• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş Gebelik süreci ve bilgi paylaşımı(düşük, kürtaj, gebelik vs..)

Ben de tek doz dapt karma yaptırdım 31. Haftada ve türkiye’de yaptırdım canım. Yurtdışında tetanoz aşısı bulunmuyo. Şeker yüklemesi filan yaptırdın mı? ben aşı karşıtı ve şeker yüklemesş filan karşıtı değilim. O yüzden yaptırdım hepsini.
Ben de karşı değilim zaten ama aşı olduğumda hep kötü olurum zayıfım ondan mıdır bilmiyorum. Ondan çekiniyorum bir de bazı gebelerin Dr lari riskli durumları olan kişilere 30. Hafta falan önermiş erken istememis. Böyle olunca daha da kafama takıldı. Tek doz da olsa olayım istiyorum ama çok erken olmaya çekiniyorum. Şeker yüklemesi zamanım yeni yeni geldi zaten Dr haftaya filan yaptırabilirsin dedi 50 gr la

Canımm hoşgeldin bu memeli sütlü süreçlere :))))) ben de çok canım acıyarak geçirdim o süreci bebeğim yarın 3 haftalık olacak daha yeni yeni oturuyor tamamıyla öyle söyleyim. En az 10 günü 2 haftası var göğüs uçlarının oturması için.
Hemen garmastan pomat al eczanelerden. Benim kurtarıcım oydu. ♥️ emzirmeden önce temizle ama unutma. bi de düzenli olarak lansinoh lanolin kremi kullan işe yaramıyo deme yarıyo onunla emziredebilirsin zararı yok bebeğe. Emzirirken göğüs ucu silikon kullanıyo musun? bi de sağım yapmaya çalış ama çok da göğsünü yorma, benim yara olmuş kanamıştı. Garmastan pomat hemen toparlıyo her sağım/emzirme sonrası sür göreceksin ♥️
sütüne de takılma bebeğinin büyümesine göre gelecek zaten ilk zamanlar çok az emiyolar senin şimdi kolostrum vardır kolostrum çok yoğun yağlı o yüzden çok gelmez zamanla rengi açılıyo sütün.
Silikon uç aldık ben çok ağlamaya başladım çünkü. Onda da şimdi memeyi kabul etmiyor illa uçla istiyor. Bu da canımı sıkıyor. Bilmiyorum hangisi daha iyi. Garmastan aldırdım bugün lansinoh da devam edeyim dönüşümlü olmazsa

İnşallah canım olur olur hep pozitif düşün 😍♥️ ben sürekli yürüyüş yapıyordum doktorum sürekli olabildiğince yürümemi söyledi, doğumdan 1 gün önce bile caddelerde sokaklardaydım herkes bana doğurmadın mı hala diyodu hahaha bi de hep merdiven inip çıkıyordum. Ve alaturka tuvalet kullanıyordum. Bunlar normal doğum için birebir. 😍 doğuma hastaneye gittiğimde 4-5 cm açığım vardı ♥️🧿 alaturka tuvalet özellikle çok kıymetli zaten gebeyken sık sık tuvalete gidiliyo çömme kalkma hareketi çok faydalı oluyo.
Ben de bir haftadır alaturkaya gidiyorum çok zor oluyor ama belki bir faydası olur pelvik kaslara vs diye gidiyorum. Sen 40 hatanı doldurmuş muydun bu arada?

O kadar heyecanlıyım ki ben de… İnternette doğum videoları karşıma çıkınca hüngür hüngür ağlıyorum oğluma kavuşmayı hayal ediyorum deli ettim kendimi resmen gözlerim hep dolu dolu 🤣
Hurma ve ahududu yaprağı aldım, egzersizleri de yapıyorum tam donanımlı bir şekilde vajinal doğum in hazırlanıyorum inşallah nasip olur 🥲 sağlıkla doğururum inşallah
Bende aynı canım 28. Haftadan beri haftada 2 pilatese gidiyordum. Hurma ahududu yaprağı ananas düzenli yapıyordum. Her gün az da olsa yürüyordum. Doğuma kadar da pilatese devam ettim. 2 gün önce pilatesteydim. Doğurduğum gün bile gidecektim 😂 Sancım bir anda başladı. Evde 1-2 saat oyalandım hastanede 4-5 cm açıklıkla saat 6 da gittim. 10:22 de bebişim kucağımdaydı. Bilmiyorum vücut yapısı mı bunların mı faydası oldu. Suda doğum yapmak istiyordum sen doğurursun o zamana kadar yetiştiremeyiz diye vazgeçtik

Bende aynı canım 28. Haftadan beri haftada 2 pilatese gidiyordum. Hurma ahududu yaprağı ananas düzenli yapıyordum. Her gün az da olsa yürüyordum. Doğuma kadar da pilatese devam ettim. 2 gün önce pilatesteydim. Doğurduğum gün bile gidecektim 😂 Sancım bir anda başladı. Evde 1-2 saat oyalandım hastanede 4-5 cm açıklıkla saat 6 da gittim. 10:22 de bebişim kucağımdaydı. Bilmiyorum vücut yapısı mı bunların mı faydası oldu. Suda doğum yapmak istiyordum sen doğurursun o zamana kadar yetiştiremeyiz diye vazgeçtik
Maşallah ne güzel bir doğum hikayesi olmuş 🥰 ben de suda düşünüyorum ama seninki gibi olsa da hayır demem iyiymiş vallahi 🫶 ben fe pilates yapıyorum inşallah faydasını görürüm

Back
X