- 28 Mayıs 2018
- 605
- 900
- 53
- 33
- Konu Sahibi greengirll
Ben ev emekcisiyim. Tam tersi olcak ana evde butun gun dinlenmek degilde iste yorulmayi ozledim. Insanoglu elinde ne yoksa ona ozeniyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bazen pireyi de yorganı da yakmak lazım :)Aynen başlıktaki gibi kızlar aynen...Bu aralar ne olduysa bana artık, katlanma seviyem diplerde. Çok yoğun çalışıyoruz eşimle (bankacıyız ), çocuk yok ama bize kalan zaman da yok. Yani şöyle hani ya bugün de ne yapsam, yatsan dinlensem diyemiyorum. Her gün eve gidince tek yapmak istediğim duvara bakmak ya da yatmak. Yardımcı alıyorum temizlik yapmıyorum ama çamaşır,ütü, evi toplama, bulaşık vs tüm işler bende. Eşimle sadece alışveriş yapıyoruz, akşamları da zaten aperatif yiyoruz, çoğu zaman beraber yiyemiyoruz bile. Düzenli bir aile yaşantımız yok. Bundan sebep mi bilmiyorum ama inanın çok bunaldım.
Gün içinde %80 i ruh hastası olan (yani bunu yazmak istemiyorum ama cidden öyle) insanlarla uğraşıyorum artık ben de kafayı sıyıracağım. Ya ilaç kullanıp kendimi hissizleştireceğim ya da gitgide kafayı yiyeceğim. Para kazanıyorum ama kazansam ne olur ki doyasıya harcayamadıktan sonra. Sadece bir tatile çıkabildim kaç yol sonra. Eşek gibi çalışıyorum, günümün 10 saati kuş kafesi gibi kapalı ortamda geçiyor, masam duvara bakıyor önüm arkam kapalı, bildiğin ufak çaplı hapishane işte.
Ben çok şükreden bir insandım ama bilmiyorum artık yaşadıklarım mı ağır geliyor bilmiyorum yani çok mutsuzum. İstifa etsem tüm gün tek başıma oturacağım, kv dibimde o yapışacak yakama. Kocam gene geç gelecek ne anladım bu işten.
İçinizi kararttığım için özür dilerim.
Bayram tatili uzun, yarım gün de izin alıp biraz kendinize zaman ayırın. Uzun zamandır aynı kurumdaysanız kurum değiştirin, özel sektör aynı şeyin farklı renkte olanı olacak ama Yen'i insanlar Yen'i ortam ve maaş artışı biraz refresh eder sizi.
Biz de yoğun çalışıyoruz eşimle, hafta sonları arkadaşlarımızla görüşüyoruz (mümkünse aynı sektörden olmasın)
Bence asıl siz işte çok bunalmışsınız. İşteki monotonluk ve yoğunluk genel olarak bıkkınlık getirmiş size.
Madem eve yardımcı alıyorsunuz neden bir de akşamları toplamayla ütüyle uğraşıyorsunuz ki. Haftada iki gelse bir gün temizlik bir gün ütü toparlama yeter kalan günler de ne bulaşığa elinizi sürün ne de toplamaya dağınık kalsın sizin mutluluğunuzdan önemli mi. Zaten iki kişisiniz ne kadar dağılabilir üç dört günde. Eşinizi ev işlerine ortak etmeye çalışmayın siz de yapmayın. Yukarıda bir arkadaş demiş ben de tekrarlayayım yürüyüş yapmaya alışın ya sabahları ya da işten çıktıktan sonra ya da en iyisi eşinizle beraber akşamları. Kendinize ev çevresinde ufak rotalar belirleyin yürüyüş insanı sakinleştirir düşüncelerini düzene sokar. Hafta sonu yorgunsanız canınız özellikle istemiyorsa gitmeyin ailelere. Hafta sonu kapıyı çarpın ev dağınıklığının işlerin üstüne siz eşinizle ya da tek başınıza mümkünse açık havada etkinlikler yapın. Mesaili plaza çalışanı olmak çok zor ve daraltıcı ruhunuzu besleyecek kanallar açmanız lazım işi bırakmak çözüm değil
Bir bankacı olarak sizi o kadar iyi anlıyorum ki hem de günün 4 saatini işe gidip gelmek için harcıyorum .
O kadar çalışıp bir de üzerine yöneticilerden hakaret işitmek de bonus oluyor bizim sektörde .
Sizinle aynı kurumda bile çalışıyor olabiliriz ,verdiniz bir iki ayrıntı tanıdık geldi :)
tek diyebileceğim şey Allah hepimize sabır versin .
Bizim sektörde o yarım günü almak hiç ama hiç kolay değil .genelede yöneticiler vermez.
Şubede yerine bakacak biri varsa veriyorlar, backup lazım
Bekarken bankada çalışmıştım akşam evde yemek yerken uyuyordum resmen Allah yardımcınız olsun cnm![]()
Neden bankacı oldunuz
Esiniz size ev islerinde yardimci olmali
Olmuyorsa da gunluk temizlikci almayin. Her gun gelen biri olsun.
Benim evime 5 gun geliyor temizlikci. 4 saat duruyor. Ne bulasik ne alisveris hic bir seye elimi surmem. Maddi yonden de haftada 1 gunluk temizlikciden cok farkli olmuyor aylik aldigi ve her gun agir is yapmadigi icin.
