Boşa geçen 10 yıl ve boşanma kararı.

Sonuc belli o zaman maalesef. Böyle hayat geçmez.

Gelir gider tablosu yapmıyor musunuz ne demek borçlar bitmiyor? Pandemi olalı 4 sene olmadı mı bitmeyen neyin borcu ki bu?

Bence kararliysan paylaşma kimseyle seni anlayacak birileri yok demek ki etrafında

Ya çocuk bakıyor diye evi savaş alanına mı çevirmeli? Bir iş yapıp arkasında 5 iş bırakıyorsa kadın niye işten gelip bununla uğraşsın?

Bende çalışıyorum annem bana gelince temizlik yapıyor sözde ama daha da çok iş çıkarıyor bu sefer izin günümde onun arkasını toplamam gerekiyor,tepki gösterince evini temizliyorum yaranamıyorum diye duygu sömürüsü yapıyor.

Madem temizliyor arkasında iş çıkarmayacak bu kadar basit bir şey bu.

Adam çocuğa bakıyor diye aldığını ortada bırakıyor, bir tişört ararken 5 tişörtü etrafa yayıyor mesela? Çocuğu wc götürüyor klozeti pis bırakıyor? böyle böyle durumlardan bahsediyor konu sahibi. Asıl siz nesini anlamıyorsunuz bunun?

Son düzenleme:
Ben yazdıklarınızda çok mutsuz ve yalnız bir kadın ve hayatını geçirmeye söz verdiği partnerinin yardım çığlıklarını inatla gözardı eden bir eş okudum.
Düzeltmeye çalışmışsınız olmamış. Artık önünüze bakmak, çocuğunuz ve kendiniz için en iyi olanı yapmak istiyorsanız hiç durmayın.
Kimse böyle derin bir yalnızlık ve umutsuzluk çekmek için evlenmez. Eşinizin çocuğun bakımına ve gelişimine de pek bir katkısı yokmuş zaten.
"On yılım boşa geçti" diye koskoca bir zaman dilimini genelleyerek kendinize işkence etmeyin.
O on yıl içinde aslında nasıl bir evlilik istemediğinizi gördünüz, hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz.
Umarım evladınızla dilediğiniz gibi bir hayat yaşarsınız...

Aldığınız maaşla kira ödeyip geçirebilir misiniz?
Biraz da çocuk için nafaka aldığınızı hesap edin.
Kredi ne kredisi?
Baba evi, 10 yaşında bir çocuk için ne kader yaşanılır olabilir?
Bunların hepsini düşünmek zorundasınız.
Öyle dümdüz boşa bunu diyemeyeceğim.
Boşanma lafı aranızda çokça geçtiği için önemini yitirmiştir.
Ekonomik belirsizlik için gelir, gideri siz ele alsaydınız bir süre. Tamam ekonomi iyi değil ama sonuçta iki çalışan var evde. 10 yılda sürekli ekside olup, bir şeyler alamamak, en azından bir miktar birikim yapamamak da yanlış bir şeylerin olduğunu gösteriyor. Dışarıdan çok mu yemek yeniyor? En çok neye para harcanıyor? Oturup tüm hesaplara bakarak bir plan, program yapabilirdiniz şimdiye kadar.

Günde 8 saatten fazla mı çalışıyorsunuz? Evliliğinizi geçtim de kendinize vakit ayıramadığınız için hem yorgun hem de depresif olursunuz ki zaten öyleymişsiniz. Depresif ruh halindeyken de karar vermeyin.

Ev her zaman toplu olmak zorunda değil. Siz topladıkça eşiniz elini daha az sürer. Arkasından birinin toplayacağını biliyor. Kendinizi de yıpratırsınız. Çocuğunuzun daha sağlıklı beslenmesi için ya sabahtan yemek yapıp bırakırsınız ya da akşamdan kalan yemeği yesinler. Eşiniz çok üşengeç.

Eşinizin bir benzer modeli akrabam var. Mutfaktan bir bardak su almaya bile erinir. Bir kere şahit oldum, evde eşi birkaç günlüğüne yokken bulaşıkları makineye rastgele olsa da koyuyor ortalığı daha az dağınık ve pis bırakıyor. Görünce şaşırmıştım. Zorumda kalınca yapabiliyormuş meğerse ama kabaca. Detaylara göre ev toplu ve temiz ona göre. Beden bakımına ve vücut temizliğine dikkat eder ama tıraş makinesini ortalıkta bırakıp yerlere kıl dökebilecek biri. Ona göre bir şey olmaz kafasında.

