• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçlardan nefes alamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben 700 800 bini nereden bulacağım peki? 200 bini bile bulamıyorum ben arabayı satın altın alın borcum bitsin zam gelir sıfır arabalar var 300 400 bin kredili aylık 40 40 öderim dedim bunu da kabul etmiyorlar ki sadece car car üstüme geliyorlar
senet yapsan yılbaşında ödeyeceğim diye kabul etmezler mi? ya da sen yaptir onlar satsin madem istedikleri para

Verme sakın 700bin falan, dellenmiş senin ailen nasıl ödeyeceksin? Hasarı yaptır, sonra da yüzlerine cimriliklerini vur arabanız da sizin olsun de cehenn et engelle ikisini de. Sana 5 paralık faydaları yok zaten, hayatında bu 2si olmasa da olur.
Onu da yaptırmam umurumda değil artık. Bu ay maaşım diğer borçları ödüyor ya ev arkadaşı bulacağım ya da sevgilime taşınacacağım

Kaza yaptım diye??
İşte sana sabahtan beri insanların anlatmaya çalıştığı şey bu. Ailen sana durduk yerde araba satmaya çalışmıyor. Yaptığın hatanın bedelini ödetiyorlar sana. Bu aileyi sen tanıyorsun biz değil. Böyle bir ailen olduğunu bilirken adımlarını daha dikkatli atacaktın. Yaptığın şeylerin sorumluluğunu almanı istiyorlar.

Kaza herkesin başına gelebilir de 8/6 kusurlu sayılmışsın. İtirazın sonucu haklı bulunursan buraya yaz da haberimiz olsun.

Yüksek lisans için 200 bin tl harcadım demişsin ya da bu minvalde bir cümle yazmışsın. Özel üniversitede mi yaptın yükseği? Hangi maddi birikimine güvendin mesela? Bunu kendince maddiyatını iyi finanse edebildiğini düşündüğün için soruyorum.

Yorumuma ekleme yapmıştım ama görmedin sanırım. Tekrar yazayım. 55 bin kazancın varsa 55 binlik hayat yaşamazsın. 35 binlik, 40 binlik yaşarsın ki böyle acil durumlarda kenarda duran paran olsun. Ayağını yorganına göre uzatmak kazandığını kuruşu kuruşuna harcamak demek değildir. İnsan biraz kendini, geleceğini düşünür. Tatil yap, telefonunu değiştir kimse buna bir şey demiyor da varken yap bunları. Sonra böyle bir kazayla her şey tepetaklak olur.

Mesela özel sigortan yok, neden? Oysa yıl olmuş 2025. Özel sigorta dediğin şey artık ne kadar önemli. Fizik tedavi için devlette sıra yok diyorsun. Ayda 3-5 bin tl veremez miydin özel sigortaya çalışan bir kadın olarak?

Tamam ailenin tavrına üzüldüm anlıyorum da
25 yaşında kadınım, evleneceğim diyorsun. Nasıl olacak?

senet yapsan yılbaşında ödeyeceğim diye kabul etmezler mi? ya da sen yaptir onlar satsin madem istedikleri para
Ben anneme şimdilik yaptır karşı tarafın durumu da belli olsun ben kredi çekerim olmazsa senden borç alayım dedim ama arabayı almam onlardan

Yorumlara şaştım kaldım, arkadaşlar siz iyi misiniz🙄Evde araba var, kız kullansın tabi, otobüslerde mi sürünsün?? Araba 2013 model diyor, zaten 12 yaşında bu araba, pek bir değeri yok anca şehir içinde kullanılır, konudaki aile o kadar cimri ve rezil ki kaza durumundan istifade edip degersiz bir arabayı kıza kakalayıp kızlarını bile tokatlama peşindeler🙄🙄Ayrıca arabam varsa da, yaşlıysam veririm evladıma kullanır ne olacak, burda evladım evladım yazan sizler degil misiniz ne oldu kıza çullanmayı görev bildiniz? Gençler artık kuş kadar maaşlara çalışıyor, ailenin de imkanı var ee bu kız niye sürünsün? Aptal saltal yorumlar kusura bakmayın, 9 sayfalık boş yazı.
aptal saptal derken ; ) sizin bu yorum bomboş olmuş, kendi görüşünden başkasının görüşüne aptal diyebilecek karar bomboş

İşte sana sabahtan beri insanların anlatmaya çalıştığı şey bu. Ailen sana durduk yerde araba satmaya çalışmıyor. Yaptığın hatanın bedelini ödetiyorlar sana. Bu aileyi sen tanıyorsun biz değil. Böyle bir ailen olduğunu bilirken adımlarını daha dikkatli atacaktın. Yaptığın şeylerin sorumluluğunu almanı istiyorlar.

