Borçlar yüzünden görüşmek istemediğim arkadaşım

Merhabalar herkese.

10 yıllık bir dostum var.Kendisi ile yeri geldi aynı evi vs paylaştık.Aileler ailelerimizi tanır.Kız kardeşim gibi oldu.Son birkaç yıldır biraz koptuk birbirimizden ama sadece mesafe olarak uzağız.Bu kız arkadaşımın birlikte olduğu bir çocuk var.Çocuk da daha kişisel gelişimini tamamlayamamış iş güç sahibi olmayan biri ve buna rağmen başı beladan çıkmayan sürekli agresif, ceza yiyen biri(kavga, trafik vs).Buradan anlayacağınız gibi ben zerre kadar sevemedim bana sanane diyebilirsiniz ama kardeş gibi gördüğüm birinin hayatında ve etkileniyorum ister istemez.Bu arkadaşım yakın zamanda aileden birinin vefatıyla sarsıldı.Daha da içine kapandı dünyayla bağını kesti ve bu çocuğa tapar derecesinde daha da yanaştı.Arkadaşım onu melek gibi görüyor ben dışarıdan nasıl olduğunu anlatamıyorum.

Bir gün beni ağlayarak aradı.Erkek arkadaşı adam yaralamadan dolayı ceza almış(haklıymış, kendini savunmuş) ya hapis yatacakmış ya da para cezası ödeyecekmiş kimseden bulamamışlar .Oturup mantıklı bir şekilde düşünsem banane, yatsın çıksın derdim ama boşluğuma geldi o aralar kaybının acısıyla kötüydü tamam hemen gönderiyorum dedim 8000 bin gibi bir para gönderdim.Şimdi bu hiçbir şey.Aradan 2 yıl geçti bu süreçte onunla yaşadı çektiği maddi zorlukları biliyorum hep destek oldum .Çalışınca ödeyeceğim dedi.Kendisine çok iyi iş buldum bizzat evinden aldım götürdüm ailesine çalışmaya gidiyorum dedi Istanbula yanıma getırdım.Ama çocuk bir rahat vermedi sürekli olay çıkardı uzaktan yapamayız dedi .Kıza çok dil döktüm hayatının fırsatı artık hayatını kazanmak zorundasın(26 yaşında) vs diye ama ha duvara anlatmışım ha ona.Daha fazla dayanamadım biletini aldım gönderdim.Şimdi orada ve bana yazıyor zor durumdayım diye.Ailesinede diyemiyor çalışmadığım için param yok diye.Kızlar normalde bu konuyu burda okusam ne aptalca derim ama başıma gelince napacağım bilmiyorum.Tek arkadaşım o ve nasıl görüşmek istemediğimi dile getirmeliyim ben artık arkadaşlıktan çok zarar görüyorum.
Benden para isteme cumlesini kendince onu kirmafan soyle bu ne boyle evlatlik almissin hayir sebep?elin adamina yediriyorsun niye?

Para vererek iyilik değil kötülük yapmışsiniz. Belki para vermeseydiniz oluşacak kriz ortamında adamın gerçek yüzünü görüp onu terk ederdi. Veya adam hapse girseydi o süre icinde arkadaşınızı yakınınıza getirip adamın gerçek yüzünü görmesini sağlardınız.
İnanın şuan ki aklım olsa parayı vermezdim.Sonra kendi kendime dedim keşke göndermeseydim yatsaydı biraz aklı başına gelseydi.Bundan sonra tövbe.

Aklimda bir sürü neden, niye, niçin soruları..
Bir insan kendine bakmıyorsa, bakmak için ve bir şeyleri düzeltmek için çaba gostermiyorsa, ilişkini kes direkt.
Hem arkadaşının hem sevgilisinin geçim derdi sana kalmış. Ne alakaa? Niye sen cezayı ödüyorsun, sevgilisi niye borcunu ödemiyor sormadı mı kıza nerden buldun bu parayi?
Sorumsuz insanlardan uzak durun kendi iyiliğiniz için 🤲
Kıza da bunları açık ve net söyle. Şimdiye kadar senin için herseyi yaptim, senden hiç olumlu bir gelişme görmüyorum, battıkça batıyorsun, yardımım da sana yaramıyor, bundan sonra yollarımızı ayiralim. Aklın başına geldiği zaman tekrar arkadaşça gorusuruz.
Ben manevi kaybından dolayı çok sabrettim ama 2 yıl sizce yeterli değil mi atlatmak için ?Bu sondu bir daha para için yazarsa silerim.

Gel ben senin arkadaşın olurum 😉 şaka bir yana iyilik yaparken aslında kötülük de yapmış oluyorsunuz bu yardımlarınızla. Kendinize yaptığınız ise kat kat kötülük.

