Borçlar... nasıl davranmalıyım?

Hem de sen henüz olmayan maaşınla borç ödeme planı yaptın :46::46::46::46:

Acilen gerçek dünyaya dön derim. Bir abla tavsiyesi.

Olmayan parayla beylik yaşamaya çalışıyorsunuz.
Olmayan parayla araba,düğün vs...

Bankaların istediği bu zaten.Herşeyi alın,herşeyi yapın.para bizden.
Ama sonrası acı oluyor.Sonrayı kimse düşünmek istemiyor.Maksat günü kurtarmak.

Kredi üzerine kredi.Sonra zorlanıp krediyi krediyle kapatacak veya nakit çekeceksiniz.
Borçtan yakanızı kurtaramayacaksınız.
İleriki en güzel yıllarınızı ipotek altına sokuyorsunuz.

İşleriniz garanti değil.Memur bile olsanız,hastalık var sağlık var.
Bebeğiniz olsa,hesap yine şaşar.
Ve tabii evdeki hesap çarşıya asla uymaz.

kaç defa okudum ama konuyu tam olarak anlayamadım:26:sana şunu söyleyebilirim kredi çekip düğün yapacaksanız arabanızı satın borç yükünüz azalsın.arabanın dünya kadar masrafı var.evliliğin ilk yılları zehir olmasın size:50:eliniz bola çıkınca yine araba alırsınız:40:bu arada eğer sen çalışmıyorsan ağır borç yapmayın:31:

kaç defa okudum ama konuyu tam olarak anlayamadım:26:sana şunu söyleyebilirim kredi çekip düğün yapacaksanız arabanızı satın borç yükünüz azalsın.arabanın dünya kadar masrafı var.evliliğin ilk yılları zehir olmasın size:50:eliniz bola çıkınca yine araba alırsınız:40:bu arada eğer sen çalışmıyorsan ağır borç yapmayın:31:

konu sahibinin sorun yaptığı kredi çekmek değil.

konu sahibi çalışıyormuş ve çekilen krediyi eşiyle birlikte ödeyecekmiş.şimdiiiiii bir kaynı varmış çok küçük değilmiş.kaynı çalışmayan biriyle evlenirse borçları sadece kaynı öderse ben kullanılmış olacağım diyr.

bir de şöyle düşünelim o zaman.belki elti daha iyi bir işte daha yüksek maaşla çalışacak ve daha fazla çeyiz ve daha fazla düğüne katkı sağlayacak.peki bu durumda konu sahibide kendi fikrine göre eşini kullanmış olmayacak mı:34:

Öyle bir durumda siz de işi bırakırsınız.
İki kardeş babalarıyla gerekirse ek iş yapıp öderler borcu.
Erkek evine bakmalı sonuçta.
Hem skoru da eşitlemiş olursunuz temsili eltiyle.

eltı yok daha ortada ve sen eger eltım calısmazsa borclarını kayınpeder odeyecek dıye hayıflanıyorsun.sen bana kalırsa kardesı olmayan bırısıyle evlenırsen daha mutlu olursun.ısın zor allah kolaylık versın

DOğmamış çocuğa don biçip boş yere canınızı sıkıyorsunuz. İleride ne olacağı belli olmaz. Size bu kadar yardım ettiklerine dua edin yatıp kalkıp. BUrada ben de dahil eşinin ailesinden tek kuruş yardım görmemiş insanlar var. Siz bir de eltim olursa, çalışmazsa onlar öder şimdi ben de ödüyorum diyorsunuz. Meselelere hep böyle yaklaşırsanız evlilikte mutluluğu ve huzuru yakalayamazsınız

canım nişanlım beyaz eşyaları çok önceden almış ve ödemişti. fırın kalmıştı kayınvalidem de önceden aldıydım ben dedi aileme o da öyle oldu. yatak odasını ise benim ailem aldı.böyle durum yani

pardonda bunca şeye siz sadece yatak odası mı aldınız

daha ortada bşiey yokken bu kadar ince düşünüyorsanız ileride böyle bişey olursa tartışmalar olacağını düşünüyorum açıkcası..

Elti olacakmışta çalışmassa kullanılmış hissedecekmiş.
Sonra gelinler burada deliriyor neden bizi sevmiyorlar,yok eltimle kan düşmanıyız falan.
Gelinlerde az değil yemin ederim,300 yıl düşünsem bu hesaplar aklıma gelmez.
Elti varsın çalışmasın ki ortada elti yok,kim olduğu meçhul onun çalışıp çalışmamsı sizi zerre ilgilendirmez.
Siz kendi paranızla evlenmiş olun bundan büyük onur mu olur ?
Neye gocunuyorsunuz borcunuzu ödemeye mi?

Elti olacakmışta çalışmassa kullanılmış hissedecekmiş.
Sonra gelinler burada deliriyor neden bizi sevmiyorlar,yok eltimle kan düşmanıyız falan.
Gelinlerde az değil yemin ederim,300 yıl düşünsem bu hesaplar aklıma gelmez.
Elti varsın çalışmasın ki ortada elti yok,kim olduğu meçhul onun çalışıp çalışmamsı sizi zerre ilgilendirmez.
Siz kendi paranızla evlenmiş olun bundan büyük onur mu olur ?
Neye gocunuyorsunuz borcunuzu ödemeye mi?

