Boşa geçen 10 yıl ve boşanma kararı.

Neden bu kadar direndiniz ki yıllarca, boşanın gitsin

Anlamıyorsunuz ben yapıyorum diyorum zaten yapamadığımda yığılıyor. Çünkü koca evi tek başına götüremiyorum. Geçen hafta sabah 04:00' te işten çıktım. Ben istiyorum ki kirlisini kaldırsın, sabah tavuk ciğeri yapıp yiyor vakti var, ama bulaşıkları makineye koymaya eriniyor. Sifona basmaya erinmesin mesela.

Sen yapamazsın, içinden çıkamazsın, kaldıramazsın cevaplarını aldım her zaman. Şöyle düşünün 10 yıllık bir evlilik, sizce hiç bir şeyi denememiş miyimdir?
Sizi sindirmiş kendinizden şüphe etmenize sebep olmuş bir de bipolar olunca haklılık payınız otomatikman ortadan kalkmış ve muhtemelen etrafına da çok iyi eş ve baba profili çiziyordur.

Kaçmak istemek, tepki göstermek, sinirlenmek vb. yerine soğukkanlı bir şekilde hareket ederseniz kendinizi daha iyi anlatırsınız.

Size ne destek olmuş, ne motivasyon sağlamış, ne inanmış, ne maddi durumu yönetebiliyor hiçbir şey yok. Çok geniş bir adam ya, saygısız, uyumsuz, ama tüm eksikliklerinin sebebini ve bedelini size ödetiyor.

Dediğim gibi sakince düşünüp karar vermeli ve hareket etmelisiniz.

Ben mi anlamıyorum? Yoksa siz mi?
Bu adam çalışıyor mu? Evet
Evde çocuk bakıyor mu? Evet
Eee daha ne istiyorsunuz diyorum ben de işte.
Size ev işi yapmıyorsunuz mu dedim ben? Eşiniz ekstra olarak ev işi yapmadığı için şikayet etmiyor musunuz siz? ben de diyorum ki şikayet edilecek bir durum yok. Yapması gerektiği kadar yapıyormuş zaten adam. Ekstra olarak bir de ev işi yapsın istemek absürt.

Hiç kusura bakmayın, çocuk totomda gezerken ben de üstümdekileri çıkartıp kirliye atamıyorum koltuğun üstüne atıyorum anca uyuduktan sonra toplayabiliyorum. Çocuğun yemeğini hazırlarken mutfak dağılıyor, onu da uyuduktan sonra toplayabiliyorum. Ki tekrar edeyim ben de çalışıyor olsam onlarıda toplayamam atar geçerim valla, ne kadar rahat işim de olsa çocuk bakmak öyle kolay değil, çocuğa bekle iki dk mutfağı toplarlıcam diyemiyorsun.

Adam kahvaltı da yapmasın isterseniz, kahvaltı yaptı diye vakti mi olmuş oluyor.
Gece çalışıp, gündüz bütün gün çocukla ilgilenen biri de bırakın da iki dk tostosunu koltuğa koysun da dinlensin.

Sizin görevleriniz size ağır geldiği için, eşinizin görevlerini küçümsüyor gibi geldiniz bana
Şifonu çekmemek ayılık o konuda haklısınız.

Siz evin sorumluluğunu aldığınız için kendisi rahat ve umursamaz davranmış ben ertelesem bile o yapıyor zaten diye düşünmüş
Adam gece çalışıp, gündüz çocuklarına bakıyormuş nasıl evi toplasın ben anlamadım. Ben de mi var problem :)

Siz ne yaşıyorsunuz bilmiyorum ama 10 yaşındaki çocukla, erkek kadın fark etmez insan her şeyi yapabilir. Sürekli sigara içeceğine balkonda sabahtan akşama kadar mesela, şurayı da bir toplayayım diyebilir. Ya da o zaman şöyle yapalım onun yapması gerektiği kadarı bu, e bende gidiyorum mesailerim uzun 1,5 aydır 11-12 de eve geliyorum, benimde zamanım yok öyle düşünürseniz, o işe gidince de ben çocukla ilgileniyorum e madem biz kokuşalım. Yani yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:

Bu adamların değişmeyeceğini biliyorsunuz, bir değil iki değil, bu adam yıllardır böyle. Dağınık olmak, üşengeç olmak ile pisliğin teki olmak, evi b*k götürmesini umursamamak ayrı şeyler.