Ben manevi kaybından dolayı çok sabrettim ama 2 yıl sizce yeterli değil mi atlatmak için ?Bu sondu bir daha para için yazarsa silerim.
Her insan kayıplar yaşıyor ama hayat bir şekilde devam ediyor. Arkadaşınız bence gamsız, bu tavrını da halen o kaybına sebep olarak görüyorsa cok saçma. 2 yıl oldukça uzun bir süre. Ne kayıplar yaşayıp ertesi hafta mecburen çalışmaya, okumaya devam eden insanlar var. Bu bir bahane olamaz. Sen elinden geldigince destek olmuşsun, manevi olarak yine yanında dinleyici olursun ama maddi olarak bir yardım beklememeli senden.

Merhabalar herkese.

10 yıllık bir dostum var.Kendisi ile yeri geldi aynı evi vs paylaştık.Aileler ailelerimizi tanır.Kız kardeşim gibi oldu.Son birkaç yıldır biraz koptuk birbirimizden ama sadece mesafe olarak uzağız.Bu kız arkadaşımın birlikte olduğu bir çocuk var.Çocuk da daha kişisel gelişimini tamamlayamamış iş güç sahibi olmayan biri ve buna rağmen başı beladan çıkmayan sürekli agresif, ceza yiyen biri(kavga, trafik vs).Buradan anlayacağınız gibi ben zerre kadar sevemedim bana sanane diyebilirsiniz ama kardeş gibi gördüğüm birinin hayatında ve etkileniyorum ister istemez.Bu arkadaşım yakın zamanda aileden birinin vefatıyla sarsıldı.Daha da içine kapandı dünyayla bağını kesti ve bu çocuğa tapar derecesinde daha da yanaştı.Arkadaşım onu melek gibi görüyor ben dışarıdan nasıl olduğunu anlatamıyorum.

Bir gün beni ağlayarak aradı.Erkek arkadaşı adam yaralamadan dolayı ceza almış(haklıymış, kendini savunmuş) ya hapis yatacakmış ya da para cezası ödeyecekmiş kimseden bulamamışlar .Oturup mantıklı bir şekilde düşünsem banane, yatsın çıksın derdim ama boşluğuma geldi o aralar kaybının acısıyla kötüydü tamam hemen gönderiyorum dedim 8000 bin gibi bir para gönderdim.Şimdi bu hiçbir şey.Aradan 2 yıl geçti bu süreçte onunla yaşadı çektiği maddi zorlukları biliyorum hep destek oldum .Çalışınca ödeyeceğim dedi.Kendisine çok iyi iş buldum bizzat evinden aldım götürdüm ailesine çalışmaya gidiyorum dedi Istanbula yanıma getırdım.Ama çocuk bir rahat vermedi sürekli olay çıkardı uzaktan yapamayız dedi .Kıza çok dil döktüm hayatının fırsatı artık hayatını kazanmak zorundasın(26 yaşında) vs diye ama ha duvara anlatmışım ha ona.Daha fazla dayanamadım biletini aldım gönderdim.Şimdi orada ve bana yazıyor zor durumdayım diye.Ailesinede diyemiyor çalışmadığım için param yok diye.Kızlar normalde bu konuyu burda okusam ne aptalca derim ama başıma gelince napacağım bilmiyorum.Tek arkadaşım o ve nasıl görüşmek istemediğimi dile getirmeliyim ben artık arkadaşlıktan çok zarar görüyorum.
İlk anda 8000'i 800 bin anladım. Bu kadarla kurtulmuş ol. Herkes seçtiği hayatı yaşıyor. Tek kuruş verme, sana yazık değil mi? Ayrıca ben olsam o adamla görüştüğü için arkadaşımla da ilişkimi keserim. Öyle tiplerden her türlü bela gelir, istemem etrafımda.

Gel ben senin arkadaşın olurum 😉 şaka bir yana iyilik yaparken aslında kötülük de yapmış oluyorsunuz bu yardımlarınızla. Kendinize yaptığınız ise kat kat kötülük.
Keşke ben de benim arkadaşım olabilsem :( Ben her iki tarafada kötülük yapmışım gerçekten.Bundan sonra olması gerektiği gibi.