Kaza herkesin başına gelebilir de 8/6 kusurlu sayılmışsın. İtirazın sonucu haklı bulunursan buraya yaz da haberimiz olsun.

Yüksek lisans için 200 bin tl harcadım demişsin ya da bu minvalde bir cümle yazmışsın. Özel üniversitede mi yaptın yükseği? Hangi maddi birikimine güvendin mesela? Bunu kendince maddiyatını iyi finanse edebildiğini düşündüğün için soruyorum.

Yorumuma ekleme yapmıştım ama görmedin sanırım. Tekrar yazayım. 55 bin kazancın varsa 55 binlik hayat yaşamazsın. 35 binlik, 40 binlik yaşarsın ki böyle acil durumlarda kenarda duran paran olsun. Ayağını yorganına göre uzatmak kazandığını kuruşu kuruşuna harcamak demek değildir. İnsan biraz kendini, geleceğini düşünür. Tatil yap, telefonunu değiştir kimse buna bir şey demiyor da varken yap bunları. Sonra böyle bir kazayla her şey tepetaklak olur.

Mesela özel sigortan yok, neden? Oysa yıl olmuş 2025. Özel sigorta dediğin şey artık ne kadar önemli. Fizik tedavi için devlette sıra yok diyorsun. Ayda 3-5 bin tl veremez miydin özel sigortaya çalışan bir kadın olarak?

Tamam ailenin tavrına üzüldüm anlıyorum da
25 yaşında kadınım, evleneceğim diyorsun. Nasıl olacak?
4 aylık maaşım var 4. Anca borçları ödedim 3. Ayda çift maaş aldım. Bunları planlayacak zaman olmadı işte. Devlete başvurdum istediğim alan özelde vardı bir de gsü itü falan. Referans yok o yok kendi öğrencisini alıyor devlet. Ben de plan yapacaktım zamanım olmadı. 40 40 birikim yaparım diyordum kaza öncesi hatta aileme bunu anlattım ya

Bileziklerini borç vermeye niyetlenen arkadaşının eşine Allah yardım etsin
cidden ya, ama hepsi aynı işte bu nesil, havadan gelen para kazanmamış ki verir arkadaşına ne olacak bi macbook daha alır, oyun bilgisayarı alır, bi tatile daha gider kaza yaptım atlatmam lazım diye ; )

cidden ya, ama hepsi aynı işte bu nesil, havadan gelen para kazanmamış ki verir arkadaşına ne olacak bi macbook daha alır, oyun bilgisayarı alır, bi tatile daha gider kaza yaptım atlatmam lazım diye ; )
Aynen hiç kazanmadım ben para :) senelerdir çalışıyorum 9. Sınıf dahil boş geçen 1 yaz olmadı. Okul zamanı da part ve normal çalıştım. Son senede staj yaptım. Biz bedava kredi çeken ev alan nesilden değiliz evet. Herkesin üniversite mezunu olduğu ve işsizlik yüzünden insanların intihar ettiği bir nesiliz. Eskiler gibi lise mezunu olup pc kullanıyoruz diye memur olmadık bankacı olmadık

Valla ben devrilen arabadaki insana şöyle yapsaydın böyle yapsaydın devrilmezdi muhabbeti yapmayı sevmem, aile de hoşuma gitmedi. Anlatılan araba bana hiç 800-900lük gibi gelmedi kızdan fazla fazla para almaya çalışıyor gibiler. Her şeyden önce ortada bir sağlık sorunu varken insanlar evladım önce onu hallet, sonra ödersin der. Bir an önce al bizden arabayı muhabbeti yapmaz. Tamam dışardan biri arabamızı vurup bizi zarara soksa vurmasaydı der söke söke alırız, ama işte ailenin anlamı budur zaten, dışardaki insanlara yapılmayacak şeyleri yaparlar. Sorun yokken, iyiyken ailemiz dışındaki insanlar da iyi zaten.

