Bos gonderilemeyen tabak

ozlemm02

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
330
153
103
Mrb hanimlar.. Dert degil ama oneri istiyorum sadece. Benim bi komsum var. Maasallah cok hamarat bi kadin. Bide ev hanimi oldugu icin is derdi de yok. Surekli pasta borek yapiyor ve bana da getiriyor sagolsun. Ama sorun su ki gelen tabak bos gitmez anlayisi var ya. Ya ben evde dogru duzgun yemek bile yapamiyorum yorgunluktan ve cok gelen gidenimiz de olmadigi icin pasta borek de pek yapmiyorum. Ben bu tabaklari ne yapicam? Kadinin yemek takimi bizde toplaniyo surekli. Gecen 3 saat mutfaktan cikamadim, sirf biseyler yapip bos vermiyim diye. Ondan sonra yine oyle oldu hazir alip biseyler koydum. Simdi yine birikti bi suru tabak. Surekli hazir ayip olur, bos da veremem. Keske bana bisey getirmese. Ne yapayim bi fikir verin.
Not: kadinla cok samimi degilim. Samimi olsam arada bos da veririm, aramizda sorun olmaz diye
Her yazilani okuyorum ama cevaplayacak vaktim olmuyor bebekten dolayi, anlayisiniz ve onerileriniz icin cok tesekkurler :)

Son düzenleme:
Siz onunla samimi olmasanız bile o sizinle samimi sanırım, öyle tabak tabak taşıdığına göre

Şakası bir yana, ben olsam hazır alıp vermeye devam ederdim..

Veya balık ve tavuk pişiricileri var ya, bilmiyorum gerçi yaşadığınız bölgede var mı, kendinize yaptırırken biraz da onlara yaptırın, miss

Senin gbi benimde üst komsum bikac defa bisey yolladi bikeresinde icli köfte yapmis biraz bekledi tabak evde pek durmuyrm cocuktanda frsat bulamadim sonra bigün sütlac yapmistm cikardim snra bigün tavuk yolladi bende bigün kofte patetes yapmistim cikardim ama tabak baya bekledi 1 ay snra bida yollmadi isime geldi sürekli ne cikarsam derdi vardi kandildede diger komsu un helvasi yapmis ee yapcak frdat bulamdm 1 ay onunkide beklddi snra misafr gelmisti hazr baklava kuru pasta vardi sabah doldurdum tabaga cikardim.
Bigunde esimin dayisinin oglunun hanimi bi tencere asure getrdi gecen sene ozman bende kaselere sütlac yaptim 1 ay snra onlara gdrrken tencerenn icine koydum gtrdum onlar bze geldgnde kaseleri posete koyup getrmis bos bi sekilde gecen bize geldiler revani grtrms saklama kabnda bende onlar gtmeden yikadim posete koydum verdim ))) dedigm gbi uzun süre bekleyip verdnmi bda yollamiyolar iyi oluyo :))

Bizde ilk tasindigimizda cok dusunuyorduk.
Su anda birbirimize alistik. Annem bazen onlara sevdikleri seylerden alir, kuruyemis meyve veya ozel bsy. Bazen bos verir ardina kendi yapinca gonderir tabak bekletmez. Belliki iyi niyetli biri. Sizde arada aninda bosaltip tabagi bos verebilirsiniz.

Sadece size karşı mı böyle yoksa tüm komşularına mı? Eğer öyleyse tüm günü mutfakta geçiyor sanırım.Aş evi olsa yetişemez tabak tabak yemek taşımaya.

heer tabaga ayri olamz anim, biriktir uzzerrine de bi tabak doldur ver
ben gecenlerde bi komsuma yogurt yaptim bana verdigi kuçuk tencerede :)
koyden getirdigim peynir , bulgur vs de koyarim, kebap dukknimiz var kebap eti bile koydugum oluyor valla :)))

Her yazilani okuyorum ama cevaplayacak vaktim olmuyor bebekten dolayi, anlayisiniz ve onerileriniz icin cok tesekkurler :)

Biriktirip tek tabaga koymak guzel ama yaoamiyorsan not da yazabilirsin, benim bos verdigim oluyor artikm yetisemiyorum, guz bir not cozer bence.

Yeni evliyken bende yapacak bisey bulanazdim ayni sorunu yasardim..
Senin komsu pek hamaratmis zaten oyle tabagin dolu gelmesi gibi bi beklentisi yok sanirim bi gun izah et durumu hani o kadar pasta borek yapmadigini meyve gonder falan ki senin zor durumda kaldigini anlasin aradada bos gonder canim nolacak

Yaaaa kaç gündür bende bu dertten muzdaribim. Yemek yapmayı biliyorum ama öyle ahım şahım değil karşı komşum da bir tabak sarma getirdi bir kaç gündür yemek yapıyorum ama tam tutturamadım beğenemedim tabağa ne koyup götürsem diye kara kara düşünüyorum ne koyulur ki bana da bir akıl verin ablalar kardeşler

Kek yada pıgacada olur.yemek sart deıl :))

Benm konsunun cocukları herkesın tçyaptıgını yemıyormuş.secıyolarmış.ama benım elime alışmışlar senınkını yıyolar dıyor komsum:))

Ben kek pasta fln honderrım .o daha cok pıgaca ve cıg kofte tarzu seyler gondrur guzel yapar onları :).gerçu bız aştım pogaca yaptıgını bılıyorsam ben ustıyorum gonderıyo kızım sevıyor dıye:))

ayyyy ne komşular var ya maşallah. bizde 48 daire var ama 3 yıldır sadece bikaç kişi aşure gönderdi. bide biri börek yapmış bende ona kurabiye gönderdim. bidahada ne o yaptı ne ben.
3 ayda bir kek börek tamamda yemek göndermek tuhaf geldi bana. insan kendi yemeğini yeri geliyor zor yapıyor. ama belkide beklentisi yoktur komşunun iyi niyetlidir.

Bebeklisin diye veriyordur. Hazır alıp da verebilirsin. O senden bir şey istediği için değil, paylaşmak için veriyordur tabaklarını. Bir kutu süt koysan Bisküvi koysan vile yeter bence.

Benim de karşı komşum seninki gibiydi. Ben de yeni Evliyim, hiç mutfak işini bilmem ama kocaman Borcamına Muhallebi yapıp verdim. Bir daha selam vermedi :))) Meğerse kendi yediğimiz muhallebin anladım unu sütü kavrulmamış ayrı ayrı duran iğrenç bir şey olmuş:))) Kadıncağız da bir daha tabak vermedi ki eşimle onun tabaklarını sörty gözle beklerdim :)))

bızım komsulukta oyle nerdeyse hergun bırbırımıze yemek pasta verıyoruz halsızım dıye meyve tabagı hazırlayıp veren komsum bıle oldu catalı ıcınde

hazır yemek aldıkca onu vermeye devam et
calıstıgım ıcın ıstedıgım gıbı tabak veremıyorum ;
sende hıc ıhmal etmıyorsun benı tabakların bende toplanıyor hep mahcup oluyorum de

tabagı oyle ver :)

Benım ev sahıbı teyzede öyle hergun ısten gelırken kadın tabak verıyor
Ama ben en sonunda ızah ettım saolsun anlayışla karşıladı :)

ahahahahaha aynı durum bende de var. birşey götürdüğümde de evde olmuyorlar. hepten uyuz oluyorum.
ben de çareyi gelen tabağı aylarca bekletmekte buldum, böylece yeni tabak gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…