Asla zor durumda değil içinde bulunduğu depresif durumdan sıyrılsa çok da güzel hayatı olacak ama yapmıyor.Kesinlikle hazıra alıştığı için yapıyor artık daha net görüyorum.
Bazı insanlara ne kadar yol gösterir sen göster; ne kadar sıkıntı yaşarlarsa yaşasınlar o hayattan kopamıyorlar. .kendilerince hep bahaneleri oluyor..kene gibi seni emip; kurutuyor...kesin 8000 tl nin üstüne soğuk bir sodalı ayran içmişsindir...ilişkini kesmessen daha çok başın ağırır. ..herkes seçiminin sonucuna katlanmalı

İlk anda 8000'i 800 bin anladım. Bu kadarla kurtulmuş ol. Herkes seçtiği hayatı yaşıyor. Tek kuruş verme, sana yazık değil mi? Ayrıca ben olsam o adamla görüştüğü için arkadaşımla da ilişkimi keserim. Öyle tiplerden her türlü bela gelir, istemem etrafımda.
Zaten çocuğu görmeye tahammül edemiyorum.Sırf onu görmemek için kaç defa arkadaşıma bahane uydurdum.Elimden geleni yaptım ben artık ona kalmış bundan sonra asla yardım etmem :(

Merhabalar herkese.

Ben kimseye 8000 göndermezdim açık söyliyim banane yatsın çıksın beni ne ilgilendirir arkadaşına da tane tane anlat sana şunu bunu yaptım ben yakının olarak elimden geleni yaptım kusura bakma diye bazı konularda da çizgisi olması lazım insanın yoksa herşey gelir başına

Siz onun anne babası değilsiniz, başka arkadaşlar bulun sizi yormayan üzmeyen yük olmayan sömürmeyen
Bu kişinin imkanı olduğu halde çalışmayıp para istemesi çok ayıp
İletişimi kesince size bir rahatlık gelecek ayrıca eminim

Bazı insanlara ne kadar yol gösterir sen göster; ne kadar sıkıntı yaşarlarsa yaşasınlar o hayattan kopamıyorlar. .kendilerince hep bahaneleri oluyor..kene gibi seni emip; kurutuyor...kesin 8000 tl nin üstüne soğuk bir sodalı ayran içmişsindir...ilişkini kesmessen daha çok başın ağırır. ..herkes seçiminin sonucuna katlanmalı
Bazı insanlar kaostan üzüntüden besleniyorlar benim arkadaşımda öyle olmuş sanırım ben geç görüyorum.O para bana geri döner ama yıllar geçer tabi üstünden.Onu da geçtim artık uzak olsunlar yeter.

Siz onun anne babası değilsiniz, başka arkadaşlar bulun sizi yormayan üzmeyen yük olmayan sömürmeyen
Bu kişinin imkanı olduğu halde çalışmayıp para istemesi çok ayıp
İletişimi kesince size bir rahatlık gelecek ayrıca eminim
Böyle bir dönemde iş buldum ayağına kadar getirdim yine olmadıysa ben napabilirim ki değil mi?

Merhabalar herkese.

Yapılan yorumların hepsine katılıyorum ve ek olarak inanın arkadaşlığınızı bitirdikten bir süre sonra onun size yaptıklarını ve siz değer verip çabalamanıza rağmen onun hiç umurunda olmadığını görüp neden daha önce ilişkimi kesmedim diye kendinize kızacaksınız.

Yapılan yorumların hepsine katılıyorum ve ek olarak inanın arkadaşlığınızı bitirdikten bir süre sonra onun size yaptıklarını ve siz değer verip çabalamanıza rağmen onun hiç umurunda olmadığını görüp neden daha önce ilişkimi kesmedim diye kendinize kızacaksınız.
Şuan önünü o kadar göremiyor ki hayatından kim çıkarsa çıksın farketmez muhtemeken o çocuk hariç.

Şuan önünü o kadar göremiyor ki hayatından kim çıkarsa çıksın farketmez muhtemeken o çocuk hariç.
Kusura bakmayın ama sizinki de biraz saflık. Kızın umurunda değil siz burda ne yapacağım diye millete soruyorsunuz boşverin gitsin değmez ki böyle biri için kendinizi yıpratmanıza

Bir defa istediğini yapmayın, elinizi eteğinizi çekin bakalım sizi nasıl tek kalemde siliyor. Dostluk bu değil, bencil insandan dost olmaz. Arkadaşınız kendi taleplerinden, çıkarından başkasını düşünmeyen birisi. Yaptıklarının başkasına verdiği zarar zerre umrunda değil.
Hani bazı kişiler için deriz ya “ondan beklemezdim, böyle biri olduğunu fark edememişim” vb diye. Bence görüyoruz ama yorumlayamıyoruz.
Aramayın sormayın, sıkıntılarıyla ilgilenmeyin, çözüm üretmeye çalışmayın vs vs. He birde verdiğiniz borcu geri isteyin çok sıkıştım gibi bir bahane bulun. Zaten kendisi uzaklaşacaktır sizden.

Önce kendinize bir iyilik yapın ve kurtulun..sonrada ona bir iyilik yapın ve asalakca yaşamayı öğretiniz bu arkadaşı terk ederek ayakları üstünde durmasını sağlayın ve bu son iyiliginiz olsun..kibarca soyliycem sizi nde safliginiz yetsin artık dimi.

Back
X