Aynen hiç kazanmadım ben para :) senelerdir çalışıyorum 9. Sınıf dahil boş geçen 1 yaz olmadı. Okul zamanı da part ve normal çalıştım. Son senede staj yaptım. Biz bedava kredi çeken ev alan nesilden değiliz evet. Herkesin üniversite mezunu olduğu ve işsizlik yüzünden insanların intihar ettiği bir nesiliz. Eskiler gibi lise mezunu olup pc kullanıyoruz diye memur olmadık bankacı olmadık
yahu sana demedim bileziğini verecek olan arkadaşına dedim ; )

Valla ben devrilen arabadaki insana şöyle yapsaydın böyle yapsaydın devrilmezdi muhabbeti yapmayı sevmem, aile de hoşuma gitmedi. Anlatılan araba bana hiç 800-900lük gibi gelmedi kızdan fazla fazla para almaya çalışıyor gibiler. Her şeyden önce ortada bir sağlık sorunu varken insanlar evladım önce onu hallet, sonra ödersin der. Bir an önce al bizden arabayı muhabbeti yapmaz. Tamam dışardan biri arabamızı vurup bizi zarara soksa vurmasaydı der söke söke alırız, ama işte ailenin anlamı budur zaten, dışardaki insanlara yapılmayacak şeyleri yaparlar. Sorun yokken, iyiyken ailemiz dışındaki insanlar da iyi zaten.
2013 passat anneme kalsa 1 milyon

aptal saptal derken ; ) sizin bu yorum bomboş olmuş, kendi görüşünden başkasının görüşüne aptal diyebilecek karar bomboş

Arkadaşlar siz dellendiniz mi, hangi aile 15yıllık arabayı kızına 1milyon liraya kazıklar? Çocuğum olsa veririm arabayı kullansın, zaten pek değeri olmayan eski bir araba. Böyle bir şey nasıl normal görünüyorsuz ya hayret. 25lik hayata yeni atılmış bir insana hangi aile araba satar? Saçma, absürd bir konu, rezil ve varyemez bir aile bu ailenin savunulacak hiçbir yanı yok.

ayy alıntı yapacağım beceremedim memur olduğumdan demek ki ; ) neyse eski konunda ailene nankör olamam ev aldılar araba aldılar ortak ev aldılar , annem 6 kaşıkla evlenmiş bir kadın hakkını yiyemem demişsin ? herşey ortaya çıkıyor böylelikle bu insanlar bu yatırımları mezara götüremeyeceklerine göre bana kalmayacak herhalde bu yatırımlar. insanlara dolandırıcı yaftası bile vurdu burada insanlar sayenizde. hırsınızla ailenizi harcıyorsunuz bence reddi miras yapın ne dersiniz ?

25 yaşında yeni mezunken sen 15 yıldır çalışıyordun eminim ablacım üstüne de 100binlerce lira kazanıyorsundur🙄Ekonomiden haberin var mı acaba?

Maaşım 55 civarında günlük 350 tlde yemek parası çok çok kötü durumda değildim ucu ucuna yetişen bir şey yoktu. Uzun zamandır çalışıyorum ama mesleğimle alakalı işe yeni girdim onun öncesinde de genelde part çalıştığım için yarım asgari ücret o da kendi masrafımı karşıladı
Kaç yıldır çalışıyorsunuz

ayy alıntı yapacağım beceremedim memur olduğumdan demek ki ; ) neyse eski konunda ailene nankör olamam ev aldılar araba aldılar ortak ev aldılar , annem 6 kaşıkla evlenmiş bir kadın hakkını yiyemem demişsin ? herşey ortaya çıkıyor böylelikle bu insanlar bu yatırımları mezara götüremeyeceklerine göre bana kalmayacak herhalde bu yatırımlar. insanlara dolandırıcı yaftası bile vurdu burada insanlar sayenizde. hırsınızla ailenizi harcıyorsunuz bence reddi miras yapın ne dersiniz ?
Miras bana yarın mı geliyor yahu? Ben ailemin malında değilim onlara da gidin satın yiyin diyorum hep. Kendilerine yapıyorlar daha 50 yaşında bile değil annem. Bana yapsalar gelip bu kadar üstüme gelmezler

Back
X