Borç

Konuyu iyi okuduğuna emin misiniz? Bu kişiye bir ürün satılmış ve parasını alamamış. Konu sahibi düpedüz dolandırılmış..

Tam da zamanında, herkesin malî anlamda sıkıntı yaşadığı dönemde empati kurmak bu kadar zor olmamalı..
Bizim insanımız böyle malesf kendini kötü hisseden birine daha da kötü hissettirmek için elinden geleni yapıyorlar. Acaba ailede neler yaşıyorlar az çok tahmin edilesi

Merhaba arkadaşlar aylar önce birine 200 TL civarında mal verdim parayı 3 güne kadar veririm dedi inandım. İlk haftalar yüzüm tutmadı böyle ufak bi para için aramaya ama benimde ihtiyaçlarım var sıkıştığım için borcu istedim güzel bi dille 1 haftaya kadar veririm dedi yine inandım . Böyle böyle 3 4 ay oldu şimdi telefonlarıma bile bakmıyor arıyorum mesaj atıyorum normalde olsa hakkımı haram eder numarasını engeller Allah’a havale ederdim ama ciddi anlamda çok sıkışırız araba aldık aldığımız her kuruşu araba taksidine veriyoruz haliyle ihtiyacım var paraya . Arıyorum mesaj atıyorum bakmıyor telefondan engellemiş beni bugün . Sizce karakolu arasam karakol onu ararmı korkutmak için en azından borcunuzu ödeyin falan dermi yapar mı bunu . Yada karakoldan annesinin veya bi yakınının numarasını istesem verirler mi sizce. Arasam başımı belaya sokmuş olur muyum
Yani aç otururum
Gider babamdan anamdan isterim ama ötekinden umudumu keserim ...

Konuyu iyi okuduğuna emin misiniz? Bu kişiye bir ürün satılmış ve parasını alamamış. Konu sahibi düpedüz dolandırılmış..

Tam da zamanında, herkesin malî anlamda sıkıntı yaşadığı dönemde empati kurmak bu kadar zor olmamalı..
Onu bende son yorumumda söyledim
5 sayfa sonra ürün satısını acıklamıs.
Farkettiyseniz alıntıladıgım yorumdan önce borc diyor.
Zekamı kücümsemeyin lütfen:)

Bizim insanımız böyle malesf kendini kötü hisseden birine daha da kötü hissettirmek için elinden geleni yapıyorlar. Acaba ailede neler yaşıyorlar az çok tahmin edilesi
Arkadaslar borc lincinizi bana değil konu sahibine yapın lütfen.
İlk konu borc diye acılmıs
5 sayfa sonra ürün sattım parasını alamadım demis.
Borcla ikisi aynı mı?
Müneccim el vermedi bizede sonucta.
Konu sahipleri sayfalar sonra acıklıyorlar olayların ic yüzünü.

Borc verdiysem gitti gelmeybilir gözüyle bakıyorm ben.
200-300 tllik seylerde.
Ama ürün satmısım parasını almadan sattıysam bu benim hatam,ama yine de gider hakkımı ararım.
Borcla ikisi aynı sey değil.
Faturası vardır sonucta bu ürünlerin.

Anladım, üstüme vazife değil belki ama eğer sattığınız ürünleri sosyal platformda da satışa koyuyorsanız dediğim gibi hem satıcıyı hem müşteriyi koruyan sitelerde dükkan açın, meblağ az gibi görünse de birkaç satışta bir böyle bir müşteriye denk gelseniz ki maalesef denk gelme olasılığınız yüksek, üstüne su içeceğiniz alacaklarınız birikir.
Boyumun ölçüsünü aldım zaten herkesi kendim gibi sanıp veriyorum . Ders oldu 🤷‍♀️

