Borç

Karakol hiçbir şekilde ilgilenmez böyle bir konuyla. Komik duruma bile düşebilirsiniz.
Hiç strese sokmayın kendinizi, anlıyorum sıkışıksınız ama meblağ da küçük. İnsafa gelir verir umarım. Vermezse de şükür edin, daha yüksek bir meblağ olmadığına.

Siz bir şey sattınız o da karşılığını vermedi mi anlayamadım. Yoksa sadece borç muydu? Başımın gözümün sadakası olsun demekten başka yapacağınız bir şey yok gibi. Allah bir yerden alıp başka yerden verir inşallah.

200 lirayı azımsayan hanımlar insanlar o para için 2gün çalışıyor
konu sahibi malesef sizin para gitmiş helal etmemekte de haklısınız
Ne güzel yazdınız 😑
Siz bir şey sattınız o da karşılığını vermedi mi anlayamadım. Yoksa sadece borç muydu? Başımın gözümün sadakası olsun demekten başka yapacağınız bir şey yok gibi. Allah bir yerden alıp başka yerden verir inşallah.
Bişey sattım parasını sonra verecekti engellemiş beni 🙄😑

Yok artık 200 tl icin bu ne hırs:S
Haram olsunlar,karakol aramalar.
Abartmayın.

Bence burada önemli nokta paranın miktarı değil.
bu para binlerce lira da olabilir, ama insan dürüstçe durumunu açıklayıp biraz daha zaman istese herkes anlayış gösterir diye düşünüyorum.
ama telefonlara bakmayarak, insanı enayi yerine koyar gibi kaçmak, asıl insanı sinir eden bu davranış...
konu sahibine de şöyle demek istiyorum
böyle durumlarda ben o insanı hayatımdan çıkartmak için bir vesile olduğuna inanırım. Size borcunu ödemediği için artık yeni bir borç istemeye yüzü olmayacak en azından. Böylesine karaktersiz birinden kurtulmuş oldunuz.

İnsan böyle böyle tecrübe sahibi oluyor.
Yapacak birşey yok şu durumda.
Bundan sonra aynı şeyi yaşamamak için temkinli olursunuz.
Bin nasihat bir musibet hesabı..

Gönderin o zaman konu sahibine rahatlasın. Alt tarafı 200 tl.

Konu sahibi sizin para için de yapacak bir şey yok. Gözden çıkaramayacağınız miktarı veresiye yapmayın. Polis bir şey yapamaz. Belli ki aranızda senet de yok. Olsa icra başlatırdınız. Çok üzgünüm ama insanlara güven olmaz.
200 tl icin icra mı baslatacaksınız akskkdjdjdj

Kadın açıkça anlatmis her kuruşuna ihtycm var diye tabi ki karakolu aramasın ama 10tlye muhtac insanlar. Biraz daha empati lütfen.
Bakın hepimizin sıkısık oldugu durumlar var o kadar sıkısıksm sadece ismini bildiğim birine borc vermem.
Veriyorsam da gitti para diye bakarım.
Gelirse sansıma.

Bence burada önemli nokta paranın miktarı değil.
bu para binlerce lira da olabilir, ama insan dürüstçe durumunu açıklayıp biraz daha zaman istese herkes anlayış gösterir diye düşünüyorum.
ama telefonlara bakmayarak, insanı enayi yerine koyar gibi kaçmak, asıl insanı sinir eden bu davranış...
konu sahibine de şöyle demek istiyorum
böyle durumlarda ben o insanı hayatımdan çıkartmak için bir vesile olduğuna inanırım. Size borcunu ödemediği için artık yeni bir borç istemeye yüzü olmayacak en azından. Böylesine karaktersiz birinden kurtulmuş oldunuz.
Borc degilmis zaten
Satıs yapmıs parasını alamamıs.
Neden borc diye konu actı anlamadım
Satıssa zaten yasal olarak hakkını arayabilir diye düsünüyırm
Yazısma falan vardır.

Satış yaptıysanız o ürünün size maliyeti 200TL değildir, maksimum 100TL civarıdır sanıyorum. Bu durumda da 200 değil 100TL dolandırıldınız gibi düşünün, içinizin acısı biraz hafifler hiç değilse.

