Boşanan arkadaşlar, sonrasında hayatınızı nasıl kurdunuz? Lütfen yazın

hasekisultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
179
11
118
Balıkesir
arkadaşlar, ben boşanma arefesindeyim;kesin kararımı verdim. bundan sonraki hayatımda nasıl olacağım mutlu olacakmıyım diye düşünüp duruyorum. daha 26 yaşındayım, mutlu bir yuva istedim olmadı. şimdi ailemleyim onlarla yaşayacağım beni bırakmazlar ama acaba ne olur nasıl yaşarım diyorum. korkuyorum boşanan arkadaşlar tecrübelerinizi anlatın lütfen...

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba

Bende boşandım 10 ay önce. Boşanma kararı almak ve boşanmak çok daha zor.
Ama zaman herşeyin ilacı. Korkularla yaşamak kararsız yaşamak çok daha zor inan.
Ailenle yaşamak gelin olarak çıktığın eve tekrar girmekte çok zor.
Çalışıyormusun?
tekrar görüşmek isterim

Ben de boşandım uzun yıllar oldu, ailemin yanına hiç dönmedim, zaten oldum olası anlaşamayız, imkansızdı. Ev tuttum kendime, üç-beş parça eşya aldım, borca girdim... maddi açıdan çok zor oldu, deyim yerindeyse süründüm ve daha halen kuyruğumu toplayamadım. Ama asla pişman değilim. Manevi açıdan çok rahatladım. Bunları neden anlatıyorum. Çünkü senin şartların benimkilere göre çok daha rahat. Ailenle yaşayacaksın, onlarla aran iyi anladığım kadarıyla. Maddi olarak zorlanmayacaksın. Manevi desteğin de olacak. ınan bana çok kolay toparlarsın, hiçbir şeyden korkmana gerek yok. Hayırlısı olsun hakkında.

Bende boşandım 6 sene önce olmadı anlaşamadık ve bitti zaman herşeyin ilacı inan bana herşey düzene giriyor zamanla bende ailemle kaldım hiç sorun yaşamadık ve yıllar sonra birisi çıktı karşıma tekrar evlendim yani zaman geçiyor eski unutuluyor için ferah olsun

bende boşanalı yaklaşık 1 sene oldu. arkadaşım inan diğer arkadaşlarında dedği gibi en zor olanı şu an yaşadığın süreç . boşandıktan sonra nasıl en kötü olan ölüme bile alışılıyorsa buna da alışıorsun.
bende çalışmama rağmen ailemle kalmaya karar verdim
tabiki kolay değil ama yine de aile yanında kalmak inan tek kalmaktan daha iyi . çünkü ilk günler birilerinin desteğine ihtayacın olacak. sana en iyi desteği de ailen verir
ayrıca çok modern görüşlü bir insan olmama rağmen ,ortamın ne kadar kötü olduğunu ,toplumun boşanan kadınlara önyargılı davrandığını bildiğim için ailemi tercih ettim
umarım yeni hayatında çok mutlu olursun............

cnm oncelikle ailenin sana sahip ve destekci cikmasi cok buyuk bi manevi rahatlik arti isinde var calisiyorsun elbette mutlu olucaksin karamsar dusunme gecmis sana tecrube olur bugunu en guzel sekliyle degerlendir ..zaman cok hizli

Hayırlısı olsun canım. Bnim daha bir ay oldu boşanmam. Memurum ailemin yanında yaşamak gibi bir şansım d yok, zaten bir annemle bir kardeşim var. ızmir'in küçük bir ilçesinde yaşıyorum annem buraya gelmez, zaten gelsede anlaşamıyoruz, ben burada kalamam eski eşim burada kendi dükkanı, o yüzden tayin istedim, hiç bilmediğim, hiç tanıdığım olmayan küçük bir şehirde yeni bir hayat kuracağım. Kendimce artılarım var, mesela çocuğum yok, eski eşim bütün eşyaları bana veriyor, eşya derdim olmayacak, tabi zorlanacağım konularda olacak biliyorum ama bunları şimdi düşünüp kendimi sıkıntıya sokmak istemiyorum, şu an tek sorunum gideceğim yerde ev bulmak, onu da yakında hallederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…