• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanan arkadaslara sorum var?

siyahbeyaz2012

SiL BaŞTaN BaŞLaMaK GeReK BaZeN...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.647
842
198
Merhaba kızlar,
Ben buraya yenı uye oldum ve bosanma asamasındayım..
Esım 1 haftadır eve gelmıyor ve benı 8 aylık bebegımle ortada bıraktı..
(öncekı actıgım konuda ayrıntıları var)..
Şu anda ben de artık boşanacagımıza emın oldum,fakat bu konuda
bılırkişilere danısmak ıstedıgım bazı konular var..:

-Boşanma davasını acan taraf mı,dıger taraf mı daha magdur görunuyor?
-Maddı manevı tazmınat davası nasıl acılıyor?
-Nafaka eşin maasının yuzde kacı oluyor?( Ben su an ıs arıyorum calısmıyorum)
-Eşimin avea kontorlu telefon kayıtlarını nasıl arastırabılırım,dökum alabılırım?

Bu konularda bana yardımcı olursanız cok sevınırım ,eşim anlasmalı bosanmayı dusunuyor
buyuk ıhtımalle,ama ben bana yasattıklarının bedelını odemesını ıstıyorum :
Hamıleyken aldatıldım,bunu kanıtlamak ıcın tel kayıtlarına ıhtıyacım olacak,
dogumdan berı kötu davranıyor,ilgisizdi,soguktu,hep kavga cıkarıp gıtmek ıstedı ,
cinsel anlamda bırlıkte olmadı ben hep ıstememe ragmen toplam 7-8 kez belkı;
benı yıldırmaya calıstı ve basardı:(( Ben en guzel gecmesı gereken gunlerımı hep
bebegımı aglayarak emzırerek ya da onun yanında esımle kavgalar ederek,
onu aglatarak gecırdım;bunların bedelını ödemesını istiyorum..Bebegım 8aylık ve
dunden berı sütüm de cok azaldı:(((Bu rahatlıkla elını kolunu sallayarak gıdıp
bekar hayatını doya doya yasamasını ıstemıyorum..Ne önerırsınız?
Özellıkle bosanan ve bu asamalardan gecmıs arkadaslardan fıkır ve önerı rıca edıyorum..
Çünkı bu konularda hıcbır fıkrım yok ve bı avukata danısmak ıcın bıle 750 tl vermek gerekıyormus:(((
Lütfen yardımcı olur musnuz?

Merhaba kızlar,

-Eşimin avea kontorlu telefon kayıtlarını nasıl arastırabılırım,dökum alabılırım?

Bu konularda bana yardımcı olursanız cok sevınırım ,eşim anlasmalı bosanmayı dusunuyor
dogumdan berı kötu davranıyor,ilgisizdi,soguktu,hep kavga cıkarıp gıtmek ıstedı ,
benı yıldırmaya calıstı ve basardı:(( Ben en guzel gecmesı gereken gunlerımı hep
Özellıkle bosanan ve bu asamalardan gecmıs arkadaslardan fıkır ve önerı rıca edıyorum..
Çünkı bu konularda hıcbır fıkrım yok ve bı avukata danısmak ıcın bıle 750 tl vermek gerekıyormus:(((
öncelikle senin adına üzüldüğümü belirtmeliyim..bu erkeklere neler oluyor gerçekten anlamıyorum sanırsam doğru insan kalmadı şu hayatta.
öncelikle bildim konularda bi kaç cevabını yanıtlayabiliyorum.anlaşmalı boşanmada tek celsede bitiyor .beraber gidip arzuhalciye dilekçe yazdırıyorsunuz istediğin nafaka miktarını tazminat miktarını belirliyorsunuz eğerki bu konuda uzlaşmışsanız sorunsuz hallolabiliyor.
sigortalı bir işte çalıştığı müddetçe maaşının 3 te birini nafaka olarak bağlatma hakkınız var.
ayrıca
anlaşmalı boşanma olmuyacaksa dediğiniz gibi bir avukat tutmanız gerekiyorki sizin adınıza maddi manevi dava açabilesin gerekli işlemleri yapması için buda size baya pahallıya patlar gibi.
umarım size yardımcı olabilmişimdir sormak istediğiniz sorular varsa yinede yardımcı olmaya çalışırım

canım günaydın. allah senn ve bebeğinn yardımcısı olsun inşallah. anlaşmalı boşanmak istemiyorsan eşinn dava açmasını beklersin ya da sen açarsın davayı. senin ya da onun açması mağduriyet açısından bişey değiştirmez, ispat etmektir önemli olan. öncelikle sana önerim; eğer sosyal güvencen yoksa, üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkul veya menkul yoksa bulunduğun ilin baro başkanlığına gidip adli yardım talebinde bulunabiirsin ve oradan sana yardımcı olması için bir avukat görevlendirilir.

