Böreklerim kuruyor

DepresifPolyanna

Ö♡S
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
10.806
13.020
823
Ne zaman yufka böreği yapsam fırından çıkınca kupkuru olur, iç sosunu çok dökerim, fırından çıkınca nemli bez örterim ama yine de kaskatı olur, böyle olmaması ne yapabilirim, var mıdır bir püf noktası?

ben böreklerimi fırından çıkarınca gazete örtüp üzerine havlu ve naylon örtüyorum.

böylece nemlen,yolar. sonrada kapalı borcamda günlerce taze kalıyolar. isterseniz bir de böyle deneyin.

Fırından çıkar çıkmaz elimi ıslatıp tepsinin üzerine silkeliyorum 2-3 kere. Sonrada aynı boy bir tepsi ile üzerini kapatıyorum . Böreğin sıcaklığı ile su buharlaşıp böreği yumuşatıyor. 10 dk. sonra açıp dilimliyorum. ısterseniz birde böyle deneyin. :)

fırınınız turboysa ondan kuruyor olabilir,mümkün olduğunca pişer pişmezçıkarın fırından ve elinizi ıslatıp üstüne silkeleyin sonra da temiz bir havlu kapatın

Fırından çıkar çıkmaz elimi ıslatıp tepsinin üzerine silkeliyorum 2-3 kere. Sonrada aynı boy bir tepsi ile üzerini kapatıyorum . Böreğin sıcaklığı ile su buharlaşıp böreği yumuşatıyor. 10 dk. sonra açıp dilimliyorum. İsterseniz birde böyle deneyin. :)

bende sürekli bu şekilde yaparım tavsiye ederimm :lepi:

Fırından çıkar çıkmaz elimi ıslatıp tepsinin üzerine silkeliyorum 2-3 kere. Sonrada aynı boy bir tepsi ile üzerini kapatıyorum . Böreğin sıcaklığı ile su buharlaşıp böreği yumuşatıyor. 10 dk. sonra açıp dilimliyorum. İsterseniz birde böyle deneyin. :)

bende bu şekilde yapıyorum ....

merhaba .bende önceden yufkalar kuru oluyor diye yufka böreği yapmazdım.şimdi böreği diğer arkadaşlar gibi bende suluyorum ,elimle kuru olan tüm yerlere bolca su serpiştiriyorum.üstünü bezle kapatıp yumuşayıncaya kadar bekliyorum..

harcını sütle yaparsan çıtır kuru olur, yoğurtla yaparsan yumuşacık çıkar..

Teşekkür ederim önerileriniz için, geçenlerde uzman tv den baktım tekrar yaptım bu sefer de altı pişmedi üstü hemen pişti ama bahsettiğim kuruluk olmadı, deneye deneye sonunda başarıcam galiba

Bende sosunu yumurta sarısı+yoğurt+sıvıyağ olarak hazırlıyorum sütle dediğiniz gibi daha beter kuru oluyor

Tatlım o iç harçtan biraz fazla yap ve kalanı yumurtanın sarısıyla karıştırıp böreğin üzerine sür. Fırıdan çıkartınca da üzerine gazete koyup nemli bez ile örttün mü yumuşacık olur ;)

Back
X