Boşanamıyorum

YalnizKralice

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2024
47
53
8
37
Eski konularımı bilmeyenler için boşanma sürecindeyim çekişmeli bir boşanma.Dava açılalı iki yıl oldu.Boşanma kararı verildi karşı taraf istinafa götürdü. Ordan da yargıtaya götürecekler ya da karar benim aleyhime çıkarsa ben götüreceğim.Belki istinaftan yeniden yargılama kararı çıkacak.Üç dört yıl daha sürecek bu süreç.
Sevmediğim istemediğim iki yıldır ayrı evlerde yaşadığımız hiç bir şekilde görüşmediğim beni aldatan bir adamın nikahında zorla tutuluyorum. Bir insanı zorla alıkoymak zorbalıksa birini zorla nikahında tutmakta zorbalık değil midir. Hayatımı planlayamıyorum yeni bir hayat kuramıyorum kimseyle görüşemiyorum.Kimseyi hayatıma alamıyorum.Toplum nezdinde hukuk önünde hala evliyim çünkü hayatımda olmayan biriyle. Yaşım geçiyor en güzel yıllarım kaybolup gidiyor belki çocuğum da olmayacak bir daha.Tekrar mutlu olmaya hakkım yok mu boşanmayı istedim diye.Zaten mutsuz bir evlilikle yıllarım çalındı bir de boşanırken bunca zamanım çalınıyor benden.Bu durumda olanlar var mı.Artık tahammülüm kalmadı.

Sizin aleyhinize olursa siz de uzatacaksiniz. O yüzden kimse zamanınız daha değerli haklı çıkmaktan diyemiyor.
Ben anlaşmalı istemiştim karşı taraf çekişmeliye götürdü.Ben de haklarımdan feragat etmek istemiyorum onun istediği de bu.Ama haklarımı savunurken bu adamla niye tazminat ziynet nafaka için evli kalıyorum.

Neden uzlaşma olmadı ?
Ortak velayet istedim kabul etmedi.Altınlarımı evlendiğimiz günden beri benden kaçırıyor ne bir ev ne bir araba aldık altınlarla.Ben hırsızmışım gibi benden kaçırdı evlendiğimiz günden beri şimdi de altınları vermek istemiyor.
Onun anlaşmalıdan anladığı beni hiç bir hak talep etmeden boşamak.

Boşanıp,nafaka zinet için ekstra dava açın sanırım öyle olabiliyor...Onun dışında çok haklısınız
Şu an istinafta boşanma davası.Ziynet davam ayrıldı boşanma davası yerel mahkemede karara bağlanınca.Ziynet ayrı görülüyor asıl boşanma davası da istinafta. İstinaf devam ederken sadece boşanma üzerine dava açabilir miyim ?

Erkekler şaşırtmıyor.
Davaları ayırsın avukatınıza söyleyin en azından boşanın da diğerleri devam eder. Altının miktarı ne kadar ?

Altınlardan başka herhangi bir alacak verecek talebiniz var mı? Altınların miktarı ne kadar? Bu arada siz çalışıyor musunuz?

Altınlardan başka herhangi bir alacak verecek talebiniz var mı? Altınların miktarı ne kadar? Bu arada siz çalışıyor musunuz?
Altınlar dışında boşanma davasının içinde tazminat hükmedildi karşı tarafa bir de çocuk nafakası var
Altınlar üç yüz gram civarı. Çalışıyorum

Avukat arkadaşlar bilir tabi ama boşanma davanız varken tekrar boşanma davası acamazsınız.

Haklısınız.Evlilik sonlandırılıp aradaki maddi/manevi meseleler ayrı bir davanın konusu olmalı bence de

dosyanız istinafta iken yeni bir çekişmeli dava açarsanız eski karar da sadece bu sebeple kaldırılarak mahkemeye geri gönderilir, çünkü taraflar arasındaki tüm boşanma davaları kusurları tek elden değerlendirilmesi için birleştirilerek görülür bu durum sizin sürecinizi daha da uzatır

Anlaşmalı olarak boşanırsanız olur anlaşmalı boşanma kesinleşir ise istinaftaki dosya konusuz kalır haklılık sadece yargılama gideri ve vekalet ücreti üzerinden değerlendirilir

Peki karar bozulursa istinafta yeniden yargılama çıkarsa o zaman sadece boşanma için dava açabilir miyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…