Benimde teyzemin eşi, hesabıma 200 TL acilen lazım diyip kocamdan istemiş. Akşam uğrarsan veririm demiş. Eşimde hesabına atmış, akşam gidince birkaç güne vereyim dedi, üzerinden 8-9 ay geçti hala vermedi. Eşim boşver önemli bir mebla değil diyor ama bence bu çok büyük bi terbiyesizlik. En azından kusura bakma, veremedim mahcubum demesi gerekirdi.
Sizinki komple engellemiş, insanlar kul hakkından korkmuyor malesef
Ben kuruş borcum olsa stresten uyuyamam herkesi öyle sandım galiba öyle değilmiş 🤦‍♀️

Onu bende son yorumumda söyledim
5 sayfa sonra ürün satısını acıklamıs.
Farkettiyseniz alıntıladıgım yorumdan önce borc diyor.
Zekamı kücümsemeyin lütfen:)
Konuyu iyi okuyun 200 TL lik mal verdim yazmışım . Zekanızı küçümsemiyoruz 🙃

Yahu bu da yeni moda mı oldu anlamıyorum. Herkes birbirine borç takıyor ve bir de utanmadan kendini hakkı görüyor şerefsizler. Ben de benzer şekilde dolandırıldım çocukluk arkadaşım tarafından. Bu da son oldu. Bir daha çöp istesinler yok kardeş kusura bakma diyeceğim. Size de ders olsun ki siz çok ucuza atlatmışsınız.

Engellemediği bir yer varsa içinizi rahatlatmak için haram olsun yazın yollayın. Ortak arkadaş falan varsa onlara da dolandırıcı olduğunu söyleyin ki onları da dolandırmasın. Böyle böyle çevresi sıfırlanıp layığını bulacak zaten.
Tanıdık insanların böyle yapması da çok ilginç, biri isteyince insan utanır mutlaka verir

Benimde teyzemin eşi, hesabıma 200 TL acilen lazım diyip kocamdan istemiş. Akşam uğrarsan veririm demiş. Eşimde hesabına atmış, akşam gidince birkaç güne vereyim dedi, üzerinden 8-9 ay geçti hala vermedi. Eşim boşver önemli bir mebla değil diyor ama bence bu çok büyük bi terbiyesizlik. En azından kusura bakma, veremedim mahcubum demesi gerekirdi.
Sizinki komple engellemiş, insanlar kul hakkından korkmuyor malesef
1₺ bile olsa karşı tarafı salak yerine koyan insanlardan hiç hoşlanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar aylar önce birine 200 TL civarında mal verdim parayı 3 güne kadar veririm dedi inandım. İlk haftalar yüzüm tutmadı böyle ufak bi para için aramaya ama benimde ihtiyaçlarım var sıkıştığım için borcu istedim güzel bi dille 1 haftaya kadar veririm dedi yine inandım . Böyle böyle 3 4 ay oldu şimdi telefonlarıma bile bakmıyor arıyorum mesaj atıyorum normalde olsa hakkımı haram eder numarasını engeller Allah’a havale ederdim ama ciddi anlamda çok sıkışırız araba aldık aldığımız her kuruşu araba taksidine veriyoruz haliyle ihtiyacım var paraya . Arıyorum mesaj atıyorum bakmıyor telefondan engellemiş beni bugün . Sizce karakolu arasam karakol onu ararmı korkutmak için en azından borcunuzu ödeyin falan dermi yapar mı bunu . Yada karakoldan annesinin veya bi yakınının numarasını istesem verirler mi sizce. Arasam başımı belaya sokmuş olur muyum
Böyle borc konularina „parayi kaybetmis gibi düsün, o kisi parani geri vermez, saglik olsun bosver“ diyenleri asla ve asla anlamiyorum. Ben calisip o parayi kazanmisim, karsimdaki insan da benden 3 güne veririm diye istemis ve sonunda sözünü tutmamis ve aradan 4 ay gecmis. Ben o parayi ya alirim ya da alirim, asla baska bi ihtimal yok. Gerekirse cümle aleme rezil ederim baskasi ona para vermesin, ne mal oldugunu bilsinler diye.

ne güzel dünya valla, milletten al parayi, sonra da telefonlara cikmayip engelle 😂

Back
X