Borca mı girsek

Eşim sen bilirsin diyor. Eşim maddi konuda şunu yap bunu yapma demez. Nasıl istersen öyle yap. Evi üstüne yap arabayı üstüne yap dıyor. Kartları bende. Ama kv son zamanlarda sadece para muabbeti yapıyor. Eşim kvlere gidince sabun alamadan eve döndük para yetmedi, parayı çektik kalmadı diye aglanıyorlar.Para beklemeyen insan neden sürekli böyle anlatırki. Bizimde eşimin çalışmadığı zamanlar oldu. Kimseden para ıstemedık. Altın bozdurduk. Kımse nın haberı yok yanı
eşin de arkandaysa yap o zaman hiç bekleme canım en azından sen de biz borç ödüyoruz dersin

Kızlar biz kirada oturuyoruz.İzmirde yaşıyoruz.Eşim asgariden az fazla alıyor.Bende çalışıyorum. Bankada bir miktar altınımız var ve sürekli birikim yapmaya çalışıyoruz
Burada toki başvuraları var.Biz izmir merkezdeyiz. Benim çalıştığım yerde burada.Ama eşim Kemalpaşa tarafında çalışıyor.Bu tokilerde kemalpaşanın dışına yapılacakmış.
Kvlerin kendi evi var.Kv kp emekli.Ama gelen gidenleri çok fazla. Ve kv herkesi iyi agırlamak istiyor.Bu konu beni İlgilendirmez. Ancak sürekli para muabbeti yapıyorlar.Geçen eşime eve sıvı sabun alamadık, para yetmedi demişler.Eşim almış.Kv,size bizden çok para giriyor. Bize 2 kalıyorsa size 3 kaçıyor diyor.Maaşı çektik bitti, yetmiyor falan diyorlar.Bende artık beklentileri olduğunu düşünüyorum.
Kaynım var. O da benimle yaşıt.4 5yıldır çalışmıyor.Ve annesigil evde olmadıgında yani köye gittiklerinde dogalgaz falan yatıramamış, eşim yatırdı.
Biz henüz 2yılı doldurmadık evlilikte.Bu tokilere başvurup en azından borca mı girsek.İleride olmazsa satarız.Kiramız falan bu şehre göre çok uygun.Kvlerin para beklememesi için borca mı girsem. Tarla almayı düşündüm.Ama kvler kullanır.Siz biz yok hepimiz bir aileyiz diyorlar.
Tokiye girersek kiraya verebiliriz ancak.
Bu devirde ev sahibi olmak zor. O yüzden şehrinize toki yapılıyorsa kuraya katılın tabi ki. Benim babam zamanında girmiş. Şuan borcun bitmesine 1 yıl kaldı. Zamanında nasip olmasa şuan kesinlikle ev sahibi olamazdık. Oturmasanız bile kiraya verirsiniz kendi kendine ödenir gider. Daha sonra konumunu ve evi beğenmediğiniz taktirde satarsınız. Yani imkan varsa kaçırmayın derim

Geçen eşimin arkadaşı da kaynım için eşime laf etti. Girsin işe çalışsın diye. Bunun öncesi de varmış. Hiç adam gibi çalışmamış.
Esinize kendisininde degerli oldugunu hatirlatinailesi tarafindan istismar edildigini anlasin sen karda kista sicakta of demeden alninin terini dokup calisiyorsun ekmegini tastan cikarip ailenin rizkini kazaniyorsun oda calisip gelecegi icin para biriktirsin anasina babasina az destek olsun falan seklinde kocanizin cabalarini taktir edip onu yucelterek gercekleri gormesini saglayin

Canım böyle şov mu olur. İlgi falan mı çekmeye çalışıyor. Sabun nasıl alamaz insan evine. Şaşıp kalıyorum.
Ay evet laf yapsak ailemi istemıyorsun, fesatsın diyor. Dün bana diyorki, susuz kalsalar su vermezsin sen🤣Vala benim annem dedemden emeklı maaşı alıyor. 1tl bile istemedi kadın.
Olur çokta güzel olur. Siz politik davranmıyorsunuz ama eşinizle aranızdaki iletişimi de bozucaksınız bana göre. Susuz kalsa su vermezsin ne demek ? Adamda nasıl bir profil oluşturdunuz. Hayatınızda olucak insanlar biraz gardınızı düşürün kendinizi savunun bence doğru yapmıyorsunuz benim düşüncem. Bakın benimde çok sıkıntılarım oldu ki emin ol kaynanam gibi değildir kaynananız ama eşim bana kalkıpta su vermezsin diyemez o ayrıdır. Müsait olduğumda yola gittiklerinde yolluk yaparım ama işim varsa da elimi kaldırmam bilirler.
Size şunu söylemeye çalışıyorum eşinizle sakince tatlı tatlı “ canım alla allla o kadar mı kötü durumdalar kardeşin çalışssa keşke” diceksiniz. Kaynanan sabun alamadık dediğinde ona cevap vericeksiniz.
Bakın eşimin babası borca girdiğinde açık açık dedim ki “ emin misn hayatım ödicekler mi bak annen çok savuruyor parayı sonra da yok diyor” . Yok yok konuştum ayarlicaklar dedi. Şimdi ben farklı konuşsam konu amacından sapar biraz politik olun anne babadır yarışa kıyasa girerseniz evliliğini çürütürsünüz.

