Borderline/bipolar olan var mı

Bipolar.
Borderline ile çok karıştırılıyor ve benzer özellikleri var diye yazdım aslında. Ama kimi bipolar daha zor kimi borderline çözümsüz diyor o kısmı anlamadım. İlaçlarımı alıyorum ama etki etmesi için zaman lazım.

Aldatmadım hiç kimseyi ama depresif bir dönemimde rastgele sextingler yapmıştım çok da istemediğim halde. Mutlu dönemimde ise hayat dolu neşeli enerjik ve yapacak bir sürü şeyi olan pozitif bir insan oluyorum. Sonra normale biniyorum toparlanıyorum derken tekrar..

Çok sağ olun açıklamanız için

Çok sağ olun çok teşekkürler:)
Benim yapım içe kapanık, sadece utanmaktan falan da değil genel olarak yapım bu o yüzden sanırım bende farklı tezahür ediyor. İyi ki dışadönük değilim öyle olsaydım hayal bile edemiyorum kendimi.

Psikoloğa hiç gitmedim ama düşünüyorum

Bunların çoğu bende de var ama ek olarak bende aşırı coşku dönemleri de oluyor.

Doktorun aklındaki şey bipolar. İntihar değil de kendime zarar verdiğim oldu fiziksel olarak. Tabii çok büyük bir şey değildi ama. Duygusal ve fiziksel olarak kendimi cezalandırma davranışım var. Manik atak bu mu oluyor emin değilim ama bu karamsar dönemden sonra bir de aşırı mutlu coşkulu olduğum hayat sevincimin arttığı bir ruh haline de giriyorum.

Teşekkür ederim normal hayata devam ediyorum ama kafamın içinde kendimi parçalayacak gibi oluyorum kendime zarar verdiğim oldu tabii basit şekillerde.
Öyle düşünceler gelince başka işlerle uğraş kafanı dagıt.
Zor bir hastalık biliyorum.
Genelde çok zeki insanlar bu hastalığı taşır unutma sen özel ve degerlisin

Evet dışadönükler etrafına zarar veriyor bizim neler yaşadığımızı Allah biliyor… içedönükler kendine yapıyor ne yapıyorsa ama lütfen kendinize,sevdiklerinize sahip çıkın ve çabalayın atak dönemlerinizin geçici olduğunu unutmayın. Ve kendinizin değerini bilin yakınım da çok Zeki biriydi ve bu hastalık zaten Zeki insanları buluyor. Tekrar söylüyorum farkındalığınızı takdir ettim. Kendi peşinizi bırakmayın sağlıklı günler dilerim çok memnun oldum

Teşekkürler desteğiniz için ^^

Borderline daha çözümsüz denebilir. Mani ataginda ya da major depresyonda değilse bipolar, uzun süre stabil kalabilir. Gün içinde 4 mevsimi yaşamaz. Ama borderline bi karakter bozukluğudur hastalik gibi gelip geçmez. Saati saatini tutmaz.

Kay Redfield Jamison'ın Durulmayan Bir Kafa, manik-depresif hastalıklar üzerine uluslararası bir uzman ve bir Amerikan Üniversitesinde tıp profesörü unvanına sahip az sayıda kadından biri olan Kay Redfield Jamison’ın, iradesini, azmini ve etkileyici entelektüel yeteneklerini kullanarak manik-depresif hastalıkla on yedi yaşından beri nasıl savaştığını anlatıyor.

Kendisini anlatmış kitapta.

Genetik kısmını da anlatıyor aslında kitap. aile geçmişinde farklı insanları işaretlemiş ve gerçekten geçmişinde kendi benzer durumları yaşayan aile üyeleri olduğunu belirtmiş.

Danıştığım doktor; yüzde yüz çocukta çıkar gibi birşey diyemem. genetik kısmı çok belli değil. hiç sorunu olmayan çiftlerin de bipolar çocukları olabiliyor dedimişti

Ancak bipolar yakınımın üst soydan psikolojik olarak sorunları olan akrabaları varmış, bir kaçı teşhis almış, çoğu da ilaç kullanıyor, depresyon vs tanılı olduklarını söylüyorlar bilmiyorum artık.

Gerçi sizde haklısınız psikolojik rahatsızlıklar bir zincirin halkaları gibi birbirine benzer ve tetikler. Bence gerçek benliğinizi kaybetmediğiniz sürece hiçbir hastalık çözümsüz değildir. Sizde kendinizin farkındasınız. Çevre desteği ve ialç desteğiyle duygu durumunuzu kontrol altına alacağınıza inanıyorum.
Anladığım kadarıyla sizin de tanıyla ilgili kafanızda oturmayan bir şeyler var bu tip hastalıklarda uzmanlaşmış bir doktordan tanı almanız daha sağlıklı olacaktır. İlaçlarınızı almaya devam edin ve bence kendinizi gözlemleyin eğer tanınız doğruysa verilen ilaç size iyi gelecektir diye umuyorum. Lütfen vazgeçmeyin ilaçların etkisi ortalama 2 hafta ile bir ay arasında çıkmaktadır. (Not: Anksiyeteden muzdarip bu hastalık için tonlarca ilaç kullanmış ve terapi almış bir vatandaş :) )

Çok sağ olun açıklamanız için

tabiki sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olurum ben elimden geldikçe karamsar olmamaya çalışıyorum ama bütün yorumları tek bi çatı altında toplayıp öyle değerlendirmeniz ve sonuca en objektif şekilde yaklaşmanızı öneririm fakat bu tahmin olarak kalsın aklınızda tanı olarak görmeyin size en doğru tanıyı psikiyatr verecektir. bu arada örneğin histrionik kişilik bozukluğundada bu sizin ilk mesajınızda yazdığınız şeyler görülebiliyor. eğer niyetiniz sadece bir şeyleri anlamak ve daha iyi bilmek ise bir kitap var ruhsal ve zihinsel hastalıkları anlamam konusunda bana çok yardımcı oldu isterseniz size önerebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…