Börekler böreği pişirmeden buzluğa koysam pişirirken sorun olurmu

eldam

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
1.204
1.057
333
Ankara
benım sureklı yaptıgım boregım var elde acıyorum , şimdiye kadar yapıp pişirdim cok ta guzel sonuc alıyorum onumudekı hafta misafirim var guzelce acıp kesıp buzluga koysam buzluyken pişirsem nasıl olur deneyen varmı cok kolaylık olacak benım ıcın sımdıden tesekkurler

benım sureklı yaptıgım boregım var elde acıyorum , şimdiye kadar yapıp pişirdim cok ta guzel sonuc alıyorum onumudekı hafta misafirim var guzelce acıp kesıp buzluga koysam buzluyken pişirsem nasıl olur deneyen varmı cok kolaylık olacak benım ıcın sımdıden tesekkurler

Canım bence yarı pişir (aldante) öyle buzluğa koy çıkarınca yapışma derdi falan olmaz hem ben öyle yapıyorum bu yöntem hepsinde işe yarıyo :)

Canım bence yarı pişir (aldante) öyle buzluğa koy çıkarınca yapışma derdi falan olmaz hem ben öyle yapıyorum bu yöntem hepsinde işe yarıyo :)

tesekkur ederım canım yaa cok sukur bı fıkır veren oldu :) pekı tam kabarmaya basladıgı zaman cıkıcak muhtemelen peki o sekılde dondurduktan sonra pisecei zaman yıne kabarmaya devam edermı acaba senınkıler nasıl oluyo

annem pişirmeden dolaba koyuyor genelde ama pişiripte koyabilirsin.

pişirmeden buzluğa koyup, çıkardıktan sonra da çözdürmeden hemen sıcak fırına atarsan çıtır çıtır olur ve daha güzel kabarır

benm annmde pişirmeden koyuyo buzluğa, sonra çıkarıp çözülmesini bekliyo sonra pişiriyo

tesekkur ederım canım yaa cok sukur bı fıkır veren oldu :) pekı tam kabarmaya basladıgı zaman cıkıcak muhtemelen peki o sekılde dondurduktan sonra pisecei zaman yıne kabarmaya devam edermı acaba senınkıler nasıl oluyo

Aynen canım aynı şekilde kabarır ama buzluğa koymadan önce streçle ki üstü kuruma yapmasın :)
(Bu yöntem tüm dünya mutfaklarında geçerli bir yöntemdir aşçılık ve gastronomi eğitimim var güvenebilirsin canım):16:

Merhaba
Ben pişirmeden koyuyorum çıkartıp buzu çözülmeden üzerine yumurta sarısı isteğe bağlı susam veya çörek otu döküp fırına koyuyorum çok güzel oluyor.Tavsiye ederim:56::34:

Pişirmeden olmaz sanırım hamur hep birbirine yapışır diye düşünüyorum

bizim ev kafe/lokanta gibi islerdi... annemin de elinin altında dondurucuda her seyi olurdu.

borekleri yaptıgında o gun yenilecekleri tam kızartır,
buzluga/dondurucuya kaldıracaklarını pisirir ama ısıtırken yanmasın diye kızartmadan ocagı/fırını kapatırdı.

hatta yarı ogrenci evim oldugu icin bana geldiginde de oyle yapıyor su an dondurucum dolu... ilk pisirildigi gibi olmuyor lezzeti ama gayet guzel, gurme degilse anlamazlar :34:

pişirmeden koyabilirsiniz,ama çıkarınca buzu çözülmeden fırına sürün yoksa yapışma olur.
Ben genelde yarı pişirip koyuyorum,çıkarınca tekrar fırına atınca harika oluyor.

pişirmeden koyabilirsiniz,ama çıkarınca buzu çözülmeden fırına sürün yoksa yapışma olur.
Ben genelde yarı pişirip koyuyorum,çıkarınca tekrar fırına atınca harika oluyor.

peki fritözde kızartacaksa da çözülmeden mi bırakacağız hemen içine. ben hafta sonu sigara böreği sardım koydum dondurucuya bugün yapmak istiyorum çözülsün mü yoksa çözülmeden mi kızartayım.

Bende pişirmeden derin dondurucuya koyuyorum pişireceğim zaman çıkartıp hemen fırına atıyorum (çözülmesini beklemeden) pişince çıtır çıtır oluyor çok güzel.

Back
X