Polise çek tahsilatçısı muamelesi yapmanız da komik olmuş biraz 😀 Olan olmuş artık, bunlar hep tecrübe, öyle bakın…

Yok bildiğiniz 200 TL ama insan paraya ihtiyacı olduğunda o 200 TL insanın varı yoğu oluyor . Parası olduğu halde vermediğini bilmek insanın zoruna gidiyor
paranız gitmiş buna üzüldüm ammaaaaa 200 tl ye kadar sıkışan insan araba almaz taksit ödemez.karakol falan da ilgilenmez bu olayla.1 günlük iş yapsanız kazanırsınız bu parayı.bu kadar strese hiç gerek yok

Yok ben katalog üzeri satış yapıyorum ürünleri ikinci el uygulamasına da eklemiştim ordan bulmuştu beni ama ordan da kaybettim onu 🤦‍♀️
Anladım, üstüme vazife değil belki ama eğer sattığınız ürünleri sosyal platformda da satışa koyuyorsanız dediğim gibi hem satıcıyı hem müşteriyi koruyan sitelerde dükkan açın, meblağ az gibi görünse de birkaç satışta bir böyle bir müşteriye denk gelseniz ki maalesef denk gelme olasılığınız yüksek, üstüne su içeceğiniz alacaklarınız birikir.

Merhaba arkadaşlar aylar önce birine 200 TL civarında mal verdim parayı 3 güne kadar veririm dedi inandım. İlk haftalar yüzüm tutmadı böyle ufak bi para için aramaya ama benimde ihtiyaçlarım var sıkıştığım için borcu istedim güzel bi dille 1 haftaya kadar veririm dedi yine inandım . Böyle böyle 3 4 ay oldu şimdi telefonlarıma bile bakmıyor arıyorum mesaj atıyorum normalde olsa hakkımı haram eder numarasını engeller Allah’a havale ederdim ama ciddi anlamda çok sıkışırız araba aldık aldığımız her kuruşu araba taksidine veriyoruz haliyle ihtiyacım var paraya . Arıyorum mesaj atıyorum bakmıyor telefondan engellemiş beni bugün . Sizce karakolu arasam karakol onu ararmı korkutmak için en azından borcunuzu ödeyin falan dermi yapar mı bunu . Yada karakoldan annesinin veya bi yakınının numarasını istesem verirler mi sizce. Arasam başımı belaya sokmuş olur muyum
Geçmiş olsun başka bir numaradan arayın isteyin ta da iş yerine vs gidin sizin için çok önemliyse.

Bakın hepimizin sıkısık oldugu durumlar var o kadar sıkısıksm sadece ismini bildiğim birine borc vermem.
Gelirse sansıma.

Gelirse sansıma.
Zaten kadin borc vermemis Mal satmis aslinda. Ki siz kendiniz icin konsyrsnz da destek olmaycksk zaten uzulen kadina hic yazmasak daha iyi Bence.

Benimde teyzemin eşi, hesabıma 200 TL acilen lazım diyip kocamdan istemiş. Akşam uğrarsan veririm demiş. Eşimde hesabına atmış, akşam gidince birkaç güne vereyim dedi, üzerinden 8-9 ay geçti hala vermedi. Eşim boşver önemli bir mebla değil diyor ama bence bu çok büyük bi terbiyesizlik. En azından kusura bakma, veremedim mahcubum demesi gerekirdi.
Sizinki komple engellemiş, insanlar kul hakkından korkmuyor malesef

Yok artık 200 tl icin bu ne hırs:S
Haram olsunlar,karakol aramalar.
Abartmayın.
Konuyu iyi okuduğuna emin misiniz? Bu kişiye bir ürün satılmış ve parasını alamamış. Konu sahibi düpedüz dolandırılmış..

Tam da zamanında, herkesin malî anlamda sıkıntı yaşadığı dönemde empati kurmak bu kadar zor olmamalı..

Evini,ailesini bildiğimiz hatta akrabamız olan insanlardan yeri geliyor verdiğimiz malı veya parayı alamıyoruz maalesef
Evet 200 lira hayatımızı kurtarmaz ama yeri geliyor 5 lira para aramak zorunda kalıyoruz.
Anneannemin bir lafı var; yere 1 liramiz düşünce eğilip bakıyoruz der.
Ne karakoldan ne başkasından yardım beklemeyin faydası olmaz,elinizde makbuz veya fatura falan yok.
Geçmiş olsun.

Back
X