borç...

ben olsam eşime söylerdim.. arkaşımada çıkarıp parayı verirdim..
hem iyi bir öğüt olurdu hemde başkalarından borç almamayı öğrenmiş olurdu..
arkadaşınızın eşiniz yüzünden düştüğü duruma bakarmısınız?
arkadaşında artık söylemek zorunda kalmış. sonuçta heray o borç geliyor.. bide onun açısından bakın..
benmi abartıyorum bilmiyorum. kendini ve sizi düşürdüğü durum hiç normal değil

İki aydır eşiniz borcunu ödemiyorsa arkadaşınızın size çıtlatması normal geldi.
ayda 200 tl den 400 tl eder.az para mı?ne diye sizin montun parasını onlar ödesin?
yani bide aylık gelirleri 6000 tl deyip tabi yine de haklı demenizde çok ilginç.
sanki hala arkadaşınıza neden söyledi diye sitemlisiniz.
Bir an önce eşinizi uyarıp borcunuzu ödeyin bence.

evet haklısın kimsenin ortaya sacacak parası yoktur ,aylık gelırleri 6000 ama yinede hakkı tabiki istemesi.ben eşime çok kızıyorum aslında.
aylık gelirleri isterse 60.000 olsun .Bu sizi ilgilendirmez .Gelirleri sizden yüksek diye sizin lüks tüketiminizi karşılamak zorunda mı insanlar ?

eh 1 ay sabretmiş 2. ay hatırlatma gereği duymuş demek ki.
taksiti 10-20 olsa neyse de 200 liradan 400 lira ediyor. kimse kimsenin mont parasını ödemek zorunda değil.
isterse ülkenin en zengini olsun. eşinize söyleyin ödesin borcunu. bir daha da olmayan parayla hediye almasın.

Benim anlamadığım nokta, arkadaşınız eşinize söylememeniz için sizden söz almış. Siz de ödeyemezmişsiniz. O zaman arkadaşınız size neden bu borcu anlattı aklım onu almıyor. Valla ben olsam çıkarır parayı veririm eşimle kavga ederdim bizi rezil ettin diye.

peki eşinizden parayı istemişler de alamamışlar mı?bu durumda bence arkadaşınız para ödensin diye söyelmiştir size.
saçmalık şurda ki,montu size arkadaşınız almış oluyor eşiniz değil.parayı onlar ödediğine göre..
bence arkadaşınızın içine oturmuştur haklı olarak..

Eee eşiniz borç alıp verme konusunda bu kadar rahatsa, artık rahatsız edilme vakti gelmiş demektir. Arkadaşınız da haklı, 2 ay beklemişler. Kimse enayi yerine konmak istemez. Başkasının parasıyla gövde gösterisi yapmak sinir bozucu, insanların parasını lüks için alıp ödememekse yüzsüzlük. İstesinler borcu eşinizden. Sizi de küçük düşürmüş eşiniz millete. Ama ayıp yaptığı. Elinde yoksa 1000 liralık istisna olacak kadar pahalı bir montu hediye diye almak mantıklı mı Allah aşkına? Sizi daha çok rezil eder o eşiniz millete.

aylık gelirleri isterse 60.000 olsun .Bu sizi ilgilendirmez .Gelirleri sizden yüksek diye sizin lüks tüketiminizi karşılamak zorunda mı insanlar ?

aynen ben de buna takıldım, konu sahibi neredeyse ödese ne olacak ki demeye getirecek.. gelirleri 6000 değil 600000 de olsa bunun adı en hafifinden dolandırmaktır kusura bakmayın.. sonuçta ödeyeceğim diye söz verilmiş ve ödenmemiş.. güvenmek suç ise burada arkadaşınızda suçlu çünkü güvenmiş.. bu devirde güvenmeyeceksin kimseye..

Aslında arkadaşınız demek istiyor ki eşin borcunu ödemiyor ödesin, yani konuşmanız gerekiyor eşinizle ya da siz vereceksiniz parasını. Aylık 200'de az değil maalesef. Arkadaşa kızılacak bir durum yok. Sonuçta onun da eşinin kartı kullanılmış ve eşiyle bundan dolayı sorun yaşıyor olabilir.

