• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç verme mevzusu!

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.808
798
Kızlar eşimde bende çalışıyoruz. eşim arkadaşlarına bekarken filan hep borç verirdi.Evlendik bir buçuk yıldır hep düğün borcu ödedik,ödüyoruzda ama bir yandan da bebeğimiz olacağı için birikim yapmaya başladık.bekarken eşim bir arkadaşına 250 tl borç vermis ama adam başka şehre taşınmış vermemiş borcunu.bugünde bir arkadaşı 400 TL istemiş hemen biriktirdiğimiz parayı vermiş.bana sadece haber verdi bende sinirlendim
açıkçası.böyle durumlarda birbirimize danışmalıyız diye. Morali
bozuldu tabi pek yemek yemedi.Sorun
haline dönüştü mevzu.ben
güvenmiyorum bu zamanda kimseye
50 değil 60 degil.ABARTIYOR MUYUM?

Paranın kontrolünü eline alma zamanın gelmiş..
ben borç parayı tamamen unutuyorum çünkü maalesef çoğu geri dönmüyor..

Samimiyetine bağlı eşinin..
Bence bir sakıncası yok sonuçta hayır diyemediği bir insanmıştır vermiştir...Elbette birikim yapıyorsunuz size sorması gerekirdi ama kötü niyetli olmadığı kesin..Fazla takmayın ama ona keşke benimle paylaşsaydın diye uyarın.

Arkadaşla samimiyete bağlı biraz bence. Eğer çok eski güvendiğim bir arkadaşım gelip benden istese bende elimde olanı varanı verirdim. Bunun haricinde de ihtiyaç sebebi ?? Hastalık?? Kredi ?? Durumlara göre değişir yani bence

Haklsın canım kesinlikle .Erkekler erkekliğni güya mertliğini ispat ettiklerinin düşünürler çevrelerine karşı.Ama genelde senin sözüne gelir.Giden dişinden tırnağından attırdıgın parana yazık olur.Ah bu erkekler ahhh ....

sizin de sıkıntınız varken ve ortak biriktirdiğiniz bir parayı size sormadan vermesi hoş değil.
böyle kararları birlikte vermelisiniz.
siz bir arkadaşınıza verseydiniz o parayı eşinizin tepkisi ne olurdu?

eşinizle arasındaki samimiyete bağlı birazda.Ama ne olursa olsun ortak kazancınız olan bir para sizede sormalı onay aldıktan sonra vermeliydi..

Bende kizarim esimin elinin bu kadar fazla acik olmasina.hak veriyorum sanada bu konuda..bir de insanlar bir istiyor iki istiyor bir bakiyor ki yuzu yumusak devami da geliyor.yapisi oyle demekki kimseye yok diyemiyor.

Ben de verdiğim paranın geri döneceğini biliyosam sorun yapmaz, böyle bi konu için huzur kaçırmazdım sanırım.

Abartmıyorsun. Bu devirde kim kime para veriyor? Bence para idaresini sen al eline. Benim eşim de bekarken bir arkadaşına borç vermiş (200 300 lira da değil 5 bin liraya yakın para). İste dedim, istedim yokmuş dedi. Sonra borç verdiği arkadaşı gitti kredi çekip 200 bin liralık ev aldı. Tamam alsın da önce borcunu öde. Bende ne yaptım ettim, çocuğun babasına haber yollattırdım eşime ödediler parayı. Elbette o paraya da el koydum :63: Sonrasında para idaresini ben aldım. Etrafa karşıda eşime şunu aşılattım "bizim borcumuz var, biz borç ödüyoruz" Yalan da değil, düğün borcu ödüyoruz hala. Sende güzellikle konuş eşinle. Unutma yuvayı dişi kuş yapar ;)

zamanında çok iyilik etmiş bir aile dostuna borç verdim az değildi. ama eşime konuyu detaylıca anlattım. zırt pırt borç verilmesi durumu doğmaz ki, acil durumlarda duruma göre verilir ama eşini bir arkadaşımın babasına benzettim. herkese paraları dağıtıp çocuklarına açlık çektirmiş. eşin sana mutlaka danışmalıydı. sağlıklı bir durum değil. allah kolaylık versin.

geri döneceğinden eminse vermiştir para. O da taşınacak değil ya az para değil üzerine yatamaz yani arkadaşı paranın şimdi konusunu yapma biraz zaman geçsin ne oldu vermedi mi daha borcunu dersin ama olan olmuş artık yani yapacak bir şey yok keşke borcunuz bitmeden çocuk işine girmeseydiniz.

nefret ediyorum borc lafindan. kimse benden istemesin ben de kimseden istemeyim.
hayatimda bir kisiye borc verdim, cebimde kalan son kuruşa kadar saydim. bir hafta param yatana kadar gunu bi kucuk kekle gecirdim. ne oldu? param uctu gitti geriye de gelmedi. verdigim borc harici aynı kisiye abartmiyorum belki 500 lira masraf yaptim. kavga ettik arkadaslar o kisiye, borcunu odedin mi diye sorunca ne dedi? once odedim dedi sonra odemeyecegim dedi.
ne oldu? kat kat cikar umarım.

Beraber biriktirdiğiniz parayı size sormadan vermesi çok saygısızca. Umarım geri ödenir ve tekrarlanmaz.

geri gelmeyeceğini düşünebildiğim miktarı veririm gelecek diye de beklemem
zaten borç verecek durumum yok da keşke olsa da o miktarları hibe etsem yardım niyetine
iyilik de lazım

Biz de verdik guvenip hatiri sayilir bir miktar.
Birine 5000, diyerine de 4000.
Yillardir 5000 geri gelicek. 4000'in de 2000 lirasini geri alabildik.

Agzimizin payini aldik, kimseye borc morc yok artik.

Back
X