borclar...evlilik fedakarlik yoruldum.

Evet eli ayağı tutan insanın birilerinden ağlaya ağlaya para beklemesi dilenci usulü olmuyor mu.
Çalıştığım is yerinde 65 yaşında bi teyze var her sabah paspas yapıyor aksama kadar.
Buz gibi soğukta. Kızı da geçen gün geldi kıkırdak bi şekilde evde canı sıkılmış da hanımefendi nin. Her işi yapamazmis.
Aklıma o geldi nedense.
Neyse ya size boşuna laf anlatıyor um burada..
Iyi gunler.. beddua yi da aynen size ediyorum.
Insallah 100 katini yasayin. .

Siz atanmadan ve de borçlarınız bitmeden çock yapmayın sakın

Sonra hamileyim / yeni doğum yaptım / küçük çocuğum var / çocuklarım var ...borçlar yüzünden eşimin psikolojik sorunları var, bana kötü davranıyo , falan diye üzülürsünüz

Bunları hatrlatmak istedim ,

Çok fazla hata yapılmış düşüncesizce hareket edilmiş. yukarıda defalarca söylenmiş... tek ekleyecegim şey artık öğretmenlerin belli branslar dışında atanmasının çok çok çok zor olduğu...ben de öğretmenim bu arada ve yıllarca atanmayi bekledim öğrencilerime öğretmenlik yazmayin buna ragmen yazanlara da sonrasında orada burada aglamayin bile bile gidiyorsunuz o bölüme diyorum ... simdi olan olmus bence yapilacak sey is arayin beklemeyin cunku belki de hic atanamayacaksiniz... eger ararsaniz allah mutlaka bi firsat cikaracaktir... baskalarindan bisey beklemeyin istemeyin allahtan isteyin

Siz ne yaptığınızı saniyorsunuz ya? Her konuda boylesiniz. Ne oluyor? Calismayan kadinlara gareziniz nedir? Ayip oluyor ama. Siz baslattiniz ve lütfen devam da ettirmeyin, cok ayip konuşuyorsunuz. Insanlarin maddi durumlarina nasıl böyle assagilayarak bakarsiniz? Siz böyle konularda cok buyuk konuşuyorsunuz haberiniz olsun...

Al
hmm ok, ben 2 düğün diyince adamakıllı bişey sandım.

Herkes düğüne takmış evet ama göze batan bişey . Burdaki kimse sizin durumunuzu tam ılarak bilemez, bıkaç satır derdinizi anlatıyosunuz biz de ona göreyorum yapıyoruz . Siz de eleştrileri dikkate alıp belki aynı ttür hataları bir daha yapmazsınız.

Etrafımızda da çok görüyoruz , kirasını veremeyen insanın oğluna sünnet düğünü yaptığını gördü bu gözler

Sonuç olarak kendi maddiyatınızdan siz sorumlusunuz, kimseden bişey beklemeden kendiniz bişeyler yapın derim ben , Allah yardımcınız olsun .

borc su dünyadaki en igrenc sey.. kredi kredi kartlari hayati maf ediyor.. ne onlarsiz oluyor ne onlarla...
üzme bence kendini ailelerden biseyde bekleme bence.. birilerinden birseyler umdukca üzülürsün.

Bedduamin arkasindayim.keza uc yil boyunca ozel okullarda calistim neler yasadim gordum.evliligimi yssamadan kpss maratonuna girdim isimi ve yasadgim sehri birakarak.gecen yil olmadi.bu yil yine cabaliyorum.pes etmedim.ailelerden medet ummuyorum.su zor gunlerde destekti beklentim inanin.aile onlar..en zor gunde inanin borc aliriz onlardan.yani bisey verseler bile.ama sormuyolar ki bile.biz bu kadar sikintidayken umurlarinda olmamasi sormamalari bile gunah inanin.biz art niyetli degiliz.zamaninda onlarin borclarinida kapatti esim..ama siz neler yasayip yasamadimi bilmeden yargiladiniz.
Insallah sizde sikintiya dusersiniz ve kimseden destek gormemenin zor zamanlarda yalnuz kslmamanin acisini yasarsiniz insallah...

Kendisinin de konusu var halbuki çalışmayı bırakmakla ilgili... Hıncı var belliki ama her konuyu böyle sabote etmesi sıktı

Ya arkadaşlar pardonda kafayı mı yediniz, birbirinize beddua edip duruyorsunuz?

Durumaya, sizin sorununuz arabayı satmak ve eşinin askere gitmesi ile çözülür. Bedelli size daha çok borca sokacak ve elinizden araba gidecek. Eşin askere giderse, yeni borca girmeyeceksiniz ve araba gidecek ki bu daha mantıklı.

Sende bu süreçte atama için bekleme. Nasıl oluyor, ne kadar bekleyeceksin bilmiyorum ama yani hiç olmadı evde bir şeyler yap, sat. Bu şekilde toparlanırsınız ancak. Yalnız eşine bedelli yap deme. Oturun plan yapın. Düzlüğe çıkacakken, iyice batmayın.

Kimseden de bir şey beklemeyin. İnsanları değiştiremezsin, zorla yaptıramazsın. Sen gönül koysan da umurlarında değil işte. Onlar için bir şey ifade etmiyor. Sende umursama.

Büyük konuştuğumu düşünmüyorum eli ayağı tutan insan çalışmali diye düşünüyorum
Buna keza dinimiz de bos durani sevmez zaten. ve kimseyi ilgilendirmez benim düşüncem. .

Kendisinin de konusu var halbuki çalışmayı bırakmakla ilgili... Hıncı var belliki ama her konuyu böyle sabote etmesi sıktı
Benim bişeyi sabote ettiğim yok.
Taraf tutmayı bırakıp bi adam akıllı okuyun ama nerde...
Ay yeter ya sıktı niz vallahi .
Yatın evinizde . Bana neyse sanki.

He canım he he
Bizim orada cok sorunu olanlara böyle derler..

aynen aynen bence de..

Büyük konuştuğumu düşünmüyorum eli ayağı tutan insan çalışmali diye düşünüyorum ve kimseyi ilgilendirmez benim düşüncem. .
Sizin dusunceniz baskasini-baskalarinj kırıp incitiyorsa bence ilgilendirir. ..

aynen aynen bence de..

Ya ben burada konu sahibini ph pohlamak zorunda hıssetmedım kendimi.
Siz öyle dusunebirsiniz ben böyle.
Size ne ya. Benim düşüncem siz öyle dediniz diye değişmeyecek. Kotu olduğunu da düşünmüyorum . Benim gibi dusunen çevremde onlarca insan var Sayet.
Yeter ders e bi oturamadim. ....
Bu da son mesajımdi...

Benim bişeyi sabote ettiğim yok.
Taraf tutmayı bırakıp bi adam akıllı okuyun ama nerde...
Ay yeter ya sıktı niz vallahi .
Yatın evinizde . Bana neyse sanki.

oturduğumu nerden biliyorsun ?
çalışan biri diyemez mi bunu
objektiflik literatürünüze eklenir umarım

aynen aynen bence de..

Bosverin.konu sahibinin yarasi var anladim ben.miletin calismamasina takmis.kendi adima ileriyi dusundugum icin devlete girmbilmek adina sinava hazirlaniyorum daha rrahata ermek icin.suan is bulmam ne kalici olacak.ne hakettigim maasi verecrek nede evime zaman ayirmami saglayacak.
Bu sikintilar elbet gecici.destek olan herkes sagolsun.hepsini dikkate aldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…