Tabi aradaki yorumlarınızı da şimdi okudum. Demek ki neymiş arkadaşın için de olsa para konusuna girmeyecekmişsin. İnsanlar resmen parasıyla rezil olmuş. Arkadaşın eşinin adamlığını bırakmamışsınız da neden anlatmıyor karısına pardon? Kadın extreye bakınca sormayacak mı bu kadın montu kime diye.

İnsaların parasını verin ve iletişimi kesin bir an önce. Zaten siz kesmezseniz onlar biraz akılları varsa sizden uzaklaşacaktır.

aylık gelirle ne ilgisi var da bide belirtmişsiniz 6000 diye. ne kadar olduğu kimseyi ilgilendirmez. tabi sizi de. ortada ödenmeyen ve lüks tüketime giren bir borç var. aylık gelirleri nolursa olsun insanlar bunu ödemeye mecbur değiller. 1000 tl değil 10 tl bile olsa mecbur değiller. arkadaşınız da haklı ayrıca. belki de eşi demiştir sen arkadaşına söyle diye. o da eşim söyleme diye yemin ettirdi diyerek size anlatmıştır. bu borç namus meselesine dönmüş. mutlaka ödenmeli.

Arkadaşına neden kızıyorsun ki? Demek ki o da eşine güvenip kendi eşinin kartını vermiş. Zor durumda kalmış. Senin eşin yüzünden kendi eşiyle arasında sorun çıktı belli ki sana söyleme gereği duymuş..
Bir an evvel kocanı arayıp söyle. Borcunu ödesin.
Yalnız senin kocan da ne rahat adammış. 2 aydır borç ödemiyor. Nasıl rahat uyku uyuyor acaba? Tuhaf.

Yahu eşimin arkadaşı kredi kartımdan karısına lüks değerinde mont alacak ve taksidini de ödemeyecek. Sinirimden kudururdum heralde. Paran varsa alırsın kardeşim yoksa bütçene göre alırsın neyine senin 1000 tl lık mont almak. 2 ay ödememiş taksidi 400 tl yapar kimse kusura bakmasın ama 400 tl yada 1000 tl kimseye hibe edilecek bi para değil. Arkadaşınıza kızmayın çünkü bunun sorumlusu arkadaşınız yada eşi değil sorumsuz kocanız. Direk kocama söylerdim ben olsam, yapıyorsun bi iş bari arkanı topla

eşinin yaptığı çok ayıp.
kendi karısı için hediyeyi resmen elin kocasına aldırmış.
ben olsam eşime açarım ağzımı.
gider montu o arkadaşıma veririm.
parasını o ödüyor sonuçta.

suç eşinde madem parası yok veya ödemeye niyeti yok nasıl neden bu işe kalkışıyor ki

arkadaşına da yazık değil mi az para değil 50,100 lira birşey olsa mesele olmaz belki

800 liralık mont ne demek

kim olsa dayanamaz söyler parasını da ister

siz onun yerine koyun bir kendinizi aynısını onun eşi size yapsaydı

yüklü bir mevla alışveriş edip

taksitlerini ödemeseydi

vay 1000 tl mont iyimiş .. boşa sinirlenme ödenir sen hamileliğinin tadını çıkar
hamileliğim devam etmiyor.silemedim takvimi..gecen hafta kürtaj oldum kalp durması sonucu..bide ustune bu sinirlerim berbat oldu eşim sayesinde..arkadasımla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez,kulağıma gelecegini hiç mi düşünmez insan..dün gece agzını aradım 2 aya yakındır maas almadıgını söyledi..ben uzulmiyeyım diye bana soylememiş..bugun birazını vermişler erkenden çıktı borcları yatırcam diye..arkadasımın dediğini falan hiç söylemedim..bugun arkadas aradı vermiş borcu..ne olursa olsun bulup vermeliydi borcunu..iyice soguttu kendinden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…