Adama sorununuz söylediğinizde, rahatsız olduğunuz, sizi kıran üzen davranışları varsa, aranıza mesafe koyun eşinizle. Sorunumu anlattım, ama geldi sırnaştı, sırnaştırmayın.

Hani basit tartışmalar, anlaşmazlıklar olur evliliklerde. Ama gözünüzün içine bakıp sizi önemsemeyen size değer vermeyen adamı ne sırnaştırıyorsunuz. Adam sizi evin içinde hizmetçi gibi görüyor. Arkasını toplayın diye bekliyor.

Para konusunu 10 yıl halledememekte sizin de hatanız var. Evin gideri geliri bellidir. Buna insan bir tahammül eder iki eder, üçüncü yıl ver şu maaş kartını, hesaplarını der, oturursunuz karı koca paranız nereye gidiyor hesabınızı düzeninizi yaparsınız.

Adam gece çalışıp, gündüz çocuklarına bakıyormuş nasıl evi toplasın ben anlamadım. Ben de mi var problem :)

Çok yanlış anlamışsınız, çocuklar değil çocuk! Şuan 10 yaşında oğlum ve ekran bağımlısı, bakmaksa böyle bakmak hani, bir babanın nasıl bakacağını düşündünüz ki, ver poğaçayı, böreği önüne yesin. Hafta sonu bile temizliğe dahil olmaz eşim, zorla dahil edersem ağzımdan girer burnumdan çıkar. Size göre 10 yılımın özeti neden basit ve kolay geldi anlayamasam da herkesin bu şekilde bir hayatı olduğunu düşünmüyorum.

Eşim biraz bu konularda burnundan kıl aldırmayan bir insan mesela ben doğru bir şey söyledim diyelim sırf ben söyledim diye yapmaz, ya da haklıydın iyi ki yaptık bunu demez. Hatta bariz mantıklı olan şeyi bile, hiç olmayacak şekilde bağdaştırarak haklı çıkar.

Siz şuan aylık ne kadar maaş alıyorsunuz?
Şuan oturduğunuz ev sizin üzerinize mi?

10 yaşındaki çocukla boşanabilirsiniz, siz zaten boşanana kadar 11 olur yaşı. Tam gün okulda olur. Siz işte olursunuz.

Siz evde napıyorsunuz ben onu anlamadım. Elbette ev işi çocuk bakımı karı koca çift olarak ellerinden geldikçe eş olarak eşit yapabilmeli.

Ama evi boşver, çocuğun bakımından her şeyinden siz ikiniz sorumlusunuz, bir yanlışı varsa bu ikinizin yanlışı. Anne olarak çocuğun sürekli poğaça börek yrmesinden rahatsızsanız, böyle haftalık bir kadınla anlaşın, eve gelip pişirmek değil size fırında borcamda yemek yapıp satsın. Sizin çocukta yesin.

Hayatta her şeye bahane bulmak yerine çözüm odaklı olmak gerek.

10 yaş çocukta artık ev işlerine yardımcı olabilir yaşta. Kalksın mutfakta ocakta yemek pişirmesin ama çamaşırlarınu makineye atıp, odasını, döktüğünü toplayabilmeli. Ben o yaşımdayken arkadaşımın evine gittiğimde mutfakta yrdiğimiz tabağı sudan geçirip, bulaşık makinesine koyuyordum arkadaşımla.

Aslında o salıyorsa sizin de salmanız evin tüm sorumluluğunu almamanız lazımdı ama artık on yıl geçmiş bu saatten sonra aynı şey işe yarar mı bilmiyorum.

