Borcu cok olan varmı

borç derken biri benimi andı ???

6 yılımız doldu, 5 yıldır ev kredisi ödüyoruz 5 yılımız kaldı, altınım bileziğim gitti, 5 yıllığına araba ve ihtiyaç kredisi çektik. üstelik aldığım evdede oturmuyorum bide kira ödüyorum. 2 maaş anca geçiniyoruz valla tek maaşlara Allah kolaylık versin. napalım gücümüz kuvvetimiz yerinde. çocuğumuz bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmesin hazır bi evi olsun istiyoruz.

biz de her şeyimizi kendimiz aldık.
eşim de askere gidiyor şimdi.
kaldı mı borçlar. :)
öde öde daha 2.5 sene var.
sadece mobilya ve külüstür bi araba aldık.
sonra ev almaya, çocuk sahibi olmaya kalksak ne kadar çok borcun altına gireriz yine.
bizim aileler de malesef ne ev, ne takı, ne eşya...

ben 2 yıldır çalışıyorum. daha hiç bankadan maaşımı çekmedim biliyor musunuz?
kirayı havale ediyorum,
krediyi zaten banka çekmiş oluyor.
kredi kartlarını havale ediyorum.
faturaları internetten ödüyorum

bitti işte maaş :)

4 yıldır evliyim, 4 yıldır borç ödüyorum
kredimin bitmesine daha 5 yıl daha var
ama çok şükür Allah'a sevdiğim insanla evlenip düğün borçlarımızı ödedik, sevdiğim insanla oturduğum evin borcunu ödüyorum
ne eşimin ailesi ne de benim ailem yardım etmedi ama canları sağolsun
çalışıyoruz, ayaklarımızın üzerinde durup kimsenin eline bakmadan borçlarımızı ödüyoruz

ablamın bikaç ay sonra düğünü olacak
kayınpederi ben oğlumu kiralarda oturtmam deyip büyük bi meblağ vereceğini söyledi, şimdi ablamlar harıl harıl hazır parayla ev arıyorlar
aynı zamanda düğün, mobilya,takı vs. ise tek tek erkek tarafı tarafından karşılanacaklarmış

işte kardeş de olsan kader herkese farklı işliyor

herkes mutlu, huzurlu olsun yeter
borçlar bi şekilde ödenir...

Borç mu dedin evet bende 67000 tl kadarcık var
Önce evim olsun kira vermeyeyim dedim gittim kendime 1+1 ev aldım.
Bu arada yaşım 24.
Arkadaşlarım hayatını yaşarken herşeyin en yenisini en iyisini alırken ben bu borcu ödüyorum

7 aydır borç ödüyorum, maaşım 1780 tl, aylık ödediğim 1600 tl
17 ay daha bu şekilde olacak, daha sonra 3 yıl daha aylık 950 tl ödeyeceğim.
Evli değilim ailemle birlikte yaşıyorum.
Babam emekli onun maaşıyla faturalar ödeniyor ve geçiniyoruz.
7 aydır ne yeni bir kıyafet aldım ne de başka bir şey.
Bu yıl da önceki 3 yıl gibi tatile çıkmadım üstelik
Demem o ki üzülme sakın,
Bizler kendi çabalarımızla bir yerlere gelmeye çalışan insanlarız,
Çevreme baktığımda arkadaşlarım alışveriş yapar, bana sende alsana birşeyler derler ben de yok şimdilik herşeyim var der geçiştiririm.
E napalım her nimetin bir külfeti olacak biz de ev sahibi olduk

Klasik olacak ama en önemlisi sağlık şu hayatta, para pul bir tek onu satın alamıyor çünkü.

Allah mutluca evinizde yaşamayı nasip etsin öncelikle.Annem ile babam da 22 yıllık evli hala borcumuz var maalesef.Ki daha da olacak gibi duruyor.Bir takım şanssızlıklar yaşadık ekonomik anlamda hala da pek toparlayamadık ama allah yardım ediyor.Kısmetse yeni evimizi de almayı düşünüyoruz 10 yıl daha borçlanacağız yani.3 sene sonra okulum bitecek daha.
Belki içinizi kararttım ama sağlık huzur olduktan sonra gerisi hiç önemli değil.Borçtur biter.

bazı insanlar ev konusunda gerçekten çok şanslı hazıra konuyolar resmen ama bu bizim tercihlerimizle alakalı.Ben evi yeri olan biri ile evlenmedim tercihim o yönden olmadı iki ayrı memlekette düğün yaptık takılarla masraflar ödendi geri kalan para ile dönüş bileti aldık birde ettiğimiz masrafı çıkardık .Evin tüm eşyasını kendimiz aldık birkaç ay öncesine kadar taksit ödedik kayınvalidem bana japon pazarından çatal kaşık tava aldı toplasan aldıkları 200tl etmez bu konuda okadar doluyum ki yazsam sonu gelmez. Bizde kredi ile ev almayı düşünüyoruz bu arada

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…