Toplu para verdim çok ona benim iş sistemimde ikramiye var sadece veriyorsun ama etkisi olmuyor bende anlamıyorum bir şey varsa diye de daha neye bakabilirim benimde aklım almıyor ama bakıyorum bir şey yok. Şöyle, eksi hesap kullandı bir kere, faizini ödese bile o yetmeyen kısmı gene kullanmak zorunda kaldı. Şöyle bizim zaten önceden bu kadar değildi bende çalışınca biz toparladık araba aldık borç yok yaşıyoruz eşim başladı gelen gidiyor böyle ben arabayı değiştireceğim dedi ben istemedim benden habersiz ilana koydu ilk ilgilenen almış beni direkt aradı sattım dedi. Beğendiği arabayı istediği fiyata bulamadı yukarı çıktık kredi çekti buradaki sorun bu maalesef, hiç mi ekstra bir şey çıkmayacak sağlık sorunu olur ne bileyim evde bir şey bozulur. Araba dediğimiz şey zaten ayrıca başlı başına masrafken.

Son düzenleme:

Normalde değil ama genelde evet mesela senelik iznimde de sürekli bir şey çıktı ve yapmak çalışmak zorunda kaldım. Hep bir şey çıkar mutlaka.
Eşim balkondayken duvara vurur oğlumu içeriden çağırır bana cola' yı getir diye. Bu da başka bir versiyon işte. Yapamıyorum yetişemiyorum dediğimde ya da yap dediğimde bana sende yapma diyen biri.

Çok teşekkür ederim inşallah

Öncelike ben çocuğu küçük 2-3 yaşlarında zannetim ona göre yorum yaptım.
Ve evet gece çalışıp, bir de gündüz 2-3 yaşında çocuk bakan hiç kimsenin evi toplamaya ne vakti olur ne de mecali. Ki evet o yaşlarda çocuk varsa kıyafetlerin havada uçuşması da normal çünkü o yaştaki çocukları giydirmek bile çile olabiliyor bazen. Tabi siz çocuk bakmakla ev temizliğini aynı zannettiğiniz için anlamanızı beklemiyorum.
Sadece şunu soruyorum; bütün gün çalışan bir kadın akşam da eve gelip sabaha kadar çocuk baksa, kocasında ertesi gün, madem çocuk bakıyorsun arkanıda toplayacaksın, deseydi yorumunuz aynı mı olurdu?

Beni sevenler beğenmedim atmak için sıralanmışlar.Dalgınlıktan başlığı farketmedim bu yüzden öyle yazdım.Ki zaten konu sahibine özrümü diledim.
İnsanlar derdini anlatıyor burada. Kimse zorla yorum yaptırmıyor size, okumak zor geldiyse okumadim diye yorum yazıp hiçbir faydası olmayan yorumlar yapmak zorunda değilsiniz. Bu yaptığınız saygısızlık. Güya öğretmen olacaksınız, kac gündür hicbir konuda okuduğunuzu anlamayıp tuhaf tuhaf seyler yazıyorsunuz. Kaç yaşında eğitimli kadınısınız yahu biraz kendinize mi dikkat etseniz milletin size durduk yere sardığını düşüneceğinize.

Normalde değil ama genelde evet mesela senelik iznimde de sürekli bir şey çıktı ve yapmak çalışmak zorunda kaldım. Hep bir şey çıkar mutlaka.
Ana konu bu değil ama izin aldığınızda size nasıl iş buyurabiliyorlar?
Eşim balkondayken duvara vurur oğlumu içeriden çağırır bana cola' yı getir diye. Bu da başka bir versiyon işte. Yapamıyorum yetişemiyorum dediğimde ya da yap dediğimde bana sende yapma diyen biri.
Aynı versiyonmuş

Beni sevenler beğenmedim atmak için sıralanmışlar.Dalgınlıktan başlığı farketmedim bu yüzden öyle yazdım.Ki zaten konu sahibine özrümü diledim.
Ben beğenmedim atmadım size ama okumadım deyip de yorumu neye göre yapmıştınız? Belki de buna beğenmedim gelmiştir.

Sevip, sevmemekle ne alakası var?
Her konuya yorum yazmak zorunda değiliz.
Konu uzun geldiyse geçersiniz.
O yüzden ilk yorumunuz çok saçma geldiği için beğenmedim attım kendi adıma.
Sonradan konu sahibinden özür dilediğiniz yoruma dikkat etmek, okumak zorunda falan değil kimse.