avea meselesine gelince: eğer eşinin tel.i yanında olsa, aveanın internet sitesinde online işlemlerden son iki ayın eşinin yaptığı aramaları görebiliyorsun ancak hat eşinin adına ise bunu delil olarak sunamazsın çünkü bu durum eşinin özel hayatı olduğu için mahkemede bunu öne sürmen pek mantıklı olmaz delil olarak! başka somut delilin yok mu aldatıldığına dair???

hakim tazminata karar verirken kusur oranını tabii ki göz önüne alır ama tazminat ödeyecek eşin durumunu da göz önüne alır mutlaka. yani senn eşinde maaşı dışında hiçbir mal mülk yoksa, bankada para vs yoksa kolay kolay yüksek tazm. hükmetmez ama yine de şunu söyleyeyim; bu hakimin takdir yetkisine bağlıdı tabii.

nafakaya gelince bebeğine ve sana nafaka bağlanır gelirin olmadığı için. mesela eşin 2000 tl maaş alıyorsa sana 250, çocuğa 300 verebilir. eşin geliri çokkk yüksek olmadığı sürece bu civardadır nafakalar, ama tabii bu da hakimin takdir yetkisine bağlı.

Merhaba kızlar,

ben cevap vereyım canım
hangınız açarsa açsın farketmez. sadece davayı açan taraf masrafı oder
boşanma davası içinde tazmınat talep edebilirsin. dediklerini ispat edersende tazmınat alırsın
yuzde kaçı gibi birşey yok. bu tarafların ekonomık durumu gözonune alındığında hakımın takdır edeceği bi miktar. çalışmıyorsan hem kendın için hem bebeğin için nafaka ısteyebılırsın çatır çatırda alırsın
sen bu kayıtlara ulaşamazsan bile Mahkeme aveadan ister dökumlerı alır zaten. sıkıntıya sokma kendini.
madı durumun yoksa baroya başvur. başka sorun varsa seve seve cevap verebilirim

çok teşekkurler cevaplarınız ıcın arkadaslar yalnız kardesım bgn avukat ıcın barodan bedava yardım alamayacagımı,
boşanmalarda bunun olmadıgını 3-4 mılyarı gözden cıkartmam gerektıgını söyledi:(( Bir de sen dava ac daha
karlı olursun dedı ..sizce ne yapayım..
Bir de koskoca sıtede bu kadarcık mı bosanan var kımse de yazmamıs baska..Gercı prosedur sızın dedıklerınız
gıbı degısık bırsey yok okudum da baska hukuk sıtelerınden cok teşekkurler..Sanırım anlasmalı bosanmaya
calısacagım:(

öncelikle senin adına üzüldüğümü belirtmeliyim..bu erkeklere neler oluyor gerçekten anlamıyorum sanırsam doğru insan kalmadı şu hayatta.
öncelikle bildim konularda bi kaç cevabını yanıtlayabiliyorum.anlaşmalı boşanmada tek celsede bitiyor .beraber gidip arzuhalciye dilekçe yazdırıyorsunuz istediğin nafaka miktarını tazminat miktarını belirliyorsunuz eğerki bu konuda uzlaşmışsanız sorunsuz hallolabiliyor.
sigortalı bir işte çalıştığı müddetçe maaşının 3 te birini nafaka olarak bağlatma hakkınız var.
ayrıca
anlaşmalı boşanma olmuyacaksa dediğiniz gibi bir avukat tutmanız gerekiyorki sizin adınıza maddi manevi dava açabilesin gerekli işlemleri yapması için buda size baya pahallıya patlar gibi.
umarım size yardımcı olabilmişimdir sormak istediğiniz sorular varsa yinede yardımcı olmaya çalışırım

pekı anlasmalı bosanırsam avukata gerek var mı acaba,bu benım aleyhıme olur mu avukatsız olmam?
Bir de kımın dava acması ıyıdır

pekı anlasmalı bosanırsam avukata gerek var mı acaba,bu benım aleyhıme olur mu avukatsız olmam?
Bir de kımın dava acması ıyıdır

