- 1 Eylül 2018
- 1.192
- 858
- 123
- 27
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
-
Bipolar.Benim anlamadığım ikisi birbiriyle tamamiyle farklı rahatsızlıklar şimdi size konulan tanı hangisi ? Tam taniniz olmadan burdan bipolar yada borderline ile ilgili hasta hikayesi duymanız pek sağlıklı gelmedi açıkçası belki daha sıradan bir hastalığınız varken psikolojik olarak beyninizi bu hastalıklar var diye de kandırıyor olabilirsiniz. Bence sürecinizi bir terapiyle birlikte ilerlemeniz daha iyi olacaktır.
Teşekkür ederim normal hayata devam ediyorum ama kafamın içinde kendimi parçalayacak gibi oluyorum kendime zarar verdiğim oldu tabii basit şekillerde.Bipolar doktor bipolar mühendis gördüm.
İlaçları kullanıp terapi görürseniz normal hayata devam edersiniz.
Aldatmadım hiç kimseyi ama depresif bir dönemimde rastgele sextingler yapmıştım çok da istemediğim halde. Mutlu dönemimde ise hayat dolu neşeli enerjik ve yapacak bir sürü şeyi olan pozitif bir insan oluyorum. Sonra normale biniyorum toparlanıyorum derken tekrar..Borderline sex e aldatmaya cok meyilli erkeklerde bunu cok kullaniyor aslinda vajikismus olan ve normal hayatinda cok mutshatsip birini düşünün bu hastalığa tutuluyor sonra vicdan azabı ve intihar da olabiliyor
Cok zeki birinde olabiliyor hayatını sıfırlıyor ataklar gelince cok zor bir hastalik
Çok sağ olun açıklamanız içinHiiiç böyle düşünme. hayat var ve hayattayız yaşıyoruz. Biliyorum çok zor. Fakat çıkar yol her şeyde olduğu gibi bu dertten muzdarip olanlar içinde var. Bende henüz tam teşhis almadım ama bendede bipolar ve borderline olduğundan şüpheleniliyor. Aylardır tedavi görüyorum. Şimdilik yaşadığım semptomları baskılayıcı ilaçlar kullanıyorum tam teşhis alınca ne kullanacağımı pek bilmiyorum. mesela ben suça meyilli değilimdir ama gözüm çok dönerse istemeden elimden bir kaza çıkabilir. genelde suça meyillilik değilde semptomlar nedeniyle oto kontrolü sağlayamamaktan ötürü suça itilmek gibi oluyor. onun dışında suça yatkınlık, maddeyi kötüye kullanım olabiliyor ama bu daha çok isteyerek veya bilinçsizce yine yaşanılan semptomlar nedeniyle, suçtan ziyade kendine zarar vermekle alakalı, örneğin üstümde taşımaktan yakalanabilirim ve bu suç sayılır halbuki niyetim içmektir ve verdiğim zarar kendimedir gibi gibi gibi... İnsanlarla ilişki kurmak bazen zor bazen kolay mesela kafa dengi samimi birisi ile kolayca ilişki kurulabilir ama o kişinin altında yatan gerçek karakter nedir ne değildir buna çok bakılamadığından zarar gören hastanın kendisi olur. Göze çok normal, sıradan, olağan gelen bir aksiyonu olmayan sabit ve düz gelen insanlarla ilişki kurmak epey zor oluyor sebebide şu ki; başta çok yakın olmak istiyorsun kendinde karşıdaki kişi kadar normal olmak istediğinden fakat başta yakınlık kursanda, sonradan uzaklaşılıyor kendini yakın hissetmediğinden kaynaklı veya karşı taraf garipliği sezip uzaklaşabiliyor. Çalışma kısmına gelirsek, severek, isteyerek, sıkılmadan yaptıktan sonra çalışılabilir fakat bu semptomlar sosyal becerileri kısıtlayabildiği veya etkilediği için daha bireysel alanlarda çalışmak daha iyi olur. Örneğin küçük bir mağazada tek başına çalışan bir satış sorumlusu gibi. Çok fazla çalışanın bulunduğu bir yerde zorlanılır. örneğin çalışanlar arasındaki rekabet, takım calısması zorunluluğu, diğer çalışanlarla sosyal beceri ve iletişim farklılığı, stres, üstlerden baskı vb. şeylerle başa çıkmak bünyeye zor geleceği için çalışmaktan soğumak kaçınılmaz olabilir. Birden fazla çalışanın olduğu yerde çalışabilmek için herkesin aynı maaşı aldığı ve rekabetin, sosyalleşmenin minimum düzeyde olduğu bir yer seçmek gerekir örneğin bir şirkette masabaşı e ticaret te çalışmak gibi.
