- Konu Sahibi papatya6005
-
Belki de olabilir yada yanlış zamanda aciyo konuyu ondan da olabilir tam işten çıkarsın yorgun eve dusersin ya hah ozaman diyiveriyo ikidir .. belki de ondan elli kilo un u ekmek yapmak kim ben kim ... hiç fırın yakıp öyle bişe yapmadım evli iken de bekar iken deSaçma sapan yere buyutmüşsün.
Köy somunu deriz ya ondan büyük fırınlar olur öyle bi fırın da yapılır konya li değilizKonu sahibi normal ekmeklerden değil yufka ekmekten bahsediyor sanırım.Buda ekmek makinesinde değil sadece büyük saclarda yapılıyor.bayağıda zahmetli bir iş.
Konyalı mısınız?
Canım bi tane ekmek bize büyüklüğüne göre iki gün gider akşam dan aksama yemek yeniyo evde bir çuval un elli kilo un demek onu koyacak dondurucu bile yok bir sene gider bize galibaBu ekmekler ne kadar dayanıyor ki çuvalla un alıp yapılsın istiyor.Ay tadını bile bilmediğim ekmek canım çekti
sinirlenmene gerek yok böyle şeylerle google güzel tarifler var evinde kendi fırınında yapabilirsinSelam arkadaşlar ... akşam yemek yiyorduk eşim bi çuval un alalım da ekmek yapalım dedi yapalım derken bem yapacam :) kiii hayatımda ekmek yapmış insan değilim koy fırını yakipta hiç yapmadım yapamam da yani okadar ekmek hadi yaptım diyim iki kişiyi z zqten evde kızım okadar ekmek yemeyecegine göre dedim ki koy ekmeği satan abla geliyor is yerine ondan alalım yok yapalım dedi farkında olmadan sinirlendim dedim Nerede kiminle yapacaz annem le ablamla. Ablası koyde oturuyor oraya gidecez annesiyle ekmek yapacaz demekki . Ben orada bi çuval ekmek yapsam bana beş tane ekmek verir kaynanam zaten . Dedim yapamam diye kızdım çok sinirlendim bu konuyu ikinci kez tartışıyoruz böyle bişeye becerikli olmadığımı biliyo neden usteliyo anlamadim sinirlendim bende çok fazla konuşmuyorum kendi siyle ...
Kendi fırını mız da istemiyor kisinirlenmene gerek yok böyle şeylerle google güzel tarifler var evinde kendi fırınında yapabilirsin
şahsen ben de yemek yapmayı biliyorum bir oğlum var 6yaşında ona yemekleri burdan kopya çekerek yapıyorum
nerdeki fırından istiyorrKendi fırını mız da istemiyor ki
Trabzon ekmeği gibiymiş.1 çuval unluk ekmek nasıl saklanır ne kadar zamanda biter 2 kişiymişsiniz dünya bir zahmet.Köy somunu deriz ya ondan büyük fırınlar olur öyle bi fırın da yapılır konya li değiliz
Canım annem yoluna yuruyemiyor ameliyat olacak bide yeni .kaynanam da koyde değil sadece gorumcem koyde oturuyo biz gidil yapalım diyor . Yok ciddi ciddi bir çuval un dan bahsediyo erkek aklı çünkü nekadar ekmek çıkar kestiremiyor belkide ... gorumcemlerde bana ekmek yapıp da vermez onlarda gelin calisacak hizmet edecek mantığı var bir verse ikincisi laf olur istemem gitsin yesin kardeşleri orada.Benm annemde köyde yaşio kendi yapıo ekmeğini resim attiginiz gibi ama mümkun degil 1 cuval unu bi kerede ekmek yapamazsıniz anneme aylarca yetio o un
Eşinin 1 cuval un alalim yapalm demis ama hepsini bi kerede yapalm dememistir o kadar ekmegi muhafazada edemezsinjz sonicta
Ama köy fırininda yapilan ekmegin tadı da ayrı guzel olur olmadi siz alıp unu köye bırakrsinız gittikçe yetecek kadar5- 6 tane yogurup yaparsiniz beceremiosanzda kv görumceden yardim istersiniz onlar yapar araniz iyiyse
Ben evime yarım cuval un aldm 3 ay oldu anca yariladım her hafta manti börek pogaca yapmama ragmen
Annemle babam da bosanmadan önce buna benzer bir kavga etmişti. Ara ara replik gibi okudum resmenSelam arkadaşlar ... akşam yemek yiyorduk eşim bi çuval un alalım da ekmek yapalım dedi yapalım derken bem yapacam :) kiii hayatımda ekmek yapmış insan değilim koy fırını yakipta hiç yapmadım yapamam da yani okadar ekmek hadi yaptım diyim iki kişiyi z zqten evde kızım okadar ekmek yemeyecegine göre dedim ki koy ekmeği satan abla geliyor is yerine ondan alalım yok yapalım dedi farkında olmadan sinirlendim dedim Nerede kiminle yapacaz annem le ablamla. Ablası koyde oturuyor oraya gidecez annesiyle ekmek yapacaz demekki . Ben orada bi çuval ekmek yapsam bana beş tane ekmek verir kaynanam zaten . Dedim yapamam diye kızdım çok sinirlendim bu konuyu ikinci kez tartışıyoruz böyle bişeye becerikli olmadığımı biliyo neden usteliyo anlamadim sinirlendim bende çok fazla konuşmuyorum kendi siyle ...
Yani o zaman soyleyin eşinize alsın bi cuval un gorumceniz ekmek yapsin yarisini size yarısınida yaptıģi icin kendisine alsınCanım annem yoluna yuruyemiyor ameliyat olacak bide yeni .kaynanam da koyde değil sadece gorumcem koyde oturuyo biz gidil yapalım diyor . Yok ciddi ciddi bir çuval un dan bahsediyo erkek aklı çünkü nekadar ekmek çıkar kestiremiyor belkide ... gorumcemlerde bana ekmek yapıp da vermez onlarda gelin calisacak hizmet edecek mantığı var bir verse ikincisi laf olur istemem gitsin yesin kardeşleri orada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?