Dışarıdan yeniyor açıkçası, ben düzen oturtup yemek yapmaya çalıştığımda da sürdüremedim hafta sonu yapalım diyorum temizlik var. 1 gün zaten temizlik, dağınıklığı toplamak temizlikten daha zor zaten bazen 2 günüm gidiyor çamaşırı o bu derken ama eşimle aramda iş paylaşımı olsaydı her şeye yetişebilirdik zaten zorlanma noktam bu benim, hiç bir şeyi sürdüremiyor boş veriyor çünkü önemsemiyor tartışmayı göze alıyor. Yıllardır bu süreç o kadar çok yaşandı ki, zaten aramızdaki duygusal iletişimsizlik derken ben artık bu noktadayım

HEr konuya yorum yapma zorunlulugunuz mu var?! Iki dk kafa dagitalim diye aciyoruz sacma sacma yorumlar (cunku okudugunu anlamayan insan dolu burasi).. biktik sizin gibilerden. siz bir de "cok uzun okuyamadim" diyip sacmalamissiniz.

Bana kalırsa çok yorulmuşsunuz. Karşıdaki kişi de dediğiniz gibi siz hiç anlamamış. Olay ev işi ya da maddiyat da değil sadece. İş yerinde sorun oldu dediğinizde, sizde suç bulması mesela.
Karısını/sevgilisini seven erkekler yalandan da olsa kim üzüyormuş benim aşkımı der yani en azından. Hayatım yapabileceğim bir şey var mı demesi lazımken adam benim karımda sorun var diyor. Ya zaten bir şey yapsın diye de anlatmıyoruz sorunlarımızı partnerlerimize, dinlesin anlasın yorumlasın istiyoruz.
Maddiyat ve ev işleri zaten komple sorunlu, kocanızın tavrı kesinlikle kabul edilebilir değil. Bu arada maaşı da komple vermek nerenin normali? Bunu bu forumda görüyorum hep ama asla alışamadım. Vermemekte de haklısınız. Ya hep haklısınız bana göre, ben olsam boşardım galiba.

Sizin için şuan en doğru şey, bu baba oğul olmadan bir tatile tura gitmeniz. Psikolojinizi toparlama dinlenmeye ihtiyacınız var. Uygun fiyatlı bir tura gidebilirsiniz. çocuğunuz bebek değil, baba oğul kalırlar yalnız

O şekilde hiç bir insan oğlu bakamaz ki ama, yani işten gelip sabaha kadar bakacak ne zaman uyuyacakta işe gidecek? Benim eşim gece çalışmasına rağmen sabah gelecek hiç uyumadan ben gelene kadar çocuğa bakacak ve sonra gene işe gidecek kaç gün sürer sizce bu? Kaldı ki bebekken en fazla beklentim oyuncaklarını toplaması olurdu.

Evli misiniz bilmiyorum ama ben hiç sizin bahsettiğiniz gibi tüm gün sadece çocuğa bakan, başka hiç bir şey yapmayan insanla karşılaşmadım çünkü hayat devam etmek zorunda bunun yemeği var çamaşırı var, en basiti bebekli eve hijyen gerekir zaten, sırtına bağlayıp yemeğini de yapıyorsun, evini de süpürüyorsun. İnsanlar bu şekilde 2-3 tane çocuğa bakıyor. Sizin deyiminizle o zaman akşam eş kişisi geliyor yemeği de hazır, çamaşırı yıkanmış mesela. O zaman kadın yapmasın, e çocuklar ne yiyecek, çamaşır yıkamasın e ne giyecekler? Bunların hepsini işten gelen eş yapmalı o zaman?

Kendisi gündüz evde olmasaydı işiniz daha kolay olurdu aslında. Evi pisletmekten başka hiçbir işe yaramıyor anlaşılan. Evde olmasa, akşamdan topladığınız ertesi güne kalırdı en azından.
Siz kaçta çıkıyorsunuz işten?
Eşinizden bağımsız hem sağlık, hem ekonomi açıdan evin düzeninden daha önemli bence yemek işi.
3 kişi sürekli dışardan yemek yerse maaşta yetmez. O yüzden sormuştum.

Boşanma olursa bir düzen kurup, ekonomik açıdan idare edip edemeyeceğimiz üzerine ne düşünüyorsunuz? Maaşınız ve bulunduğunuz ildeki kiralar nasıl?

`