Geçen eşimin arkadaşı da kaynım için eşime laf etti. Girsin işe çalışsın diye. Bunun öncesi de varmış. Hiç adam gibi çalışmamış.
Kusura bakmayın ama her evde bir asalak bir enayi çıkıyor. Sizin maaşınıza hiç gğvenmesinler. Eşinize de söyleyin. Kar da kışta sabahın köründe onlar için gidip çalışmıyorum. Evleri varmış zaten siz onlardan isteyin yetişemiyoruz diye

Bu devirde ev sahibi olmak zor. O yüzden şehrinize toki yapılıyorsa kuraya katılın tabi ki. Benim babam zamanında girmiş. Şuan borcun bitmesine 1 yıl kaldı. Zamanında nasip olmasa şuan kesinlikle ev sahibi olamazdık. Oturmasanız bile kiraya verirsiniz kendi kendine ödenir gider. Daha sonra konumunu ve evi beğenmediğiniz taktirde satarsınız. Yani imkan varsa kaçırmayın derim
Ödemeleri 2 artı 1 için 1400 liradan başlıyor. Tabi kirada da oturacağız bir yandan.Ama başka türlü ev alamayız

Esinize kendisininde degerli oldugunu hatirlatinailesi tarafindan istismar edildigini anlasin sen karda kista sicakta of demeden alninin terini dokup calisiyorsun ekmegini tastan cikarip ailenin rizkini kazaniyorsun oda calisip gelecegi icin para biriktirsin anasina babasina az destek olsun falan seklinde kocanizin cabalarini taktir edip onu yucelterek gercekleri gormesini saglayin
Canım konuşmaz mıyım. Ailen bu kadar destek olurken, neden işe girmiyor bu adam diyorum.İnanın evde prizde fiş bırakmıyorlarmış. Eve sürekli misafir agırlıyorlar. Misafire çok önem verıyorlar. Özellikle yag şeker çay hiç yetmiyor.Gelene git denmez diyorlar.Bu yüzden para yetmıyor onlara

Olur çokta güzel olur. Siz politik davranmıyorsunuz ama eşinizle aranızdaki iletişimi de bozucaksınız bana göre. Susuz kalsa su vermezsin ne demek ? Adamda nasıl bir profil oluşturdunuz. Hayatınızda olucak insanlar biraz gardınızı düşürün kendinizi savunun bence doğru yapmıyorsunuz benim düşüncem. Bakın benimde çok sıkıntılarım oldu ki emin ol kaynanam gibi değildir kaynananız ama eşim bana kalkıpta su vermezsin diyemez o ayrıdır. Müsait olduğumda yola gittiklerinde yolluk yaparım ama işim varsa da elimi kaldırmam bilirler.
Size şunu söylemeye çalışıyorum eşinizle sakince tatlı tatlı “ canım alla allla o kadar mı kötü durumdalar kardeşin çalışssa keşke” diceksiniz. Kaynanan sabun alamadık dediğinde ona cevap vericeksiniz.
Bakın eşimin babası borca girdiğinde açık açık dedim ki “ emin misn hayatım ödicekler mi bak annen çok savuruyor parayı sonra da yok diyor” . Yok yok konuştum ayarlicaklar dedi. Şimdi ben farklı konuşsam konu amacından sapar biraz politik olun anne babadır yarışa kıyasa girerseniz evliliğini çürütürsünüz.
Eşim artık ailesini sevmedigimden emin.Aslında bende vicdansız degilim. Bende zamanında börek yapıp falan çok götürdüm. Ama onlar göze gelmıyor.
Canım dedim zaten. Kardeşin çalışıp destek olsun, nasıl rahat edebiliyor dedim.
Canım yarışa girmiyorum ben. Bak hastalık falan olsa tabıkı yardım ederım. Ama bu istekler lükse kaçıyor. Bekar oglu var eşimden istıyor.
Allahın aşkına 3 ü de evde tüm gün. Markete gidip yag almamışlar. Bir ara yag fiyatları çok arttı, yag bulunamıyormuş. Eşim bizim evdeki yagı götürecekti. Ee biz napacagız. Nasıl alacagız yag. Hani önce onları düşünüyor.

