Borca mı girsek

Gönlümden gecen 3 artı 1.Kemalpaşanın fıyatları uygun. Ama 3 artı 1 in altından kalkamayız.2 artı 1 daha mantıklı.Kiraya vermek için 3 artı 1 olması gerek dıye bılıyorum 😔Bizim şuanki kiramız 1500 TL. Evimiz baya büyük, terası falan var. Semt olarak nezih bir semtte.O yüzden bu evden taşınmayı hiç istemiyorum.Ulaşım falanda çok rahat
içine eski birkaç eşya koyuyorlar çok pahalıya veriyorlar kiraya 2+1 leri ankara da.öğrenciler yeni tayin olan memurlar vs hemen tutuyorlar

ufak biraz ama içini yaptırınca harika oluyor.1 çocuklu aileye yetiyor.ben de alacaktım kiraya vermek için ama birden fiyatları artttı.1.5 yıl içinde 180 binden 650 700 bin liralara çıktı.
Ooo bayaa artmış. Bizde çocukta yok, bize rahat yeter o zaman. Vala burada Selçuga yapıyorlar tokiyi. 1 milyondan evler başlıyor

Kızlar biz kirada oturuyoruz.İzmirde yaşıyoruz.Eşim asgariden az fazla alıyor.Bende çalışıyorum. Bankada bir miktar altınımız var ve sürekli birikim yapmaya çalışıyoruz
Burada toki başvuraları var.Biz izmir merkezdeyiz. Benim çalıştığım yerde burada.Ama eşim Kemalpaşa tarafında çalışıyor.Bu tokilerde kemalpaşanın dışına yapılacakmış.
Kvlerin kendi evi var.Kv kp emekli.Ama gelen gidenleri çok fazla. Ve kv herkesi iyi agırlamak istiyor.Bu konu beni İlgilendirmez. Ancak sürekli para muabbeti yapıyorlar.Geçen eşime eve sıvı sabun alamadık, para yetmedi demişler.Eşim almış.Kv,size bizden çok para giriyor. Bize 2 kalıyorsa size 3 kaçıyor diyor.Maaşı çektik bitti, yetmiyor falan diyorlar.Bende artık beklentileri olduğunu düşünüyorum.
Kaynım var. O da benimle yaşıt.4 5yıldır çalışmıyor.Ve annesigil evde olmadıgında yani köye gittiklerinde dogalgaz falan yatıramamış, eşim yatırdı.
Biz henüz 2yılı doldurmadık evlilikte.Bu tokilere başvurup en azından borca mı girsek.İleride olmazsa satarız.Kiramız falan bu şehre göre çok uygun.Kvlerin para beklememesi için borca mı girsem. Tarla almayı düşündüm.Ama kvler kullanır.Siz biz yok hepimiz bir aileyiz diyorlar.
Tokiye girersek kiraya verebiliriz ancak.
Evet borca girin kaynanan ağladıkça sende ağla çok beğendim bi çantayı alamadım herkesin var derdi anne dersin.

Çok iyi gerçekten. Ama burası ne üniversiteye yakın ne merkeze. Arabayla merkeze 45 dk mesafede. İzmiri çıkışında diye biliyorum
tokilerin çoğu şehir dışlarında zaten.ama hiç boş kalmıyor evler.ben de alabilsem keşke 2+1 de eşyalı kiraya verebilsem.kirası bile ödüyor borcu 1 2 yıl sonra

Kesinliklee ev almaya yatırım yapmaya girişin. Bu adamlar değişmez babam kaç yaşına geldi annesi iki ağlasa tüm parayı önlerine seriyor.
Kardeşinin düğününe tam destek olacak ama çocukları yani bizler her şeyi kendi başımıza halledeceğiz.
Böyleleri benim de ailem var moduna giremiyor sanırsam..
Maalesef ailesi hala anne babası. Kardeşi 31 yaşında. Kardeşini ufak çocuk olarak görüyor.Ve kardeşi çalışmıyor etmıyor.Kız arkadaşı var, kvler evlenmesini istiyor. Ama kvlerın birikimi çok az.Bizden destek isterler kesin. Ondan borca girmek istiyorum.Tarla almayı düşündüm altınlara. Ama kp tarlayı cok sevıyor. Sahiplenırler.O yüzden vazgectım tarladan

