• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçlar içinde boğuluyorum bu da benim derdim

bizde ayrı bir sorun daha var. dur onu da söyleyeyim de tam olsun. biz 1 temmuzda tatile çıkıyoruz 1 eylülde iş başı yapıyoruz ve eşimin ailesi bu 2 aylık sürenin tamamını onlarla geçirmemizi istiyorlar ve 4 yıldır da 1.5 ayı orda geçirdik. bu konuda da sıkıntılarım var. geçen eşimle tartıştık ama eşimi onlar yüzünden ya da kendi ailem yüzünden yıpratmak istemem. biz tatile çıkınca bayramı da yapıp öle döneceğiz eve. eşime biraz sonra yazdıklarınızı okutmayı planlıyorum bende. bakalım ne diyecek. sık dişini. bu seneyi de atlatırız der büyük ihtimalle. sıkıyoruz bakalım:) ama canımızı sıkıyoruz bu ara.

Canım onlar ister hep isterler..:44:

İşin aslı benim ailem de tatili hep orada geçirsek hayır demezler ama gitmeyince de huzursuzluk çıkarmazlar..:90:

Eşimin ailesi de seyrek gitmemize alıştı artık..:44:

İş senin eşinde bitiyor bebişim..Onu ikna etmen gerek..

Yaz dönemini sıkıntılarınızı hafifletmek adına daha verimli geçirmenin yolları var,o şekilde değerlendirirdim ben olsam.

Hem siz öğretmensiniz böyle şeyleri daha iyi bilirsiniz..

Eşinizle konuşun bu sorunu halledin örtmenim!:66:

eşim geçen tartıştığmızda bahane bul annemlerde az kalalım dedi. ben de dedim ki iyi de bahaneye gerek yok. anne biz bu sene 1 hafta kalacağız de yeter dedim nedenini tabi sorcak ama öle gerekiyor dese yeter ama adam benden bahane istiyor. ben de bahane yerine bize saygı duysalar biz bir aileyiz başbaşa kalmaya da ihtiyacımız var diyorum. iyi sen evde otur koca yaz diyor. amaaaaaaaaaaaaaaan. şimdi de niye internete yazıyorsun borçlarımızı diyo:) bakalım nasıl atlatcaz bu para krizini. geçenlerde sevgili kız kardeşimden para istemeye kalktım evli ve durumları iyi. o benden çok borçlu çıktı:1:

kimsenin kimseye hayrı yok yani

Bahane mi istiyor eşin,alsın ona bahane:

1-Ayağımı burktum üstüne basamıyorum,doktor evden çıkma dedi,:43:

2-Evi su bastı boruların yenilenmesi gerekiyormuş ustalar gelip 2 ayda anca yapacak,hem de masraf,:45:

3-Çamaşır makinesi durduk yerde bozuldu,yeni makine alınması gerekiyor,borcumuz var sadece bayramda gelebiliriz,:51:

4-Yaz tatilinde başarısız öğrencile için kurs açtılar zorunlu olarak görevliyiz,ay bu müdür ne gıcık adam..:68:

5-................

6-................

Daha sayayım mı?

Arkadaşım zaten bahaneye gerek yok ki..Bu sene gelemeyeceğiz,durumlar müsait değil,bayramda görüşelim inşaallah..:68:

Oldu da bitti..:68:

işte ben de bahanesiz gitmek istiyorum. eşim bunu açıklayacak kadar cesur değil galiba. bu arada 4 numaralı bahaneyi tuttum. bu uygulanabilir:1:
ilgin için teşekkürler.

keşke en başta 5 yıllık değilde 10 yıllık kredi çekseydiniz çift maaş alıyorsunuz ama her zaman için evdeki hesap çarşıya uymayabilir bu yüzden ağır borç yapılmamalı bence.sizde de öyle olmuş işte:31: ama benim anlamadığım başkaları için niye kendinizi bu kadar kasıyorsunuz elimize bakıyorlar falan diyorsunuz ama siz kimseye para vermek zorunda değilsiniz k dolayısıyla kimseye açıklama yapmak zorunda da değilsiniz ister inansınlar size ister inanmasınlar başkaları için kendinizi üzmeyin:19:

Benim akrabam olan öğretmen bir çift evliliklerinin ilk yılında krediyle ev aldılar ve onlarda sizin gibi çok bunaldılar.Bir kere başka bankada yapılandırdılar kredi borçlarını baktılar öyle de olmadı evi sattılar daha ucuz bir ev alarak aradaki farklada araba bile aldılar.90000 e aldıkları 3+1 evi 115.0000 e sattılar ve gittiler 2+1 evi 75.000 e aldılar.Canım size bir yararı olurmu bu bilginin acaba.İnşallah rahatlarsınız.

tlf faturaları çok geliyor dedi 35 tl onun 35 tl benim. gazete alıyoruz 17 tl. elektrik 70 civarı. su25 tl civarı. kredi kartında sabit ödemeler var 500 civarı geliyor. internnet 49+ ev tel 22

Bak bu benim işim :)
Öncelikle cep hatlarınızı değiştirin.Aylık sabit 19 tl ye hatlar var.
Gazete almayı bir süre bırakıp,gazetelerin internet sayfalarını okuyun.
Evdeki ampulleri,tasarruflu ampullerle değiştirin.
19 tl lik hatlar her yöne aynı.Bu sebeple ev telefonundan görüşmek yerine,cepten konuşabilirsiniz.
Ayrıca,dönemsel veya part time işler bulabilirsiniz.

Benim akrabam olan öğretmen bir çift evliliklerinin ilk yılında krediyle ev aldılar ve onlarda sizin gibi çok bunaldılar.Bir kere başka bankada yapılandırdılar kredi borçlarını baktılar öyle de olmadı evi sattılar daha ucuz bir ev alarak aradaki farklada araba bile aldılar.90000 e aldıkları 3+1 evi 115.0000 e sattılar ve gittiler 2+1 evi 75.000 e aldılar.Canım size bir yararı olurmu bu bilginin acaba.İnşallah rahatlarsınız.

biz evi 110bin tlye aldık. şu an değeri 165bin olmuş. satsak iyi para. ama ben ev satmayı düşünmüyorum. çünkü satarsak o para çarçur olur gider. sabretmeliyim bir müddet daha. bugün evlilik yüzüğümü yani alyansımı mı satsam diye düşündüm bi ara. sonrada onu satınca para lazım olduğunda bu sefer neyi satacağım diye kendime kızdım.

kayınvalidemlerde şöyle bi adet var. bi yere gezmeye giderken oradaki tüm akrabalara ve aile fertlerine hediyeler götürürsün. mesela onlar bana gelirken eşime oğluma ve bana kıyafetler alıp gelirler. anne almayın bunları deriz ama yine de hediyeleşmek çok güzel der. borç yapar yine alır. eşim de sevmez ama bizde her sene onlara giderken hediye alıp gittik bu sene eli boş gitcez. gidince market yapamayacağız onlara. her hafta pazar için para veremeyecek eşim annesinin eline. durum bu yani. alenen para ver demezler de çaktırmadan alttan alttan isterler eşimden:( o da bana yansıtır. eşimin aile bağları çok kuvvetlidir ama buna rağmen ilişkiler pek de sağlıklı değil galiba. görüntüde destekler altta değiller.

biz evi 110bin tlye aldık. şu an değeri 165bin olmuş. satsak iyi para. ama ben ev satmayı düşünmüyorum. çünkü satarsak o para çarçur olur gider. sabretmeliyim bir müddet daha. bugün evlilik yüzüğümü yani alyansımı mı satsam diye düşündüm bi ara. sonrada onu satınca para lazım olduğunda bu sefer neyi satacağım diye kendime kızdım.

kayınvalidemlerde şöyle bi adet var. bi yere gezmeye giderken oradaki tüm akrabalara ve aile fertlerine hediyeler götürürsün. mesela onlar bana gelirken eşime oğluma ve bana kıyafetler alıp gelirler. anne almayın bunları deriz ama yine de hediyeleşmek çok güzel der. borç yapar yine alır. eşim de sevmez ama bizde her sene onlara giderken hediye alıp gittik bu sene eli boş gitcez. gidince market yapamayacağız onlara. her hafta pazar için para veremeyecek eşim annesinin eline. durum bu yani. alenen para ver demezler de çaktırmadan alttan alttan isterler eşimden:( o da bana yansıtır. eşimin aile bağları çok kuvvetlidir ama buna rağmen ilişkiler pek de sağlıklı değil galiba. görüntüde destekler altta değiller.