Anlaşmalı boşanmada avukata gerek yok cnm
ben senin yerinde olsam dava açmam beklerim bırak o açsın hı bunun sana hukuki açıdan bir avantajı olmaz sadece acele etme
o çok isterse boşanmayı bırak açsın davasını,anlaşmalı diye diretirsede isteklerini sırala kabul ederse protokol yapın yani resmileştirin ama hiçbirşeyi atlama

eğer çekişmeli olursa avukat tutman senin için daha iyi yoksa bulunduğun ildeki barodan talep edebilirsin
onların ücreti varmı nekadar bilmiyorum ama çok bişiy değildir heralde
4-5bin değildir
eğer onuda tutmassan eşin tutarsa kendini çok zor savunursun
benden sana tavsiye bekle biraz ama sakın gel,dön vs deme oluruna bırak günlük hayatına devam et
çocuk için nediyor istiyormu çocuğu yada büyüdüğünde alırım filan nediyor,hani üvey baba filan bu mevzularla ilgili birşey dedimi..

canım bende boşanma eşiğindeyim.70 gündür aramıyor sormuyor beni ben bulunduğum şehirde bir avukata gidip danıştım boşanma davasını kimin açacağı önemli deil tazminat için karşı tarafın kusurunu yada daha fazla kusurlu olduğunu ispatlar isen tazminat ve nafakaya hak kazanabileceksiniz.bırakın o açsın davayı dilekçe gelince elbet bakarsını başının çaresine gider birilerine danışırsın ayrıca nafaka talepli davalarda avukatla anlaşma yaparsın davayı kazanınca aldığım tazminatın şu kadarını ücret olarak öderim size dersiniz kabul eder heralde merak etme allah büyük elbet seni öyle çaresiz bırakmaz inşallah bide avukata mağduriyetini bildirisin kabul eder :( biz kötü olaylar geldiği için hiç iyi insan kalmadı sanıyoruz ama çok şükür halen biyerlerde iyi niyetli insanlar var benim danıştığım avukat biraz bekle belki barışırsınız fılan dedi ve ayrıca ben boşanma davalarına bakmıyorum yuva yıkmaya vesile olmak istemiyorum diyerek biraz daha düşünmemi söyledi yani halen iyi niyetli insanlar var ve bizi onlarla karşılaştırsın rabbim

Merhaba kızlar,

arkadaşım sen değil eşin istemiş ayrılığı boşanmayı, bırak davayı o açsın. hakimin önünde bulunan bir dosyadan dava açan daha haklı. davalı haksız diye bir durum olmaz. şayet anlaşmalı bir boşanma olmayacaksa, davalı davacı olman fark etmez. ama eşin açsın davayı en azından onun boşanmayı istediği belli olsun. eşin dava çatığında senin bir avukatının olması iyi olur, çünkü mutlaka bir sebebe dayandıracak tanıktı oydu buydu ispatlamaya çalıişacak. sende karşı dava açabilirsin o zaman birleşir davalarınız . ayrıca davayı açan ilk masrfları öder, senin delillerinle alakalı işleri sen ödersin. telefon kayıtlarını delil olarak bildirirsen mahkeme ister avea dan ortaya çıkar. allah kolaylık versin

Anlaşmalı boşanmada avukata gerek yok cnm
ben senin yerinde olsam dava açmam beklerim bırak o açsın hı bunun sana hukuki açıdan bir avantajı olmaz sadece acele etme
o çok isterse boşanmayı bırak açsın davasını,anlaşmalı diye diretirsede isteklerini sırala kabul ederse protokol yapın yani resmileştirin ama hiçbirşeyi atlama

eğer çekişmeli olursa avukat tutman senin için daha iyi yoksa bulunduğun ildeki barodan talep edebilirsin
onların ücreti varmı nekadar bilmiyorum ama çok bişiy değildir heralde
4-5bin değildir
eğer onuda tutmassan eşin tutarsa kendini çok zor savunursun
benden sana tavsiye bekle biraz ama sakın gel,dön vs deme oluruna bırak günlük hayatına devam et
çocuk için nediyor istiyormu çocuğu yada büyüdüğünde alırım filan nediyor,hani üvey baba filan bu mevzularla ilgili birşey dedimi..

çocugu su anda benden ayırmayacagını söyluyor ama ona guvenmıyorum
bu protokole bu maddeyı de ekleyeyım mı cnm baska neler eklemelıyım?

canım çocuğun konusunda hiç korkma 8 aylık bebeği kesinlikle anneden ayırmazlar

ayrıca nafaka alabilmen için onun kusurlu olduğunu ispatlamana gerek yok bir arkadaş öyle yazmış ama o yanlış

sen şu an bile açsan sana tedbir nafakası bağlıyor hakim,boşandıktan sonrada asıl nafakan bağlanıyor.

ayrıca durumun yoksa barodan ücretsiz avukat tutabilmen lazım onu iyice bi araştır.

