Kahvaltı hazırlamak kadının görevi değil zaten.
Hazırla diyenlerden biri de benim.
6 yıllık evliyim, ilk 3 yıl çalışıyordum ya işe giderken dışarıdan aldık ya birlikte hazırladık.
3 yıldır 2 çocuklayım, aynı duzen devam etti... hatta çocukların ilk 3 ayında eşim bana hazırladı.
Mesele kahvaltı meselesi değil. Birbirlerini dinleyecek anlayacak, 3 kişilik ailelerinin nasıl olduğunu deneyimlemeden koşar adım boşanmaya gitme meselesi...
bugüne kadar olanlara susup sabredip, ard arda patlamalar yaşaması biraz
Jameya
nın suçu. Keşke en baştan beri saygısızlık yapmayayım diye düşüneceğine kendini düşünseydi.
Ama geçti artık. Şimdi başlangıç noktası olarak, adam tamam annem yok ama sende kahvaltı hazırla diyorsa bir adım o bir adım o gibi bakarım ben olaya...
bunu da birlikte yaşamaya devam etmek için yeterli şeyler aralarında kaldı mı, yardım alsalar çözümü olur mu, sorunları bir de terapistle çözme fırsatı tanısalar birbirlerine diye evet yap derim.
Kahvaltıyı görev değil, karşılıklı başlangıç adımları olarak görürüm. He biraz birbirlerini anlamaya başladıklarında yine hazırlamasın.
Ama en azından birbirlerini dışarıdan mudahele olmadan seviyorlar mı, sorunlarının çözümü var mı görsünler. Bebeğin ilk 6 ayı zordur ebeveynler için.. alışması, anlaması.. birbirlerini vakit kalmaz, kendilerine vakit kalmaz bir se 3. Kişiler karışınca ortalık pzar yerine dönüyor...
öyle bebek babasız kalacak ah vah boşanmasınlar da demiyorum. Her yolu deneyip adım atmakta fayda var...