Çok sağ olun çok teşekkürler:)Kendinizin farkında olmanız ne kadar güzel. Çok çok yakınım bipolar. Ve asla bunu kendisine kabul ettiremedik. Çok da iyi bir işi var. Bence farkındalığınızın peşine düşüp kendinize her anlamda yatırım yapın. Değerinizi bilinVallahi takdir ettim. Çünkü biz çok zor zamanlar geçirdik. Evet bunun 3-4 çeşidi var. Depresyon da bir çeşidi. Bizim tanıdığımızın daha çok manik depresif dönemdi. Herkeste aynısı olmaz. Siz daha çok içe kapanıklık modundasınız ama unutmayın ki hiçbirşey sonsuza dek sürmez Bu ataktan çıkın,önce kendi doktorunuz siz olun,sonra iyi bir doktor ile birlikte üstesinden gelin
Psikoloğa hiç gitmedim ama düşünüyorumAhkam kesmek istemiyorum ancak terapi almaya başladığım dönemde ruh halim gün içerisinde durduk yere bir iyi bir kötü olurdu. Sebepsiz yere hemde. Kendimi bipolar sanıyordum. Halimden bıkmıştım artık. Psikologum ise hiçbir zaman böyle bir teşhis koymadı. Şimdi çok stabil normal bir ruh halim var. Geçmişe o döneme bakıyorum da o kadar sıkıntı ile o ruh halinin çalkalanmaması mümkün değil. Bipolar değildim yani sadece duygularımı kendimi anlamıyordum. Eğitimli ve tecrübeli bir göz sayesinde şimdi iyiyim. Size tavsiyem alanında uzun yıllar tecrübeli olan bir psikologa gitmeniz. O sizi yönlendirecektir.
He ayrıca 30 senelik tecrübeli ve üniversitede ders veren psikologum bile psikiyatrik tedavi gerektirecek bir durumum olup olmadığına aylar süren terapiler sonrası karar verdi. Öyle oturdum konuştum sende şunlar var bipolarsın yok şu kriterler var borderlinesın denmiyor.
Bunların çoğu bende de var ama ek olarak bende aşırı coşku dönemleri de oluyor.Sheldon_Cooper tam tani almadim ama supheleniyorum.
Kendimde gordugum ve borderline oldugumu dusunduren ozellikler;
- her seyi net ve keskin olarak degerlendirmek. Ya siyah ya beyaz, ya dost ya dusman vs gibi.
- asiri sevgi, asiri nefret duygulari arasinda gidip gelen insani iliskiler
- terkedilme korkusu
- fevrilik, ofke patlamalari, sabirsizlik
- cok asiri olmasa da icimdeki bosluk hissini dindirmek icin para harcama
- surekliligi saglayamama, is ve insan iliskilerinde
- yogun bir intikam istegi, bolme savunma mekanizmasi
- bir de terapistim nesne devamliligimin olmayisini soyluyor ara ara sanirim bu da bir belirti.
Totalde borderline miyim bilmiyorum ama hayatim cok zor ve yorucu.
Bipolar tanısı alan kimse yok ailemde ama bazı çocukluk travmalarım var ergenlik bitmeye yakın anca atlattımÇocuklara geçişte genetik yatkınlıktan ziyade, tedavi edilmemiş bipolar anne/baba ile yaşamanın etkisi baskın geliyor demişti doktorumuz.
