Bazen bankalar kişinin tüm borçlarını(banka borçlarını)kendine alıp, kişinin eline para vermeden kişinin banka borçlarını kapatıp, yüksek faizle kendine borçlandırıyorlar. Bi iş arkımda tüm borçlarını toparlatıp tek kalem borçlanıp onu ödüyordu.. eşiniz dostunuz yokmu, kredi çekse, sizde içi rahat etsin diye Senet sepet yapsanız da ay ay ödeseniz?Tesekkurler ona da bakarim. Ama kara liste dedigim gibi hep olumsuz sonuclaniyor
Zamanında ödeyebilecek misiniz ki? Bir kere hesaplama mantığınız yanlış şuanda. 3 aylık maaşınıza denk düşen parayı tefeci faizi ile alıp 3 ay sonra aynı tutardaki 3 aylık maaşınızla ödeyebileceğinizi sanıyorsunuz. Tefeciler sıfır faiz ile babasının hayrına kredi veren insanlar değiller, verdikleri paradan kazanç elde etmeleri lazım sonuçta onların da. En yüksek faizli banka kredisini internetten hesaplayıp sonra aylık ödemeyi x2 yapıp her ay ne kadar ödemeniz gerektiğini bulun önce. Sonra da bu ödemeniz gereken tutarın aylık maaşınızın yarısını geçmediğine emin olacak şekilde bir vade belirleyip yeniden aynı hesabı yapın. Bankaların kara listesine de şuan yürüttüğünüz mantıkla düştüğünüzden şüpheleniyorum çünkü. Bir an önce borcumu bitireyim derken daha kötü çıkmaza sokmayın kendiniziKinamadigini yasamadan ölmezmişsi
Zamaninda odesem bile bulasirlarmi aklimda bu soru var
Babanız şahıslardan aldığı borç tefeci/yasadışı kişilerden mı? Eğer değilse konuşarak biraz erteleyemez misiniz? Eğer ellerinde sözleşme varsa ona dayanarak mahkeme yoluyla talep edebiliyorlarsa bence reddi miras da olur. Nerede görülmüş insanın başkasının borcu için hapis yattığı. İyi araştırdınız mı ?Dogru diyorsunuz tehlike konusunda. Babam sahislardan almis, banka borcu da vardi ama o fazla degildi emekli oldugundan.
Alacaksınız elinde babanızın senetleri mi var? Babanızdan hiç miras kaldı mı?Şoyle bir durum var, bu paranin 2hafta sonra bir anlami yok alsam da almasam da.malesef süre kisiti var. Tefeci dediginiz adamlar zaten son dakikada yani olabilecek en kotu senaryoda akla gelen durum.
Malesef emlakcidan almis o da bekletip suanda kullaniyor. Normal faizi uzerinden. Icralik durumdayız.akrabalar zaten onceden az birsey yardim etmisti. Paramiz yok diye aglayan sizlayan durumu ii ve hayatimiz boyunca artik gorusmeyecegimiz insanlar. Annemin üzülmesini istemiyorum, isimi kaybetmek istemiyorum.kafamda milyon tane seyBabanız şahıslardan aldığı borç tefeci/yasadışı kişilerden mı? Eğer değilse konuşarak biraz erteleyemez misiniz? Eğer ellerinde sözleşme varsa ona dayanarak mahkeme yoluyla talep edebiliyorlarsa bence reddi miras da olur. Nerede görülmüş insanın başkasının borcu için hapis yattığı. İyi araştırdınız mı ?
Sadece borc kaldiAlacaksınız elinde babanızın senetleri mi var? Babanızdan hiç miras kaldı mı?