Ama toki için nasıl bankadan kredi çekeceğiz.Verir mi ki. Evet banka kredisi çok mantıklı.En azından sabit borç olur.
toki olmasi sart mi piyasayla nerdeyse ayni fiyata toki daireleri hatta belkide daha fazlaya denk geliyor toki biraz kredi notu dusuk olan bankalarin kredi vermedigi insanlar icin gibi bence piyasada sifir olmasada yasi cok yuksek olmayan deprem yonetmeliginde sonra insa edilmis 5 10 yasinda guzel bi daire bulup krediyle onu alabilirsiniz kiraya verecekseniz sifir daire olmadigi icin iciniz yanmaz hic degilse

Aglaması neden sence canım. Dert yanmak ıcın mı acaba
Hayır şov için. Bu arada borca girince de aman borçları var çenemizi kapatalım demeyecek. Eşinizde borcum var demeyecek. Nasıl zorunda hissediyorsa kendisni borç varkende hissedicek. Benim kayınvalidem eşime 30 lira göndermişte gelince ver bana demişti. Eşimde 30 lirayı niye atıyorsun istersen verirdim dedi. Kaynanamda diyorki o kadarım kaldı sadece oğlum sen yine ver anana. Sonra işte gitti 2000 liraya torununa bisiklet aldı.😂 yani çokta kasmayın altınlarla eve girin sizin üstünüze olsun sıkışın gerekirse eşiniz düşünsün sonrasını siz kısmayın eksiklerinizde. Laf edince de fesat gelin oluyorsunuz

toki olmasi sart mi piyasayla nerdeyse ayni fiyata toki daireleri hatta belkide daha fazlaya denk geliyor toki biraz kredi notu dusuk olan bankalarin kredi vermedigi insanlar icin gibi bence piyasada sifir olmasada yasi cok yuksek olmayan deprem yonetmeliginde sonra insa edilmis 5 10 yasinda guzel bi daire bulup krediyle onu alabilirsiniz kiraya verecekseniz sifir daire olmadigi icin iciniz yanmaz hic degilse
Acaba bize kredi çıkar mı, ev kredisi. Peşinatımız az birde. Bana kalsa başka ilden ev almayı düşündüm. Eşim çok uzak dedi

Ama bir insan nasıl 4 senedir işsiz kalabilir. Markete falan girsin çalışmaya.
haklisiniz sevgilisi falanda varmis yasi da 30 mus mezuniyeti falan cok iyi de kendinemi yediremiyor acaba diycem ama oralari coktan gecmis 4 sene cokmus gercekten

Hayır şov için. Bu arada borca girince de aman borçları var çenemizi kapatalım demeyecek. Eşinizde borcum var demeyecek. Nasıl zorunda hissediyorsa kendisni borç varkende hissedicek. Benim kayınvalidem eşime 30 lira göndermişte gelince ver bana demişti. Eşimde 30 lirayı niye atıyorsun istersen verirdim dedi. Kaynanamda diyorki o kadarım kaldı sadece oğlum sen yine ver anana. Sonra işte gitti 2000 liraya torununa bisiklet aldı.😂 yani çokta kasmayın altınlarla eve girin sizin üstünüze olsun sıkışın gerekirse eşiniz düşünsün sonrasını siz kısmayın eksiklerinizde. Laf edince de fesat gelin oluyorsunuz
Canım böyle şov mu olur. İlgi falan mı çekmeye çalışıyor. Sabun nasıl alamaz insan evine. Şaşıp kalıyorum.
Ay evet laf yapsak ailemi istemıyorsun, fesatsın diyor. Dün bana diyorki, susuz kalsalar su vermezsin sen🤣Vala benim annem dedemden emeklı maaşı alıyor. 1tl bile istemedi kadın.

Ama şöyle. Tokilerde zaten her ay taksitle ev sahıbı oluyorsun. Zaten borcumuz olacak 15 20 yıl.
Onlar ödemesini rica etmese ödemez. Abi kartlar dolu halletsene deyınce kardeşi o da mecbur kesılmesın dıye ödüyor
Siz kredi çekseniz de borçlansanız da yine verir. Şimdi “mecbur” diyorsa o zaman da sizi daha çok sıkıp mecbur diyecek.

haklisiniz sevgilisi falanda varmis yasi da 30 mus mezuniyeti falan cok iyi de kendinemi yediremiyor acaba diycem ama oralari coktan gecmis 4 sene cokmus gercekten
Geçen eşimin arkadaşı da kaynım için eşime laf etti. Girsin işe çalışsın diye. Bunun öncesi de varmış. Hiç adam gibi çalışmamış.

Back
X