Boşanamıyorum

Avukat arkadaşlar bilir tabi ama boşanma davanız varken tekrar boşanma davası acamazsınız.
ben de öyle biliyordum ama mesela zina yaptı adam
eski davada da zina sebepli açmamıştın

gayet tekrar dava açabiliyormuşsun -ben de yeni okudum bunu

anladığım kadarıyla "yeni dava açamıyorsun" diye bir şey yok ama olan davaları birleştiriyorlar (mahkeme yapıyor bunu) konusu aynı olduğu için

avukat değilim.

Peki karar bozulursa istinafta yeniden yargılama çıkarsa o zaman sadece boşanma için dava açabilir miyim
Açabilirsiniz ama diğer taleplerinizden feragat etmediğiniz ya da anlaşmalıya çevirmediğiniz sürece sizin kararınızı hızlandırmaz, bir de yeni davada ileri sürülen sebepler için yargılama yapılır

Aynı şeyleri bende yaşadım tam 10 seneme mal oldu,evlenirken bir imza ile konu kapanıyor ama ayrılırken uzuyorda uzuyor,yanlış bir evlilikle bütün hayatınız hiç oluyor,yıllarca dersaneye gittim,okudum,çalıştım her zaman kendime çok dikkat ettim ama adamın biri gelip hepsini boşa çıkarttı,tek bir şizofren sizi mahfediyor ve kimse bunun için birşey yapamıyor,üstelik ne var biliyormusunuz,boşanmak için para bulamayan,iş bulamayan,çalışsa bile ailesinden destek alamayan yada resmiyette ayrılmamak için zorbalık yapan bir adam ve buna uyan bir sistem var,gönül isterdiki boşanmak isteyen zaten boşanmaya karar vermiş edevlet gibi bir alandan bunu yapabilsin mal bölüşümüne mahkeme baksın hiç değilse bir manyakla resmiyette evli görünmek zorunda kalmazdı kimse ve en önemliside karım bu benim diye hak iddia edemezdi,yalnız geçip giden yılların hesabını kimse sormuyor hoş sorsa bile ne olacak sanki gerimi geliyor,bu ülkede kadınlar desteklensin isteniyorsa davayı açan kadına enazından resmiyette kolaylık sağlamak lazım dediğim gibi uzaktan kolay görünüyor olabilir ama sınanmayan bilemez,iş,aile,para olmadan bu işler öyle kolay olmuyor.

Doğrudur ama burada sürec zaten uzamış(2 yıl) yeni dava sürecin tekrar uzamasına neden olur bir 2 yıl sürse 4 sene eder istinaf olayıda olursa tekrar dahada uzar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…