Bana da aynısı oluyor destek alın ben ilaca başladım terapiye de başlamayı düşünüyorumBende bipolarim ama bi kendime gelemedim Sürekli yatmak oturmak iş yapmak istemiyorum telefona oynuyorum çok düşünüyorum kaygılarım var bana yardimci olur musunuz
Doktorun aklındaki şey bipolar. İntihar değil de kendime zarar verdiğim oldu fiziksel olarak. Tabii çok büyük bir şey değildi ama. Duygusal ve fiziksel olarak kendimi cezalandırma davranışım var. Manik atak bu mu oluyor emin değilim ama bu karamsar dönemden sonra bir de aşırı mutlu coşkulu olduğum hayat sevincimin arttığı bir ruh haline de giriyorum.Bipolar olsaydınız muhakkak bir intihar deneyiminiz olurdu majör dönemdeyken. Bipolar ağır bir rahatsızlık, tedavi edilmezse genelde intihar ile sonuçlanır o yüzden tedavi kadar tanılamakta önemli. Önce tanıyı koydurun. Doğru tedavi ile hayatınıza devam edebilirsiniz. Fakat majör depresyonda da olabilirsiniz. Bipolarda majör dönem gibi manik ataklar da var. Ayırıcı olan o zaten. Bordorline iste apayrı birşey
Öyle düşünceler gelince başka işlerle uğraş kafanı dagıt.Teşekkür ederim normal hayata devam ediyorum ama kafamın içinde kendimi parçalayacak gibi oluyorum kendime zarar verdiğim oldu tabii basit şekillerde.
Teşekkür ederim uğraşıyorum:)Öyle düşünceler gelince başka işlerle uğraş kafanı dagıt.
Zor bir hastalık biliyorum.
Genelde çok zeki insanlar bu hastalığı taşır unutma sen özel ve degerlisin
Evet dışadönükler etrafına zarar veriyor bizim neler yaşadığımızı Allah biliyor… içedönükler kendine yapıyor ne yapıyorsa ama lütfen kendinize,sevdiklerinize sahip çıkın ve çabalayınÇok sağ olun çok teşekkürler:)
Benim yapım içe kapanık, sadece utanmaktan falan da değil genel olarak yapım bu o yüzden sanırım bende farklı tezahür ediyor. İyi ki dışadönük değilim öyle olsaydım hayal bile edemiyorum kendimi.
Teşekkürler desteğiniz için ^^Evet dışadönükler etrafına zarar veriyor bizim neler yaşadığımızı Allah biliyor… içedönükler kendine yapıyor ne yapıyorsa ama lütfen kendinize,sevdiklerinize sahip çıkın ve çabalayınatak dönemlerinizin geçici olduğunu unutmayın. Ve kendinizin değerini bilin yakınım da çok Zeki biriydi ve bu hastalık zaten Zeki insanları buluyor. Tekrar söylüyorum farkındalığınızı takdir ettim. Kendi peşinizi bırakmayın sağlıklı günler dilerim çok memnun oldum
Borderline daha çözümsüz denebilir. Mani ataginda ya da major depresyonda değilse bipolar, uzun süre stabil kalabilir. Gün içinde 4 mevsimi yaşamaz. Ama borderline bi karakter bozukluğudur hastalik gibi gelip geçmez. Saati saatini tutmaz.Bipolar.
Borderline ile çok karıştırılıyor ve benzer özellikleri var diye yazdım aslında. Ama kimi bipolar daha zor kimi borderline çözümsüz diyor o kısmı anlamadım. İlaçlarımı alıyorum ama etki etmesi için zaman lazım.
Bipolar.
Borderline ile çok karıştırılıyor ve benzer özellikleri var diye yazdım aslında. Ama kimi bipolar daha zor kimi borderline çözümsüz diyor o kısmı anlamadım. İlaçlarımı alıyorum ama etki etmesi için zaman lazım.
Çok sağ olun açıklamanız için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?