bence bu alttaki davranışlar çok güzel davranışlar

tabi herkes farklı düşünüyor sizinki de borçtan çabuk kurtulalım olmuş ama benim fikrim hayat zaten zor daha da zorlaştırmaya gerek var mı şeklindedir =))

zaten ömür boyu sokağa atmayalım parayı mal sahibi olalım mantığıyla ev almıyor muyuz ee ömür boyu değil de kendimizi sıkıntıya sıkmayacak şekilde bi borç planıyla alınabilir ev araba vs şahsen ben çok evcimen bir insanım evim güzel olsun zevkimi yansıtsın bahçesi olsun hayvanlarım börtüm böceğim sebzem meyvem olsun isterim aman ev alayım uygunundan olsun hemen kafamı sokayım demem istediğim gibi bi ev alabilirsem de ömür boyu öderim borcunu hiç önemli değil kira gibi düşünür tapusu benim değil mi derim ev alamaycak durumda olsam zaten kira ödemeyecek miyim??

yaşamak için çalışıyor ama çalışırken de yaşamayı unutuyoruz evi aldınız şimdi o evin içinde sıkıntı çekiyorsunuz 5 sene bu sıkıntı çekilir mi 10 sene öder daha az sıkıntıyla kafanız daha rahat olurdu 5 yıl az yaşlanırdınız

ben de tatilde gittiğim yerde yük olmayayım insanlara hediye alayım anama babama ihtiyaçları olmasa da bi market yapayım isterim bence bunlar çok güzel şeyler bence

size tabi ki neden böyle yaptınız demiyorum ben böyle yapardım benim fikrim bu belki de bu yüzden 34 yaşında hiçbirşeyim yok =))

ha bi de devlet memuru olduğunuz için böyle yazdım yani özelde olsanız hadi yarın belli değil ama sizin zaten garantide bir geliriniz var borç nasılsa ödenir yıllar içinde

eşimle kıbrısta bi otele tatile gitmiştik. orda boynumu büktüm dedim ki ' ailelerimiz biz okuyalım diye bi ev sahibi bile olamadılar. bütün imkanlarını bizim eğitimimiz için seferber ettiler, bu yaşa kadar hayatlarını yaşayamadılar. biz okuduk meslek sahibi olduk ama şimdi biz geziyoruz, onlar yine evlerinde oturuyolar...' bu düşünce gerçekten canımı sıkmıştı. tatil dönüşü eşim hemen söyledi böyle dediğimi babamlara. onlar da dediler ki siz iyi kazanın, iyi hayat yaşayın, bizim başka bi isteğimiz yok zaten..

Eeeee?

İyi etmişsiniz de konuyla ne ilgisi var?:68:

Konu sahibesi arkadasim,
Kari koca ogretmensiniz,ozel ders verin.bukadar zormu..sinif ogretmesin.ogrencilerin velileriyle toplanti yapmiyormusun?toplantiya gelen durumu iyi olan velileri kestir gozune cocuklarin derleride kotuyse konus aileleriyle destek gerekio die..esini tavisye et,ben veremem yasak de..ayol herkez saatini 80 tl ye veiosa sen esim oldugu icin size 35 yapar de,akillarina yatsin.simdi soylemesi ayip esinede sinav sorularini veirsin ders arasinda calislar cocukla..al sana para haftada iki saatten 70 ayda 280 tl.boyle esinle paslassaniz 10 ogrenciniz olsa ayda 3000tl dogrultursunuz..
Kizmayin bana durustluk insanlik nerde kaldi die,ben de benim kardeslerimde zamaninda boyle bitirdik okullarimizi..hepimiz buyuduk adam olduk,simdi durumu olan hangi ailenin cocugu ders almio ki..interneti kestirmekle tutumlluk olmaz..mutfak harcindan kimaniz lazim..et,tavuk,balik almaz findik fistik cerezi evinize sokmassaniz,makarna ekmek agirlikli ogunlerinizi gecistirirseniz buyuk oranda par kalir elinize:)) ogrencilik yillarim geldi aklima:)))

güzel öneriler için teşekkürler. biz para ile özel ders veren değil hep Allah rızası için ders veren olduk. o nedenle herhalde garip geliyor ders verdiğin çocuğun ailesinden para almak. ünv.teye giderken vermiştim de şimdi ne olur bilmem.

bu başlığı açarken içim çok sıkılmıştı ve sizinle paylaştım. hepiniz sağolun. birkaç ay sabredeceğiz ve eylül ekim gibi düzelecek. buna inanarak yaşıyorum şu anda. eşime de internet üzerinden bi iş yapması için baskı yapıyorum. okul saatleri dışında tatilde her yerde internet üzerinden iş yapılabiliyor. ama ne yapabilir bi fikrim yok.

