borcu dururken yaptığı doğrumu?

Dmladmla87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
286
44
37
Mrb herkese
daha önce biriyle birlikte olduğumu ve sonrasında ayrıldığımı söylemiştim belki hatırlayanlar vardır
ben ona 3 bin tlye yakın borç para vermiştim ayrıldığımzn ertesi günü yarısını ödedi bu paranın.hesabıma yatırmış.kalanını ben bahsini açmadım hiç oda ödemedi bendr durumu kötü diye birşey demedim.hemde ayrılmıştık tekrardan konuşmaya gerek yok dedim.
fakat dün öğrendimki kendine ıphone6 almış.
yani tamam para verdim verdim diye sürekli bahsini açmak doğru birşey değil.ama onun yaptığı ne kadar doğru bana olan borcu dururken gitmiş kendine telefon almış.
ben düşüncesiz olduğunu düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum sizcede öyle değilmi?benim sevgimi ilgimi gerçekten haketmeyen bir insanmış

ben düşüncesiz olduğunu düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum sizcede öyle değilmi?benim sevgimi ilgimi gerçekten haketmeyen bir insanmış

Bence borcuna sadık olmayan bir insanmış o kadar, karakteri hakkında yeteri kadar bilgi veriyor zaten bu tavrı. Sevgililikte para muhabbeti bence mutlaka olmalı, sonrasında tanımaktansa öncesinden bilmek daha iyi 1500 lira ama güzel bir ders. Evlendikten sonra değişti diye üzülmekten çok çok iyidir.

ilk önce senin borç vermen hata.
ikinci hatan ayrıldığında alacağını istiyecektin.
üçüncü ise telefon aldığına göre senin parayı vermeme olasılığı daha yüksek. keşke vermeseydin

Ben sevgililer arasında böyle para muhabbeti olmasını hiç dogru bulmuyorum cılkı çıkıyor ilişkinin velhasıl kelam bence siz o parayi vermesinide beklemeyin artik üstüne yatmış gibi görünüyor eski sevgiliniz
Parayı verdikten sonra en kısa zmanfa öderim dedi bende tamam dedim ama ilişkimiz sürmedi parayı verdikten bir ay sonra ayrıldık ama para yüzünden değil başka sebeplerden dolayı bende ayrılırken hesap numaramı mesajla yolladım müsait olduğunda yatırırsın dedim tabiki isticektim sonuçta bende çalışıyorum canım cıkıyor.belki ayrılırken istememem gerekiyordu yanlış yptım ama bilmiyorum

Mrb herkese
daha önce biriyle birlikte olduğumu ve sonrasında ayrıldığımı söylemiştim belki hatırlayanlar vardır
ben ona 3 bin tlye yakın borç para vermiştim ayrıldığımzn ertesi günü yarısını ödedi bu paranın.hesabıma yatırmış.kalanını ben bahsini açmadım hiç oda ödemedi bendr durumu kötü diye birşey demedim.hemde ayrılmıştık tekrardan konuşmaya gerek yok dedim.
yani tamam para verdim verdim diye sürekli bahsini açmak doğru birşey değil.ama onun yaptığı ne kadar doğru bana olan borcu dururken gitmiş kendine telefon almış.

Turkcell ayfonu 50 lira taksitle veriyor. 1500 lirayı size her ay 50 50 ödese kabul eder miydiniz?
Borç ayrı taksitli alışveriş ayrı bir şey...

ilk önce senin borç vermen hata.
ikinci hatan ayrıldığında alacağını istiyecektin.
üçüncü ise telefon aldığına göre senin parayı vermeme olasılığı daha yüksek. keşke vermeseydin
Evet bir yakın arkadaşımda kızdı bana nefen veriyosun nasıl böyle birşey yaparsın dedi ama zor durumdaydı verdim bende işte

Turkcell ayfonu 50 lira taksitle veriyor. 1500 lirayı size her ay 50 50 ödese kabul eder miydiniz?
Borç ayrı taksitli alışveriş ayrı bir şey...
ben telefon için değil başka bir şey için verdim ona parayı.
telefon hesapta yoktu benim demek istediğim burda bana olan borcu durrken kendine bir telefon alması taksitlimi değilmi bilmiyorum

ayrıca bunu onun yüzüne söylemen gerek. pısırık olmamalısın. dişli olmalısın. yani aldığı borç yanına kar kalmamalı

ben telefon için değil başka bir şey için verdim ona parayı.
telefon hesapta yoktu benim demek istediğim burda bana olan borcu durrken kendine bir telefon alması taksitlimi değilmi bilmiyorum
Telefon için verdiniz demedim zaten. Bu devirde telefon almak kolay dedim. Bankalar sıfır faizle 24 ay kredi veriyor, gsm şirketleri kampanyalar yapıyor. Size olan borcunu ödemesi zor olabilir, eline toplu para geçmiyorolabilir, biriktiremiyor olabilir.

bende geçtiğimiz ocak ayında çok zor durumda kalan bir arkadaşıma ( erkek ) 270 dolar verdim. ona bu konuda gerçekten güvenebileceğimi düşünüyordum. bana 1 hafta veya 10 günlüğüne demişti. ve ben o parayı yaptığım ek işten soğukta tir tir titreyerek çalışarak kazanıp biriktirmiştim. nisan ayına geldik hala vermedi. kaç kez istedim çok sıkıştım diye bugün yarın diye diye oyalıyor beni. evet belki parası yoktur diye düşünüyorum ama kusura bakmasında altında son model nissan jipiyle her gün bir yerde...

sonuç: artık kimseye borç vermem. isterse borçtan dolayı aç kalsa da vermem... anam babam abim dışında...

Telefon için verdiniz demedim zaten. Bu devirde telefon almak kolay dedim. Bankalar sıfır faizle 24 ay kredi veriyor, gsm şirketleri kampanyalar yapıyor. Size olan borcunu ödemesi zor olabilir, eline toplu para geçmiyorolabilir, biriktiremiyor olabilir.
Kendine lüks bir telefon alabiliyosa nu onun hiçte zor durumda olmadığı nı gösterir bence.

Katılıyorum.Telefonu taksitle öder de borcu nasıl taksit taksit ödeyecek?

Mrb herkese
Bir mesajla hatırlat. Hiç telefondan bahsetme bile....Merhaba, benim de bir ödemem vardı; kalan borcunu ne zaman çıkarabilirsin diye yaz, yeter bence

E o zaman isteyin siz de biz ne yapalım. Israrla anlattığım şeyi anlamıyorsunuz.
Yok ben anladım telefon taksitle alınır borc takstle nasıl ödesin diyosunuz bunda anlamayacak ne var ben zaten siz biley yapın demiyorumki.
bende k endi düşüncemi yazdım size madem borc ödeyemiyor ben olsam borcumu ödeyemiyosam taksitle telefon yada başka bişey almam alacaksam önce elime para geçer öderim sonra kredimi çekicem bi telefoncudan taksitlemi alıcam öyle alırım diyorum

Bence bu kişi paranın yarısnı verdim ya nasıl olsa kalanını boş verrr diye düşünmüş olabilir.
Yani adam kendini borçlu saymıyor ki.
Velevki cesaretlenip sordunuz gelecek cevaplardan bir tanesi de '' seni sinemaya götürdüm,cafe ye götürdüm yedik içtik ona say'' gibi bişey olabilir.

X