<eşin anlaşmalı boşanmak istiyor ve sen ona bedel ödetmek istiyorsun...işte bu duruda
-anlaşmalı başlanan boşanma işlemi dava sürecinde ...çekişmeli boşanmaya dönüşecek...
-muhakkak şahitlerinin (en az 2 ) olması gerekir...
-eşin senin taleplerini yapmayacak. zaten yıldırmaya çalışmasının nedeni seni kendinden bedavaya lanet olsun diyip kaçırtmak...
SANA TAVSİYE ÖTESİ BİRŞEY SÖYLEYİM GİT BİR AVUKATIN KAPISINI ÇAL DANIŞ VE BİR AVUKATIN OLSUN....DURUMUNU ANLAT...ONDAN ALACAĞI TAZMİNATLA AVUKAT ÜCRETİNİ ALABİLİR...İLK ETAPTA PARA VERMEYEBİLİRSİN...
-MANEVİ TAZMİNATTA DAVA SÜRECİNDE KONTROLLERİN YAPILIR PSİKOLJİK DURUMUN ORTAYA ÇIKARTILIR...
MADDİ TAZMİNATTA MADDİ KAYIPLARININ NE OLDUĞU NERELERE NASIL HARCANDIĞINİN İSPATI VE ŞAHİDİ İSTENİR...
ALLAH YARDIMCIN OLSUN AVUKAT TUT...EVE GELMEDİĞİ SÜRE İÇİNDE BİR ARKADAŞINI ÇAĞIR YANINDA DURMASINI İSTE AMA O ARKADAŞŞIN MAHKEME TANIKLIK YAPACAK OLAN KİŞİ OLSUN...EVE GELMEDİĞİNİ İSPAT ETMEN İÇİN BU YETERLİ OLUR...MAHKEME SÜRECİNDE UĞRAŞAMAZSIN...

tanıdıklarımdan bildiklerimi paylaşıcaam. avukata danışmak için para vermedi ilk olarak. dava açan veya açılan madurdur diye bişey yok aslında. ama evi terk eden kişi kimse onun açması aleyhinde konuşuluyo davada. ilk olarak 8 aylık bebeğin varken eşinin eve gelmemelerini onaylayacak ve olaylarıda bilen en az 3 şahit istiyo mahkeme. daha sonra sen avukat masraflarının bi kısmından kurtulmak için maaş ve gelirinin olmadığına dair bi evrak hazırlatıp mahkemeye sunuyosun. anlaşmalı boşanma için 3 çekişmeli boşanma için 6 bin diye biliyorum avukat ücretini. ama tanıdığım kişinin avukatı çekşmeliyede 3bin almıştı avukatında insiyatifi oluyo sanırım. mahkemeye senin durumun anlatılıyo polis gelip ikinizinde yaşadığı evi durumunuzu yerinde soruşturuyo. mahkemeye bildiriyo.

çocuk için ayrı kendin için ayrı nafaka isteyebiliyosun. eşin 8 aylık bebekle seni evde yanlız bıraktığı için zaten suçlu durumda gözükecek. başka bi kadının varlığı olduğunu ve telefon kayıtlarında delilin mevcut olduğunu söylersen ve avukatın talep ederse hakimin isteğiyle kayıtlar incelenebilir. eşin bu durumda çocuğunu da görmeye gelmediyse babalık vazifesini yerine getirmediği için eminim mahkemede suçlu olucak ama götüreceğin kişilerden en az iki tanesi senin akraba ve ailenden değilde içinizi bilen arkadaş veya komşulardan olsun. çünkü hakim sen hiç tartışmasına kötü sözüne vs şahit oldunmu diye soruyo. mış lı miş li konuşmaları pek dikkate almıyo. allah yardımcın olsun

birde arkadaşlarda yazmış davayı sen sakın açma dava açmak için para ödemek zorundasın çünkü. eşinede senden boşanırken sorun çıkarıcam deme boşanma günü avukatın haklarını isterken savunmanı okurken öğrensin ve dumur olsun. ama şimdiden eve gelmediği veya ne varsa bilen şahitlerini iyi düşün ve bul emin olki öle atıp tutan insanlar iş şahitliğe gelince arkasını dönyo. ama sakın eşine bu hazırlıklar içinde olduğunu söyleme.