Kadın kadının düşmanı var birde.Kinamadigini yasamadan ölmezmişsi
Tefeciden alsanız da normal kredi kartı borcunu ödeyemezken maaşınızdan 1 hafta sonra sadece bin TL kalırken nasıl ödeyeceksiniz diye sordum cevap alamadım ama. Hala merak ediyorumŞoyle bir durum var, bu paranin 2hafta sonra bir anlami yok alsam da almasam da.malesef süre kisiti var. Tefeci dediginiz adamlar zaten son dakikada yani olabilecek en kotu senaryoda akla gelen durum.
Sgk ve maas bordrosuna veriyorlar, okdr tecrube kazandimki. Paranin sorunu zaman kisiti olmasi.yoksa zaten 3ay sonrasinda lbir sorun olmaz.cok bilinen bir sirkette muhendisim senelerdir. Itü mezunuyum. Normal bir aileyiz, bunları herkes yasayabilirYani.
Sizi tanımıyoruz konu sahibi, tanıdığımız bir kuyumcuya vs nasıl yönlendirelim.
Bankaların kara listesine girmiş birine sıradan kuyumcu borç vermez, verenlerde öyle normal faizlerle vermezler. Onların adı farklı oluyor, ödemeyince haciz falan değil daha farklı yöntemlere başvuruyorlar.
Ok soruyu anlamamisim. Kredi kartini odemem geciktiririm, onda sorun olmaz. Bugune kdr geciktirmedim asgarisini odedim o ayri. Tabiki onceligim tefeci ya da her kimse o oluyor mecburen.Tefeciden alsanız da normal kredi kartı borcunu ödeyemezken maaşınızdan 1 hafta sonra sadece bin TL kalırken nasıl ödeyeceksiniz diye sordum cevap alamadım ama. Hala merak ediyorum
MutlakaSgk ve maas bordrosuna veriyorlar, okdr tecrube kazandimki. Paranin sorunu zaman kisiti olmasi.yoksa zaten 3ay sonrasinda lbir sorun olmaz.cok bilinen bir sirkette muhendisim senelerdir. Itü mezunuyum. Normal bir aileyiz, bunları herkes yasayabilir
Arkadaşın yazıyorum ama görmuyor musun ne kadara ihtiyacim var git elden taksitle telefon falan al sat öde borcunu kimse sana tefeci falan önermez mesela izmirde özsanal var elden taksitle herseyi veriyorŞoyle bir durum var, bu paranin 2hafta sonra bir anlami yok alsam da almasam da.malesef süre kisiti var. Tefeci dediginiz adamlar zaten son dakikada yani olabilecek en kotu senaryoda akla gelen durum.
Reddi miras yapınSadece borc kaldi
Bak bu guzel fikir, ama mali hemen elden cikarmam lazim.Arkadaşın yazıyorum ama görmuyor musun ne kadara ihtiyacim var git elden taksitle telefon falan al sat öde borcunu kimse sana tefeci falan önermez mesela izmirde özsanal var elden taksitle herseyi veriyor
Suresi 3aymis malesef bilmiyorduk, ani kaybettigimiz icin kotu durumdaydik.para mevzularina giremedikReddi miras yapın
Hemen gider satarsin 3 ayda odeyebilcene gore oylede çok uç bir borcun yok git al sat hatta hattının üstüne bile telefon alabiliyorsun bu memleketteBak bu guzel fikir, ama mali hemen elden cikarmam lazim.
fazla bir miktar mı lazım size ?madem babanızdan miras kalmıyor reddi miras yapın borcuna da karışmayın o zaman.maaşıda mı kalmadı annenize?annenizde mi kredi çekemiyor?Ok soruyu anlamamisim. Kredi kartini odemem geciktiririm, onda sorun olmaz. Bugune kdr geciktirmedim asgarisini odedim o ayri. Tabiki onceligim tefeci ya da her kimse o oluyor mecburen.
Başınız sağolsun. Babanızdan annenize kalan maaş varsa anneniz kredi çekse? Borcunuz ne kadar ?Suresi 3aymis malesef bilmiyorduk, ani kaybettigimiz icin kotu durumdaydik.para mevzularina giremedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?