Gercekten yogun ve sıkıcı bir iste calisiyorsaniz haftasonlarini temizlikle isle gecirmek istemeyisiniz cok normal. Her gun gelen kadin size luks degil ihtiyac.
Zaten diger turlu kazandiginiz parayi harcayamazsiniz ki...
Haftasonu iki gunluk tatillere de kacabilirsiniz. Izniniz tek gun degil di mi?
Yillik izinlerde napiyorsunuz?
Bankacilik kosullarini bilmem,birkac arkadasim banka muduru,mufettisi falan. Onlarin keyfi olaganustu yerinde gorunuyor. Mutlaka memnunlardir hayatlarindan zira hafta sonu alisverise ve yemege yurt disina gidiyorlar ,bu bile bir memnuniyet gostergesi bence.
Sizin yasadiginiz durum meslekten veya yasantidan degil bence,mutluluk biraz insanin icinde olmali,ruhunda olmali. Ruh da zaman zaman hastalanabilir, herkesin yasadigi durumlar size batabilir, olanaklar sizi tatmin etmeyebilir, tam olarak bu durumdasiniz saniyorum. Care bilemedim, umarim cabuk gecer.
Kaçmak için yer arıyordum valla bilmeyene söylemek kolay bazı günler eve geç geldiğin cabası ben bekardım ev sorumluluğu yoktu sizde ev sorumluluğu da var işiniz hiç kolay değil herkes oturduğu yerden rahat kazanıyor gözüyle bakıyor ama kafa gitmiş oluyor valla eve gelinceSiz anlayabiliyorsunuz beni bankada çalıştığınız için. Normalde atam karınca olan ben, kafamı toplayıp hiç bir şey yapamıyorum. Robot değilim zira, ama bazıları anlayamamış, yok şikayet ediyormuşum bilmem ne .
Teşekkür ediyorum.
Elbette,hic herkes bir olur mu? Sadece mesleki olarak degerlendirsek bile her banka ayni olmaz,banka ayni olsa subeden subeye fark eder vs vs.Evet ruh halimden dolayı biliyorum aslında. Daha önce ilaç kullandım ama istemiyorum, duygularımı köreltiyor garip yapıyor beni. Umarım yakında düzelirim.
Ya inanın yanyana çalışan iki bankacının bile memnuniyeti aynı olmayabiliyor. Benim eski müdürüm mesela bayanlara kök söktürür erkeklere dokunmazdı. Baksanız yanyana çalışıyoruz işte onlar memnundu. Eş durumu da önemli, bir çok faktör var aslında.
I
Ilaç kullanıp kendini hissizlestirmek nedir ?
Hanımefendi ruhunuz hastalanmışsa ilaç kullanırsınız . Bu sizi hissizlestirmez?!
Zaten his dürtüsü olmadan yaşam olmaz . Nasi böyle kulaktan dolma şeyler yazılıyor her an anlam veremiyorum .
Mune bu sağlık konularında sürekli ama sürekli yanlış bilgiler yazılıyor . Özellikle ruh sağlığı konusunda .
100 tane mesaj düzeltiyorum 101 inci çıkıyor. Açıkçası buradakiler degil derdim amabu site herkese açık bir site. Kimin okuduğunu kontrol edemiyoruz , genc kizlarimiz okuyor ; ruh hali gercekten bozuk insanlar okuyor olabilur. Sürekli psikiyatri ilaçları kotuleniyor . Ruh patolojisi 2 cik gez düzelirsin ya da dua et geçer ile tanımlanıyor.
Aslında her saglik konusunda sorun var inanılmaz şeyler okuyorum;
Az önce bi hanımefendi bi başlıkta ye ye kus bir şey olmaz bile dedi . Düzenli kusmanin zararlarını geçtim bu direkt bulimik birini tetikleyecek bir cümle.
En azından bu sağlık konusunda bir şeyler yapma şansımız yok mu ?
Bakın ben kendi deneyimimi yazdım, gerçekten hissizleştiriyordu beni yani duygularımı köreltiyordu. Benim yaşadığım buydu. Yani sevinme, üzülme, hiç bir duyguyu tam yaşayamıyordum. Bunu yazmanın suç olduğunu zannetmiyorum. Herkesin ilaca karşı tepkisi ve deneyimleri farklıdır. Beni düzeltmedi, ben kendim düşünce sistemimi değiştirerek düzelmeye başladım. Herkes için farklı olabilir.
Bu sizin kullandığınız ilacın kendisi ve doZu ile alakalı olabilir. Uzun vadede böyle bie etkileri yok .. gerçi ne kadar kullandınız onu da bilmiyorum da.
Ayrıca bence gayet suç . Çünkü şu yazınızı okuyan kimse bu ilaçlara başlamak istemez. Kimse hissiz olmak istemez .
Oysa ilaçlar antipropaganda yapılacak maddeler degil . Anlatabiliyor muyum ?
Yardımcı bayanı evde tek bırakamıyorum, eşim illa yanında dur diyor, sinir ediyor beni. Çünkü ablalar malum kırıp dökme konusunda uzmanlar :) Eşimin de malı kıymetlidir.
Yıllık izinlerde genelde aynı ana denk getiremiyoruz, ilk kez bu sene 10 gün izin yaptık beraber deniz güneş tatili. Ama yetmedi bana![]()