Avukat gibi ödemeleri bilmiyorum ama,kuzenim boşandı;5 yıllık evlilikleri vardı.Çocuk da yoktu.Manevi tazminat talep etti eşinden;onlarda da aldatma ve şiddet vardı.10.000 lira manevi tazminat aldı ;evlendikten sonra edinilen malları da paylaştılar.Boşanmak için kendisi başvurdu ve bütün mallara,eve arabaya tedbir koydurdu mahkemeye.Adam satış falan yapamasın diye.Sanırım avukat önemli bu aşamalarda.Nafaka çocuk olunca bağlanıyormuş sana; davayı kendin açsan bile.Hakim karşısında herşeyi anlatmış; şahit varsa daha iyi tabi yaşadıklarına.Boşanma süreci uzuyor tabi.
Kuzenim 50.000 istemişti manevi tazminat.Sen de rakamı yüksek tut bence.Sonra pazarlık oluyormuş.Kuzenimin eşi en fazla 15.000 ödeyebilirim demiş mahkemeye; 10.000 diye karar çıkmış.Çok haklısın bence; çocuğunun içemediği her damla sütün hesabını versin;şam babası...

. ben olsam anlaşmalı boşanıpta adamın ekmeğine yağ surmem. tazmınat talep ederım kı beter olsun. boşanma masrafı daha doğrusu dava acma masrafı 250 tldır. ama ne kadar tazmınat talep edersen ona göre harcı vardır.
sorduğun her soruya yardımcı olabılırım

kızlar cok teşekkur ederım fıkırlerınız ıcın bıraz aydınlandım sanırım..Benım 7bın cıvarı altın hesabım var
mesela o parayı hemen bankadan cekeyım mı?evlılıkten sonrakı altınlarla acmıstık ama sonra ögrenım
katkı kredılerımıze,esımın maasına ekleyıp borclarımıza falan derken az kaldı .
Üstelık bunu cocugum ıcın saklamayı dusunuyorum ve ıs buldugumda da eklemek ıstıyorum uc bes lıra.
Bir de anlasmalı bosanırsam esım yokusa surmez 1500 falan ıstesem verır gıbı gelıyor bana,ama anlasmasız olunca onların sıgortaları
2bın tlden yatıyor,aama o 3800 alıyor.Bunu o sekılde gösterebılır cakallık yapabılır.Araba ortak sadece,
zaten yarısı bebegımızın altınlarını almıstı onu verecek satıp.Acaba arabayı satması onun karına mı olur
davadan önce bılerek mı satıyor?
Çok magdur oldum ama mahkeme aldattıgı dönemı kanıtlayabılır mı dökumanlardan?o kadının numarasını
ben de ögrenebılır mıyım baktıklarında?Avukat arastırmaya baslayacagım da bebegımden henuz fırsat
bulamadım kızlar.O zaten hazırlamıstır kendını önceden zaten ısyerının karsısı adlıyeydı herşeyı
ögrenmıstır.Eger maddı manevı tazmınat acarsan ben de karsı dava acarım hakaret ve kufurunu
öne surerım karsılıklı bebegın rızkını bıtırırz dıyordu:( Ne yapsam?Bır de kardesım ;esım borclu oldugu
ve nakıtı olmadıgı ıcın ödeyemeyecegınden dolayı ''bosa tazmınatla ugrasma alabılecegın en yuksek
aylıgı almaya bak arabanın da yarısını al altını da hesaptan al. ''tamam dıyor.Çunku esım sımdı 1+1
dar bır eve cıkıp bı cekyat bı tv alır o kadar.Haczetsem de ben o tazmınatı anca yıllar sonra alırım.
Ama dedıgınız gıbı cektıklerımı ödemeden benı yuzustu bırakıp gıtmesını de sındıremıyorum.Gercı
duyan cok kısı bırak gıtsın dıyor:((( Ne yapsam bu sorduklarımda kızlar?

canım sonuçta tazminat vercekte nafakadan yırtmıyoki sen iste nezaman verebilirse. bu adam hiçmi üstüne bişey almıycak eninde sonunda olacak emekli ikramiyesi bile olsa. böyle bi hak olursa neden kullanmayasın karar çıktıktan sonra ha şimdi ha 10 yıl sonra. ne yapıp edip öder onu. sana şunu söyliyim mahkeme adamın birine karısına nafaka verme kararı veriyo ve adam bu nafakayı birkaç yıl elden kadına veriyo artık kadın adama nekadar doluysa eski eşinin nafakasını vermediğini mahkemeye taşıyo. adamın elinde yazılı hiçbişey yok mahkeme hepsini toplu olarak adamdan alıyo (gerçi kadının yaptığı doğru değil). yani mahkeme vereceksin derse verecek. ama erken ama geç.

nafakayı her halukarda alabılecegımı bılıyorum ama cogu bosanan ınsandan bıldıgım
kadarıyla bır sure sonra yok borcum vardı yok yatıramayacagım bu ay dıye dıye
ödenmemeye baslıyor ..:(

Back
X