelicek rahatlarim. Bana askim ben sana veririm bankaya bosuna faiz ödeme mayista geri ödersin dedi:KK57:
O benim iyiligim icin dedi kabul. Ama geri öde denirmi hic. Zaten almam parasini alsamda geri veririm. Ama insan askim durumun oldugunda verirsin yada ne bilim bu tarz bisey. Geri ödersin biraz agir olmadi mi? Evlilik hayalleri kurdugunuz bir kisi hemde o_O sogudum desem yalan olmaz. Abartiyo muyum? Insan ben sana veririm der geri ödeyi atlar ki bilmeli zaten ben alipta onun parasini geri vermemezlik yapmam :63: resmen ben veririm ama geri isterim, bilmiyorum belki benim kisiligimle alakali ben birine borc teklif etsem. Ben sana veririm derim, hic su zamanda geri verirsin demem. Zaten bu kisi geri verir derim derim. Hele ki bu sevgilimse dar zamanindaysa böyle bir teklif yapcaksam geri öde demem. Askim zorluk cekme ben veririm derim.Zaten bilirim ki o bana geri verir.
Daha evli ya da nişanlı değilsiniz. İstemesi normal bence. Siz kırılacak yer aramışsınız. Miktar ne bilmiyorum ama, çalışıp ödeyemediğinizi söylemişsiniz, az bir miktar olmadığını düşünüyorum.

erk arkın gayet mantıklı davranmış bence, ben de olsam borç verebilirim diye teklif ederdim arada bir resmiyet olmadan, haa resmiyet olmadan borç adı altında verip alamadan ayrıldığım da oldu, gitti o para başımın gözümün sadakası olarak.
en güzeli arada söz nişan vs olmadan para konularına çok girmemek herhalde.

Henüz evli değilsiniz ne demesini bekliyordunuz ki? Ayrıca sizin yerinizde olsam sevgilim bana geri ödersin demese bile, mayısta ödeme teklifini ben yaparım.

alınganlık yapmişsın bunda bişey yok canım eşin değil ki parayı veriyim desin eş adayı evlenene kadar
o yüzden borç şeklinde demesi normal

Siz neden borçlarınız dan bahsediyorsunuz ki.
Üstelik ohh hediye maasım (ne demek oldugunu pek anlayamadım)
gelecek diyebildiğinize göre baya baya sıkışık ve borç içinde oldugunuzdan sıkça bahsediyor gibi bir izlenim verdiniz.

Başlı başlına bu bile hoş değil.

Benim erkek arkadasım borçlarından bahsetse,
Amacı ne ki, çıkarıp benim vermemi mi bekliyor acaba diye durup bir düşünürüm.

Ki size bunu teklif etmiş olmasına rağmen, geri ödersin kısmına takılmışsınız.
O öyle demeseydi ben zaten almazdım da, öderdim de diyorsunuz ama bu şekilde düşünen biri şok olup bir anda sogumazdı.

Umduğunu bulamama durumu derim ben buna.

Kizlar simdi size bi kac saat önce basima gelen olayi anlatayim. Kendinizi benim yerime koyup ve abartip abartmadigimi söyleyin. 7 aylik güzel giden bir iliskiniz var, hatta yakinda ailelerede acilmak istiyorsunuz. Simdi ben banka hesabimda sürekli eksilere girerim, cok harcamalarim olur. Eksiye girdigim icinde bankaya faizinide ödemek zorunda kalirim. Cünkü hesabimda olmayan para cekerim yani bi nevi borc. Sonra maasim gelir kapanir o borc. Erkek arkadasima dedimki ohh be mayista hediye maasimda gelicek rahatlarim. Bana askim ben sana veririm bankaya bosuna faiz ödeme mayista geri ödersin dedi:KK57:
O benim iyiligim icin dedi kabul. Ama geri öde denirmi hic. Zaten almam parasini alsamda geri veririm. Ama insan askim durumun oldugunda verirsin yada ne bilim bu tarz bisey. Geri ödersin biraz agir olmadi mi? Evlilik hayalleri kurdugunuz bir kisi hemde o_O sogudum desem yalan olmaz. Abartiyo muyum? Insan ben sana veririm der geri ödeyi atlar ki bilmeli zaten ben alipta onun parasini geri vermemezlik yapmam :63: resmen ben veririm ama geri isterim, bilmiyorum belki benim kisiligimle alakali ben birine borc teklif etsem. Ben sana veririm derim, hic su zamanda geri verirsin demem. Zaten bu kisi geri verir derim derim. Hele ki bu sevgilimse dar zamanindaysa böyle bir teklif yapcaksam geri öde demem. Askim zorluk cekme ben veririm derim.Zaten bilirim ki o bana geri verir.
yahu adam daha ne desin...
hemen kırılma darılma nedir canım..seni kırmamak için geri ödersin demiş.. sana para hibe ediyorum dese gene kızardın..
bakış acınızı degiştiriiinnn..

sevgili ya da nisanlilar arasinda bu tarz para mevzulari olmasindan ben hoslanmiorum. bastan onun yaninda borclarinizdan bahsetmeniz bence hos diil, sanki biseyler beklio gbi, onun da teklif edip de bi de geri odersin demesi benim de hosuma gitmezdi acikcasi. zaten borc teklif ediosun, ne gerek var ustune basa basa geri odersin su zmnda demeye. bilemedimo_O

kötü niyetli dememiş,gururun kırılmasın durumun olunca ödeyip rahatlarsın demeye getirmiş

Dusu

Düşüncelilik yapayım derken düşüncesizce konuşmuş.

bencede ne var bunda borç veriyor geri ödersin diyor.bence sen bu ufacık şeye kırılacağına harcamalarını kısıtla kendine çeki düzen ver.karşındaki art niyetli olsa ooo bu şimdiden harcamalarını ayarlayamıyor bütçesini kontrol edemiyor evlenince ocagıma incir agacı diker deyip senden ayrılmıyor.destek olmaya çalışıyor.

Back
X