Konu sahibi evlendi borçları ödendi bitti de bekar kaynının evliliğine taktı kafayı :31:
Elti çalıştı çalışmadı yok borçlar ödendi ödenmedi...
Takıntı bu resmen. :19:

şu 2 gündür açılan konulara bakıyorum

gerçekten pes diyorum ya...

birinin kayın pederi ev alır beğenmze ,evime ısınamadım der , biri nişanlım abisinin yanına gidicek sinir oluyorum der.. bu da yok eltim çalışmazsa kendimi kullanılmış gibi diyor..

ne iştir arkadaş..

herkesin kendi borcu kendine, siz bence kendinizi kullanılmış değilde bizim borcumuzu ödemediler ama o evde oturuyor borcu ödeniyor derdine düştünüz yazık fesatlığın bu kadarı gerçekten ...

bu kafayla giderseniz evliliğiniz fazla sürmez..eşin olacak insana sakın böyle şeyler söyleme,iki kardeşi birbirine düşürme...

İhtiyacı az olşana az yardım edilmesi, ihtiyacı çok olana çok yardım edilmesi kadar doğal birşey var mı? Neden kullanılmış olacaksınız? Ben gerçekten algılayamıyorum bazen kadınları...
Hayır niyet kötü olsa, evlat ayrımı yapılsa, bir gelin dışlansa tamam üzer insanı da. Size 3 yardım, ona 5 yardım yapıldı diye sizin için önünüze serileni bir kenara koyup başkasına verilen üzerinden kendinizi kullanılmış hissetmekkusura bakmayın da nankörlük biraz...

Konu sahibi evlendi borçları ödendi bitti de bekar kaynının evliliğine taktı kafayı :31:
Elti çalıştı çalışmadı yok borçlar ödendi ödenmedi...
Takıntı bu resmen. :19:

Hayyal bir düşünsene böyle mantıkta birine elti olduğunu,eğer çalışmazsan burnunda getirir herhalde.
Daha şimdiden bu hesaplar,yarın çocukları olur ona şu alındı benimkine bu evlerine misafir gelinir ona gelirken baklava alındı bana gelirken kuruyemiş.
Valla hasta olur insan.
Evlenirken herkes burnunu törpüleyecek.
Burnumuzu üstümüze vazife olmayan işlere sokmaya çalışırsak huzursuzluk kaçınılmaz.

niye kullanılmış gibi hissedeceksin ki canım?

biz de kredi çekicez 20binden fazla hemde... ama ikimiz ödicez. ailelerden yardım istemedik hem de her istediğimizi pahalı mı diye düşünmeden alalım istedik.

Kendimi kullanılmış gibi hissedirim ne demek.Krediyi kendi düğününüz için çekeceksiniz ama ödemeye gelince kendini kullanışmış gibi hissedeceksin.

Sanki başkasının borcunu ödeyeceksin.

Ya kaynına ve eltine sizden daha az yardım ederlerse bu durumda kendini nasıl hissedeceksin.

Canım bak bişey anlatayım yakın zamanda bizde eltimlerde araba aldık ikimizinde biraz açığı kaldı
Kayınpederim onların açığını tamamladı biz ise kredi çektik
Biz eşimle çalışıyoruz eltim çalışmıyor, ancak biz aynı zamanda yüklüce ev kredisi ödüyoruz
Zaten eltimler sürekli bu durumdan yaralanır, çift maaş olayından, hep bizim paramız yok muhabbetine girerler
Halbuki eltim benden para konusunda rahattır durmadan temizlikçi alır çocuğunu özel ana okuluna gönderir felan
Ama ben bunlara hiç takılmadım tabi ki gerekirse hakkımı savunurum ancak gözüm yemiş almışım onlara güvenmedim ya
İnşallah ikisini de ödeyecek gücüm olur, Allah yardım eder

Sen de daha şimdiden bunları düşünme
Deki Allahım sen benim kocama bana çok ver
Bu kadar...

Daha okuyormuşsun, iş buldun, evlendin, borç ödemesi kaldı...
Kaynın var evlendi de eşinin çalışıp çalışmadığı kaldı...
Sana yardım ediliyor, olmayan eltine daha çok yardım edilirminin hesabı kaldı...
Konu sahibi senin işin çok zor Allah yardımcın olsun. Bu kadar hesapla işin içinden çıkman, eşinle ve ailesi ile papaz olmadan geçinmen, çok zor görünüyor...
:68:

Son düzenleme:
gerçekten duyarlı bir şekilde cevap verenlere teşekkür ediyorum

yargılamak ne kadar kkolay hiç bişi bilmeden insanları ancak ailemde bu gibi şeyler oldu ve nedense her ne yaptıysa da yaranılmadı. hep kötü davrananlar el üstünde tutuldu ve benim güvenim de bu konuda çok sarsıldı.Bi gün gelip de bana da aynı şeyler olucak diye ciddi bbir korkum var.Onun için çok fazla düşünüyorum.Şükür ki nişanlımın ailesi en ufak bir tedirginlik oluşturmadı bende.onlara en ufak bi lafım, bilmem ne olmamıştır.

burda sadece aklıma takılan ufak bişiyi paylaştım. ne kadar da büyüdü hayret ettim yani. anladım o kadar bile takılmaması gereken bir durummuş da bunu bi abla gibi söylemek yerine sen geçinemezsin doğmamış bebeğe don biçiyon gibi laflar nedir yani.....Hiç mi çok düşündüğümüz bişiyi paylaşmıyoruz arkadaşlarımızla öyle aklımıza gelen kişilik analizimizi mi yapıyo yani arkadaşlarımız da.

Back
X