bu konuda fikri olan varsa paylaşabilir mi? internetten ne alıp satabiliriz? ne pazarlayabiliriz?

güzel öneriler için teşekkürler. biz para ile özel ders veren değil hep Allah rızası için ders veren olduk. o nedenle herhalde garip geliyor ders verdiğin çocuğun ailesinden para almak. ünv.teye giderken vermiştim de şimdi ne olur bilmem.

bu başlığı açarken içim çok sıkılmıştı ve sizinle paylaştım. hepiniz sağolun. birkaç ay sabredeceğiz ve eylül ekim gibi düzelecek. buna inanarak yaşıyorum şu anda. eşime de internet üzerinden bi iş yapması için baskı yapıyorum. okul saatleri dışında tatilde her yerde internet üzerinden iş yapılabiliyor. ama ne yapabilir bi fikrim yok.

bu konuda fikri olan varsa paylaşabilir mi? internetten ne alıp satabiliriz? ne pazarlayabiliriz?

İnternet üzerinden el emeklerini pazarlayanları duydum. Ama ne kazandırır bilemem..
Web Tasarımı zaten ayrı bir meslek,anlar mı bu işlerden?

Canim merhaba,
Seni gucendimek istemem.tabiki allah rizasi icin ders vericeksin.yardim ediceksin.dogrularindan tabiki vazgecmiceksin..benim nacizane fikrim,durumu iyi olan velilerin cocuklarina ders vermendi.ayrica kotu biseyde yok dersleri kotu olan cocuklara sadece..allahin adini alarak yapilan her iste allahin rizasi vardir canim.hayatini devam ettirmek icin calisman gerek degil mi..biraz akilli davranirsaniz rahat edebilirsiniz,hakkinizda hayilisi

İnternet üzerinden el emeklerini pazarlayanları duydum. Ama ne kazandırır bilemem..
Web Tasarımı zaten ayrı bir meslek,anlar mı bu işlerden?

Canim merhaba,
Seni gucendimek istemem.tabiki allah rizasi icin ders vericeksin.yardim ediceksin.dogrularindan tabiki vazgecmiceksin..benim nacizane fikrim,durumu iyi olan velilerin cocuklarina ders vermendi.ayrica kotu biseyde yok dersleri kotu olan cocuklara sadece..allahin adini alarak yapilan her iste allahin rizasi vardir canim.hayatini devam ettirmek icin calisman gerek degil mi..biraz akilli davranirsaniz rahat edebilirsiniz,hakkinizda hayilisi
buradan aldığım fikirler ışığında eşimle konuşup onu bazı konularda ikna etmeye çalıştım. web tasarımı yapabilir. okulun dergisini hazırlıyor. dergi editörlüğü yapabiliyor ama bunlardan para kazanmadı bugüne kadar. ama ben bugün çok sıkıştırdım dil döktüm uzun uzun veeee şuna karar verdi. nisan ayından beri müdür yardımcılığı sınavına hazırlan diyordum benii geçiştiriyordu ona çalışacak şimdi bu da kısa dönemde olmasa da uzun dönemde gelir getircek bize inşallah. böylece yazın uzuuuuuuuuuuuun uzun kayınvalidemlerde kalma derdi de bitecek:)

tasarım konusunda da nereden başlamalı bileiyorum. örgü falan satamaz da tasarım yapar. dergi dizayn edebiliyor muhteeşem şeyler yapabiliyor. ben dergi çıkartalım demiştim geçen yıl çok masraflı ve karsız demişti bilemiyorum.

ben sürekli evlatlarından para beklentisi olan aileleri anlamıyorum ya herkesin kendine göre bir düzeni var olmasa verirsin belki ki buna bile mecbur değilsin üstelik sizin bir de borcunuz var hala beklenti içinde olmalarını ben yüzsüzlük olarak nitelendiriyorum kusura bakma hele kayınvaliden aranızda öyle bir konuşma geçtikten sonra kardeşine her ay para gönder demesi:44:ben bu kadar düşüncesiz insanlar için para veremiyorum yardımcı olamıyorum diye üzülmemeni tavsiye ederim.bir de sınıf öğretmenleri de ders veriyor benim çevremde gördüğüm kadarıyla bir kaç ilan yapıştır tanıdığın yerlere derim.

Back
X