Haklısınız bu da var.Gerçekten biz kiradayız,aileler çocuklara destek olur. Bunlar bizden beklıyor.
Eşinizle konuşup aileye para verme işini bitirmeniz lazım. Mecbur falan değil kimse para vermeye. Kayın da bir zahmet ne işi buluyorsa girsin çalışsın. Kayınvalide de maaşı kadar harcasın. Ama iş borçta değil, eşte bitiyor. Yoksa sizi iyice borç batağına sokar, yine de yedirmeye devam eder.

Canım konuşmaz mıyım. Ailen bu kadar destek olurken, neden işe girmiyor bu adam diyorum.İnanın evde prizde fiş bırakmıyorlarmış. Eve sürekli misafir agırlıyorlar. Misafire çok önem verıyorlar. Özellikle yag şeker çay hiç yetmiyor.Gelene git denmez diyorlar.Bu yüzden para yetmıyor onlara
misafir agilamayi sevmekle masoşizm arasinda bi baglanti var gercekten

Kusura bakmayın ama her evde bir asalak bir enayi çıkıyor. Sizin maaşınıza hiç gğvenmesinler. Eşinize de söyleyin. Kar da kışta sabahın köründe onlar için gidip çalışmıyorum. Evleri varmış zaten siz onlardan isteyin yetişemiyoruz diye
Ben istemem de onlarda beklentıye girmesin. Evet evleri güzel bir semtte.2 maaş gayet yeter. Kardeşi asalak hayatı sürüyor.Kaç yaşında adam. Aklım almıyor

Sizce sürekli para yok diye aglanma sebepleri neden. Acaba dert yanmak için mi
Amaçları çok açık belli. Destek bekliyorlar.
Yani size ay şunu alamadık bunu alamadık vs dedikleri zaman Eşiniz tabi ki dayanamayıp alır. Apaçık duygu sömürüsü. Geçim konusunda çok problemleri varsa evde yatan kocaman bekar oğulları var. Soksunlar işe desteği onlardan beklesinler. Onlar dert yandığında sizde yanın bence. Ay geçen ay şu kadara almıştım uçmuş almadım bu yüzden gibi. Ki gerçi engel olamazsınız devam ederler.

Amaçları çok açık belli. Destek bekliyorlar.
Yani size ay şunu alamadık bunu alamadık vs dedikleri zaman Eşiniz tabi ki dayanamayıp alır. Apaçık duygu sömürüsü. Geçim konusunda çok problemleri varsa evde yatan kocaman bekar oğulları var. Soksunlar işe desteği onlardan beklesinler. Onlar dert yandığında sizde yanın bence. Ay geçen ay şu kadara almıştım uçmuş almadım bu yüzden gibi. Ki gerçi engel olamazsınız devam ederler.
Eşime tembih ediyorum. Gram aldıgımızı, kasadaki altın miktarını söyleme sakın diye. Evet bariz destek bekliyorlar.Ne tuhaf insanlar. Bekar oglu dururken bana mı düşer onlara bakmak.
Biz tatile falan gidiyoruz. Eşime dogum günü hediyesi telefon aldım. Kv direk fiyatı sordu. Yüzü düştü. Bizde para çok sanıyorlar. İki maaşız kiradayız. Ee biz ev falan almayacak mıyız. İllaki birikim yapmamız gerek. Ama birikim konusunda ilerde altınlar dan bileziklerden kaynım evlenirken isterler diye düşünüyorum. Çünkü hadi dügün yapsalar, kıza bilezik falan alamazlar. O kadar paraları yok.
Ben eşimin en son para gönderme muhabbetinden sonra tüm maaşını çekip hesabıma atıyorum. 2bin limitli kartı var. Ama en son annesi sabun alamadık diye aglanınca, onlar alışveriş yaptı.Gittiginde bişeyler alıyor onlara. Normalde aileler destek olur evlatlara.

Tarla alsam şehir dışında almam lazım. Bunlar ekip biçer.Sahiplenir.Gerçekten bu zamana kadar kimse benden bişey beklemedi.Sırf onlar yüzünden kredi çekecegim

Back
X