Maaşım 80 bin TL
Evimiz kira
Söylediğiniz şeylerde haklısınız, sizin söylediklerinizi bende yapıyordum. 9 yaşında evi süpürüyor, erkek kardeşim beşikte, evde yalnız kalıyordum. Ama şunu kaçırıyorsunuz çocuk babayla büyümüş oluyor, babası rol model bunu değiştiremiyorum çünkü karşısındaki baba zaten çocuğa bunu göstermiş oluyor. Ayrıca kahvaltı 5 dakikalık bir iş, Ben işyerinde ev içine müdahaleyi ancak konuşarak yapabiliyorum. Dişlerini fırçalasın diyorum, sonra soruyorum unuttuk. Onu yaptın mı kem küm, başlıyor kavga sonra. Eve giriyorum mesela her yer dağınık, ben bir gün öncesi toparlamışım halbuki, cinnet geçiriyorum savaş mı çıktı diye.

Ben şuan bu duruma çözüm istemiyorum arkadaşlar, çözümler eşim sorumluluk almadığı sürece işe yaramayacak. Ben boşanmak istiyorum ve bu konuda desteğe, fikre ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Aslında o salıyorsa sizin de salmanız evin tüm sorumluluğunu almamanız lazımdı ama artık on yıl geçmiş bu saatten sonra aynı şey işe yarar mı bilmiyorum.

Zaten şikayetim hayatımda düzen olamaması, düzende tutamadığımdan salmışta oluyorum. Yani es kaza bir şey olmasında eve kimse gelmesin diye dua ediyorum.

Ben ne bileyim sizin çocuğunuzun 10 yaşında olduğunu, “bakıyor” dediğiniz için, bakım gerektiren küçük çocuk sandım 2-3 yaşında felan… ilgileniyor deseydiniz, daha büyük olduğunu anlardım.

Bu durumda sizin eşiniz çocuk bakmıyor ki, zaten okula gidiyordur. Neyine bakıcak okula bırak okuldan al, bu durumda tabi ki ev işinde yardımcı olması gerekir. Başta 10 yaşında olduğunu söyleseydiniz farklı yorum yapardım.

Kusura bakmayın yaş detayı vermediğimin farkında bile değilim. Evet okula gidiyor günün yarısında yok zaten oğlum.

sizi bu evlilik sindirmiş. dediniz ya ben ne ypsam da hep hatalı bendim. size böyle yaşatarak hissettirmiş. bir dönemde bende yaşadım bunu ve eşime kendisine çeki düzen vermesini yoksa gideceğimi anlattım. eski beni kaybettim biryerlerde ve sonradan anladım.
çok şükür biz toparladık. Ama sizin zaten sizi ciddiye alıp bir şey yapacak bir adam yok karşınızda. hayatı gayet rahat size yıkmış kendisi yaşıyor. umru değil düzelmez.
oğlunuza kötü örnek olacak.
10 yılınız boşa geçmiş gibi düşünmeyin en büyük hata bu. Siz bu yıllarda yaşadınız tecrübe kazandınız. bir çocuğunuz oldu. ve artık sizi hiçbir yıkamayacak kadar güçlendiniz aslında.
olaya buradan bakın.
herşeyi siz başardınız. hala ayaktasınız.
siz içten karar verdiniz zaten biliyorsunuz.

Neden bu kadar direndiniz ki yıllarca, boşanın gitsin

Boşanmak çok istiyorum zaten yakın çevremle paylaştım yapamazsın dediler, beni sorumluluktan kaçmakla suçladılar. Şok oldum ben ömrümü bu şekilde geçirmek istemiyorum. Oğlumun büyümesini bekledim açıkçası, baktım değişende bir şey yok. Ama boşansam kira ağır gelir çünkü kredi ödüyorum. Çocuğa kim bakacak ben işteyken? Okuldan alınması gerek, servis olabilir ama diğer detay oğlum evde tek kalabilir mi? Tanıdıklarım var kızı 10 yaşından beri evde tek kalıyor ama erkek çocuğu biraz farklı, geçen gün asma kattan aşağıya atlamış arkadaşlarıyla oynarken, ne cesaret ayağı kırılabilirdi? Kemiklerinde ödem oldu 2 hafta basamadı üzerine.

Çok teşekkür ederim. Gönlümden geçen gerçekten belli, cesaretimde var ama maddi olarak tek yaşayabilmem lazım, kimseye muhtaç olmamam lazım. Tek çare şimdilik baba evi gibi geliyor.

`